Įkraunama...
Įkraunama...

"Taupieji kurmiai" mūsų aplinkoje...

QUOTE(Tikrė @ 2011 11 24, 13:21)
Man atrodo (aišku su tam tikromis išimtimis), kad ar Kupiškyje ar sotinėj, tie 3 tūkst. nėra daug, ypač jei gyveni bute ir viskas yra perkama. Kad ir elementariausios pramogos, kurios mano nuomone būtinos auginant vaikus, tokios kaip kinas, teatrai ir pan.

deja, nesutinku. Anksciau gyvenau mazam, tai galiu pasakyt, kad yra didelis skirtumas. Gvenant mazam atkrenta transporto islaidos i darba. Darbas netoli, tai ejau pestute. Namuose ir pietavau, tai pietus kavineje irgi jau nesiskaiciuoja. Pas drauges ar kur kitur eiti irgi masinos nereikia. Tevai, nors ir gyvena bute, visuomet pas ka nors turedavo darza, tai darzoves nemokamos (Vilniuj itariu, jog tai neimanoma butu).
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 11 26, 14:05)
deja, nesutinku. Anksciau gyvenau mazam, tai galiu pasakyt, kad yra didelis skirtumas. Gvenant mazam atkrenta transporto islaidos i darba. Darbas netoli, tai ejau pestute. Namuose ir pietavau, tai pietus kavineje irgi jau nesiskaiciuoja. Pas drauges ar kur kitur eiti irgi masinos nereikia. Tevai, nors ir gyvena bute, visuomet pas ka nors turedavo darza, tai darzoves nemokamos (Vilniuj itariu, jog tai neimanoma butu).

O vat aš šiuo metu gyvenu provincijoj, teko kurį laiką pagyventi mieste ir turiu su kuo palyginti. Kiekvienam sava situacija, bet pvz man į darbą tenka važinėti automobiliu, nes tolokai gyvenu nuo darbovietės, mokesčiai už šildymą ir kitus buto patarnavimus didesni nei mieste, išsiruošiant kažkur pasikultūrinti (kinas, teatras..) prisideda kelionės išlaidos (kurios net ir su pakankamai ekonomišku automobiliu būna gerokai didesnės nei su taksi ar autobusu mieste). Draugių čia neturiu tongue.gif Dėl daržovių iš dalies sutinku, bet tik dėl to, kad tėveliai mane jomis aprūpina, stebint kitus panašaus amžiaus žmones, neturinčius daržovių "aprūpintojų" jie, net ir turėdami gabalėlį žemės nepuola jos dirbti ir taip sutaupyti g.gif

given444 taip, sutinku, kad "tai, kas buvo parasyta - eilinis taupymas, tinkantis VISIEMS, norintiems taupyti, atsideti kazkiek pajamu." Bet aš esu tos nuomonės, kad protingas taupusis kurmis niekuo nesiskiria nuo eilinio taupančiojo, taip kad nematau čia "kriminalo". Tie visi kraštutiniai taupytojai manęs absoliučiai niekuo nežavi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 25, 20:22)
pvz, arteja kaledu metas. ar man buti truputi nedovaningai, bet sutaupyt daugiau? arteju prie finiso, planavau sutaupyt 15, 000lt i metus, mastau, 14,000turbut pavyks, na o paskutini tukstanti --- jei neleisiu dovanoms, nepirksiu sau skalbykles... VALIO, iseitu...

bet--rtimus pradziuginsiu tik saldainiais keliais, (skalbykle sau, baikes, nepirksiu)--bet mano svajone bus IGYVENDINTA. ar labai esu ziauri?  ax.gif

Na, jei vis tiek pradžiuginsi nors saldainiais ir dar turi seną skalbyklę, kuri vis dar padoriai veikia, arba nesibaidai skalbti rankomis, tai taupyk. Būsi labiau patenkinta, kad tikslą užsibrėžtą pasiekei, nei kad nusipirkai kažką...
Atsakyti
O aš visai norėčiau būti taupiuoju kurmi, vis geriau negu sunkiai uždirbtus pinigus taškyti vėjais ax.gif
Atsakyti
taupyti vardan taupymo? kuomet litas nuverteja???ir nuverteja kasdien.
tuomet tikrai leisti vejais, jei paskolu neturi, jei buitis sutvarkyta. nes leisti vejais tai ka reiskia? juk dziaugtis gyvenimu, smulkmenom, pramogom, gera daryti, draugus, save apipirkti, senutes globoti, sau masaza pasidaryti, kitam ji uzsakyti, save linksminti, kita dziuginti...o jei mirsi po 2 men ar 6 savaiciu? tai ka- nesidziaugsi, kad GERAI pagyvenai?
o jei ta visa laika taupei - tik siaip taupiai - tai ka??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 sausio 2013 - 21:03
QUOTE(given444 @ 2013 01 17, 22:02)
tuomet tikrai leisti vejais, jei paskolu neturi, jei buitis sutvarkyta. nes leisti vejais tai ka reiskia? juk dziaugtis gyvenimu, smulkmenom, pramogom, gera daryti, draugus, save apipirkti, senutes globoti, sau masaza pasidaryti, kitam ji uzsakyti, save linksminti, kita dziuginti...o jei mirsi po 2 men ar 6 savaiciu? tai ka- nesidziaugsi, kad GERAI pagyvenai?

Visišai pritariu drinks_cheers.gif
Taupyti šiek tiek gaima, bet sėdėti atsiprašant suraukus visus galus ir taupyti kažkam, kai To kažko gali ir nesulaukti..nesamonė.. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džiazuu: 18 sausio 2013 - 09:02
QUOTE(given444 @ 2013 01 17, 21:02)

leisti vėjais, netaupyti, na nieko sau pasiūlymas blink.gif Patikėkit žinau ką reiškia leisti vėjais ir žinau ką reiškia atsitikus problemoms kiek reikia pinigų. prieš kokius 4m vyrui trauma buvo, 3 operacijos, aš tuo metu sugebėjau 3 kartus sirgti (bronchitas 2kartus po to abiems gripas). neįsivaizduoju ką būtumėm darę jeigu būtumėm neturėje santaupų. vaistų kainos kokios už tamiflu tą nuo gripo 300lt beveik susimokėjom, o kur antibiotikai, kur tyrimai visokie buvo ir mokamų kiek, o taksi kiek išleista. po operacijų vyrui ir perišimai ir šiaip kiek vizitų pas gydytoją. o pajamos kokios, tik ligos pašalpos, vyras 7mėn biuletenis, mano beveik 4mėn su tarpais.po to karto suprantau..........

QUOTE(Džiazuu @ 2013 01 18, 09:01)
Visišai pritariu  drinks_cheers.gif
Taupyti šiek tiek gaima, bet sėdėti atsiprašant suraukus visus galus ir taupyti kažkam, kai To kažko gali ir nesulaukti..nesamonė.. schmoll.gif

jei sulauksi ir pinigų neturėsi kaip tada g.gif
Atsakyti
Kokia pažįstama situacija doh.gif
vat taupė taupė žmogus ir nuo savęs gardų kąsnį atitraukdavo, atsisakydavo ir visų žemiškų malonumų, ir gydymo paslaugų, ir vien tik dėl nesveiko, azartiško taupymo, kad pasigirti jog sutaupė auksiniam karstui doh.gif bet palaidojom kaip visus, nieko su savim neišsinešė, viską paliko šitoj žemėj doh.gif tikras taupusis kurmis...oj kokia beprasmiška tokio gyvenimo kaina...maišas pinigų...na koks tikslas...taupyti kad numirti...sutaupius.. g.gif kam?

QUOTE(given444 @ 2013 01 17, 22:02)

Atsakyti
Žmogus privalo turėti santaupų. Sakoma, kad santaupos turi siekti 6 mėn. atlyginimą, aš drįsčiau teigti - 12-18 mėn.
Atsakyti
Viskam pusiausvyra turi būti. O kurmis gal gyveno sau laimingas taupydamas. Taupė, jautėsi saugus, gal apie kažką svajojo ir planavo. Negali įlįsti į kito vidų ir konstatuoti - nieko sau neleido ir buvo nelaimingas. Mažu kurmiui tiko ir patiko toks gyvenimo būdas smile.gif
Atsakyti
gal tiesiog kurmis taip ir nesužinojo, kad galima gyventi kitaip smile.gif

nors tai irgi savotiška laimė. kai nenori nieko daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 03, 10:30)
Žmogus privalo turėti santaupų. Sakoma, kad santaupos turi siekti 6 mėn. atlyginimą, aš drįsčiau teigti - 12-18 mėn.

Kažkur skaičiau bankininkės patarimus, taip, ji ten rašė būtent apie tai bigsmile.gif
..bet kai tos santaupos siekia pusšimtį metų ir nieko sau neleidžiama..vien tik dėl taupymo g.gif

QUOTE(Malena @ 2015 08 03, 15:30)
Viskam pusiausvyra turi būti. O kurmis gal gyveno sau laimingas taupydamas. Taupė, jautėsi saugus, gal apie kažką svajojo ir planavo. Negali įlįsti į kito vidų ir konstatuoti - nieko sau neleido ir buvo nelaimingas. Mažu kurmiui tiko ir patiko toks gyvenimo būdas smile.gif

Svajota buvo kuo daugiau sukaupti, ir niekam nieko, jokių planavimų, kad tik tų popieriukų būt daugiau doh.gif
...ašaros upeliais tekėjo - kodėl žmogus savęs nemylėjo, už ką save taip baudė.. doh.gif

QUOTE(Monmorensi @ 2015 08 03, 19:48)
gal tiesiog kurmis taip ir nesužinojo, kad galima gyventi kitaip smile.gif

nors tai irgi savotiška laimė. kai nenori nieko daugiau  g.gif

...nesužinojo...ne, čia ne ta mintis...
Žinojo puikiai, bet skūpumas kraują buvo užnuodijęs, anokia ten laimė nieko nenorėti, ta pati kasdienė rutina juk psichiškai išvargina ir kaip gi gyventi be poilsio, be jokių atostogų metų metais, be dėmesio artimiems nors menka dovanėle švenčių proga...savo vaikams... verysad.gif
...liko obelis, bet obuoliukai toli toli nuriedėjo nepasirinkę tokio gyvenimo būdo..
Atsakyti