Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

Aciu, merginos. Na su kaimynais mes " tik laba diena". Nu jo, jei jiems byres mano slyvos gal ir nepatiks g.gif Jie ten pensininkai, sodina visokius broliukus ir hrizentemas pardavimui. Megstu as slyvutes labai irgi, sakau vienu suviu du zuikiai biggrin.gif . Nu bet ir jazminus megstu labai. O kas greiciau uzauga g.gif ? Nuo senoves sakydavo kad gudobele, tai ji tik del to i apmastymus ir pateko.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 10:08)
Aciu, merginos. Na su kaimynais mes " tik laba diena". Nu jo, jei jiems byres mano slyvos gal ir nepatiks  g.gif Jie ten pensininkai, sodina visokius broliukus ir hrizentemas pardavimui. Megstu as slyvutes labai irgi, sakau vienu suviu du zuikiai  biggrin.gif . Nu bet ir jazminus megstu labai. O kas greiciau uzauga  g.gif ? Nuo senoves sakydavo kad gudobele, tai ji tik del to i apmastymus ir pateko.

Apie gudobelę galiu pasakyti tik tiek, kad mes paveldėjom tokią gyvatvorę. Metus laiko svarsčiau - rauti/nerauti. Vis dėlto rausim lauk. Spygliai nerealūs (apie 5 cm ilgio, labai tvirti). Kad karučio ratą jau ne vieną kartą pradūrė, tai bala nematė, bet vaikų basų tai jau nepaleisi į lauką. Net ir apautų geriau neleisti šalia lakstyti, nes man pačiai per normalų, storą bato padą yra ne kartą pradūrusi doh.gif
Atsakyti
Kad jos baisius spyglius turi tai zinojau, bet kad jie krenta ir nukrite suzeisti gali, tai nezinojau g.gif . Tada ji man netinka, nes tas kampelis yra mano darzo gale, busimus augaliukus nuo darzo skirs pievute ( nuo lusviu iki krumu 6 metrai kazkur), turetu buti mano poilsio vieta, na toks tvarkingas sodybos galas. Nu mano vizija tokia blush2.gif Nors pries tai su rondapu praeiti reiks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 10:31)
Kad jos baisius spyglius turi tai zinojau, bet kad jie krenta ir nukrite suzeisti gali, tai nezinojau  g.gif . Tada ji man netinka, nes tas kampelis yra mano darzo gale, busimus augaliukus nuo darzo skirs pievute ( nuo lusviu iki krumu 6 metrai kazkur), turetu buti mano poilsio vieta, na toks tvarkingas sodybos galas. Nu mano vizija tokia  blush2.gif Nors pries tai su rondapu praeiti reiks  biggrin.gif

Taip paprastai spygliai nekrenta, bet būna, kad nudžiūvusios sausos šakelės nukrenta.
Jeigu ten bus "poilsio" kampelis, tuomet tikrai pagalvočiau apie neagresyvius žydinčius krūmus. Ir man kažkodėl lazdynai labai prie širdies. Raudonlapiai ypač dekoratyvūs + vaisius veda thumbup.gif
Atsakyti
Man raudonlapis lazdynas irgi grazus, musu namas toks tamsiai raudonai-rudas, tai kazkaip galvojau gal to raudonumo bus per daug, net pakabinamos geles siais metais bus visos baltos. O gal kaip tik, ta raudona spalva toliau namo bus, gal kaip "komplektas" g.gif . Mastytoja biggrin.gif
Atsakyti
Vakar bandziau "piest" su 3D Home Architect Design Suite (turi moduli Landscape), tai nelabai man patiko, mazai augalu... Dabar per zMule radau Garden Composer. Gal pavyks isidet. Suarchyvuota virs 1 GB, manau normali programa. O tada jau atiduosiu jusu teismui ir savo kiema rolleyes.gif

Itariu grisiu prie numyleto Visio po viskam biggrin.gif
Atsakyti
Bijuna, nepatarčiau nei kaukazinių slyvaičių, nei gudobelių - retas individas iš jų puošniai atrodo.
Verčiau jau lazdynai - būna ne tik žalialapiai, bet ir raudonlapiai(pvz. Corylus x Syrena), geltonlapiai (pvz. Corylus avellana 'Aureus'), be to riešutai kur kas geriau nei kaukazinės slyvaitės ar gudobelių obuoliukai. Jei norėtum geresnio derliaus - yra labai daug kultūrinių veislių (mugėse lengvai galima įsigyti);
ARBA
sedulos- pvz. Cornus alba pasižymi raudonais stiebais, kurie pagyvina žiemos vaizdą, o jos veislės pvz.'Elegantissima', 'Spaethii' turi dar ir gražiai margintus lapus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 21 sausio 2009 - 13:40
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 14:08)
Man raudonlapis lazdynas irgi grazus, musu namas toks tamsiai raudonai-rudas, tai kazkaip galvojau gal to raudonumo bus per daug, net pakabinamos geles siais metais bus visos baltos. O gal kaip tik, ta raudona spalva toliau namo bus, gal kaip "komplektas"  g.gif . Mastytoja  biggrin.gif

dar įmanomi variantai - geltonlapis jazminas (Philadelphus coronarius aureus) ir margalapė veigėlė (Weigela Variegated)
Atsakyti
dėl margalapių augalų - šiaip geriau kaip akcentas tik vienas kitas, jei norima ramaus fono - žalia spalva nepamainoma. Be to, raudonlapiai paprastai sudaro "skylės" įspūdį su savo tamsia lapija - jiems reikia rast atitinkamą vietą, kur jie ne pasislėptų, o išryškėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 21 sausio 2009 - 13:46
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 21, 11:43)
dėl margalapių augalų - šiaip geriau kaip akcentas tik vienas kitas, jei norima ramaus fono - žalia spalva nepamainoma. Be to, raudonlapiai paprastai sudaro "skylės" įspūdį su savo tamsia lapija - jiems reikia rast atitinkamą vietą, kur jie ne pasislėptų, o išryškėtų.

labai taiklus pastebėjimas. Net nepagalvojau apie tai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 21, 13:43)
Be to, raudonlapiai paprastai sudaro "skylės" įspūdį su savo tamsia lapija - jiems reikia rast atitinkamą vietą, kur jie ne pasislėptų, o išryškėtų.

Net nebuciau pagalvojus unsure.gif
Papildyta:
Su Kasiopeja kaip sutare smile.gif
Atsakyti
Visų pirma, dar reikia pasistengti gauti visą sezoną raudonus ( t.y. bordo) lapus išlaikančius lazdynus. Paprastai tik anksti pavasarį lapai būna bordo, o vasarą ir ankstyvą rudenį - žali ax.gif
Antra, vienu krūmu čia bandoma nuo kaimynų užsidengti ar nekarpoma gyvatvore? Jei antrasis variantas, šalia lazdyno ir kitų žalialapių ar žalia-balta( variegata tipo) galima derinti veigėlas bordo lapais ar raugerškius, pvz.:
user posted image
Atsakyti