Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 13 tema

QUOTE(Scrap8 @ 2009 01 28, 15:21)
Turiu tokiu MM Noteworthy popieriu apvaliu, tai naudojant kaip sablona iskirpciau...gal ka n ors panasaus turi?

zinau apie ka kalbi, bet jauciu sikart nebetaisysiu, nes ir popieriaus tokio neturiu ir ideju naujiems darbeliams yra.. bet tikiuosi, kad kitos pasimokys is mano klaidu biggrin.gif
Atsakyti
as visiskai su jumis sutinku ax.gif "reikia daryti o ne svajoti" tinka betkokiai rankdarbiu rusiai smile.gif Taciau ,sakau,baisingai azdina priemoniu gausa,kadangi jau esu iklimpusi i viena rusi,tai jei dar ir kita koja ikisiu i scrapa man bus ragas pyragas biggrin.gif biggrin.gif bet ana savaite netgi jau pasiemusi popieriaus lapa pasidariau fona,taip pat turejau savo daryto ranku darbo popieriaus...jau netgi kazka padeliojau......bet nusprendziau kad visgi gal geriau nusipirkti keleta lapu skirtu scrapui.....nes teturejau siek tiek storesni akvarelini,tai pagrindui jis visgi nelabai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 01 28, 15:35)
as visiskai su jumis sutinku ax.gif "reikia daryti o ne svajoti" tinka betkokiai rankdarbiu rusiai smile.gif Taciau ,sakau,baisingai azdina priemoniu gausa,kadangi jau esu iklimpusi i viena rusi,tai jei dar ir kita koja ikisiu i scrapa man bus ragas pyragas biggrin.gif  biggrin.gif bet ana savaite netgi jau pasiemusi popieriaus lapa pasidariau fona,taip pat turejau savo daryto ranku darbo popieriaus...jau netgi kazka padeliojau......bet nusprendziau kad visgi gal geriau nusipirkti keleta lapu skirtu scrapui.....nes teturejau siek tiek storesni akvarelini,tai pagrindui jis visgi nelabai unsure.gif

tik nebijok sugadinti..o pradeti daug nereikia..cia paskui stogas pavaziuoja ir reikia VISKO..bet istiesu pora lapu i bankrota nenuves..taip kad pirmyn.. o tos tavo fimo sagutes tikiu atras ten ypatinga vieta mirksiukas.gif taip kad laukiam LO..

visu mergyciu LO super.. tik man kartais keista skaityti komentarus del spalvos bradsu ar pan. juk kai kuri mena ta akimirka taip jauti tai taip ir darai..todel, kad tai nera matematika kuria gali apskaiciuot.. tiesiog kuri..ir tas darbas vistiek visada yra ypatingas ir grazus....tik nepykit..bet tox jausmas, kad reik spec mokykla baigti, kad galetum atitinkamai scrapinti..
o as visada maniau, kad menas yra tiesiog menas...ir jei meninkas taip padare, reiskia taip turi buti.. rolleyes.gif
atsiprasau..biski leidau sau paatvirauti blush2.gif
Atsakyti
Josephin, man mozaika idomi, ar tai remeliai ar kas cia. Nelabai isivazduoji kur tai naudoti? ax.gif

Sanrita, man patiko tavo darbas. Gal sakyciau tu pauksteliu tik per daug, na jie taip padrikai...bet spalvos grazios, ir nuotrauka...O kaip raides darai? perki gatavas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2009 01 28, 18:44)
Josephin, man mozaika idomi, ar tai remeliai ar kas cia. Nelabai isivazduoji kur tai naudoti?  ax.gif
]

na siaip tai tai yra tokie kaip plastiko lakstai visokio dydzio(pvzA4)..ir ivairiu spalvu..ant jo gali piesti, gali su stampu atspausti ir karpyti..o paskui paprasciausiai pakaitini ar tai orkaitej ar tai su heat gun ir jis susitraukia ir tampa miniatiurinis..yra labai graziu atviruciu ir scrapuose ta technika naudoja..o as paprasciausiai is daug tokiu plastiko pliteliu(jau sutraukto)..padariau mozaika ir apipavidalinau remeli..panasu varianta maciau su veidrodzio remeliu.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 01 28, 09:35)
as visiskai su jumis sutinku ax.gif "reikia daryti o ne svajoti" tinka betkokiai rankdarbiu rusiai smile.gif Taciau ,sakau,baisingai azdina priemoniu gausa,kadangi jau esu iklimpusi i viena rusi,tai jei dar ir kita koja ikisiu i scrapa man bus ragas pyragas biggrin.gif  biggrin.gif bet ana savaite netgi jau pasiemusi popieriaus lapa pasidariau fona,taip pat turejau savo daryto ranku darbo popieriaus...jau netgi kazka padeliojau......bet nusprendziau kad visgi gal geriau nusipirkti keleta lapu skirtu scrapui.....nes teturejau siek tiek storesni akvarelini,tai pagrindui jis visgi nelabai unsure.gif

Neapsiribok save tiktai vieno meno rusim. Ir skirtingi rankdarbiai skolinasi ideju vienas is kito. Pavyz. mano patirtis juvelyrikoj, dekupaze, siuvinejime labai pravercia darant scrapa, ir dabar, esu padarius CK uzsakyma kur panaudojau suveertu biserio karoliuku--patirtis juvelyrikoj jau ne karta papuose mano LO mirksiukas.gif
Viena scrapere (mano bloge Ashley), naudoja pagrinde tiktai akvareles popieriu ir rasalu piesia savus pagrazinimus ir nuspalvina akvarele...ka bandau pasakyt, nejausk spaudimo but konformine scrapere ir scrapint tiktai SB pripazintom firmom ar piremonem:4u: Buk isskirtine ir dar idomiau--mum kokia naujove pamokysi. 4u.gif
tik man kartais keista skaityti komentarus del spalvos bradsu ar pan. juk kai kuri mena ta akimirka taip jauti tai taip ir darai..todel, kad tai nera matematika kuria gali apskaiciuot.. tiesiog kuri..ir tas darbas vistiek visada yra ypatingas ir grazus....tik nepykit..bet tox jausmas, kad reik spec mokykla baigti, kad galetum atitinkamai scrapinti..
o as visada maniau, kad menas yra tiesiog menas...ir jei meninkas taip padare, reiskia taip turi buti.. rolleyes.gif
atsiprasau..biski leidau sau paatvirauti blush2.gif

Sutinku su tavimi kazkiek 4u.gif Daznai susilaikau kritikai, arba jei prasosi mano nuomones parasau az...turime labai daug pasyviu skaitytoju kurios nedrysta parodyti savo pirmus blynus. Ir jei sakykim prirasyciau ilgiausia paragrafa konstruktyvios kritikos tam LO kuris buvo visu isliaupsintas, sukelia tokia atmosfera, kaip tu sakai kad reik spec mokykla baigti, kad galetum atitinkamai scrapinti.. Nubaido scrapo naujokias kadangi jei kritikuojam ir "patariam" kaip dar patobulinti tobula LO, tai neduoda naujokem drasos rodyti savo pirmus blynus. Noreciau tokiu namuciu cia kad visos scraperes- naujokes ir pazengusios- drasiai rodytusi ir kreiptusi su klausimais 4u.gif
Josephin: jei scrapas tau relaksacija/terapija, o kitu patarimai atima dziaugsma kuri pajauti sukurus LO, tebereikia pasakyti kad "nekomentuokite, tik siap parodau", ir tai gerbsime.

Menas yra menas...bet pagrindas cia yra --kam scrapini? Sau paciai= tai relaksacija, menas kuris tik tavo pacios suvokiamas, ar kad kiti, t.y. publika (spauda, klientai, vaikai, forumo/galeriju lankytojai) suprastu tavo darbus?
Jei scrapini tik sau paciai, tai neverta kritikuoti ir patarti...tai gali buti menas lyg savas dienorastis kuri tik pati supranti. Bet jei sakykim, as noriu priduoti savo LO spaudai, turiu turet gera suvokima dizaino principu kad pagaminti tokius LO kad kabintu kitu akis. Ne karta as esu prasiusi kitu ivertinimo jei man kazkas atrodo "ne taip"...Prasiausi "mentorship" netgi kada stojau i ta SB CK HOF konkursa. Mano mokytoja man patare nesiusti 2 LO, kuriuos perdariau. galbut jos deka ir laimejau wub.gif

Del bradsu spalvos keitimo....tai ne tik prisikabinejimas, tai labai isradingas patarimas kuris pravers ir kitom merginom mirksiukas.gif taip pat galite pakeisti bradso spalva embosinimo technika. pagriebi ausytes pincetais, ispaudi i emboss rasala, paskui uzbarstai emboss milteliais ir su fenu lydai...gausis emale dengtos brads...ir manau spalva nenusitrins kaip gali su akriliniais dazais.
Nu va isivaziavau ir as biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 28 sausio 2009 - 20:51
QUOTE(Scrap8 @ 2009 01 28, 19:42)
Neapsiribok save tiktai vieno meno rusim. Ir skirtingi rankdarbiai skolinasi ideju vienas is kito. Pavyz. mano patirtis juvelyrikoj, dekupaze, siuvinejime labai pravercia darant scrapa, ir dabar, esu padarius CK uzsakyma kur panaudojau suveertu biserio karoliuku--patirtis juvelyrikoj jau ne karta papuose mano LO mirksiukas.gif
Viena scrapere (mano bloge Ashley), naudoja pagrinde tiktai akvareles popieriu ir rasalu piesia savus pagrazinimus ir nuspalvina akvarele...ka bandau pasakyt, nejausk spaudimo but konformine scrapere ir scrapint tiktai SB pripazintom firmom ar piremonem:4u: Buk isskirtine ir dar idomiau--mum kokia naujove pamokysi. 4u.gif

Sutinku su tavimi kazkiek 4u.gif Daznai susilaikau kritikai, arba jei prasosi mano nuomones parasau az...turime labai daug pasyviu skaitytoju kurios nedrysta parodyti savo pirmus blynus. Ir jei sakykim prirasyciau ilgiausia paragrafa konstruktyvios kritikos tam LO kuris buvo visu isliaupsintas, sukelia tokia atmosfera, kaip tu sakai kad reik spec mokykla baigti, kad galetum atitinkamai scrapinti.. Nubaido scrapo naujokias kadangi jei kritikuojam ir "patariam" kaip dar patobulinti tobula LO, tai neduoda naujokem drasos rodyti savo pirmus blynus. Noreciau tokiu namuciu cia kad visos scraperes- naujokes ir pazengusios- drasiai rodytusi ir kreiptusi su klausimais 4u.gif
Josephin: jei scrapas tau relaksacija/terapija, o kitu patarimai atima dziaugsma kuri pajauti sukurus LO, tebereikia pasakyti kad "nekomentuokite, tik siap parodau", ir tai gerbsime.

Menas yra menas...bet pagrindas cia yra --kam scrapini? Sau paciai= tai relaksacija, menas kuris tik tavo pacios suvokiamas, ar kad kiti, t.y. publika (spauda, klientai, vaikai, forumo/galeriju lankytojai) suprastu tavo darbus?
Jei scrapini tik sau paciai, tai neverta kritikuoti ir patarti...tai gali buti menas kur tik pati supranti. Bet jei sakykim, as noriu priduoti savo LO spaudai, turiu turet gera suvokima dizaino principu kad pagaminti tokius LO kad kabintu kitu akis.

Del bradsu spalvos keitimo....tai ne tik prisikabinejimas, tai labai isradingas patarimas kuris pravers ir kitom merginom mirksiukas.gif  taip pat galite pakeisti bradso spalva embosinimo technika.  pagriebi ausytes pincetais, ispaudi i emboss rasala, paskui uzbarstai emboss milteliais ir su fenu lydai...gausis emale dengtos brads...ir manau spalva nenusitrins kaip gali su akriliniais dazais.
Nu va isivaziavau ir as biggrin.gif  ax.gif

drinks_cheers.gif as nepasakyciau, kad bijau komentaru..tik truputi kartais jauciasi..na lyg ir ytampa, kad padaryti gerai..nors scrapinu sau ir artimiesiams..vistiek norisi pasidalinti savo kuryba ir paziuret i kitu..bet as is tu zmoniu, kurie nekritikuoja..na jei man patinka tai tikrai isgirsiu..o jei nepatinka, tai geriau patylesiu arba pasistengsiu pamatyti, tai kas grazu ar idomu.. nesinoris iskaudinti zmogaus jausmu..
ir visiskai sutinku, kad jei savo LO turi priduoti kokiai spaudai, tai cia visai kitas pasaulis.. mirksiukas.gif

zinai LT yra tox puslapis "art.scene"..tai as ten daugiau nesilankau arba tik uzmetu aki..nes zmones tik kritikuoja..ir visiskai nesistengia nieko izvelgti, jei neatitinka ju remo..viskas-blogis..ir gali bet kokio jauno menininko ikvepima uzmusti..

nezinau kodel man cia del to uzejo..atsiprasau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2009 01 28, 19:44)
O kaip raides darai? perki gatavas? rolleyes.gif

Kol dar buvo visai naujos, kelis kart panaudojau apvestas ir iškirptas, bet bijojau, kad vieną kart ims ir nebe prisiklijuos. O šeip jos buvo super geram rinkinyje, po kelias raides ant vieno lapo.

Kas dėl meno Josephin mirksiukas.gif
O kam sukurtos dailės mokyklos ? Įvairūs kursai norintiems tapyti ?
Mano draugė prieš stojant į kostiumo dizainą, metus lankė panašius kursus ... Piešė viską iš eilės ...
Manau prieš piešiant paveikslą, reik turėt bendrą supratimą. Nebent būtumėm pirmieji menininkai išradę naują techniką ir išdėstymą.
Asmeniškai man (jau minėjau) svarbūs komentarai susiję su "technine" puse.
Juk yra keletas taisyklių kurios galioja tiek paveikslų tapyme, tiek scrape:
1. akys turi turėti vietos pailsėti.
2. ...
Gal kas pratęs ?

Beja, mes kritikuojam čia tik tas kurios prašosi.
Čia aš jau daugiau nei metai. Turiu apie 20 darbų. Po kritikos kai kuriuos šiek tiek taisiau. Mano tikslas nedaryti akivaizdžių klaidų. Nesakau kad ruošiuosi į plačiuosius vandenis, bet jei kada nors kai scrapas bus toks populiarus kaip užsienyje, galėsiu iš šito gyventi ... neatsisakysiu blush2.gif
Todėl labai svarbi kitų nuomonė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanrita: 28 sausio 2009 - 21:07
Miglota, ačiū už atsakymus friends.gif

Agnėja, tau taip pat friends.gif Ir mano galva, tu jau nieko nebetaisyk, galėsi pabandyti papaišyti ar dar ką naujo, darydama kitą bigsmile.gif Bet apskritai, fantastinių minčių esi prisirinkusi, tas pačios darytas štampas thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(LINUTUKĖ @ 2009 01 28, 15:43)
kai man taip nutinka, as uzdazau akriliniais dazais, jau ne karta praverte, nes nedaug turiu tu bradsu  ax.gif

Šakės kaip niekada nepagalvojau blink.gif , tundra doh.gif
LINUTUK, ačiū

QUOTE(o-pa-pa @ 2009 01 28, 16:14)
as isimylejus scrapa,tai man visi darbukai grazus wub.gif
Tai kolkas tik kaupiu foto,pildau eskizais knygele,pasidarau kokiu saguciu......reikia dar "augti" blush2.gif

o-pa-pa, aš jau pamenu, kaip kitoje temoje išsidavei mylinti scrapą, bet jau kaip ir kitos merginos patarė, siūlau pabandyti padaryti. Ir nebūtinai tau užsireiks kažkokių nerealių priemonių, kurios kainuoja kalnus. Patikėk, čia merginos yra rodę labai mielų darbų, kurie padaryti iš to ką rado namie bigsmile.gif O kita vertus, LT vis daugiau galima rasti priemonių šiam užsiėmimui. Svarbiausia pabandyti padaryti kelių skirtingų stilių darbelių ir iškart paaiškės kas tau patinka bei kokių priemonių reikia mirksiukas.gif smile.gif Čia tau pasakoju iš savos patirties, nes iš pradžių pirkau viską lotuliukas.gif

QUOTE(Scrap8 @ 2009 01 28, 20:42)
pagriebi ausytes pincetais, ispaudi i emboss rasala, paskui uzbarstai emboss milteliais ir su fenu lydai...gausis emale dengtos brads...ir manau spalva nenusitrins kaip gali su akriliniais dazais.
Nu va isivaziavau ir as biggrin.gif  ax.gif

bigsmile.gif super, ačiū bigsmile.gif Kaip nepagalvojau doh.gif Net du geri patarimai per dieną ... O aš vis galvodavau ką čia daryti...Reiks įsigyti daugiau embosinimo pudros spalvų .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 28 sausio 2009 - 21:10
QUOTE(Sanrita @ 2009 01 28, 20:01)
Kol dar buvo visai naujos, kelis kart panaudojau apvestas ir iškirptas, bet bijojau, kad vieną kart ims ir nebe prisiklijuos. O šeip jos buvo super geram rinkinyje, po kelias raides ant vieno lapo.
Kas dėl meno Josephin  mirksiukas.gif 
O kam sukurtos dailės mokyklos ? Įvairūs kursai norintiems tapyti ?
Mano draugė prieš stojant į kostiumo dizainą, metus lankė panašius kursus ... Piešė viską iš eilės ...
Manau prieš piešiant paveikslą, reik turėt bendrą supratimą. Nebent būtumėm pirmieji menininkai išradę naują techniką ir išdėstymą.
Asmeniškai man (jau minėjau) svarbūs komentarai susiję su "technine" puse.
Juk yra keletas taisyklių kurios galioja tiek paveikslų tapyme, tiek scrape:
1. akys turi turėti vietos pailsėti.
2. ...
Gal kas pratęs ?

Beja, mes kritikuojam čia tik tas kurios prašosi.
Čia aš jau daugiau nei metai. Turiu apie 20 darbų. Po kritikos kai kuriuos šiek tiek taisiau. Mano tikslas nedaryti akivaizdžių klaidų. Nesakau kad ruošiuosi į plačiuosius vandenis, bet jei kada nors kai scrapas bus toks populiarus kaip užsienyje, galėsiu iš šito gyventi ... neatsisakysiu  blush2.gif
Todėl labai svarbi kitų nuomonė.

gaila, kad menui buvo prikabintos taisykles...
Atsakyti
na, nezinau, del tu taisykliu ir meno... g.gif
be abejo, kiekviena daro kaip jai paciai grazu... 4u.gif bet, tarkim, yra juk kazkokios labai bendros pvz kompozicijos taisykles, mes jas turbut jau mokykloj suzinom pvz, per dailes pamokas... na, ir paskui, tu zaidi su tom taisyklem, interpretuoji... bet kazkoks pagrindas turbut lieka... cia as garsiai mastau, jei ka... blush2.gif
bet kaip jau cia kazkada buvo diskusija, kad geriausia kurti taip, kad patiktu paciai sau, o ne kitiems... biggrin.gif juk skoniai neretai musu labai skirtingi... jei patiks dar ir kitiems, tai irgi super... biggrin.gif
o del kritikos ar patarimu... mano manymu, cia merginos labai geranoriskos... 4u.gif as asmeniskai manau, kad patarimai sono labai pravercia... sako, pvz, pastumk gelyte i zemiau... pastumi... ir tikrai geresnis vaizdas gaunas... mirksiukas.gif na, jeigu patinka pirminis variantas, tai ir pasilieki prie savo sprendimo, nesvarbu kokie patarimai bebutu... 4u.gif
Atsakyti
O, diskusija užvirė. smile.gif Aš tave, Josephin, suprantu ir pritariu tau, bet tik iš dalies. Nes teisi ir Sanrita. Tu prisimink kitas meno rūšis, pvz., fotografiją - juk ir ten yra taisyklės. Taisyklės sukurtos ne tam, kad ribotų meną, ne tam, kad jį įdėtų į tam tikrus rėmus. Taisyklės sukurtos tam, kad pagelbėtų. Taisyklės - tai patirtis tų, kurie jau nuėjo ilgą meno kelią. Patyrę dalinasi su naujokais savo atrastais dalykais. Taisyklėmis galima ir reikia naudotis, o kai jas gerai išmanai - tuomet jas gali efektingai laužyti.

Aš asmeniškai žodį "taisyklės" mene suvokiu ne kaip "rėmus", o kaip "pagalbą", "raktą".

Dar norėjau pridurti, kad, deja, ne viskas, ką žmonės sukuria, gali vadintis MENU. smile.gif Palyginimui imsiu literatūrą - visiem yra žinomas terminas "grafomanas". smile.gif Taip ir scrapbooking'e - ne kiekvienas darbas yra meniškas.

Bet aš tave suprantu dėl besaikės kritikos arba kai taip įsijaučiama kritikuoti, kad visai nekreipiama dėmesio į individualumą. Tada tikrai nusvyra rankos, pasijunti menkysta. Bet aš tave galiu patikinti dėl mūsų scrapšeimos - čia tokių nėra. schmoll.gif Čia išgirsi tik konstruktyvią kritiką ir tik tada, jei ji tau reikalinga. 4u.gif Mes mylime visus darbus. Ne visi patinka - kitaip ir būt negali, juk tai - skonio reikalas. Bet čia niekas nesiekia sudirbti kito darbą.
Atsakyti