Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

Labas, pasdalinkit prasau, kaip yra su tuo griovimu. Musu miegamasis nera labai didelis, o salia yra tamsusis kambariukas, tai as sugalvojau nugriauti ta siena juos jungiancia ir i ta kambariuka istatyti spinta, vietos zymiai padaugetu bigsmile.gif bet kai pasakiau apie tai savo MB, tai tik pasijuoke ir pasake ,,tu ka, nori, kad visas namas uzgriutu" g.gif Tai as dabar jau nebezinau, ar cia jis is manes saiposi, nes nenori nieko daryti, ar is tikruju yra tokia galimybe?O kas dar del tu popieriu? Reikia eiti ir sakyti dar kazkam, kad griausim? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 07 28, 01:06)
Labai butu ydomu suzinot apie ta firma blush2.gif
  O esat kas griove visa siena tarp tualeto ir vonios? Pas mane yra viena labai jau "kudlota" mintis.....Isgriaut siena ir sujungt su koridorium,gautusi superine vonia,bet.......koridoriaus gale yra kambarys.tai kazi kas gautusi jei durys nusikeltu iki pat virtuves sienos ir yejimas y kambary butu per virtuve g.gif  Susitaupytu labai daug vietos  ax.gif  O po to virtuves siena griaut y hola ir balkono langa pasalinus gautusi gera svetaine,bet......ar neuzgrius kaimynai rolleyes.gif

Aš tai va dalvoju didint vonią koridoriaus sąskaita ax.gif O ar čia reiks derinti?
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2007 03 19, 21:16)
Pas mus bute taip padaryta, kiek žinau ankstesni savininkai niekur nėjo smile.gif

Pas mus irgi tokia situcija. Ruosiames pirkti buta, kuriame isversta siena tarp WC ir vonios be jokiu papildomu leidimu. Baisoka, kad neikaltu baudos kokios, kai jau bus musu. Gal kuri esat susidurus su tokia situacija? Mane ramina tik tiek, kad kiek girdejau nelabai kas ten ja tikrina, be to ta siena, kiek skaiciau forume, nera nesancioji, ir dar tas, kad 9 aukstas is 9. Nekantriai lauksiu Jusu patarimu... Norim nest rankpinigius blink.gif
Atsakyti
----- Ar dabar reikia mums patiems kažkur kreiptis, kad perbraižytų tą buto planą, ir kaip gauti visus leidimus, kai jau viskas padaryta g.gif O gal to visai nereikia ---

Pamegink paskambinti architektui, mes pas ji kaip sykis darem sienos griovimo projekta , padare viska iki statybos lidimo uz 1800lt, dabar liko tik pats darbas, manau kad zinos ka patarti, aisku jei veiksmas vilniuje. Beje geriau neprisipazink kur gyveni o tel. toks. 868624041
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2007 07 28, 01:06)
Labai butu ydomu suzinot apie ta firma blush2.gif
  O esat kas griove visa siena tarp tualeto ir vonios? Pas mane yra viena labai jau "kudlota" mintis.....Isgriaut siena ir sujungt su koridorium,gautusi superine vonia,bet.......koridoriaus gale yra kambarys.tai kazi kas gautusi jei durys nusikeltu iki pat virtuves sienos ir yejimas y kambary butu per virtuve g.gif  Susitaupytu labai daug vietos  ax.gif  O po to virtuves siena griaut y hola ir balkono langa pasalinus gautusi gera svetaine,bet......ar neuzgrius kaimynai rolleyes.gif

Jei tai blokinis tipinis namas, tai vonios ir tuoleto sienos yra atitvarinės ir visiškai nieko nelaiko (bent kiek aš mačiau), tačiau didinant vonios ar tuoleto plotą reikia gauti apačioje gyvenančiųjų leidimą, kadangi jų gyvenimo kokybė gali tiesiogiai nukentėti (įrengus blogą izoliaciją drėktų kaimynų lubos kolidoriuje, nekalbant užliejimo atvejus ir pan.). Keliant duris blokiniame name reikia leidimo kaip ir griaunant dalį sienos, kadangi virš kiekvienos angos yra atitinkamos sąramos (blokuose atitinkami sutvirtinimai), taigi kertant naują angą reikėtų jas dėti, o šito mes mirtingi negalim patys susiskaičiuoti, turim projektą darytis mirksiukas.gif . Balkono sieną griaunant po langu kyla truputi kita problema: kai kurių balkonų pagrindas yra (kaip čia pasakius g.gif ) užspaustas su ta siena, ją nugriovus jis tiesiog nulinks arba visai gali nukristi. Taigi čia vėl reikėtų projektėlio. Aišku dažniausiai mūsų namuose kitokia balkonų konstrukcija ir griauti galima, bet ... Be to padidėjus kvadratūrai visą reikalą reikia suderinti su šilumos tinklais...
Viską šiais laikais padaryti galima, kaimynai tikrai neužgrius jeigu bus viskas teisingai padaryta, tik rekomenduočiau pasitarti su architektu arba statybos inžineriu. O geriausiai pasidaryt projektą 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(mazute@ @ 2007 07 28, 13:13)
Labas, pasdalinkit prasau, kaip yra su tuo griovimu. Musu miegamasis nera labai didelis, o salia yra tamsusis kambariukas, tai as sugalvojau nugriauti ta siena juos jungiancia ir i ta kambariuka istatyti spinta, vietos zymiai padaugetu bigsmile.gif bet kai pasakiau apie tai savo MB, tai tik pasijuoke ir pasake ,,tu ka, nori, kad visas namas uzgriutu" g.gif Tai as dabar jau nebezinau, ar cia jis is manes saiposi, nes nenori nieko daryti, ar is tikruju yra tokia galimybe?O kas dar del tu popieriu? Reikia eiti ir sakyti dar kazkam, kad griausim? doh.gif

O kokio tipo butas? Kiek žinau dažniausiai bent viena tamsaus kambariuko siena yra nelaikanti, netgi blokiniuose butuose. Tokias sienas prašom griaukit ir vargo nematykit, atitvarinėm sienom jokių dokumentų nereikia.
Atsakyti
Musu butas yra sename devynaukstyje (pirmas aukstas), triju kambariu. tas tamsus kambariukas yra tarp miegamojo ir kito kambario, tai speju, kazkuri siena vis delto yra atramine g.gif Dar kiek as zinau, seniau buvo dar vienas tamsus kambariukas, bet is jo padarytas buvo vc, o jo saskaita praplesta vonia, tai ten irgi kazkas griauta g.gif Net nezinau su kuo tuo klausimu butu galima pasitarti, statybu inzinieriu gal?
Atsakyti
QUOTE(mazute@ @ 2007 08 15, 15:53)
Musu butas yra sename devynaukstyje (pirmas aukstas), triju kambariu. tas tamsus kambariukas yra tarp miegamojo ir kito kambario, tai speju, kazkuri siena vis delto yra atramine g.gif Dar kiek as zinau, seniau buvo dar vienas tamsus kambariukas, bet is jo padarytas buvo vc, o jo saskaita praplesta vonia, tai ten irgi kazkas griauta g.gif  Net nezinau su kuo tuo klausimu butu galima pasitarti, statybu inzinieriu gal?

Arba su architektu. O pas jus plytinis namas? Jeigu plytinis tai nelaikančios daug plonesnės, buto knygoj turi būt brėžinys ir ten gerai matos kurios sienos nelaikančios, Blokiniam tai irgi matos, bet raštu sunkokai paaiškint g.gif . Gal viršuj kas yra išsigriovę, tuomet galėtumėt kopijuot.
Atsakyti
Mes irgi norime vieną sieną išgriauti, tik kolkas niekas nejuda į priekį doh.gif Šeškinės seniūnijoje pasakė, kad jie to nedarys, liepė skambinti į Šilėja. Paskambinom ten - išgirdom tą patį, atseit, visos sienos blokiniame name yra nešančios, todėl jų griauti negalima blink.gif Nieko nebesuprantu blink.gif Gal yra kokie "privatūs" architektai, kurie viską sutvarko, t.y. nebūtina kreiptis į savo apskirties? Beje, kiek laiko viskas trunka? Buto plano perbraižymas, leidimų gavimas ir pan., žodžiu, iki sienos griovimo darbų? Gal kas žinot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute@ @ 2007 08 15, 14:53)
Musu butas yra sename devynaukstyje (pirmas aukstas), triju kambariu. tas tamsus kambariukas yra tarp miegamojo ir kito kambario, tai speju, kazkuri siena vis delto yra atramine g.gif Dar kiek as zinau, seniau buvo dar vienas tamsus kambariukas, bet is jo padarytas buvo vc, o jo saskaita praplesta vonia, tai ten irgi kazkas griauta g.gif  Net nezinau su kuo tuo klausimu butu galima pasitarti, statybu inzinieriu gal?

pas mus taip padaryta (jei gerai supratau) - vonia sujungta su wc ir palikta tik vonia, o į gretimą tamsų kambarėlį iškeltas wc. kitas tamsus kambarėlis prijungtas prie miegamojo ir įtaisyta spinta. tik su visu tuo mes butą jau pirkom. šeimininkai sakė, kad pertvarkymus darė iškart, statant namą
o dabar mes užsukom popierizmą, norėdami prijungt balkoną prie kambario doh.gif iš registrų centro gavom namo gyventojų sąrašą, iš pusės surinkom sutikimus. dabar architektai žada leidimą per 2 savaites. žiūrėsim... nesinorėtų nutempt iki šildymo sezono
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šešėlis: 17 rugpjūčio 2007 - 12:26
Aš nesuprantu kaip tas architektas nematęs buto gali nustatyt kuri siena nešanti kuri ne jie ką visus miesto namus atmintinai žino? Pas mus yra nedidelė siena tarp koridoriaus ir svetainės ir ją su mielu noru išverščiau, bloko sujungimas matosi visiškai kitoj vietoj tai dabar žinok, kad chytras nešanti ji ar ne, kaip sakot gal geriau stvert tą architektą už kupros ir atsitempus į butą pirštu parodyt ką noriu verst? Čia mačiau pradžioje temos dar diskutavot apie leidimus balkonams stiklint, tikrai žinau, kad jie irgi yra būtini,bet ne visi juos turi, mano mama su močiute kai stiklino tai iškart visiem balkonam projektus pasidarė, nes buvo užėjęs vajus, kad grasinosi tikrint pas ka yra leidimai o pas ką ne, aišku visada geriau legaliai bent ne tu už viską atsakysi nelaimės atveju, kažin o architekto iškvietimas į namus mokamas?
Atsakyti
QUOTE(Spyglutė @ 2007 09 04, 12:21)
Aš nesuprantu kaip tas architektas nematęs buto gali nustatyt kuri siena nešanti kuri ne jie ką visus miesto namus atmintinai žino? Pas mus yra nedidelė siena tarp koridoriaus ir svetainės ir ją su mielu noru išverščiau, bloko sujungimas matosi visiškai kitoj vietoj tai dabar žinok, kad chytras nešanti ji ar ne, kaip sakot gal geriau stvert tą architektą už kupros ir atsitempus į butą pirštu parodyt ką noriu verst? Čia mačiau pradžioje temos dar diskutavot apie leidimus balkonams stiklint, tikrai žinau, kad jie irgi yra būtini,bet ne visi juos turi, mano mama su močiute kai stiklino tai iškart visiem balkonam projektus pasidarė, nes buvo užėjęs vajus, kad grasinosi tikrint pas ka yra leidimai o pas ką ne, aišku visada geriau legaliai bent ne tu už viską atsakysi nelaimės atveju, kažin o architekto iškvietimas į namus mokamas?

O labai skiriasi vienas blokinis namas nuo kito? lotuliukas.gif

Blokiniuose padarius sutvirtinimus angas galima kirst, bet be architektu palaiminimo geriau nereikia, ikris dar kaimynai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vartotojas: 04 rugsėjo 2007 - 21:26
Išplanavimas kai kurių skiriasi, pavyzdžiui mūsų bute perdengimai susijungia vienoj vietoj, o tokiam pačiam bute pas draugus tik kitam name jau visai kitoj vietoj blokai jungiasi tai dėl to tiesiog ir įdomu pasidarė kaip architektas to nematydamas ir neįvertindamas gali kažką spręst g.gif aišku man koks skirtumas, jei kaimynai pas mane įkris jis kentės ne aš lotuliukas.gif man jau turbut bus visai vienodai kiek ten tų kaimynų ant mano varganų kaulų sukrito lotuliukas.gif
Atsakyti