Kiek pamenu ėjom į registrų centrą, užsakėm tą pažymą. Kažkiek mokėjom iki 30Lt. Surinkom parašus, namą administruojančios bendrovės dirikas sukūrė protokolą 9 tipo buvo susirinkimas) radom vieną firmą, kuri pabraižė projektuką iki 1000 Lt. nunešėm viską į savivaldybę, gavom projekto sąvadą, dabar reikia susimatyt su mūsų mikror. architekte...Ryt einu... Tai va čia ir bus įdomumas pats...Yra dar vienas kelias, girdėjau...
QUOTE(nercyte09 @ 2010 07 27, 20:38)
Kiek pamenu ėjom į registrų centrą, užsakėm tą pažymą. Kažkiek mokėjom iki 30Lt. Surinkom parašus, namą administruojančios bendrovės dirikas sukūrė protokolą 9 tipo buvo susirinkimas) radom vieną firmą, kuri pabraižė projektuką iki 1000 Lt. nunešėm viską į savivaldybę, gavom projekto sąvadą, dabar reikia susimatyt su mūsų mikror. architekte...Ryt einu... Tai va čia ir bus įdomumas pats...Yra dar vienas kelias, girdėjau...
Kas per įdomumas?
Ir koks kitas kelias?
QUOTE(Diax @ 2010 07 27, 22:12)
manau pats paprasciausias ir visu pamegtas - nelegalus
Papildyta:
QUOTE(nercyte09 @ 2010 07 27, 21:38)
tai i savivaldybe jau su nubraizytu projektu reikia eiti, o pats negali nubraizyti? as tik pora sienu noriu pasalinti
QUOTE(nercyte09 @ 2010 07 27, 21:38)
katik grizau is registru centro - bandziau uzsisakyti ta pazima apie namo savininkus- tai pasake 108 litai man tas malonumas kainuos, nes uz kiekvieno buto savininka po 1lt
tai zinok ir neissiemiau- pinigu pagailejau uz man nereikalinga daikta....
ir suzinojau, kad iki siu metu spalio 1 dienos dienos paprastoms sienoms (nelaikancioms) lyg ir nereikia leidimo, uztenka tik plana perbraizyti ir uzregistruoti registru centre....
vaziuosiu dar karta i savivaldybe ir prasysiu tiesiogiai architekto konsultacijos, nes ziuriu paneles jau vadovaujasi nauju istatymu ir vilkina, kad nespetume iki tos spalio 1d
Bet blokiniam name visos sienos yra nešančios. Kai domėjausi savivaldybėj, man taip sakė.
QUOTE(vikosiuks @ 2010 07 28, 08:44)
katik grizau is registru centro - bandziau uzsisakyti ta pazima apie namo savininkus- tai pasake 108 litai man tas malonumas kainuos, nes uz kiekvieno buto savininka po 1lt
ir suzinojau, kad iki siu metu spalio 1 dienos dienos paprastoms sienoms (nelaikancioms) lyg ir nereikia leidimo, uztenka tik plana perbraizyti ir uzregistruoti registru centre....
vaziuosiu dar karta i savivaldybe ir prasysiu tiesiogiai architekto konsultacijos, nes ziuriu paneles jau vadovaujasi nauju istatymu ir vilkina, kad nespetume iki tos spalio 1d
O mes 30 Lt. mokėjom, nes tik 30 butų name, tai pasisekė...
O dėl Spalio mėn. teisybę sakai, nes ką tik iš savivaldybės, darbuotoja minėjo, kad nuo spalio nauja tvarka...Tai nežinau ar spėsim į komisiją rugpjūčio pradžioje ar vėl reikės kokių papildomų dokų...Dar gali atsiųsti ekspertizę, nes mes norim ir poros durų eksplotacijos vietas pakeisti, o čia jau su laikančiom sienom susiduriam...Žodžiu...Sėdesim ir lauksim...
QUOTE(Muskari @ 2010 07 28, 10:24)
Bet blokiniam name visos sienos yra nešančios. Kai domėjausi savivaldybėj, man taip sakė.
man ir panasiai bande isaiskinti, kad blokiniam name visos sienos laikancios..
bet soniniu butu, kur yra trys kambariai - buto planas skiriasi nuo viduriniu laiptiniu 3 kambariu plano... taigi soniniuose butuose tik pradarius buto duris matosi maziausio kambario siena ,kuri nieko nelaiko ir yra 6-7cm plocio...
katik dar karta buvau savivaldybeje ir dabar ejau tiesiai be tarpininku pasikonsultuoti...
tai sake blokiniam name nieko negalima griauti be leidimo, bet jei sienos nelaikancios uztenka nueiti pas projektuotoja ir pasidaryti nauja buto planeli ir uzregistruoti registru centre, sake,kad net pats registru centras tikriausiai ismatavimus daro...
zodziu nebezinau vieni sako reikia, kiti sako nereikia...
pradedu galvoti,gal savivaldybeje blogai priemime isaiskinau ka noriu daryti, nes kur nueinu visi stebisi, kad reikia samatu..
tai bandysiu dar su projektuotoja kalbetis- gal uzteks tik planelio priregistruoti registru centre.. bet butinai reikia iki spalio 1d, nes dabar dar nelaikanciu sienu salinimas skaitysis kaip buto remontas, o po spalio 1 dienos reikes leidimu ar kazko, nesigilinau, nes bandysiu speti iki 1d
na, sėkmės jum dideliausios.
papasakokit, kaip seksis. labai įdomu. nes mes ne tik sienelę norim gerokai pakirst, bet ir san. mazgą perkelt...
papasakokit, kaip seksis. labai įdomu. nes mes ne tik sienelę norim gerokai pakirst, bet ir san. mazgą perkelt...
QUOTE(Muskari @ 2010 07 28, 12:33)
na, sėkmės jum dideliausios.
labai dekui, ryt laukia susitikimas su projektuotoja
o del sanitarinio mazgo nieko nezinau, bet girdejau, kad seno plano namuose norint pakeisti gyvatuko vieta reikia leidimu, o naujam plane nereikia
rinkdama kaimynu parasus prisiklausiau visokiu pasakojimu apie remontus
labai noriai visi dalinasi patirtimi, kiti net savo pagalba siule (elektrikai ir panasiai)...
sveiki, gal kas galėtų pasidalint konstruktorių kontaktais , taip pat, kas daro ekspertizę
QUOTE(vikosiuks @ 2010 07 28, 12:39)
rinkdama kaimynu parasus prisiklausiau visokiu pasakojimu apie remontus
labai noriai visi dalinasi patirtimi, kiti net savo pagalba siule (elektrikai ir panasiai)...
nu tai pasiseke tau mane tai dar ir apsauke, ir pasake, kad niekur nepasirasines
gal zinot kiek kainuoja plytines sienos ispjovimas?
Sveikutes, perskaiciau nuo pat pradziu...galva susisuko...sakykit gal biski neitema, bet jei as noreciau perkelti virtuve i kt kambari, koks manes marazmas idomu laukia...gyvenam tipiniame blokiniame name, judinsime toleto ir vonios siena, griausime sieno po balkono langu, ismusime skyle dujom ir vandentekiui ir virtuve atsidurs kt sienos pusej. Su dujininkais snekejom-pasidarysime projekta, o idomu ko galetu prirreikti dar, juk kamb paskirtis keiciasi,,,
Dabartine situaciaj
ir noretumeme tokio vaizdelio
Dabartine situaciaj
ir noretumeme tokio vaizdelio