Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinis - 28 tema

Sveikutės. Žiūriu temelė senokai nejudinta smile.gif
Kas man galėtų patarti-iš ko geriau velti kepure pirčiai-sluoksnos ar karšinio?
Aciukas smile.gif
Atsakyti
g00te, ar jau bandei savo augintinių vilną g.gif Na tu tai šaunuolė, vilnos tau nepritruks. Labai gražios ilgos garbanėlės atrodo.
Gal ir man kokią avelę įsigyti, vedžiočiau kartu su šuniu (juokauju)
Atsakyti
QUOTE(Mažytė mergytė @ 2009 08 03, 11:24)
Sveikutės. Žiūriu temelė senokai nejudinta smile.gif
Kas man galėtų patarti-iš ko geriau velti kepure pirčiai-sluoksnos ar karšinio?
Aciukas smile.gif

as bent jau is karsinio velciau, gaila man butu sluoksnos pirtinems

Rooma, bandziau jau, iveliau tik nukirptas neplautas garbaneles kaip dekora thumbup.gif man tikrai patiko, paziurek mano bloge, ten kur apie avis rasau, paskutine foto berods... Na zodziu dekorui tai turesiu. Beja teko neperseniausiai viena avele kirpt, tai tikrai, pas ja po tomis garbanomis jau tooookio plonumo vilnos pukiukai, o svelnumas, lug kokio mazulycio visciukeliu pukiukai thumbup.gif matyt teisybe, ka apie sia veisle sako
"Šios praktiškai grynakraujės išlikusios veislės avių vilną sudaro trumpi plaukai, labai plonas vilnos pluoštas, o virš jo bei išorinis sluoksnis – dengiantys ilgi plaukai. Trumpieji plaukai, priklausomai nuo gyvulio savijautos, reguliuoja oro tarpus tankiame vilnos pluošto sluoksnyje, o nuo ilgųjų plaukų nuteka lietus ir sniegas. Štai ką kartą pasakė vienas senas avių augintojas apie savo skudų veislės avis: „jos dėvi apatinius, viršutinius drabužius ir paltą", o avys atnaujina savo vilną kiekvienu metų laiku."
Rooma, o vedziot jas tikrai tik su suniu... mat bega, lekia jos nuo zmoniu, buvo ir nuo musu pabegusios, gaudem laukuose lyg veja, koja issisukau, o jos tik i miska stryyykt... po keliu paru geru kaimynu ir musu vilksunes deka pagavom savo aveles..
Atsakyti
labutis veltiniu mėgėjos,mes taip pat auginame avyčių ,o vilną panaudojam savo gaminiams. Apklotam, čiūžiniams ir jurtai.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
ziogelis2 kokie gražūs tavo veltinio darbai, idėjos kokios įdomios ir tvarkingai padarytas darbas thumbup.gif
Atsakyti
oo alezna, skamba labai labai rimtai, kad kas LT taip rimtai veltu tokias formatais dar negirdejau, gal gali smulkiau papasakot? kokios avys, kokiu vesliu, kaip vilna apdirbate, ar patys, ar kazhkur kitur? Ir gal galima foto? jau senai taip smalsu nebuvo bigsmile.gif
Atsakyti
mane ir domina,kaip ten savo vilna,galima paruosti velimui.
Atsakyti
Ciuziniai, apklotai.... kaip idomu. Alezna, aprasyk daugiau. Gal turi foto?
Atsakyti
Alezna rase 'naudojam'... nebutinai reishkia, kad veliam mirksiukas.gif
mano teta ish savu aveliu vilnos siuva apklotus,- ishkarshta vilna kloja sluoksniais ir 'sustriguoja' (net nzn lietuvishko zodzio) medvilniniame uzhvalkale,- kaip kad seniau medvilnines (vatines) 'kaldros' budavo. Jokio stebuklo,- ploni ir shilti apklotai gaunasi...
ciuzinukus tik maziem vaikam analogishku principu daro.

o vat jurta tai ir man noretusi pamatyt. O dar labiau suzinot kam naudojama bigsmile.gif kaip pavesine? zaidimu namelis? g.gif
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas žinot, ar VILNOS FABRIKAS dar pardavinės vilną? Vis užeinu į jų puslapį, o ten niekas nesikeičia, vis dar rašo, kad nepriima užsakymų. O ar dar yra kur nors, kur būtų galima nusipirkti normaliom kainom merino sluoksnos didesniais kiekiais?

Atsakyti
apziurejau Aleznos jurtos foto, atrodo rimtai, hmm, suintrigavo galutinai, kur ta jurta, gal galima ja kur paciupineti?
Atsakyti