labai noreciau pacituoti
vidmantec zinute ir atsakyti i ja!
(kazkaip itariu butent man labiausiai ji adresavo sia zinute)
o juk reportažas tai lengviausias stilius, tai kam tada mokėti tokius didelius pinigus?
Na reportazas reportazui nelygu... Galiu pasigincyti del to jog tai lengviausias stilius ... na pastatyt kaip reikia ir nupyskint yra lengva ( na neskaitant fotografo sugebejimu graziai pastatyt) bet pagauti toki kadra kuris atspindetu visus ta minute patirtus jausmus, manau ne kiekvienas galetu...
Ziuredama savo
reportazines nuotraukas isgyvenau daugiau emociju nei per pacias vestuves
nes pastebejau tai, i ka gyvenime nekreipiau demesio, o fotografas butent tai pastebejo. tai kokiu zvilgsniu as ziuriu i ji, kaip jis ziuri i mane kiek svelnumo ir nuosirdumo buciniuose ( to nepastebi, o kadrai tai atskleidzia) Be to musu nuotraukose tikros emocijos ir jausmai!!! Man tai patinka daug labiau nei suakmeneje veidai bei isspaustos sypsenos!
Dar api reportaza siek tiek ... jei jau toks lengvas sis stilius, tai pasakysiu jum stai ka. Turiu 3 metuku vaikeli, na zinoma labai daug ji fotografuoju, noriu tureti labai grazias jo nuotraukytes... bet! albume geriausios nuotraukos tik tos, kurias darant buvo kalbama ''Maksimai paziurek cia!'' ''Pasijuok'' ''Padaryk taip, ar anaip'' tikru jo emociju bei veiksmu pagaut negaliu ... arba vaizdas susilieja arba rakursas nekoks.... Bet butent is vestuviu fotografo gavau idealias savo vaiko foto! jam pavyko iamzinti tai, ko siekiau istisus 3 metus. Jis puikiai pagavo mano vaiko buda ir parode ji nuotraukuose (Tarp kitko kelios pozuotos yra, bet jos man patinka maziausiai, kadangi matau nenaturaluma)
Be to ar dėsite reportažinę nuotrauką į rėmelį, turbūt tada praverstų ir pozuota ar meninė nuotrauka?
jau minejau kad reportazas reportazui nelygu. Turiu be galo daug portretiniu-reportaziniu nuotrauku, kurias deciau i remelius, beda ta, jog niekaip neina atsirinkt nes kokias 100 deciau i remelius, tik kad vietos tiek nera! va mastau gal kelias ant drobes padaryt
arba padaryt didelio formato ir ant sienos kaip paveiksla...
Mano supratimu vestuvės yra dviejų žmonių šventė, tai kodėl nuotraukose dažnai matosi tik vienas, o kitas liejasi - suprantu kad tai menas, tik ne prie altoriaus tokias nuotraukas daryti ir iš viso ta mergina kur čia labai išgyrė savo vestuvių nuotraukas - man tai ten yra daug bereikšmių, susiliejusių kadrų.
manau tai akmenelis i mano darza
siaip, tai ne susilieje kadrai, tai yra fokusas. beje pati mokinuosi taip fotografuoti, deja mano muiline netempia taip. tai taipogi tokia fotografavimo saka kuri atskleidzia butent viena tuo metu esanti momenta, ar minti... (na nelabai graziai as moku paaiskint ) butent sakykim kai as fokuse o vyras ne, arba atvirksciai. Sakykim zagse turim ir bendro fokuso nuotraukas, bet turim ir va tokiu kadru... zinoma ne jum suprast, bet man pvz. labai nerealiai atrodo ... tuo metu kai manes CMB klause ar tekesiu uz SB tai as fokuse ir visos mano emocijos tuometines net persiduoda, ir paskui toks pat kadras kai vyro klause tuo paties tai jis fokuse o as ne
na man pvz labai saunu!!! Matai visa veido israiska, visas mintis kuriuos buvo tavo galvoje pries pasakant ''TAIP'' jei abu butumem fokuse ta nuotrauka nebutu tokia, demesi blaskytu kazkas kitas, o kai fokuse tik as, ar MV tai tos emocijos net verziasi is foto
Kas liecia kitus kadrus tai labai gerai tas fokusas, butent del to jog ne vienoj foto nera bereikalingu zmoniu, dazniausiai kaip buna, oj super kadras bet uz nugaros kas nors susiviepes ar pan.
tai su fotoshopu paskui bandai palieti ar apkarpyti.
o taip, lyg ir yra kazkas bet fokusas sutelktas tik tam ka fotografas norejo parodyt, o ne kam kitam !
Džiaugiuosi, žinoma, kad jums patiko jūsų nuotraukos, nes tai ir buvo svarbiausia, kad jums patiktų, bet nereikia perdėtai girti, nes tikrai ne visų nuomonė yra vienoda.
Na mes visi esame laisvi, gyvename laisvoje salyje. jei as manau kad jos idealios tai girsiuos jomis visiems is eiles. O jei jos ne visiems patink, tai valio! Kiekvienas turi savo nuomone ir as ne kiek del to nesiparinu
Jums atrodo beprasmiai kadrai? na ir kas?! issaket savo nuomone kuria gerbiu! Bet girtis vien del jusu nuomones net nesiruosiu nustot
As manau visai neperdetai giriu jas!!!
P.S. Mano vyro bendradarbis jau keli mėnesiai ieško kas galėtų dabar sutvarkyti "labai gerai" nufotografuotas jo vestuves, nes iš gautų 1000 nuotraukų DVD niekaip negali išsirinkti. Tad gal geriau būtų 300 nuotraukų, bet gerai sutvarkytos ir nereikėtų patiems atsirinkinėti.
Na nezinau kaip ten ''labai gerai'' nufotografotos foto, bet pati pritariu tam kad geriau butu 300 foto!!! nes man asmeniskai norisi atspauzdint visas 800!!!
o man mama sako kad 8 vestuviu fotoalbumai absurdas... va kaip ma dabar is idealaus 1000 bent 300 atrinkt?!!!
Mes per savo vestuves labai daug pozavome ir aš esu labai patenkinta savo nuotraukom, jos labai patiko ir mūsų svečiams, bet iš to džiaugsmo dar tikrai niekas nenumirė... ir sumokėjom tik 1000 lt., o kokybė tikrai nenusileidžia brangesniems fotografams. Beto tikrą kokybę galima pamatyti tik padarius nuotrauką ant popieriaus...
puiku kad jums patiko jusu foto! Tai yra bene svarbiausias dalykas
nesupratau kas ten del numirimo is dziaugsmo
as tikrai nemirstu
man viskas tvarkoj! O jus taip norejot pasigirt savo nuotraukomis uz 1000 lt kad net specialiai uzsiregistravot kad tai parasytumet
tai gal ir albuma parodykit, mes visi pagirsime ir jei jos tikrai tokios geros ateiciai paprasysim jusu fotografo kontaktu
Kas del kokybes as turiu ir atspauzdintas nuotraukas! ir jos atrodo daug geriau nei ziurint jas per kompa... tuo labiau visi monitoriai skirtingi, tiek spalvos tiek formatas skiriasi, atspauzdintos nuotraukos labai geros, todel ir noriu visas atspauzdinti.
Ir nemanau, kad kainoj atsispindi kokybė (čia jums ne maisto prekės, aišku aš nekalbu apie fotografus už 300 lt.), bet ar mokat 2000 ar 4000, tai skirtumo tikrai namatau, svarbu, kad fotografas tiksliai suprastų jūsų norus ir juos įgyvendintų tiksliai ir kokybiškai.
Sėkmės visiems, besiruošiantiems vestuvėms, išsirinkti SAVO fotografą
del sito tai pritariu!!! svarbiausia musu norai, o jie kaip matau visu skirtingi. man patinka reportazas jums pozotuos nuotraukos bet visumoj tai abi esam laimingos
tai kad balioncikas jums
ir sorry uz toki ilga posta
tesiog vyras juroj, vaikas darzelyje o man pasisneket, bei pasigincyt nera su kuo