Musu trimete pati valgo, nei man nei teciui nesileidzia maitinama.Net kai ir nelabai valgo, neverciam ir su saukstu is paskos nelakstom
Musu trimete pati valgo, nei man nei teciui nesileidzia maitinama.Net kai ir nelabai valgo, neverciam ir su saukstu is paskos nelakstom
Darželyje mano vaikas gražiausiai viską suvalgo pats, namie būna taip-trečdalį porcijos suvalgo pats, o toliau jau reikia kibti į darbus-primaitinti pačiai. Leidžiasi maitinamas, tai bent tiek gerai .
Mano irgi ilgą laiką bijojo raudonos spalvos produktų, dabar jau paragauja. Bet vis tiek dar likę ko ji nevalgo.
Mao 4m valgo visad pati, bet po nedaug ir daug ko nevalgo. Daržely ne kartą auklėtoja yra sakius, kad mažiausiai iš grupės valgo, bet alkana nelaksto. Kolkas labai neimu į galvą tik visad darant valgį reik pagalvot ar bus nors kas ten jai valgoma. Primaitint tai nuo 3m be šansų, nes ji tokia su savo nuomone, jei jau pasakė, kad nenori, tai be šansų nors šaukštelį įsiūlyt.
Zodziu, as visame tame isrankumo ir savarankiskai nenorejime valgyti nematau dideles problemos, bet kartais zmones pradeda pirstu baksnoti, o as nesiruosiu kiekvienam aiskinti, kaip man tas reikalas atrodo, tada ir sunerimstu.
Bernuzis 3 m. valgo viska ir daug. Reikia net stabdyti, kad nepersikistu..
O dukra 5 m. ne tik isranki, bet ir mazai kaip zvirbliukas palesioja.
Viskas labai paprasta- tereikia neduoti slamsto ir pasirupibti, kad jo nebutu namie.
Mes turėjom didelių bėdų su nevalgymu - galėdavo per visą dieną išbūti suvalgęs tik vieną normalią maisto porciją.
Kai įsivedėm tokias taisykles, situacija ženkliai pagerėjo:
- Valgom maždaug kas 4 valandas.
- Likus valandai iki valgio - JOKIŲ UŽKANDŽIŲ.
- Likus 10 min iki valgio perspėti vaikus, kad eisim valgyti.
- Vaikai valgo tą patį, ką ir tėvai.
- Bent kartą per dieną turi valgyti visa šeima kartu prie stalo.
- Jokių užkandžių. Priešpiečiams ir pavakariams geriau duoti vaisių, sulčių, nei sausainių ar saldumynų.
- PRIVALO suvalgyti bent 5 šaukštus ar panašų kiekį, nes kitaip nenueis nuo stalo kol nesuvalgys. Jei vėliau paprašo deserto, tada sakau, kad desertui reikia mažiausiai 20 šaukštų suvalgyt.
- Turime būti konkretūs ir tvirti – jei pasakome suvalgyti dar 3 šaukštus, vadinasi tiek ir turi suvalgyti. JOKIŲ IŠIMČIŲ AR NUSILEIDIMŲ.
- Maisto, kurio atsisako, reikia duoti kelias dienas iš eilės
- Nesiūlyti maisto pasirinkimo mažiems vaikams, nes taip tik daugiau bėdų bus. Vaikai valgo tą patį, ką ir tėvai
- Jei nevalgo maisto, tada NEVERSTI SUVALGYTI VISKO. Pasiūlyti suvalgyti „dar 3 šaukštus“ ir tada galės nueiti. IR JOKIO DESERTO TADA.
- Nekreipiam dėmesio, kai pradeda blaškytis, zirsti – kada nevalgymu nori atkreipti dėmesį.
- Neskubiname vaiko, kuris lėtai valgo (maniškis būna, kad vienas pasilieka valgyti ir ramiai pamažu dar 30-40 min valgo prie stalo).
O čia pusiau juokais, pusiau rimtai:
Ką daryti, kad vaikas nevalgytų?
Pasakykit – „Jei suvalgysi dar 5 šaukštus – gausi šokolado (sausainio, deserto).
Tada vaikas suvalgys vieną šaukštą ir paprašys skanumyno. Toliau, kiek bekalbėtume – nevalgys ir tik užsispyręs prašys skanėsto. Galiausiai pradeda rėkti, šūkauti tol, kol nusileidžiam ir jis galiausiai gauna skanumynus NESUVALGĘS savo maisto.
Ar ne taip? ;)