Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

Tai kaip supratau leidimo nereikia wc ir vonios pertvarai griauti,ar reikia tik jus be jo griovete.Kazkaip neaiskiai parasei
To leidimo reikia, jei jus noretumete buto plana keisti.Is dalies jis ir keiciasi, tik jus nenurodote dokumentuose.Sakykime, noresite parduoti buta ir pirkejas gali paprasyti butent pakeisto buto plano, tai tuomet tektu, susidurti su popierizmu! Kiekvienas sprendzia kaip jam patogiau, dokumentu anksciau reikejo, bet kokiam isikisimui i buta, ne pagal plana!Spreskite patys, kaip geriau ar tureti dabar ta leidima, ar kai jo prireiks!
Atsakyti
Tai dabar visai pasimeciau doh.gif ,tu sakai reikia,kitoje temoje raso,kad visom sienom reikia iskyrus wc ir vonios.Tai kaip cia istikruju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2006 01 18, 20:29)
Gal kas galit paaiškint kur pirmiausia reikia kreiptis norint rekonstruoti butą (išgriauti kai kurias sienas- pertvaras)? Koks procesas?
Šiandien buvau Kauno rajono savivaldybėj ir informacijos gavau lygiai 0. Buvau siuntinėjama iš vieno kabineto į kitą ir visur perkreiptais veidais (norėjau "gražesnį" žodį parašyt) bumbėjo, kad nėjo suprast kaip viskas vyksta. Už ką ten sėdantys žmogėnai gauna atlyginimus?  g.gif Išėjusi iš tų valdiškų namų buvo pikta ir liūdna  verysad.gif

kreipkis pas architekta, viska aptarsit, jis duos patarimu, ir jis nurodys ar reikia konstruktoriaus. Su vienu ar su kitu susitikimo visvien neisvengsit. Taip kad paciai sukt galva ir vaiksciot po valdiskus kabinetus nera reikalo
Atsakyti
QUOTE(she @ 2006 01 26, 17:38)
kreipkis pas architekta, viska aptarsit, jis duos patarimu, ir jis nurodys ar reikia konstruktoriaus. Su vienu ar su kitu susitikimo visvien neisvengsit. Taip kad paciai sukt galva ir vaiksciot po valdiskus kabinetus nera reikalo

Dėkui She 4u.gif Bandysim ieškot architekto. Gal kas galit pasiūlyt ax.gif g.gif
Atsakyti
o iš kur sužinoti kurios iš tų sienų yra kapitalinės blokiniam name?Nes iš buto plano niekas neaišku,stroresnės nubraižytos tik išorinės sienos..noriu išgriauti sienas tarp tualeto ir vonios ir virtuves-kambario..
Atsakyti
Mes kai gyvenom butem buvom griovę dalį kapitalinės sienos. Procedūra atrodė taip: kreipėmės į seniūniją, ten yra kažkoks atsakingas architektas, kuris padarė projektą, kaip ankstesnėse žinutėse buvo minėta, apskaičiavo apkrovas, parekomendavo kaip turi būti padaryta, dėjom virš išgriautos angos siją ir viskas ok. Buvo padarytas projektas, paruošti visi leidimai ir t.t., trumpai tariant viskas oficialiai dokumentuota. Kiek kainavo nebeatmenu, nes visa tai vyko prieš kokius 7 metus blush2.gif galų gale ir kainos pasikeitė
Atsakyti
anna, blokiname name sienos gali "dirbti" kaip standumo briaunos (grubiai tariant, kad namas neissiskestu daromos tam tikros jungtys), todel jolaxus pavyzdys jums netiks, nes jos situacija susijusi su nesanciom sienom, kurios laiko perdangas, tokiu atveju dedamos sijos.
Todel jums reiktu susirasti konstruktoriu, kuris galetu nustatyti ar ta siena atlieka konstrukcines pusiausvyros funkcija ar ne. del WC ir vonios sienos manau problemu nebutu (jei neina ventiliacijos kanalai), bet del kitos sienos gali buti ir taip, kad ja griauti nelabai imanoma
Atsakyti
Ačiū, she, už info..O tą konstruktorių man ieškoti seniūnijoj,ar čia bet koks galės man pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2006 02 08, 08:50)
Ačiū, she, už info..O tą konstruktorių man ieškoti seniūnijoj,ar čia bet koks galės man pasakyti?

na pabandysiu aš savo nuomonę išsakyti - mes kai tvarkėmės, tai pas konstruktorių nusiuntė seniūnijos architektas. Jis turi info kurio namo kas konstruktorius ir rekomenduoja kur kreiptis.
Atsakyti
Standuma uztikrina perdangos plokstes, o ne sienos! Sienos perima apkrovas nuo auksciau esanciu konstrukciju, taip kad laikanciaja siena galima pakeisti sija nepriklausomai nuo auksto. Nuo to priklausys tik sijos matmenys ir jos armavimo procentas. Konstruktoriu pilna JAD, o galima ir siaip skelbimu paieskoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orsis @ 2006 02 08, 11:49)
Standuma uztikrina perdangos plokstes, o ne sienos! Sienos perima apkrovas nuo auksciau esanciu konstrukciju, taip kad laikanciaja siena galima pakeisti sija nepriklausomai nuo auksto. Nuo to priklausys tik sijos matmenys ir jos armavimo procentas. Konstruktoriu pilna JAD, o galima ir siaip skelbimu paieskoti  smile.gif

Blokiniame name sienos - pertvaros gali buti "risamos" armavimu kaip standumo briaunos. Ir juos tuo budu nera laikanciosios sienos. Tik laikanciasias sienas galima keisti sijomis (kaip ir mineta nepriklausomai nuo auksto). Tuo blokinis namas ir skiriasi nuo murinio. Jame visada buna didesnes komplikacios norint daryti kapitalinius pertvarkymus.
O del perdangu ploksciu... blokiniuose namuose yra viskas "surista" tarpusavyje, taip kad standumas priklauso ne tik nuo perdangos
Atsakyti
Noriu paklausti: Mūsų namo komendantas, dar ir mūsų bendrijos seniūnas, dėl sienų griovimo sakė reikia planų, kur čia jau anksčiau minėjot ir 50% gyventojų sutikimo. Tai noriu paklaust gal kas jau taip darėt? Ar man reikės surinkt tuos parašus, ar tas architektas suderins. Nieko nesuprantu g.gif
Atsakyti