As tai su Visio keverzoju
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 11, 15:51)
[Pati rinkčiausi trečiąjį - perkelčiau tujas prieš stulpus, vyšnias perkelčiau į Sodo pusę, formuočiau laiptuotą sklypo dalį ( takelis tiesus, bet keli lapteliai sutrumpintų vizualiai atstumą).
Jeigu būčiau Ciep vietoj, tikrai nedaryčiau laiptelių. Praktiškai vien dėl vaikų. Grįstais takeliais dviratuku smagiau važinėti, o jeigu takelis laiptuotas - ši galimybė atkrenta. Plius, kol jie lakstydami pripras, kad ten laiptukai, gali spėti ir dantis išsibarškinti. Čia,aišku, pesimistinės prognozės, bet galimybė visgi lieka
Nors šiaip laipteliai kokioj nestandartinėj vietoj - neblogas girtumo matuoklis Kai mes tik nusipirkom dabartinį namą, takelis nuo vartų iki namo buvo įstrižai (dar ir dabar taip yra, bet pavasarį nukreipsim jį kita vaga). O tiesiai priešais vartelius, maždaug 1,5 metro nuo jų (nemeluoju ir nepagražinu, praktiškai įeini ir nosim atsiremi) iškastas dekoratyvinis "prūdelis". Mažas toks, gal metro skersmens, maksimum iki kelių gylio. Bet jeigu eini tamsoj ir nepažįsti vietos, arba esi ganėtinai įkalęs, tai tikimybė įvairuoti į tą prūduką 100 procentų
Čia matosi tamsus apskritimas priešais vartelius
QUOTE(kasiopeja @ 2008 12 12, 11:50)
Laimingos jūs, kad galit ant popieriaus viską susipaišyti ir tada į realybę perkelti nekeisdamos. Aš tai nesugebu. Pirmiausia svarbiausius taškus susisodinu/sustatau, o tada jau prasideda fantazijos šokis su -niolika persodinimų ir perstumdymų
Iš mano trumpos patirties galiu pasakyt taip - ką pernai pasidariau ant popieriaus ir įgyvendinau, šį pavasarį perstumsiu vos kelis augalus iš kokių trisdešimties, o vat vieną plotą dariau taip kaip Tu - susisodinau svarbiausius, o paskui fantazavau. Tai taip prifantazavau, kad pavasarį viską iš naujo darysiu Aišku, pagal "popierinį" variantą. Man taip geriau gaunasi - mažiau kilnot paskui reik...
pas mus žymiai daugiau laiptukų kieme, vaikai vasarą galvom ėjo. Tik krito jie visai kitose vietose.
Tiesa ir į namuką įeiti - laiptukai, pačiam namuke laiptukai, slenksčiai aukšti.
Maniškė ( 3 ar 4 metų būdama) didžiausius susižalojimus turėjo ant horizontaliai sudėtų kiemo trinkelių, lakstė aplink stovinčias mašinas. Taigis, praktika rodo priešingai
Tiesa ir į namuką įeiti - laiptukai, pačiam namuke laiptukai, slenksčiai aukšti.
Maniškė ( 3 ar 4 metų būdama) didžiausius susižalojimus turėjo ant horizontaliai sudėtų kiemo trinkelių, lakstė aplink stovinčias mašinas. Taigis, praktika rodo priešingai
Koks butu saule megstantis augalas panasiausias i paparti? Mastau ir kazkaip nieks neinyra vaizduoteje dumoju apie viena savo kampa...
QUOTE(Tina* @ 2008 12 12, 11:10)
Koks butu saule megstantis augalas panasiausias i paparti? Mastau ir kazkaip nieks neinyra vaizduoteje dumoju apie viena savo kampa...
visiška saulėkaita? Jau buvau rašius, pas pažįstamą didžiulis kiekis paparčių auga pietinėj pusėj, tik kokia rūšis - biesas žino.
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 09:03)
pas mus žymiai daugiau laiptukų kieme, vaikai vasarą galvom ėjo. Tik krito jie visai kitose vietose.
gal ir teisi esi bet aš vistiek prieš laiptukus. Aišku, ne tiek, kiek prieš prūdus ir baseinus, bet vistiek. Turiu paranoją vandens telkinių atžvilgiu, bet tai galioja tik jei jie mano kieme. Pvz. prie ežero gyventi visiškai nebijau
Aš gal tiesiog iš praktinės pusės jų nenoriu - pas mus augintinių ir vaikų tiek, kad visų nespėsi sužiūrėti. Tai kam daryti pačiam sau papildomą nervų šaltinį
QUOTE(kasiopeja @ 2008 12 12, 11:57)
Jeigu būčiau Ciep vietoj <...>
Ateis pavasaris, tada bus matyt ką Ciep padarė iš krūvos Jūsų čia pasiūlytų ir pačios sumislytų variantų Comming soon
O dabar keli klausimai konkrečioms gėlėms:
1) nusipirkau misūrinės nakvišos Sims sėklų - rašo, kad žydi V-VI, o internete info tai kitokia, kad per visą vasarą. Kas auginat, pasakykit, kaip realybėje su tais žiedais gaunasi.
2) įsigijau ir alpinio vaistučio sėklų - nurodomas žydėjimo laikas IV-VI mėn., jo giminaitis gėlynuose dažnas kaukazinis vaistutis žydi gausiai bet trumpai. Ar alpinis iš ties žydi ilgai?
3) kažkur esu viena ausim girdėjusi (šaltinis gali būt ir nepatikimas, nes niekaip neprisimenu kur), kaip paprastas našlaites paverst vienmetėmis beveik visą sezoną žydinčiomis gėlėmis - sėjama pavasarį (ne kaip įprasta vasarą) ir jau tą pačią vasarą žydi kaip kokia vienmetė. Ar bandėt kažką panašaus?
4) ar tiesa, kad vilnotoji notra (stachys byzantina) 'Silver Carpet' mūsuose nežydi?
5) kaip dauginamas geltonžiedis linas (linum flavum) 'Compactum'?
6) ar krūminio astro (aster dumosus) kereliai nežydėjimo metu atrodo dailiai (t.y. ar nėr kokia "šiukšliagėlė")?
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 11:16)
visiška saulėkaita? Jau buvau rašius, pas pažįstamą didžiulis kiekis paparčių auga pietinėj pusėj, tik kokia rūšis - biesas žino.
Saule ryte, perpiet, vakare-nusisuka. Gal galetum pasidomet kas ten per augaliukas? Aciu
Papildyta:
QUOTE(Ciep @ 2008 12 12, 11:20)
O dabar keli klausimai konkrečioms gėlėms:
4) ar tiesa, kad vilnotoji notra (stachys byzantina) 'Silver Carpet' mūsuose nežydi?
Pas mane zydejo, bet tas ziedas manau ja puosia lapai.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 12 12, 10:50)
Laimingos jūs, kad galit ant popieriaus viską susipaišyti ir tada į realybę perkelti nekeisdamos. Aš tai nesugebu. Anksčiau bendžiau pieštis ant popieriaus, bet po kelių nesėkmingų bandymų tai perkelti "ant žemės", mečiau šitą užsiėmimą ir dabar dėliojuos tik gyvai. Pirmiausia svarbiausius taškus susisodinu/sustatau, o tada jau prasideda fantazijos šokis su -niolika persodinimų ir perstumdymų
neturiu ka pridurt - man irgi lygiai taip pat kaip ir tau. As tai turiu dar viena problema - vaizduoteje man visada plotas atrodo daug didelis, ir nesvarbu, kiemas tai ar patalpa, bet mintyse ar ant popieriaus, man viskas telpa (jau tukstanti kartu esu sitaip apsigavusi ), o realybeje - neee .
QUOTE(kasiopeja @ 2008 12 12, 11:18)
gal ir teisi esi bet aš vistiek prieš laiptukus. Aišku, ne tiek, kiek prieš prūdus ir baseinus, bet vistiek. Turiu paranoją vandens telkinių atžvilgiu, bet tai galioja tik jei jie mano kieme. Pvz. prie ežero gyventi visiškai nebijau
Aš gal tiesiog iš praktinės pusės jų nenoriu - pas mus augintinių ir vaikų tiek, kad visų nespėsi sužiūrėti. Tai kam daryti pačiam sau papildomą nervų šaltinį
ojei, vat nežinau kodėl, bet baseinėlių ar prūdelių bijau kaip velnias kryžiaus, todėl geriausiu atveju gali būti tik kubilas virš žemės paviršiaus, kur nors šalia suoliuko
Tai gal jie pas tave net ir nebūtini. Ciep pasiūliau tik todėl, kad takas eina visiškai tiesus, o atstumas nemažas ir norėjo vizualiai sutrumpinti. Pas mus visai dėl kitų priežasčių laiptukai atsirado - pakankamai didelis šlaitas yra. A ant šlapios žolės /lapų, ar pašąlus, lygiai taip pat šauniai galima pagauti zuikį Beje, jei takas grįstas neskaldytais akmenimis - kablukus galima pamiršti, o ir išsidrebiama taip pat
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 09:46)
ojei, vat nežinau kodėl, bet baseinėlių ar prūdelių bijau kaip velnias kryžiaus, todėl geriausiu atveju gali būti tik kubilas virš žemės paviršiaus, kur nors šalia suoliuko
Tai gal jie pas tave net ir nebūtini. Ciep pasiūliau tik todėl, kad takas eina visiškai tiesus, o atstumas nemažas ir norėjo vizualiai sutrumpinti. Pas mus visai dėl kitų priežasčių laiptukai atsirado - pakankamai didelis šlaitas yra. A ant šlapios žolės /lapų, ar pašąlus, lygiai taip pat šauniai galima pagauti zuikį Beje, jei takas grįstas neskaldytais akmenimis - kablukus galima pamiršti, o ir išsidrebiama taip pat
Va, nors viena bendramintė dėl baseinėlių ir prūdelių
O šlaitas pas mus irgi yra ir nemažas, virš 3 metrų skirtumas lygių. Bet darysim terasas, ir jokio ten takelio nebus (šlaitas yra už gyv. namo link sklypo galo). Kaimynai turi taip susiterasavę, tai vaikai labai mėgsta kaip margučiai žemyn nuo kalno ridinėtis Nuolydžiai irgi tokie, kad žolę nupjaut patogu. Žodžiu, turim pavyzdį pašonėj, kopijuosim