Įkraunama...
Įkraunama...

"Taupieji kurmiai" mūsų aplinkoje...

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 07, 14:17)
O kaip nesuprantat, kad diskusija ne apie malonumą, o apie taupumą? Apie tai, kad kažkas sodina, ravi ir augina, nes esą taip pigiau?
Pažiūrėkite į temos pavadinimą.

Ta suprantu, tik diskusija buvo issirutuliojusi kita linkme biggrin.gif
Atsakyti
Aš nemėgstu kuistis darže, bet žinau, kad turint vaikų aš norėčiau turėti bent mini daržą. Ne iš taupumo, bet tiesiog, kad taip yra sveikiau ir skaniau. Kažkaip galvoju, kad joks žmogus neturės daržo, jei tai bus tik viena kančia, kad ir koks jis taupus būtų.
Kalbant apie kavines, per daug nesureikšminu jų kaip kažko tokio, kad į jas neidamas skriaudi save. Niekada nesinešu pietų į darbą, nes nepatinka šildytas maistas ir salotos kasdien man ne sprendimas (namuose ir gaminu tik vienam kartui). Kasdien darbo dienomis valgau kavinėje (išlaikant 36 dydį biggrin.gif ). Mėgstamiausioje jų išleidžiu vidutiniškai 3 eurus kasdien, maisto kokybė tikrai puiki. Po kasdieninių pasimaitinimų viešose vietose savaitgaliais ar vakarais norisi tik naminio maisto
Atsakyti
QUOTE(Avietinė Delčia. @ 2015 08 07, 11:57)
O jums nėra nesmagu, kad visas laisvalaikis praeina darže? Nesinori net retkarčiais, kur išvykti, pakeliauti, papramogauti? g.gif

aš mačiau, kad tie žmonės žiemą slidinėja kalnuose ir dar į šiltus kraštus keliauja rudenį. o vasarą tikrai nė geriau, kaip savo sodyboj, jokių palangų nereikia. aš pati vasaras leidžiu prie savo barbekiu, manęs varu neišvarysiu į masines poilsiavietes.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 07, 12:03)
mda, nes nusipirkti žemės - nekainuoja.
Išleisiu kokį 30 000 eur sklypukui, dar antra tiek - juodžemiui, šiltnamiamiams, trąšoms, sėkloms, padargams, kurui ir pan. ir jau tada taupysiu ant pomidorų biggrin.gif

na tai pasistatyti savo namą irgi tas pats? biggrin.gif Sudedi krūvą pinigų ir tada taupai šildymui? nu juk bute per gyvenimą šildymui tiek neišleistum, kiek kainuoja namo statybos, ale vis tiek žmonės stato biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 08 07, 12:04)
Ir kas iš tų sutaupytų kelių eurų, jei dėl jų visą laisvalaikį turit praleisti darže, kai kiti tuo metu veikia ką nors malonaus?  g.gif
Mes irgi turime sodybą. Bet aš ten jei važiuoju, tai važiuoju ilsėtis - išsikepti ką nors gardaus ant grilio, pasėdėti hamake, paskaityti knygą, eiti pasivaikščioti į mišką, pabūti ramybėje, fotografuoti apsilankančius gyvūnus.
O tie sutaupyti eurai neverti to, kad po darbo atvykus į sodybą šokčiau į kaliošius ir bėgčiau bulvių ravėti, retinti morkų, virti uogienių ir vos apsidirbus grįžti į miestą ir vėl lėkti į darbą. Kaip žiurkėnas rate.

O ir šiaip - paskaičiavus to "sodininkavimo" savikainą, menkas biznis ir telieka  biggrin.gif

nu jūs čia ribotai mąstot - vienam malonu savo braškėse kapstytis, pas savo pomidorus su kavos puodeliu medituot, kitam palangoj trintis
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2015 08 07, 12:54)
Tu nustebsi, bet aš kasdien galiu sėdėti terasoj, skaityti knygą, eiti pasivaikščioti, važinėti dviračiu, kepti kepsnius ir man niekaip netrukdo mano min. daržiukas namuose. Aš dar dirbu darbe, dar keliauju, einu į koncertus, teatrą, važiuojam į šventes, kurortinius miestelius, esam išmaišę visą Lietuvą po kelis kartus ir t.t.

Nes dabar išvedam iki to, kad jei kažkas užsiaugino pomidorą, tai jis jau visiškas
vergas nieko nemato, tik žemę, panagės pajuodę, visas persidirbęs, neturi jokių kitų veiklų.  smile.gif

drinks_cheers.gif
turiu sodybą ir daržus, ir mano labai gražus manikiūras, ir man užtenka laiko atostogoms, knygoms, mezginiams ir darbui už pinigus.

beje, gal kažkas įsivaizduoja tuos daržus kaip purviną dirvą, bet už lango ne baudžiava, dabar tie daržai estetiški, aprėminti, poilsis akiai, tiesiog malonus vaizdas ir savo šeimai neaugini plantacijų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 rugpjūčio 2015 - 07:05
Tai kad kalba ėjo apie kitus dalykus, skriaginimą, tik dėl to puoselėjamus daržus, kai daržai ir ūkiai nors turi pinigų ir kitokiam laikui, bet neva vardan taupumo, o ne apie hobi, laisvalaikį ir malonumų paieškas lysvėse doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 08 rugpjūčio 2015 - 09:06
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 08 08, 09:05)
Tai kad kalba ėjo apie kitus dalykus, skriaginimą,

man atrodo, kad ziurint pagal temos pavadinima, tai "taupieji kurmiai" cia visai kas kita. Tai nera skriagos. tai zmones, kurie iesko ka ir kaip gauti/pirkti/padaryti pigiau. Apskaiciuoja nauda. Aplamai ziuri i kaina, nes yra juk zmoniu, kurie perka ir net neziuri kas kiek kainuoja. Ir tai tikrai ne tie, kur duona ir vandeniu maitinasi schmoll.gif ir tikrai ne tie, kur stengiasi kitu saskaita pramogauti ar kitaip is kitu zmoniu naudos ispesti. tai jau ne "taupieji kurmiai". Bent as taip suprantu. Tiesiog gal mes skirtingai tuos taupius kurmius vetinam g.gif
Atsakyti
...norėjau pasisakyti, bet matau, kad čia tik ginčai ir auklėjimas viena kitos vyksta...Nikrypę nuo temutės, mamytės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 08 08, 13:56)
man atrodo, kad ziurint pagal temos pavadinima, tai "taupieji kurmiai" cia visai kas kita. Tai nera skriagos.

jei pasitikslinti pirmame poste, tai kalba būtent apie skriagas:
QUOTE(KibirVibir @ 2008 12 06, 20:52)
Tesiam uzbaigta tema "Kaip jauciames bendraudami su labai taupiais draugais?" ( http://www.supermama...;#entry22061326 ).

Kalbam apie zmones, kurie taupo labai skrupulingai, kartais is salies ziurint kvailokai, o kartais izuliai - kitu (net musu paciu) saskaita. Kaip vertinate tokius zmones, ka jauciate, kai esate isnaudojama?  rolleyes.gif  cool.gif Pasakojam, piktinames, pasiepiam  cool.gif

žiūrėti nuo 17:15 biggrin.gif
https://www.youtube....lg&spfreload=10
Atsakyti
Apie šykštumą, skūpumą, tema apie ydas. O ne apie taupumą kaip privalumą ar kai vargas, badas, maras.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 08 08, 17:08)
Apie šykštumą, skūpumą, tema apie ydas. O ne apie taupumą kaip privalumą ar kai vargas, badas, maras.

na, jei jau apie skriagas, kurie taupo kitu saskaita, tai as nuo tokiu atsiriboju ir visai nutraukiu bendravima, jei tokie mano gyvenimo kelyje pasitaiko. Kazkada jauna kvaila budama bendravau ir leidausi isnaudojama (tipo "drauges"). Bet praeities klaida ismokau ir nekartoju.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 07, 11:03)
500 eur 5 asmenims yra niekinė suma.

tikrai?? blink.gif nesutikčiau.. Arba tikrai jūsų eurai kitokie negu maniškiai tongue.gif
mano 5 asmenų šeimai 500 eurų nė neprireikia maistui - valgom kokybišką pilnavertį maistą - nuo kruopų iki jautienos.. savo darže tik prieskoninės žolelės ir tos šiemet nekokios blush2.gif taip tikrai yra temukė apie išlaidas maistui, verta pasiskaityt ir pasiskaičiuot..

kavinėse ir mes nevalgom. nematom reikalo.

jei galima nevažinėti mašina - nevažinėjame, kuras ne už dyką (važinėjam ne apynauja, o nauja mašina biggrin.gif, ant kuro netaupytume, jei būtų poreikis važinėti - bet jei nėr, dirbtinai nekuriame poreikio smile.gif ), bet dažniausiai tenka važinėti - užmiestis ne centras... Naujos mašinos turėjimas išvaduoja irgi nuo kai kurių dalykų - pvz., lankymosi servise dažniau, nei kartą metuose biggrin.gif

apie vaikus - taip, mes skatiname vaikus, kad padovanotus pinigus taupytų. Nepirkinėtų šlamšto, nes vis tik žmonės, kurie tuos pinigus dovanojo - ant medžių jų neprisiskynė. Tegu mokosi pataupyti, palaukti, pasvarstyti, nesitaškyti - pravers ateity. Mano vaikai dar maži - 9, 6 ir 3 metai, patys dar neužsidirba, tai vienintelis dalykas dabar yra išmokti pinigus taupyti, suprasti savo poreikius. Už darbus (pareigas) namuose atsilyginti pinigais - aš kategoriškai prieš... Nors mano draugų šeima moka savo vaikui už kai kuriuos darbus. g.gif pvz., laiptinės išplovimą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 08 rugpjūčio 2015 - 20:25
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 08 08, 18:08)

tokiu siauru požiūriu nelabai galiu ką pasakyt - didelių ligonių nepažįstu, o vat apie ekonomiškumą gyvenime tai kaip ir ne čia, ane?
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2015 08 08, 14:36)
jei pasitikslinti pirmame poste, tai kalba būtent apie skriagas:
žiūrėti nuo 17:15  biggrin.gif
https://www.youtube....lg&spfreload=10

biggrin.gif man irgi pagal temą iškart tas kurmis ir stoja prieš akis...
Atsakyti