Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

QUOTE(Odora @ 2008 01 23, 09:56)
architektai tikrai nenori smile.gif girdejau kaip uz toki atveji uzsisauke 15000lt vien tam kad zmogus i juos nebesikreiptu

nu jo ziaurunma..bet as gal susitvarkysiu, nes drauge pazistamu turi, tai ji pati viska padarys tik pazistamo parasiuka gaus..(tikiuosi)
Atsakyti
Tai vat, buvau aš toj firmelėj pas architektą...
Pasirodo pas mane visos sienos kapitalinės (išskirus vonia-tualetas), tai daryt visai taip kaip aš noriu negalima verysad.gif stovi dvi sienos T forma, tai ta kur "apatinė" norėjau dalį išimt prie viršutinės ir dalį iš kitos pusės, palikt tik viduriuką....tai ten iš krašto vistike reikia palikt koloną verysad.gif Nu tai man tada netenka prasmės toks darbas verysad.gif
O be to už poperių sutvarkymą (leidimai ir pan.) užprašė 4000lt blink.gif

Paimetus...
Atsakyti
QUOTE(Joho @ 2008 01 24, 14:16)
Tai vat, buvau aš toj firmelėj pas architektą...
Pasirodo pas mane visos sienos kapitalinės (išskirus vonia-tualetas), tai daryt visai taip kaip aš noriu negalima  verysad.gif  stovi dvi sienos T forma, tai ta kur "apatinė" norėjau dalį išimt prie viršutinės ir dalį iš kitos pusės, palikt tik viduriuką....tai ten iš krašto vistike reikia palikt koloną  verysad.gif  Nu tai man tada netenka prasmės toks darbas  verysad.gif
O be to už poperių sutvarkymą (leidimai ir pan.) užprašė 4000lt  blink.gif

Paimetus...

nu jo, jeigu kapitalines tada be sansu viska isgriauti... unsure.gif
Atsakyti
O gal kas gali parekomenduot kokį architektą, ar dizainerį, išmanatį apie tuos griovimus, kad tiesiog galima būtų pasikonsultuot ra galima taip daryt kai aš noriu, gal net patartų kaip geriau....???
Būčiau labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
Nagi, kylam 4u.gif

Įdomu koks santykis žmonių, griovusių sienas daugiabutyje su leidimais ir be mirksiukas.gif Jei su leidimais - kokios šiandienos kainos?

Pasisakom? dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(šešėlis @ 2007 08 17, 13:25)
o dabar mes užsukom popierizmą, norėdami prijungt balkoną prie kambario doh.gif iš registrų centro gavom namo gyventojų sąrašą, iš pusės surinkom sutikimus. dabar architektai žada leidimą per 2 savaites. žiūrėsim... nesinorėtų nutempt iki šildymo sezono

Įdomu kaip jums išsisprendė ši situacija. Ar leidimas buvo parengtas per 2 sav. Kokios kainos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2008 01 22, 23:49)
zodziu taip...siandien tvarkem tuos reikalus...Beje architelte labai sake buvo maloni moteris. nuejo mama su planeliu ir jai paaiskino, kad tar vonios ir tuliko siena galima griauti kuo laisviausiai...tikrai niekas nesugrisu niekas neitruks...parode tik vieat kurios negalima judint (ten visai ktia siena). bet jei norint viska oficialiai iki galo kad niekas nesikabintu tai sake taip susiraskit koki architekta ar inzinieriu paprasta, kad jis jums pabraizytu kaip pasikeis planas..tieiosg ne plana sudarytu bet toki paprasta brezinuka pabraizytu kaip keiciais viskas ir plotai ir matmanys visi r paaiskinamaji rasta kad parasytu kodel keiciama kaip keiciama ir tt. ir tada ta atnesti butent sitai architektei, ji sake pasirasys ir viskas legalu grazu teiseta ir niekas negales kabintis smile.gif

Norėjau pasiteirauti - iš kokios jūs seniūnijos (kaip supratau esate iš Kauno) ir ar sienų griovimui nebuvo reikalingi namo gyventojų (50%+1) parašai?
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2008 02 22, 17:11)
Norėjau pasiteirauti - iš kokios jūs seniūnijos (kaip supratau esate iš Kauno) ir ar sienų griovimui nebuvo reikalingi namo gyventojų (50%+1) parašai?

is Dainavos seniunijos esame smile.gif kadangi griovem mazyte siena - pertvara tarp vonios ir tuliko tai ji neturejo jokios itakos ir nereikejo jokiu parasu.. smile.gif jei tu is tos seniunijos tai brukstelk i az papasakosiu kur eit smile.gif
Atsakyti
[quote=bytte,2007 08 14, 14:56]
Jei tai blokinis tipinis namas, tai vonios ir tuoleto sienos yra atitvarinės ir visiškai nieko nelaiko (bent kiek aš mačiau), tačiau didinant vonios ar tuoleto plotą reikia gauti apačioje gyvenančiųjų leidimą, kadangi jų gyvenimo kokybė gali tiesiogiai nukentėti (įrengus blogą izoliaciją drėktų kaimynų lubos kolidoriuje, nekalbant užliejimo atvejus ir pan.).

nuo kada cia reikalingi tie kaimynu sutikimai? tai gal pvz pas mane dabar bloga ta izoliacija ir as ja noriu perdaryt( be to kokia gali buti hidroizoliacija senuose blokiniuose namuose??? uzklota dviguba plevele??? lotuliukas.gif )

Del balkonu prijungimo-esu anksciua dariusi kazka panasaus.. norejua padidinti kambari balkono saskaita ir gaunas taip kad jei isgriaunu ta bloka kuris buvo po langu ir dedu vitrina gale balkono tai butinai turiu darytis projekta,nes gaunasi eksterjero keitimas,tad paprasciausia isgrioviau ta bloka ir nebdidindama kambario toj pacioj vietoj isidejua vitrina.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(loreta38 @ 2008 02 29, 11:55)
Del balkonu prijungimo-esu anksciua dariusi kazka panasaus.. norejua padidinti kambari balkono saskaita ir gaunas taip kad jei isgriaunu ta bloka kuris buvo po langu ir dedu vitrina gale balkono tai butinai turiu darytis projekta,nes gaunasi eksterjero keitimas,tad  paprasciausia isgrioviau ta bloka ir nebdidindama kambario toj pacioj vietoj isidejua vitrina..  ax.gif

Teoriškai netgi ir tokiai rekonstrukcijai reikalaujamas leidimas, nes popalanginė bloko dalis (kur buvo radiatorius ir įėjimas į balkoną) yra išorinė namo siena, nepaisant to, kad ji slepiama balkone ax.gif
Atsakyti
O mes ir siena po langu issigriovem (langas dabar iki zemes), ir svetaines duru vieta keiciam, pasislinks per kokia puse metro, ir vonia su tualetu sujungem ir praplatinom blush2.gif
Neturim mes jokio projekto ..... g.gif Nors zinojom, kad to reikia, ir domejomes visa procedura !!!!! Patikekit, neuztenka kaimynu, gyvenanciu po mumis sutikimo ..... reikia 50% laiptiones gyventoju sutikimo. Reiskias mums butu reikeje 19 butu parasu (sutikimo). H mmmm .... pabandyk nueit pas ta pensininka ir papasakot, ka ten ruosies daryt ...... oiiiiiiii, taigi jis igrius ir jokiu budu nepasirasys blink.gif Daugiau vargo ...... O kai pagalvoji .... kad ten tikrai nieko blogo nepadarai ..... Na, aisku, kas pasiskustu ar ateitu patikrint, tada jau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norma: 29 vasario 2008 - 13:11
QUOTE(norma @ 2008 02 29, 14:04)
O mes ir siena po langu issigriovem (langas dabar iki zemes), ir svetaines duru vieta keiciam, pasislinks per kokia puse metro, ir vonia su tualetu sujungem ir praplatinom  blush2.gif
Neturim mes jokio projekto .....  g.gif  Nors zinojom, kad to reikia, ir domejomes visa procedura !!!!! Patikekit, neuztenka kaimynu, gyvenanciu po mumis sutikimo ..... reikia 50% laiptiones gyventoju sutikimo. Reiskias mums butu reikeje 19 butu parasu (sutikimo). H mmmm .... pabandyk nueit pas ta pensininka ir papasakot, ka ten ruosies daryt ...... oiiiiiiii, taigi jis igrius ir jokiu budu nepasirasys  blink.gif  Daugiau vargo ...... O kai pagalvoji .... kad ten tikrai nieko blogo nepadarai ..... Na, aisku, kas pasiskustu ar ateitu patikrint, tada jau  unsure.gif

Reikia 51% viso namo buto savininkų parašų. Todėl nereikia eiti pas savo laiptinės kaimynus hihihi.gif

O leidimu rūpinamės būtent dėl tų pačių pensininkų, kurie per dienų dienas namuose sėdi ir dėl kiekvienos smulkmenos į visas įmanomas instancijas skambinėja. Neduok die ateitų kas patikrinti jau po skundo įregistravimo doh.gif Dar sunkesnė procedūra lauktų. O kas būtų jei tikrai kas įtrūktų ar įgriūtų - tada gali ir visą gyvenimą iš skolų neišbristi blink.gif
Atsakyti