QUOTE(Avietinė Delčia. @ 2015 08 07, 11:57)
O jums nėra nesmagu, kad visas laisvalaikis praeina darže? Nesinori net retkarčiais, kur išvykti, pakeliauti, papramogauti?
aš mačiau, kad tie žmonės žiemą slidinėja kalnuose ir dar į šiltus kraštus keliauja rudenį. o vasarą tikrai nė geriau, kaip savo sodyboj, jokių palangų nereikia. aš pati vasaras leidžiu prie savo barbekiu, manęs varu neišvarysiu į masines poilsiavietes.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 07, 12:03)
mda, nes nusipirkti žemės - nekainuoja.
Išleisiu kokį 30 000 eur sklypukui, dar antra tiek - juodžemiui, šiltnamiamiams, trąšoms, sėkloms, padargams, kurui ir pan. ir jau tada taupysiu ant pomidorų
na tai pasistatyti savo namą irgi tas pats?

Sudedi krūvą pinigų ir tada taupai šildymui? nu juk bute per gyvenimą šildymui tiek neišleistum, kiek kainuoja namo statybos, ale vis tiek žmonės stato
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 07, 12:04)
Ir kas iš tų sutaupytų kelių eurų, jei dėl jų visą laisvalaikį turit praleisti darže, kai kiti tuo metu veikia ką nors malonaus?
Mes irgi turime sodybą. Bet aš ten jei važiuoju, tai važiuoju ilsėtis - išsikepti ką nors gardaus ant grilio, pasėdėti hamake, paskaityti knygą, eiti pasivaikščioti į mišką, pabūti ramybėje, fotografuoti apsilankančius gyvūnus.
O tie sutaupyti eurai neverti to, kad po darbo atvykus į sodybą šokčiau į kaliošius ir bėgčiau bulvių ravėti, retinti morkų, virti uogienių ir vos apsidirbus grįžti į miestą ir vėl lėkti į darbą. Kaip žiurkėnas rate.
O ir šiaip - paskaičiavus to "sodininkavimo" savikainą, menkas biznis ir telieka
nu jūs čia ribotai mąstot - vienam malonu savo braškėse kapstytis, pas savo pomidorus su kavos puodeliu medituot, kitam palangoj trintis
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2015 08 07, 12:54)
Tu nustebsi, bet aš kasdien galiu sėdėti terasoj, skaityti knygą, eiti pasivaikščioti, važinėti dviračiu, kepti kepsnius ir man niekaip netrukdo mano min. daržiukas namuose. Aš dar dirbu darbe, dar keliauju, einu į koncertus, teatrą, važiuojam į šventes, kurortinius miestelius, esam išmaišę visą Lietuvą po kelis kartus ir t.t.
Nes dabar išvedam iki to, kad jei kažkas užsiaugino pomidorą, tai jis jau visiškas
vergas nieko nemato, tik žemę, panagės pajuodę, visas persidirbęs, neturi jokių kitų veiklų.
turiu sodybą ir daržus, ir mano labai gražus manikiūras, ir man užtenka laiko atostogoms, knygoms, mezginiams ir darbui už pinigus.
beje, gal kažkas įsivaizduoja tuos daržus kaip purviną dirvą, bet už lango ne baudžiava, dabar tie daržai estetiški, aprėminti, poilsis akiai, tiesiog malonus vaizdas ir savo šeimai neaugini plantacijų