QUOTE(Rasunia @ 2006 12 07, 10:44)
Aš suprantu jų norą, bet manau vaikai , jeigu jie žino, kad Senio nėra, tai elgiasi negražiai ir man kaip mamai tai nepatinka...
Tikrai nesu griežta, nieko nesuprantanti mama, myliu savo berniukus nesvietiškai, bet jeigu jie negali sustoti ir elgtis gražiai, tai tą turiu padaryti aš...
Manau, kad jie neturi reikalauti dovanų Kalėdoms, o tai yra daroma ir labai įkyriai...
Nors buvo šnekėta kodėl ir kada tas kompas bus perkamas...
Nežinau, gal aš ne teisi, bet noriu, kad vaikai suprastų, kad Kalėdų laikas ir visa kita nėra vieta deryboms, tai laikas, kuriuo reikia džiaugtis nepriklausomai nuo to ką gauni...
Va...
man regis, kad Tu teisi, nes su tokiais norais tai jau savotiškas išpindėjimas. paskui ir išauga bedvasiai daiktų vergai, "auksinis jaunimas" (netaikau konkrečiai šiai situacijai), . nu nesuprantu aš niekaip tokio 'šantažo'. man nebuvo svarbu, ką padovanos, niekad gyvenime kiek pamenu nepateikinėjau kažkokių užsakymų. o tėvai jau patys sugalvodavo, ką nupirkt. o kartą, kai labai norėjau laikrodžio, parašiau kalėdų seneliui (ne mamai, tikram:) kažkokia ten kalėdų senelių agentūra ar pan., kur gražius atsakymus atsiųsdavo, dažnai angliškus (nes siųsdavom į Suomiją arba Kanadą, ir mes rašydavom tuos laiškus vien tam, kad gautume gražų laišką), tai va, tada kai paprašiau laikrodžio, jis laiško pabaigoj parašė, kad negali atsiųsti man tokios dovanėlės, ir baigtas kriukis, jokių nuoskaudų). juk galų gale tų dovanų reikia nusipelnyti, visus metus būti geram:) nesuprantu tų mamų, kurios po 5 brangius žaislus nuperka Kalėdoms, dar Naujiesiams, o paskui kitais metais laužo galvą, nes vaikas viską turi. suprantu, kad norisi savo vaiką palepinti, ypač jei yra iš ko. bet kai vaikas pripras prie tokio gero, sunku jam gali būti gyvenime, nes iki tol visi jo norai buvo pildomi. galų gale gali tapti sunku susikalbėt, kol 'nenupirksi to, ko reikalauju'. bet kaip išsisukti su tuo kompiuteriu tai nežinau, bet tik jau nepatariu tenkinti tą įnorį ir pirkti, jei dar ir pinigais neaptekę. aš po tokio reikalavimo iš principo nepirkčiau. pageidavimų koncertas mat

nžn, gal pasakyk, kad Kalėdų senelis ne milijonierius