Linksmų, šiltų, sočių, suveltų Šventų Kalėdų!
Ievute, su artėjančiais Naujaisiais 2011 Metais!
Sveikutes velejeles,gavau pas ukinikus avyciu vilnos.Sugalvojau pabandyti issiplauti ir issikarsti vilna namu salygomis,noriu pasidalinti savo bandymu ir rezultatu su jumis :)Laukiu experciu nuomones
Tai gi,pirmiausia du kartus mirkiau karstame vandenyje su Fairy,nes vilna labai riebaluota ir nesvari
veliau perskalavau kokius 4 kartus,taip pat su karstu vandeniu,o tada jau padejau dziuti
Na,o galiausiai reikejo iskarsti.Norejau Ebay pirkti rankines karsykles,bet pasiskaitinejau forumuose,kad pradziai galima ir su sunims skirtomis sukomis,ta ir padariau,nes labai knietiejo kuo greiciau pabandyti
Na ir galiausiai toks rezultatas :)Dabar beliko tik isbandyti.
Dabar kaip ir suprantu kodel vilnos tokia didele kaina,nes prie jos paruosimo labai daug darbo.As issiploviau gal tik trecdali is to maiso,o uztrukau visa diena.O dar reikia ja visa iskarsti.Noreciau pabandyti ir padazyti,bet cia paliksiu kitam kartui
Tai gi,pirmiausia du kartus mirkiau karstame vandenyje su Fairy,nes vilna labai riebaluota ir nesvari
veliau perskalavau kokius 4 kartus,taip pat su karstu vandeniu,o tada jau padejau dziuti
Na,o galiausiai reikejo iskarsti.Norejau Ebay pirkti rankines karsykles,bet pasiskaitinejau forumuose,kad pradziai galima ir su sunims skirtomis sukomis,ta ir padariau,nes labai knietiejo kuo greiciau pabandyti
Na ir galiausiai toks rezultatas :)Dabar beliko tik isbandyti.
Dabar kaip ir suprantu kodel vilnos tokia didele kaina,nes prie jos paruosimo labai daug darbo.As issiploviau gal tik trecdali is to maiso,o uztrukau visa diena.O dar reikia ja visa iskarsti.Noreciau pabandyti ir padazyti,bet cia paliksiu kitam kartui
Aš irgi esu bandžius analogišką plaut, bet ploviau tik šiltu vandeniu, tai neatsiplovė visai. Toliau eksperimentų netęsiau, nes su "susiukais ir kakučiais" velt man nepatinka . O karštą naudot bijojau dėl galimo susitraukimo.
Beje galima nusipirkt vilnos ir be "susiukų ir kakučių", teko su vienu avių augintoju kalbėt ir pirkt iš jų jau sukarštą vilną, tai jo teigimu yra veislių į kurias beveik nieks neprisivelia, jos laikomos švariais, o kerpant vilna tiesiog dar ir rūšiuojama (pvz.ant nugaros to gėrio paprastai nėra). Ir tokios plaut beveik nereikia.
BabyGrite, tau labai gražiai pavyko tą vilnelę sutvarkyt, įdomu būtų paskaityt kaip ten seksis velt iš jos. Šaunuolė , aš tek kantrybės neturėjau
Beje galima nusipirkt vilnos ir be "susiukų ir kakučių", teko su vienu avių augintoju kalbėt ir pirkt iš jų jau sukarštą vilną, tai jo teigimu yra veislių į kurias beveik nieks neprisivelia, jos laikomos švariais, o kerpant vilna tiesiog dar ir rūšiuojama (pvz.ant nugaros to gėrio paprastai nėra). Ir tokios plaut beveik nereikia.
BabyGrite, tau labai gražiai pavyko tą vilnelę sutvarkyt, įdomu būtų paskaityt kaip ten seksis velt iš jos. Šaunuolė , aš tek kantrybės neturėjau
QUOTE(kadabra @ 2011 06 17, 09:27)
Grandiozinis darbas, bet idomus. Sukarsta vilnele - laaabai graziai atrodo.
Butinai pasirodyk su kokiu darbeliu
Butinai pasirodyk su kokiu darbeliu
kaip jums pOOOvydziu tokio noro terliotis... nu man nesuprantama...
Esme ta mergaites,kad cia Airijoje beveik nera pasirinkimo vilnos,o kai paklausiau ukininku ka jie daro su ta vilna tai tik peciais krupciojo ir sake,kad priduoda kazkokiam viriskiui.O apie veltini isvis negirdeje.Tai ir kilo tokia mintis pabandyti paciai pasitvarkyti.O ir vanduo cia nekainuoja(kolkas),tai ir galima terliotis.O del karsto vandes nesusitraukia,skaitinejausi kelis straipsniukus,tai ten net pabreziama,kad reikia su karstu vandeniu.Zinoma jei karsimo masina butu,tai isvis darbas palengvetu,bet dar kolkas neapsimoka su tokiais kiekiais pirkti toki dalyka uz 250-300 euru.Butinai pasirodysiu,sugalvojau ukininko zmonai sage is ju avyciu vilnos padaryt
BabyGrite
neįsivaizdavau, kad iš didelio noro velti, žmonės tokiųu žygdarbių griebiasi.
Šaunuolė
neįsivaizdavau, kad iš didelio noro velti, žmonės tokiųu žygdarbių griebiasi.
Šaunuolė
mano pirmoji draugyste su vilna irgi buvo tokia pati.tik as kaime ant auksto radau svarios vilneles ,bet nesukarstos,uztat ji buvo seneliu uzaugintu avyciu .
pati ja ir karsiau ir daziau.ir dazesi tai visai neblogai. .priveliau galybe gumyciu ,sagiu ,karoliu ir viska prakaliau kaziuko mugeje vilniuje . Paskui visgi nusprendziau ,kad as geriau pirksiu gatava,negu tiek terliosiuosi.bet ta terlione buvo visai maloni.
pati ja ir karsiau ir daziau.ir dazesi tai visai neblogai. .priveliau galybe gumyciu ,sagiu ,karoliu ir viska prakaliau kaziuko mugeje vilniuje . Paskui visgi nusprendziau ,kad as geriau pirksiu gatava,negu tiek terliosiuosi.bet ta terlione buvo visai maloni.
Tai kad daugumos, senokai beveliančiu, pradžia buvo tokia pati . Maišai nežinia iš kur gautos vilnos , pilnos visokio gėrio, plovimas, pešiojimas ir panašiai. Dabar jau turbūt net nesusigundyčiau tokia, kai toks pasirinkimas dažytos , nedažytos , tokios ir anokios ( va kaip prie gero priprantama ). O tada buvo vienintelis pasirinkimas