QUOTE(lauralauralaura @ 2009 08 06, 13:07)
aciu aciu uz patarima................,bet man atrodo,kad reikia sonuose po kelias akis nuleisti.....na,kad su apvaletu sonai,...........bandysiu kazka narplioti,gal kas gausis..............
Maždaug taip ir norėjau parašyt, kai rašiau apie apvalintus pečius. Vienai pusei reikia trapecijos formos, viršuke kampus užapvalinant.
QUOTE(madmuazele @ 2009 08 08, 08:20)
As jau seniai ziuriu i sitas skaras, bet nedristu imti megzti ju
Jus man pasakykit, cia mezgama nuo ilgiausio krasto iki smailejancio, ar atvirksciai? Ir kaire bei desine skaros puses yra mezgamos pagal skirtingas schemas, kad kaip butu veidrodinis atspindys?
Tame recepte mezgama nuo vidurio. Šalis platėja į abi puses nuo vidurinės akies veidrodiškai. Pats sudėtingumas - tą viduriuką pagamint.
Paprastai tai būna: kelių eilių juostelė, numegzta ant kitos spalvos siūlo nertos kilputėmis juostos {ją po to lengva išardyti ir susirinkti kito kraštuko akis}. Juostelės ilgis toks, kad pakaktų akių vidurio raštuko pradžiai, o juostelės galiukai tampa kraštukais. Toliau mezgiiiiiiiiiii mezgiiiii pagal schemą, užbaigi, drėgną prisegioji segtukais ant DIDŽIULIO paviršiaus, o išdžiuvusia didžiuojies, nešioji, giries
QUOTE(laurema @ 2009 08 08, 12:25)
Sveikos mergaites, noriu Jusu paprasyti to balto salio mezgimo aprasymo, net nezinau nuo ko pradeti, nes nelabai ir bendrauju su mezgimu o taip norisi rudens vesiam vakarui tokio saliuko, gal nesunku butu man paaiskinti jo mezgimo eiga ?
Isanksto aciu
Paprasčiausias šalis išeis, mezgant moherį {nebūtinai ploną, imk normalaus storumo} kokio 7-8 numerio virbalais {jei kietai mezgi, imk dar didesnio numerio, mačiau, būna medinukų, nuo kurių siūlas "nebėga", bet man, laisvai megzančiai, tai - jau irklai}. Gali megzt, pavyzdžiui, juostelėm - po juostą {eilės nurodytos} geros-blogos-geros-blogos-geros/kitą poradedi GEROM.
Kai toks paprastas pavyks, jau gali ir kiauraraštinio imtis, anuo pečius apgaubusi. Sėkmės.
Matau iš šalių gausumo, kad ruduo artėja. Dailuva, auksarankės