Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 20, 18:03)
vietoj vaikų žaidimų aikštelės po virtuvės langu gal tada daryti tokį prieskonių mažą kampelį?

nu man tai ta mini lysvelė "pasimestų", vaikų aikštelė su visokiom lipynėm, smėlio dėžėm, namukais tą plotą "įsisavintų", o įdėtoj foto tai tik koks metras ant metro ta žolynų spiralė. Jei daryt augalyną ten, tai normalesnio dydžio. Esu kažkur (žurnale) mačiusi foto su gėlių lysvele palei takelį, kurioje sukomponuota ir gėlės ir prieskoniai ir netgi braškių kereliai. O tie "daržoviniai" taip gerai įkomponuoti, kad jų net neišskiri kaip tokių - matai gėlyną ir tik įsižiūrėjus paaiškėja tos lysvaitės "sudėtis".

O pavėsingai lysvei pora minčių (kažkas kažkada berods čia dėjo):
user posted image user posted image
LT sąlygom super būtų melsvės - jų įvairovė milžiniška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 20 sausio 2009 - 17:51
Geri paveiksliukai, kaip tinkamai parinkti augalus prie pat namo (ūgiu, forma):
pasirinkti "Apželdinimas" kairėje
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2009 01 20, 17:23)
Nu negąsdink Tu manęs su "labai man viskas tinka":
3 - paprastai iki galutinio varianto būna visokiausių variantėlių, iš kurių ir išaiškėja viskas - kai pradėsi pati paišyt, pamatysi wink.gif

Pakartotinai įdedu nuorodas, gal dabar užkraus:

drinks_cheers.gif bet bent jau turiu kitokį variantą nei aptys turėjom ir jau yra iš ko rinktis mirksiukas.gif o bedarant manau daug kas atsiras ir atkris ax.gif

QUOTE(Ciep @ 2009 01 20, 17:47)
nu man tai ta mini lysvelė "pasimestų", vaikų aikštelė su visokiom lipynėm, smėlio dėžėm, namukais tą plotą "įsisavintų",

gal ir taip,bet vaikams kol įrengsim tokią aikštelę tai jau bus ir anūkų manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 13:04)
dėl upelio Nathos sklype: galima padaryti upeliuką iš
1. daugiamečių gėlių, pvz.:
pentinius "Summer blues" tėra 30 cm aukščio ir žydi birželio-rugsėjo mėn

user posted image

karpatinio katilėlio

user posted image

arba stambiažiedžio plačiavarpio

user posted image

2. tiesiogiai vandenį pravesti kalne gal ir grandiozinis darbas, tačiau galbūt įmanoma panaudoti lietaus vandenį - liūčių metu kaupiamas vanduo rezervuare, o persipildžius kriokliu leidžiasi į šlaito apačioje esantį baseinėlį  rolleyes.gif

( susidubliavom su apzeldintoja diplomante  lotuliukas.gif )

As manau, kad tokio upelio 'vinis' yra jo forma, o ne pacios geles, todel tagetes cia kaip tik l. vietoj ( nors nesu ju megeja)- nes ryskiai zydes visa vasara. Galima ir su kitom vienmetem.
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 01 20, 15:17)
Sveikutės,
norėčiau paprašyti pagalbos išsiaiškinant, kas tai per augaliukai.
Pirmas yra vienoje nuotraukoje - žydi baltais žiedeliais.
http://public.fotki....ara2008067.html

Kito įdėjau kelias nuotraukas:
iš pradžių jis išleidžia tokį vieną ilgą stiebą, kuris nuvysta, ir vietoj jo išauga naujas:
http://public.fotki....ai/img0071.html
Vasarą jis būna toks:
http://public.fotki....7zoline036.html
O rudenį iškasiau pagrindinį svigūną su 6 mažesniais:
http://public.fotki....8spalio033.html

Antroji gėlė tai amorfofalas, jis lauke nežiemoja, reikia iškasti ir laikyti sausai. Galima auginti kaip kambarinę gėlę, žydėdamas smirda, dar kitaip lavongėlė. Arba labai panaži į arisaemą. Jei žydi kasmet tai arisaema, jei tik kas keli metai tai amorfofalas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 20 sausio 2009 - 19:29
QUOTE(Natha @ 2009 01 20, 15:11)
Apie betoninę sieną kalbu smile.gif Man tai ji nelabai.. Būtų kokia akmeninė, tai gražu.. Kalbant apie apželdinimą paparčiais, tai įsivaizduoju, kad turėtų gautis kaip ir apleisto, bet iš tikro neapleisto kampelio vaizdas  g.gif Ar blogai įsivaizduoju? Nu pažiūrėsiu su ta hortenzija.. O jos negalima apkarpyt kaip nors, kad mažesnė būtų? Nes ji man gerokai užstoja vaizdą iš dabartinės virtuvės į sodą. o virtuvės vieta dar kokius metus nesikeis tikriausiai.
O visterijos tai belekaip norėčiau. Bet kiek ja domėjausi, tai ją reikia žiemą užklostyti nuleidus šakas ant žemės, nes bijo šalčio. O kaip tokio dydžio šakas nuleist. Nors kiek žinau Kaune auga visterija ant kelių aukštų pastato, tai abejoju ar ją ten kas nuleidinėtų.
Gražus suoliukas. Ir jo noriu.. biggrin.gif

Neuzsiciklink ant visterijos. Tai, kiek zinau, vienintele vieta kur ta visterija auga- nes stipriai apsaugota nuo salcio- miesto centras, aplink pastatai. As asmeniskai nerizikuociau. Ir dar pasidomek pvz lipanciomis hortenzijomis. Pavesiui kazin kokiu puosnyciu neprigalvosi.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 01 20, 20:34)
Neuzsiciklink ant visterijos. Tai, kiek zinau, vienintele vieta kur ta visterija auga- nes stipriai apsaugota nuo salcio- miesto centras, aplink pastatai. As asmeniskai nerizikuociau. Ir dar pasidomek pvz lipanciomis hortenzijomis. Pavesiui kazin kokiu puosnyciu neprigalvosi.

Labas rytas,
Turiu prie namo augancia hortenzija. pirmus metus ziemoja, tai nezinau ar gerai perziemos,bet grozio pavasari-vasara buvo thumbup.gif . Lapai vaskiniai, ziedeliu daug baltu FANTASTIKA, kaip grazu. Auga beveik grynam pavesyje. SAules gauna labai mazai, tik ryte ir tai ja uzstoja aktinidija, tai ji jai praktiskai uzstoja ir ta spinduleli anksti ryte. Ir ji visai nesipriesina. Pirkom su drauge, tai ji pasodino kur yra daugiau saules, tai jai nelabai ten patinka schmoll.gif ir ji pakankamai mazai issisakojo. O pas mane bujojo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 20, 20:28)
Antroji gėlė tai amorfofalas, jis lauke nežiemoja, reikia iškasti ir laikyti sausai. Galima auginti kaip kambarinę gėlę, žydėdamas smirda, dar kitaip lavongėlė. Arba labai panaži į arisaemą. Jei žydi kasmet tai arisaema, jei tik kas keli metai tai amorfofalas

4u.gif
Praeitą vasarą nežydėjo... ir smirda... vadinasi, tai amorfofalas.
Apie lavongėlę esu girdėjusi. Gerai, kad ją galima auginti kambary - pagrindinis šakniastiebis jau pradėjo leisti daigą. Reiks pasodinti į vazoną. O tuomet vasarą su visu vazonu nešti į lauką ar pasodinti lauke išėmus iš vazono?
Atsakyti
Sveikos merginos. Ziema i pabaiga, pradejau vel vizijas matyti biggrin.gif Kadangi praitais metais geru patarimu sulaukiau is Jusu, todel siemet vel noriu su Jumis draugauti blush2.gif
Gal padesite siuo klausimu ? Nuosavame name (rekonstruotame, pati sodyba sena) sulauksime jau 2 pavasario, todel vis tvarkomes aplinkui ir raunam-sodinam. Dabar ramybes neduoda sodybos galas. Ten auga seni agrastai ir kazkoks serbentas senas. Viso yra kokie 8-12 metrai (na tiksliai dar nematavau). Uz tokios "tipo tvoros"-kaimynu darzas. As noriu ta atkarpa apsodinti kazkuo. Noriu Jusu patarimo kas butu geriausiai, blaskausi tarp kaukaziniu slyvaiciu arba gudobeles (gal Jus patarsite ka nors gudriau). Ta vieta yra pakankamai toli nuo namo (bet vitrininiai langai i ta puse ir terasa "ziures" i ten, todel noriu, kad butu kuo labiau apzeldinta nuo kaimynu. Augalai butu pietu puseje. Gal yra minciu apie kokius augaliukus, kad greitai auktu ir grazu butu. Vietos i ploti ten yra pakankamai. Jei kokiu minciu kiltu tai labai aciu butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 01 21, 08:53)
Labas rytas,
Turiu prie namo augancia hortenzija.
...
O pas mane bujojo  thumbup.gif

ar neturi fotkės? ax.gif

QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 12:14)
...Dabar ramybes neduoda sodybos galas. Ten auga seni agrastai ir kazkoks serbentas senas. Viso yra kokie 8-12 metrai (na tiksliai dar nematavau). Uz tokios "tipo tvoros"-kaimynu darzas. As noriu ta atkarpa apsodinti kazkuo. Noriu Jusu patarimo kas butu geriausiai, blaskausi tarp kaukaziniu slyvaiciu arba gudobeles (gal Jus patarsite ka nors gudriau). Ta vieta yra pakankamai toli nuo namo (bet vitrininiai langai i ta puse ir terasa "ziures" i ten, todel noriu, kad butu kuo labiau apzeldinta nuo kaimynu. Augalai butu pietu puseje. Gal yra minciu apie kokius augaliukus, kad greitai auktu ir grazu butu. Vietos i ploti ten yra pakankamai. Jei kokiu minciu kiltu tai labai aciu butu  4u.gif

o kaip sutariat su kaimynais? kad nepradėtų reikšti pretenzijų, jei kapitalinę sieną užauginsi... tačiau jei tau tai pietinė pusė, tai šešėlio jiems neturėtų mesti, tačiau reikia pasidomėti planuojamų sodinti medžių ar krūmų šaknų sistema, kad neokupuotų kaimynų daržo... na ir dar kitas klausimas irgi daržui aktualus - tavo svarstomos slyvaitės nemažai šiukšlina barstydamos slyvukes, o gudobelė, jei spygliuotoji, tai irgi nelabai malonu ant jos spyglio "pasimauti" kapstantis darže. Čia aš iš kaimynų pozicijos daugiau pasvarsčiau. Nebent jei vietos rašai kad turi pakankamai, tai sodinti savo krūmus ne ant ribos, o pakankamai giliai į savo kiemą, kad viskas byrėtų tik savoj pusėj...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 21, 12:22)
ar neturi fotkės? ax.gif
o kaip sutariat su kaimynais? kad nepradėtų reikšti pretenzijų, jei kapitalinę sieną užauginsi... tačiau jei tau tai pietinė pusė, tai šešėlio jiems neturėtų mesti, tačiau reikia pasidomėti planuojamų sodinti medžių ar krūmų šaknų sistema, kad neokupuotų kaimynų daržo... na ir dar kitas klausimas irgi daržui aktualus - tavo svarstomos slyvaitės nemažai šiukšlina barstydamos slyvukes, o gudobelė, jei spygliuotoji, tai irgi nelabai malonu ant jos spyglio "pasimauti" kapstantis darže. Čia aš iš kaimynų pozicijos daugiau pasvarsčiau. Nebent jei vietos rašai kad turi pakankamai, tai sodinti savo krūmus ne ant ribos, o pakankamai giliai į savo kiemą, kad viskas byrėtų tik savoj pusėj...

zinok visiska ziopla, kad nepasidriau siemet nuotraukyciu, nes visi augaliukai buvo labai dar jauni, tai ne ka ir fotografuoti buvo, idedu inter psl, kur laipiojanti hortenzija yra, tai man tarodo, kad pas mane tokia.
http://images.google...ttp...l=lt&sa=N
Papildyta:
user posted image
cia is interneto, bet tokia ir pas mane
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 01 21, 09:14)
Gal padesite siuo klausimu ? Nuosavame name (rekonstruotame, pati sodyba sena) sulauksime  jau 2 pavasario, todel vis tvarkomes aplinkui ir raunam-sodinam. Dabar ramybes neduoda sodybos galas. Ten auga seni agrastai ir kazkoks serbentas senas. Viso yra kokie 8-12 metrai (na tiksliai dar nematavau). Uz tokios "tipo tvoros"-kaimynu darzas. As noriu ta atkarpa apsodinti kazkuo. Noriu Jusu patarimo kas butu geriausiai, blaskausi tarp kaukaziniu slyvaiciu arba gudobeles (gal Jus patarsite ka nors gudriau). Ta vieta yra pakankamai toli nuo namo (bet vitrininiai langai i ta puse ir terasa "ziures" i ten, todel noriu, kad butu kuo labiau apzeldinta nuo kaimynu. Augalai butu pietu puseje. Gal yra minciu apie kokius augaliukus, kad greitai auktu ir grazu butu. Vietos i ploti ten yra pakankamai. Jei kokiu minciu kiltu tai labai aciu butu  4u.gif

Jeigu rinktis konkrečiai iš tųdviejų variantų, aš imčiau kaukazines slyvaites (labai mėgstu jų kompotą, plius gudobelės spygliai didesni).
Taippat siūlyčiau apsvartyti tokius variantus, kaip alyva, jazminas ir pan. Pigu (sodinukų pas daug ką iš forumiečių galėtum mainais į šokoladą gauti) ir, paderinus su kokiu raudonlapiu krūmu, pvz. lazdynu, dekoratyvu 4u.gif
Atsakyti