Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografas

QUOTE(gedasg @ 2009 01 15, 23:50)
Aš manau, kad kiekvienas pradedantysis fotografas laikysis žodžio, kaip čia dabar atrodys, nori fotografuoti, bet nutarė "apmulkinti" ? Jeigu tu pažadi tai kaip gali žmogu nuvilti? ar čia tik aš nesusidūręs su lietuviškuoju "pavedimu" ;-)

Teko girdėti istorijų, kad net ir ne pradedantieji ima ir apsigalvoja smile.gif Aišku, būna visokių priežąsčių.. Būna rimtų, būna ne. Tarkim, kažkas daugiau pasiūlo smile.gif
Bet smagu, kad yra sąžiningų žmonių 4u.gif

QUOTE(foto.M @ 2009 01 15, 23:51)
Nemokamai fotografuoju tik iki 2008.03.31.

Va kaip tiesiai ir aiškiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(foto.M @ 2009 01 15, 22:07)
Nufotografuosiu vestuves nemokamai. Atvaziuosiu i bet kuri Lietuvos miesta. Papildoma salyga, reprezentuoti Jusu nuotraukas mano internetineje svetaineje. Fotografijoje nesu naujokas, fotografuoju keturis metus ir tiesiog noriu pereiti i vestuvine  fotografija. Esu fotografaves kelias vestuves, tad daug pavyzdziu pateikti neturiu, bet kokybe garantuoju. "Jei skaito kolegos, tai mielai busiu ir antru fotografu (portfiliui)" smile.gif. Tad jaunieji, naudokites proga, jei neplanavote nuomotis fotografo, arba jeigu nenorite jam daug isleisti. As Jusu nenuvilsiu.
Fotografuoju reportaziniu stiliumi, nes nera nieko nuostabiau nei sustabdyta Jusu laimes akimirka!
Akcija vyksta iki 2009.03.31

Tel - 865158457
El.p.  jaunujufoto@gmail.com
Kaunas

Man rodos skelbimų skiltis yra ne čia. Dėkite ten, kur priklauso.Čia diskutuojama apie vestuvių fotografus.
Atsakyti
QUOTE(ėtmė @ 2009 01 16, 00:45)
Mieli pradedantieji vestuvių fotografai,
Smagios ir viliojančios tos jūsų akcijos, tačiau mąstau mąstau, kaži ar verta tartis dabar dėl fotografavimo vestuvių, kurios vyks rugpjūčio mėnesį, nes sunku patikėti, kad iki tada dar vis aukosit savo savaitgalius nemokamam darbeliui smile.gif O gal klystu? rolleyes.gif

As siulyciau nerizikuoti graziausia savo gyvenimo svente uzsisakyti kad ir nemokama fotografa be jokios sutarties schmoll.gif Manau, kad ne tokia dabar visuomene, o ypac Lietuvoj, kad butu galima taip paprastai pasitiketi. Zinoma, yra ir saziningu zmoniu, bet as organizuodama savo vestuves tik dar karta isitikinau, kad oi kiek yra zmoniu, kurie pamirsta sazine (arba jos visai neturi), ypac kai pakvimpa pinigeliais doh.gif
Juk jei fotografas tures rimta ketinima suteikti nemokama paslauga, manau, kad pasiulymas pasirasyti sutarti jam neturetu sukelti jokiu neigiamu emociju, priesingai, abi puses tures garantija, t. y. vieni gales buti labiau garantuoti, kad fotografas atvyks ir nepareikalaus pinigeliu kai jau reikes atiduoti darbo rezultatus, o ir fotografas gales buti tikras, kad busimieji jaunavedziai nepersigalvos pasisamdydami kita fotografa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(foto.M @ 2009 01 15, 22:07)
Nufotografuosiu vestuves nemokamai. Atvaziuosiu i bet kuri Lietuvos miesta. Papildoma salyga, reprezentuoti Jusu nuotraukas mano internetineje svetaineje. Fotografijoje nesu naujokas, fotografuoju keturis metus ir tiesiog noriu pereiti i vestuvine  fotografija. Esu fotografaves kelias vestuves, tad daug pavyzdziu pateikti neturiu, bet kokybe garantuoju. "Jei skaito kolegos, tai mielai busiu ir antru fotografu (portfiliui)" smile.gif. Tad jaunieji, naudokites proga, jei neplanavote nuomotis fotografo, arba jeigu nenorite jam daug isleisti. As Jusu nenuvilsiu.
Fotografuoju reportaziniu stiliumi, nes nera nieko nuostabiau nei sustabdyta Jusu laimes akimirka!
Akcija vyksta iki 2009.03.31

Tel - 865158457
El.p.  jaunujufoto@gmail.com
Kaunas

Gerb busimas Kolega.
Savo laiku as fotografavau nemokamai tiek kol as ne supratau, kad kas ne atsitiktu bet as bet kokiu atveju pateiksiu kokybiska produkta. Nei datos nei kazko kito kada as galiesiu jau imti pinigus nustatyt negalejau. Tesiog fotografavau tiek kiek reikejo kad suprasciau kad patirties pakanka. bet tai ne buvo 3 vestuves:) ir net ne 5:)

Nas cia kazkaip kvepe didziuliu noru vasara uzsidirbti, betkokiom salygom smile.gif)))
mazdaug 2-3 vestuves, padarau albuma ir viskas as jau fotografas. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interjeras1: 16 sausio 2009 - 09:33
QUOTE(Interjeras1 @ 2009 01 16, 10:33)
Gerb busimas Kolega.
Savo laiku as fotografavau nemokamai tiek kol as ne supratau, kad kas ne atsitiktu bet as bet kokiu atveju pateiksiu kokybiska produkta. Nei datos nei kazko kito kada as galiesiu jau imti pinigus nustatyt negalejau. Tesiog fotografavau tiek kiek reikejo kad suprasciau kad patirties pakanka. bet tai ne buvo 3 vestuves:) ir net ne 5:)

Nas cia kazkaip kvepe didziuliu noru vasara uzsidirbti, betkokiom salygom smile.gif)))
mazdaug 2-3 vestuves, padarau albuma ir viskas as jau fotografas.  thumbup.gif

Nelabai supratau ... g.gif
Manau, kad nevisai teisinga sita replika...
Zmogus gali fotografuoti metus ar kelis, bet tiesiog ne vestuves ir siuo atveju manau butant apie tokia situacija ir buvo kalbama. Tiksliau zmogus jau ismanantis fotografija nori pradeti fotografuoti butent vestuves. Nematau cia nieko bloga. Be to, ne visi vienodai greitai visi viska ismoksta: vieniems reikia 10 ar 30 vestuviu nufotografuoti, kad manytum, jog jau ismanai savo darba ir jau gali imti pinigus, tuo tarpu kitiems uztenka 2, 3 ar 5, kad tavo darbo rezultatai (tie nemokami pavyzdziai), jei jie kokybiski, taptu gera reklama ir kiltu paklausa tavo darbui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2009 01 16, 08:57)
As siulyciau nerizikuoti graziausia savo gyvenimo svente uzsisakyti kad ir nemokama fotografa be jokios sutarties schmoll.gif  Manau, kad ne tokia dabar visuomene, o ypac Lietuvoj, kad butu galima taip paprastai pasitiketi. Zinoma, yra ir saziningu zmoniu, bet as organizuodama savo vestuves tik dar karta isitikinau, kad oi kiek yra zmoniu, kurie pamirsta sazine (arba jos visai neturi), ypac kai pakvimpa pinigeliais doh.gif
Juk jei fotografas tures rimta ketinima suteikti nemokama paslauga, manau, kad pasiulymas pasirasyti sutarti jam neturetu sukelti jokiu neigiamu emociju, priesingai, abi puses tures garantija, t. y. vieni gales buti labiau garantuoti, kad fotografas atvyks ir nepareikalaus pinigeliu kai jau reikes atiduoti darbo rezultatus, o ir fotografas gales buti tikras, kad busimieji jaunavedziai nepersigalvos pasisamdydami kita fotografa bigsmile.gif

Savo šventei bet kokiu atvejų imsiu fotografą jau su šiokia tokia vestuvių patirtim, bet ne iš brangiausių. Antras taip pat nepatrukdytų, tačiau mąstau, ar apskritai norėčiau, kad mano vestuvių nuotraukos būtų kažkur publikuojamos (nebent tik tam tikros su mano sutikimu). Trumpai - nuotraukos turi būti ne fotografo, o mano nuosavybė.
Atsakyti
QUOTE(ėtmė @ 2009 01 16, 11:22)
Savo šventei bet kokiu atvejų imsiu fotografą jau su šiokia tokia vestuvių patirtim, bet ne iš brangiausių. Antras taip pat nepatrukdytų, tačiau mąstau, ar apskritai norėčiau, kad mano vestuvių nuotraukos būtų kažkur publikuojamos (nebent tik tam tikros su mano sutikimu). Trumpai - nuotraukos turi būti ne fotografo, o mano nuosavybė.

O mes sutikom publikuoti savo nuotraukas internete ir visai del to nesigailiu. Galu gale, juk ieskant fotografo savo sventei, daug patogiau apsispresti, kuri is fotografu rinktis, kai jie bent keleta savo pavyzdziu yra patalpine internete. Juk jei taip visi nesutiktu ir laikytu savo nuotraukas tik sau, tai ieskantys fotografo turetu su kiekvienu fotgrafu susitikti, kad galetu ivertinti o darbus, o tai taip nepatogu schmoll.gif
Beje, o del tos patirties... Manau kai kurie tie "su patirtim" ne visada buna tokie atsidave savo darbui kaip kad tie, kurie tai darbo pirmuosius kartus. Kartais tie "su patirtim" save laiko profais, kuriems tu geriau neaiskink kaip dirbti, neprasyk ko nors pataisyti, nes sakys tu nesupranti, kad cia taip turi buti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(kazlė @ 2009 01 16, 10:41)
O mes sutikom  publikuoti savo nuotraukas internete ir visai del to nesigailiu. Galu gale, juk ieskant fotografo savo sventei, daug patogiau apsispresti, kuri is fotografu rinktis, kai jie bent keleta savo pavyzdziu yra patalpine internete. Juk jei taip visi nesutiktu ir laikytu savo nuotraukas tik sau, tai ieskantys fotografo turetu su kiekvienu fotgrafu susitikti, kad galetu ivertinti o darbus, o tai taip nepatogu schmoll.gif
Beje, o del tos patirties...  Manau kai kurie tie "su patirtim" ne visada buna tokie atsidave savo darbui kaip kad tie, kurie tai darbo pirmuosius kartus. Kartais tie "su patirtim" save laiko profais, kuriems tu geriau neaiskink kaip dirbti, neprasyk ko nors pataisyti, nes sakys tu nesupranti, kad cia taip turi buti ir pan.

Dėl nuotraukų tiesos yra, bet vistiek pritarimas publikuoti tam tikras nuotraukas turėtų būti iš mūsų pusės, o ne fotografo nuožiūra dėl to, jog jis sau tokią teisę pasiliko smile.gif Aš tikrai neprieštaraučiau, jei kažkiek foto būtų fotografo puslapyje kaip pavyzdžiai, tačiau prieš tai visgi jis turėtų gauti mano sutikimą dėl jų smile.gif

O dėl charakterių tai jų visokių būna smile.gif Dėl to prieš užsakant paslaugą ir ieškom atsiliepimų, susitinkam, pabendraujam smile.gif Juk ne vien dėl pavyzdžių peržiūros.. Tikrai nenurašau pradedančiųjų, galbūt jie net dar labiau užsidegę bus ir darbą atliks su ugnele wink.gif
Atsakyti
Bet iš anksto niekad nežinai wink.gif, o čia iškart data nustatyta. Nors aš optimistiškai spėju, kad ta data dėl kitų priežasčių buvo pasakyta, o tuo tarpu gavo patarimą, kad realiai tik merkiant pirmą pirštą į vestuvių fotografavimo vandenį, nereikia skubėti. Vizija gerai, bet ją dar reikia tikrinti.

Vestuvių - kaip ir bet kurios kitos sau neįprastos srities - fotografavimas turi krūvą savų ypatybių, kurių žmogus dar nežinai ar net nenujauti. Ypač reportažas. Tūlam statistiniam Lietuvos piliečiui gal atrodo, kad reportaže „nieko statyt nereikia, pasukai apratą į kurią nors pusę, mygtuką paspaudei ir pasiėmei pingėlius“ biggrin.gif Labai gerai kažkuri (atsiprašau, dabar neatsimenu niko) rašė apie Babičiaus darbą, kad ji per kelis metus nepadarė to, ką Babičius padarė per kažkiek valandų, o be to, padarė dar kelis šimtus gražių fotografijų. Ir to negalima nurašyti „ai, jis gerą aparatą turi“ biggrin.gif, tegu profesionalui toks ir reikalingas, kad galėtų iki galo realizuot savo sugebėjimus.

Todėl, tegu žmogus ir nenaujokas fotografijoje, jo galbūt nuostabūs ir pritrenkiantys peizažai ar dar kas, bet žvelgiant atgal, yra naivu tikėtis, kad „ateisiu ir užkariausiu pasaulį“ - daug dažniau tenka graužtis, kad toje ar anoje vietoje susimovei, gal iš nepatyrimo, gal dėl žinių trūkumo, gal dėl nepasiruošimo dirbti tokiom sąlygom, gal technika naujom sąlygom nedirba, kaip esi pripratęs, gal fotografo reakcijos nebuvo... gal to, gal ano. Patyręs fotografas gali pasiūlyti daryti eksperimentinę fotosesiją, galbūt seminaro metu su „netikrais“ jaunaisiais, kad išbandytų naujas idėjas ar būdus - tame yra rizika, kad galbūt nepatiks ar nepavyks tie eksperimentai; nepatyręs fotografas dar tik renkasi patirtį ir savo darbais dar negali parodyti, ką jis geba, ir ar geba fotografuodamas vestuves atlaikyti įtampą, svarbiais momentais nesusimauti ir išsisukti iš keblių situacijų, ir didelis +, jei tai dar sugebės padaryti gražiai.

Kad gerai važinėju dviračiu, dar nereiškia, kad galiu šokuot į cirko pasirodymą su vienračiu doh.gif lotuliukas.gif

Jei tai iškart pavyks patenkinamai - kažkam pasiseks smile.gif

O šiaip... kol kas statistika rodo, kad daugelis linkę rizikuot, jei tai mažai kainuoja smile.gif

Dėl naujokų ugnelės - taip, yra tas dalykas ir jis labai geras smile.gif Pats per pirmas vestuves atkaliau tiek, kad dabar užtektų kelioms vestuvėms - bet... tai buvo tam, kad būtų kuo mažesnė susimovimo rizika. Ir dabar man nereikia tiek „filmuoti“, kad gaučiau gerą rezultatą biggrin.gif

Visgi, vien geri norai nuo blogo rezultato neapsaugos, ar tai bus pro ar mėgėjas, o savo sugebėjimus reikia „karo lauke“ įrodyti smile.gif Ir kaip nuotakoms saugiau tą daryti paimant kaip antrą fotografą - tik apie tai turi žinoti pagrindinis. Galit paimti kaip antrus - papildomai jums nekainuos, o jei dirbs kaip komanda nesivaržydami tarpusavyje, gali būti naudinga jūsų vestuvių reportažui.

Dėl nuotraukų rodymo ir naudojimo - čia abiejų pusių susitarimo dalykas. Visgi, kai fotografas nori susikurti savo darbų pavyzdžius, tai tam kad galėtų parodyti savo sugebėjimus ir įgytų kažkiek patirties. Jei tuos darbus galės rodyti, tai turės kur kas didesnę motyvaciją wink.gif

QUOTE(kazlė @ 2009 01 16, 10:58)
Nelabai supratau ...  g.gif
Manau, kad nevisai teisinga sita replika...
Zmogus gali fotografuoti metus ar kelis, bet tiesiog ne vestuves ir siuo atveju manau butant apie tokia situacija ir buvo kalbama. Tiksliau zmogus jau ismanantis fotografija nori pradeti fotografuoti butent vestuves. Nematau cia nieko bloga. Be to, ne visi vienodai greitai visi viska ismoksta: vieniems reikia 10 ar 30 vestuviu nufotografuoti, kad manytum, jog jau ismanai savo darba ir jau gali imti pinigus, tuo tarpu kitiems uztenka 2, 3 ar 5, kad tavo darbo rezultatai (tie nemokami pavyzdziai), jei jie kokybiski, taptu gera reklama ir kiltu paklausa tavo darbui mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ėtmė @ 2009 01 16, 10:55)
Dėl nuotraukų tiesos yra, bet vistiek pritarimas publikuoti tam tikras nuotraukas turėtų būti iš mūsų pusės, o ne fotografo nuožiūra dėl to, jog jis sau tokią teisę pasiliko smile.gif Aš tikrai neprieštaraučiau, jei kažkiek foto būtų fotografo puslapyje kaip pavyzdžiai, tačiau prieš tai visgi jis turėtų gauti mano sutikimą dėl jų smile.gif

Mes nesutikom publikuoti savo vestuviu nuotrauku internete.As labai gerbiu savo vestuviu fotografus Asta ir Egidiju is Klaipedos (EG studija)uz tai,kad jie atsiklause musu nuomones ir nedejo musu nuotrauku i savo tinklalapi.
Viena mano drauge buvo pas juos fotosesijai,tai kiek zinau,derino kokias nuotraukas sutinka det i interneta,kurias ne.
As suprantu,kad jei viena vestuviu pora atsisako talpinti savo nuotraukas internete,kita,trecia,tai nelabai yra kuom atnaujinti savo vestuviu nuotrauku galerijos.
Uztad patarciau rinktis vestuviu fotografus ne pagal nuotraukas esancias ju tinklalapiuose,o pagal rekomendacijas,atsiliepimus.Bent jau as taip dariau ir galiu drasiai teigti,kad EG studija virsijo musu lukescius 110 procentu tiek atsidavimu savo darbui,tiek nuotrauku kokybe,tiek patikimumu.
Atsakyti
Atrodo, kad cia tik vestuviu fotografai ir bediskutuoja biggrin.gif . Na, tebunie. Ka as norejau pasakyti. Manau, kad nieko cia bloga, jei zmoguis pasiule savo paslaugas nemokamai, paciai teko matyti, kad daug jaunuju neisgali pasisamdyti fotografo ir savo vestuves fotografuoja su muiline. Tad jiems cia tikrai gera proga. O del profesionalumo, na sutikite, kad zmogaus gabumai neriboti. Zinau viena jauna fotografe is Vilniaus, kuri tik pries metus susidomejo vestuviu fotografavimu, taciau jos lygis begalo aukstas ir dabar ji nebijo prasyti 4 ar 5 tukstanciu uz sesija (dalyvauja konkursuose, juos laimi), bet yra ir kitu pavyzdziu, vyrukas n metu fotografuojantis vestunes, na nieko gero neparodo, jam iki jos labai toli, taip ir kepa vidutines nuotraukas uz 800lt. Tad manu gabumai ir idetas darbas daug reiskia. As pati esu vetreja, ir kol tapau profesuonalia ir gerai apmokama teko daug darbelio ir prakaito pralieti, taciau buvo tokiu, kuriems be dideliu pastangu viskas iseidavo kuo puikiausiai.
Tad nepasiduokime kaimyno sindromui ir kiekvienas dirbkime savo darba ir ziurekime savo geroves ir rupinkimes savo profesionalu. Juk tobulumui ribu nera, o konkurencija ir vercia visus tobuleti. O pavydas toli nenuves.
Sekmes darbuose smile.gif
Atsakyti
Na va, pagaliau užsisakiau fotografą www.fotor.lt buvo paskutinis rūpestėlis, automobiliai, plotas, maistas užsakyti... Tikiuosi nieko nepamiršau, belieka laukti...
Atsakyti