Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(Ciep @ 2008 12 08, 16:39)
Norėjau paklausti, gal kas esate pirkusios daugiamečių gėlių iš LGBS (Lauko gėlininkystės bandymų stoties)? Paprastai pardavimo aikštelėje yra vos viena kita padėta, o jų auginamų sąrašas (paspaudus "daugiametės gėlės" parsisiųsite excel failą su sąrašu) tikrai labai ilgas... Tiesa, tame faile nurodytos didmeninės kainos, tai ir iškilo klausimas, ar galima pasinaudoti ta įvairove įsigijant vos kelis daigelius?

Kitas klausimas dėl vilkdalgių: kaip tiksliai vadinasi tie žemaūgiai, kurie žydi anksti pavasarį?

as esu pirkusi. Muges metu. Kainos gal ir didesnes 1-2lt buvo nei pas prekeivius tuo momentu salia.
pirkau, nes grazus, stiprus augaliukai buvo [katilelis, dant.gaure, perkunropes, dar kazka]... reik i vieta vaziuot, pasiimt botus jei orai dregni. Daug jie visko turi thumbup.gif

svoguniniai tie vilkdalgiai. turiu straipsni, kur jie pagal zydejimo laika skirstomi i 3 grupes:
ankstyvi - reticulata,
velu pavasari - Juno grupe,
zydi vasara - xipium gr.

Papildyta:

Tina, kaip zadejau, foto.
Rozes siand. uzberiau durpem, pagalius jau seniau buvau susikalus:

user posted image

Kadangi juka maza, pirmamet ziemos pas mane [is ''silciau'' atkeliavo],
tai jei prireiks, ir prie jos kuoliukai
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 12 08, 19:56)
Sobieska, stai taip kas ziema dengiu magnolija.

Tai kad tu ja aklinai uzgozei blink.gif , as tai apie 2 sprindzius tik saknis pridengsiu, parinksiu dar lapu pamulciuot ir kelias sakas ant virsaus uzmesiu, o stieba tai plika paliksiu
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 12 08, 16:39)
Kitas klausimas dėl vilkdalgių: kaip tiksliai vadinasi tie žemaūgiai, kurie žydi anksti pavasarį?

Ant pakuočių paprastai rašo "Iris hollandica" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 12 08, 17:39)
Norėjau paklausti, gal kas esate pirkusios daugiamečių gėlių iš LGBS (Lauko gėlininkystės bandymų stoties)? Paprastai pardavimo aikštelėje yra vos viena kita padėta, o jų auginamų sąrašas (paspaudus "daugiametės gėlės" parsisiųsite excel failą su sąrašu) tikrai labai ilgas... Tiesa, tame faile nurodytos didmeninės kainos, tai ir iškilo klausimas, ar galima pasinaudoti ta įvairove įsigijant vos kelis daigelius?

Keliems augalams nuolaidos negausi, nebent pirksi pastoviai ir dideliais kiekiais. Pavasariniai vilkdalgiai vadinasi Iridodikčiais, tinkliniais vilkdalgiais.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 12 08, 20:24)
as esu pirkusi. Muges metu. Kainos gal ir didesnes 1-2lt buvo nei pas prekeivius tuo momentu salia.
pirkau, nes grazus, stiprus augaliukai buvo [katilelis, dant.gaure, perkunropes,  dar kazka]... reik i vieta vaziuot, pasiimt botus jei orai dregni. Daug jie visko turi thumbup.gif

svoguniniai tie vilkdalgiai. turiu straipsni, kur jie pagal zydejimo laika skirstomi i 3 grupes:
ankstyvi - reticulata,
velu pavasari - Juno grupe,
zydi vasara - xipium gr.
Papildyta:
Tina, kaip zadejau,  foto.
Rozes siand. uzberiau durpem, pagalius jau seniau buvau susikalus:

user posted image
Kadangi juka maza, pirmamet ziemos pas mane [is ''silciau'' atkeliavo], 
tai jei prireiks,  ir prie jos kuoliukai

Oi per anksti, jei nebus šalčių iššus tau rožytės.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 12 08, 21:49)
Oi per anksti, jei nebus šalčių iššus tau rožytės.

Knifofija, as eglisakem dar nedengiau ir nedengsiu.
man cia nuo durpiu issus, taip? g.gif
jos spali persodintos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 gruodžio 2008 - 22:20
QUOTE(sobieska @ 2008 12 08, 20:11)
Tai kad tu ja aklinai uzgozei blink.gif , as tai apie 2 sprindzius tik saknis pridengsiu, parinksiu dar lapu pamulciuot ir kelias sakas ant virsaus uzmesiu, o stieba tai plika paliksiu

Taip dengiu jau antrus metus. Kvepuoja juk pro tas egles sakas, ne kokiu salafanu apsukau. Ir kitus jautrius augalus tokiu principu dengiam (isskyrus rozes ir rododendrus), nuostoliu kolkas neapturejome. ax.gif bet kiekvienas daro juk pagal save ir mano, kad daro teisingai. Nieko cia tokio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 12 08, 23:19)
Knifofija, as eglisakem dar nedengiau ir nedengsiu.
man cia nuo durpiu issus, taip?  g.gif
jos spali persodintos.

Nu nusemčiau durpes, nes šalčių dar nėra, o šaknims per šilta.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 12 09, 18:45)
Nu nusemčiau durpes, nes šalčių dar nėra, o šaknims per šilta.

na okis 4u.gif
eisiu krapstyt atgal lotuliukas.gif doh.gif rimtai, i koki kibira...
aciu smile.gif

tiesa, kai kurie roziu pumpurai labai isbrinke... [itariu, del stipraus nugenejimo]

o raganiu ir prasproge keletas, 2cm, lapukai vos ne matyt.. unsure.gif

krokai lenda, pakavoti bliude/vazone po ziememis [kurio nekasiu zemen].

puikieji silokai, dar nenupjauti, o jau pumpurai kitiems metams yra [lyg ir vasario menesi juos pamatydavau anksciau g.gif ]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 gruodžio 2008 - 19:50
O pas mane vilkdalgiai kokius 3 cm islinde, nusals verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 12 10, 10:48)
O pas mane vilkdalgiai kokius 3 cm islinde, nusals  verysad.gif

Reziume : pas visas vis "kazkas islinde" lotuliukas.gif Nieko nepadarysi, jei bus lemta tai nusals, jei ne tai zaliuos
Atsakyti
Vakar kaip tik ziurejau "Arkties pasaka" apie globalini atsilima. Paziurekit ir jus. http://www.youtube.c...feature=related
Turi but DVD kazkur platinamas. Liudna ir baugu kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 12 10, 09:48)
O pas mane vilkdalgiai kokius 3 cm islinde, nusals  verysad.gif

nebijok 4u.gif
ir pas mane jie islinde, dar daugiau.
ir purienos lapukus naujus leidzia, kvapiosios naslaites, velyviai, laumanes svieziai sudyge ir tt.
Isgyvens tikrai. Kad apsals/nujsals - na ir kas, juk nauju daigiuku bus. daugumoj atveju.
Atsakyti