Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(DeeDee @ 2009 01 21, 12:08)
Visų pirma, dar reikia pasistengti gauti visą sezoną raudonus ( t.y. bordo) lapus išlaikančius lazdynus. Paprastai tik anksti pavasarį lapai būna bordo, o vasarą ir ankstyvą rudenį - žali  ax.gif

Aš iš vieno Rojaus sodų forumiečio porą daigelių gavau rudenį - buvo ryškiai bordiniai ax.gif Galėsiu kontaktus duoti, jeigu ką
Atsakyti
Nu merginos, mane stebinat. biggrin.gif
Pirmiausiai lazdynas. Vienas auga sodyboje, tai jis kaip ir zinomas, grazus, uzauga pakankamai aukstas (buvo mintis salia sodinti raugona).- Tinka.
Sedulos- mano graziausias krumas. Jie auga kieme (turiu 2) vienas (baltai margas, sakyciau "Elegantisima") per virtuves langa matosi ir auga jis taip, kad dengia siltnami (fantastika koks grazus), kitas nuo kelio ( taip pat kitu rakursu dengia siltnami, bet jis geltonai margas). Jie man patys grziausi.
Kai nama apkalem lentutem ir pamatem, kad jis tamsokas, nuratem jog reikia augalu su baltai raudonais lapais. Todel (ne be Jusu pagalbos pernai) nusprendem, kad reikia veigelos ir butent "Variegatos". Visur pirkti buvo mazauges (Nano), suradau Plungeje ir ji jau uzsakyta, tik atsivezti reikia. Sodinsiu irgi taip, kad matyciau ir kiti matytu bigsmile.gif Todel su visais sitais augalais jau susigyvenau ir akimis ir sirdimi wub.gif . Jie man tikrai per grazus, kad as juos kisciau "ten".
Keisciausiai, kad vis abejojau ar tikrai bus gerai, ar neklystu ( gal nezinau nieko naujo, gal yra graziasniu augalu, gal... gal... gal.), o Jus tik patvirtinote mano pamastymus, visi tie patys augalai ACIU jums labai. Jie patys graziausi. Sprendziau viena problema issprendziau Kita . clap.gif
Na o ten turbut sodinsiu lazdynus. Zalius ir koki raudona, na gal kokias geles raudono fone pasodinsiu kas "skyles ispudzio" fone nebutu (pvz. bijunus).
Aciu Jums dar karta, Jus tikrai man padejote aciuks.gif aciuks.gif . As visiems sakau, kad supermamu forumas isspres visas problemas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 12:14)
Sveikos merginos. Ziema i pabaiga, pradejau vel vizijas matyti biggrin.gif Kadangi praitais metais geru patarimu sulaukiau is Jusu, todel siemet vel noriu su Jumis draugauti  blush2.gif
Gal padesite siuo klausimu ? Nuosavame name (rekonstruotame, pati sodyba sena) sulauksime  jau 2 pavasario, todel vis tvarkomes aplinkui ir raunam-sodinam. Dabar ramybes neduoda sodybos galas. Ten auga seni agrastai ir kazkoks serbentas senas. Viso yra kokie 8-12 metrai (na tiksliai dar nematavau). Uz tokios "tipo tvoros"-kaimynu darzas. As noriu ta atkarpa apsodinti kazkuo. Noriu Jusu patarimo kas butu geriausiai, blaskausi tarp kaukaziniu slyvaiciu arba gudobeles (gal Jus patarsite ka nors gudriau). Ta vieta yra pakankamai toli nuo namo (bet vitrininiai langai i ta puse ir terasa "ziures" i ten, todel noriu, kad butu kuo labiau apzeldinta nuo kaimynu. Augalai butu pietu puseje. Gal yra minciu apie kokius augaliukus, kad greitai auktu ir grazu butu. Vietos i ploti ten yra pakankamai. Jei kokiu minciu kiltu tai labai aciu butu  4u.gif

O pats dirvozemis nera l. nederlingas?
Ar tu nenoretum ko nors dekoratyvesnio, nei slyvaites ar godubele? Ir ko nors aukstesnio, kad stipriai ta darza uzstotu? Kokio dydzio sklypas? Ar vietoj agrastu ir serbetu turetu buti ar kazkaip uz ju?

Nu va. Kol perskaitai, tai jau patarimu apsciai pridalinta. Ir net ner ko pasakyt nes kad ir ka sakysi, bus jau pasikartojimas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 21 sausio 2009 - 15:09
QUOTE(dista @ 2009 01 20, 14:17)
Vasarą jis būna toks:
http://public.fotki....7zoline036.html
O rudenį iškasiau pagrindinį svigūną su 6 mažesniais:
http://public.fotki....8spalio033.html

is lapu ir kotu sprendziant, manau, kad tai ne amorfofalas, gal netgi panasiau i driezazole ( Sauromatum). As pro sali eidama i sita augala ziuriu jau pora metu, bet nei karto nepastebejau zydint g.gif .

Is RS forumo:
http://www.rojaussod...i...78&start=15
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 21, 13:30)
Itariu grisiu prie numyleto Visio po viskam  biggrin.gif

Ta programa... lenkiska doh.gif itariu ta pati, kaip cia minejo kazkuri. MB sako, kad turetu kur nors nete but kalbu failiukai. Knisliava vienu zodziu doh.gif Vakar siek tiek bandziau valdyma, kolkas ji man nepasirode super patogi. Gal ta lenku kalba nelimpa ax.gif
Atsakyti
Kaip manot, kuo vardu mano perkūnropė?
Vardai kandidatai:
1) Sempervivum 'Butterfly';
2) Sempervivum 'Velonovsky';
3) Sempervivum 'Whitening'.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 22, 08:59)

o koks skirtumas? ar jau augimo salygos labai skiriasi? ar tik siaip sportinis interesas varda pritaikyt? bigsmile.gif
Atsakyti
Manau kad pirmoji tik cia mano neprofesionales akimis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 22 sausio 2009 - 13:41
labas merginos, cia asajus paklydelis, kadkada mucinau jus su klausimais.. paskui prapuoliau pusei metu nes istreme i konadiruote tai tik kartais ilysdavau paskaitinet pas jumei... dabar vel parsibasciua tai jei nepyksit vel ikyresiu...

taigi pirmas klausimelis-i kuri man rododendru temoj niekas neatsake - pas mane du rododendrai apsnigti iki virsaus- maziukai, sodinom rudeni, netgi aprisimas po sniegu sukrites. Klausimas- ar reikai juos atkasineti ar nejudinti? . nieko nesuprantu visur sniegas paptirpes o ten ne...
ka dabar ten su jais daryt?
4u.gif ir pazadu daugiau nedingti rolleyes.gif
Atsakyti
Del rododendru as irgi susirupinau, juos gi patartina karts nuo karto ziema palaistyti, kai buna pliusine temperatura, tai kaip juos ten laistyti po sniegu, nes , pa mane jie irgi vos tesimato is po sniego.
Mano manuymu ju isviso nereiketui is po sniego nei atkasineti, o kiek prisimenu ju is vis nepatartina liesti, tik palaistyti karts nuo karto.
Atsakyti
Bijunai

o kaip tau ersketrozes?
veisliu yra ivairiu spalvu ziedais, rudeni uogytes ... smile.gif
o gal medlieva tau patiktu smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 22 sausio 2009 - 16:44
QUOTE(aistejukas @ 2009 01 22, 17:28)
Del rododendru as irgi susirupinau, juos gi patartina karts nuo karto ziema palaistyti, kai buna pliusine temperatura, tai kaip juos ten laistyti po sniegu, nes , pa mane jie irgi vos tesimato is po sniego.
Mano manuymu ju isviso nereiketui is po sniego nei atkasineti, o kiek prisimenu ju is vis nepatartina liesti, tik palaistyti karts nuo karto.

mes niekada nesam laiste rododendrus ziema schmoll.gif uztenka dregmes ka is dangaus gauna
Atsakyti