Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 14:05)
juk mes samanu frakcijos [su ''pagyvenusiais'' efektais] nares, ane? mirksiukas.gif

vienareiksmiskai drinks_cheers.gif friends.gif biggrin.gif !
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2009 01 20, 14:11)
Kalbant apie apželdinimą paparčiais, tai įsivaizduoju, kad turėtų gautis kaip ir apleisto, bet iš tikro neapleisto kampelio vaizdas  g.gif Ar blogai įsivaizduoju?

Nu pažiūrėsiu su ta hortenzija.. O jos negalima apkarpyt kaip nors, kad mažesnė būtų?

panasiai. vis del to daugiau neapleisto mirksiukas.gif

zinoma, pamazink pagal poreikius 4u.gif
kai tik aptirps sniegas, nukarpyk stagarus palei zeme 10-15cm [ta rudeni buvo galima daryt].
Pati kera iskasusi isvalyk nuo kitu saknu, atsiskelk grazu gabala, ir vel pasodink. Tai daryk pavasari.

Zinoma, geriau ''prasideti'' su atspariais, musu klimato salygomis gerai ziemojanciais augalais.
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 01 20, 14:17)

sita augala stebiu kaimynystej jau kelis metus. Neturiu supratimo kas per daiktas - nei zydi, nei dideja, pavesy po riesutmedziu pasodintas g.gif .
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 14:22)
*panasiai. vis del to daugiau neapleisto mirksiukas.gif
**pati kera iskasusi isvalyk nuo kitu saknu, atsiskelk grazu gabala, ir vel pasodink. Tai daryk pavasari.

*sutinkam biggrin.gif !
**as tai nesiulyciau kol kas rauti, tik isgeneti, nes jei ji tikrai ten netiks, neverta i ta pacia vieta sodint, o jei jau dabar negrazi, tai iskart po persodinimo ipatingu groziu tikrai nesuzibes (pavojinga lotuliukas.gif !). Nugenejus palikti ja kaip yra, ir ziureti, tiks ji ten ar ne, juolab, kad ir be hortenzijos yra kas veikti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 01 20, 14:17)
Sveikutės,
norėčiau paprašyti pagalbos išsiaiškinant, kas tai per augaliukai.
Pirmas yra vienoje nuotraukoje - žydi baltais žiedeliais.
http://public.fotki....ara2008067.html

Kito įdėjau kelias nuotraukas:
iš pradžių jis išleidžia tokį vieną ilgą stiebą, kuris nuvysta, ir vietoj jo išauga naujas:
http://public.fotki....ai/img0071.html
Vasarą jis būna toks:
http://public.fotki....7zoline036.html
O rudenį iškasiau pagrindinį svigūną su 6 mažesniais:
http://public.fotki....8spalio033.html

pirmasis - placialapis katilelis ''alba'' [baltas]
campanula latifolia ''alba'
jei puls amarai - purksk.
'
antrasis panasus i rodzersija [lot. rodgersia], kazkuria tai rusi ... g.gif
ten ne svogunas, o sakniastiebis toks. Jo iskasineti nereikia! augalas ziemoja. [cia - jei tai rodzersija]

Papildyta:
Dista,
perziurejau savo pavasarines foto - vis tik ten turbut ne rodzersija pas tave schmoll.gif , tik sakniastiebis toks pat lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 sausio 2009 - 14:41
O rodzersija ar vertas tureti augalas? g.gif vis uzkliuva man.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 20, 14:42)
O rodzersija ar vertas tureti augalas?  g.gif vis uzkliuva man.

taip, del puosnios lapijos.
vienintele bedyte - kartais apsala per velyvas pavasario salnas [siaip augalas velai zelia]. gelbsti agroplevele, bet nukerpi nusalusius lapus, ir viskas ok.
as noreciau tureti bordalape.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 sausio 2009 - 14:50
QUOTE(Natha @ 2009 01 20, 14:11)
<...> Nu pažiūrėsiu su ta hortenzija.. O jos negalima apkarpyt kaip nors, kad mažesnė būtų? <...>

Šviesioji hortenzija

"Hortenzijas geriausiai sodinti pavasarį. Joms reikia 50-70 cm skersmens ir 40-50 cm gylio duobių, kurios užpildomos lapinės, mėšlinės žemės, durpių ir smėlio (2:2:1:1) mišiniu. Jeigu žemė nėra skurdi, ją užtenka pagerinti kompostu ar durpėmis. Pasodinus gausiai palaistoma ir mulčiuojama durpėmis. " - citata iš Vasaros vidury - hortenzijų mėlis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 20 sausio 2009 - 14:54
QUOTE(Tina* @ 2009 01 20, 14:42)
O rodzersija ar vertas tureti augalas?  g.gif vis uzkliuva man.

man labai grazi (gal teisingiau butu dekoratyvi), ypac jei reikia pavesiui ko nors thumbup.gif ..
Atsakyti
Planų pavyzdžiai (galima įsižiūrėjus pasisemt nemažai idėjų kuriant savo planą):
dvimačiai (2D)
trimačiai (3D) pieštiniai
Atsakyti
Labai noriu visoms padėkoti 4u.gif žiūriu į planelius ir jau vaikštau po sutvarkytą kiemą wub.gif doh.gif
QUOTE(Ciep @ 2009 01 20, 12:55)
*MONAMI*, nu kad jau pripaišiau tai pripaišiau... biggrin.gif
Keli komentarai:
1 - pataisiau to pakylėjimo linkį
2 - šulinį perkėliau nuošaliau,
3 - baseinėlį aš jei rengčiau,
4 - vaikų zona po virtuvės langais, kad galėtum stebėti;
5 - pušų nekirsčiau -
6 - pievelėje būtų galima pasodint didesniu užaugantį medį -
7 - kai jau turėčiau savo duodantį derlių sodą,
8 - galimybė pasidaryt kavos/arbatos gėrimo vietą (arba visą tą plotelį apsodint augalais);
9 - didelis medis kairėje sklypo kažkada duotų šešėlį;
10 - žemiau jau eitų sodas, daržas
11 - 1 langelis yra 1m, .....
Jei kas neaišku, klausk

trečio planelio man nepadidina g.gif gal įdėtum iš naujo ax.gif

labai man viskas tinka,
1.tinka visi išlinkimai
2.šulinys toliau gal ir geriau,pagal senus brėžinius jis būten toliau ir yra ax.gif
3.o tvenkinukai tad būtų du,nes pirmas kiemo priekį bus vistiek,nes jam jau ten vieta yra ax.gif
4.vietoj vaikų žaidimų aikštelės po virtuvės langu gal tada daryti tokį prieskonių mažą kampelį?
user posted image
5.įkalbėjot,po savaitgalio pabandysiu daugiau kiemo foto su visom pušim,ten dar ir eglių turim-žinau,kad vienos jau rudenį neliko blush2.gif
6. drinks_cheers.gif daug kas spręsis jau gyvenant
7. drinks_cheers.gif tos pirmos gal ir lauk,bet kitos ten taip gražiai kol kas atrodo,o šiaip tai ir planuojam daugiau naujesnių sklypo gale kažkur?
8. drinks_cheers.gif svarstau abu variantus,tikrai gražu būtų gėlytės ir mini aikštelė su staliuku bigsmile.gif
9.
10. drinks_cheers.gif man irgi mažai vietos biggrin.gif norėtųsi dar toliau pratęsti viską mirksiukas.gif
11. supratau vėliau dar smulkiau išsianalizuosiu ir tikrai klausiu mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 13:11)
subjektyvi nuomonė: vaismedžius grūsčiau į sklypo galą ( išskyrus abrikosus, persikus - nerealiai pavasarį gražiai žydi), o po virtuvės langais prieskonių lysvės būtų  ax.gif

sutinkuk irgi

QUOTE(Ciep @ 2009 01 20, 13:15)
nu klausyk, mano mintis skaitai  tongue.gif - ryte pagalvojau apie tą prieskonių lysvę palei namą po virtuvės langais, bet ten tamsoka pas *MONAMI* būtų, jei gerai suprantu tik ryte ten saulė šviestų, popiet jau kristų šešėlis.

jo ten saulės toj mažai būna,nes namas nežemas tai užstoja doh.gif bet jei arčiau to didžiojo medžio tai pakaktų manau g.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 13:21)
jei pades - ir as ikalbineju neskubeti pjauti.

oki mirksiukas.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 13:26)
nulėkiau planelį pažiūrėt, anot *MONAMI*, ten visi 6 metrai pločio ( saulės turėtų užtekti), tai pro langą žiūrint, kaip tik reiktų formuoti arčiau sklypo krašto

ten žinok jei rimtai tai atrodo 13metrų,o nuo kaimynų pusės tik 5metrai,biški statant paeita į šoną g.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 13:37)
Kodel manot, kad tos prieskoniu lysves baisiai grazios po langais? atrodys kaip darzas, ir tiek.

lysvės gal ir ne,bet jei taip kaip foto įdėjau? g.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 14:05)
tegu tik renkasi, kas gerai,  kas patogu, kas grazu ir tt.

aš prisirinkt tai prisirinksiu,tik įdomu per kiek metų įgyvendinsiu g.gif man visko norisi čia ir dabar doh.gif bet žinau,kad Maskva irgi ne per dieną pasistatė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 20, 16:40)
Planų pavyzdžiai (galima įsižiūrėjus pasisemt nemažai idėjų kuriant savo planą):
dvimačiai (2D)
trimačiai (3D) pieštiniai

bigsmile.gif ačiū jau turėjau nemažai išsisaugojus,bet čia dar daugiau thumbup.gif

ačiū merginos dar kartą,kai išsistudijuosiu dar klausiu tikrai mirksiukas.gif

eisiu viską persipiešti savo ranka tada man aiškiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 20, 18:03)
žiūriu į planelius ir jau vaikštau po sutvarkytą kiemą  wub.gif  doh.gif
trečio planelio man nepadidina  g.gif  gal įdėtum iš naujo  ax.gif
labai man viskas tinka,

Nu negąsdink Tu manęs su "labai man viskas tinka":
1 - kritiškai žiūrėk į mano priebėginius papaišaliojimus, nes aš nei profesionalė nei ką, net mėgėjos iš manęs tik užuomazgos lotuliukas.gif ;
2 - dalis zonų paaiškėja tik kurį laiką pagyvenus (pvz. man pačiai sau niekaip nesiplanavo vaikų zona po langais ir reprezentacinė - reprezentacinę su jūsų pagalba ir savo pakoregavimais susiplanavau, o tas gabalas po virtuvės langais laukia gaivesnių minčių vėjų...);
3 - paprastai iki galutinio varianto būna visokiausių variantėlių, iš kurių ir išaiškėja viskas - kai pradėsi pati paišyt, pamatysi wink.gif

Pakartotinai įdedu nuorodas, gal dabar užkraus:
Visas:
user posted image
Priekis:
user posted image
Vidinis kiemelis:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 20 sausio 2009 - 17:36
QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 15:40)
pirmasis - placialapis katilelis ''alba'' [baltas]
campanula latifolia ''alba'
jei puls amarai - purksk.
'
antrasis panasus i rodzersija [lot. rodgersia], kazkuria tai rusi ... g.gif
ten ne svogunas, o sakniastiebis toks. Jo iskasineti nereikia! augalas ziemoja. [cia - jei tai rodzersija]

Papildyta:
Dista,
perziurejau savo pavasarines foto - vis tik ten turbut ne rodzersija pas tave schmoll.gif , tik sakniastiebis toks pat lotuliukas.gif

dėl pirmo nesiginčysiu - tebūnie plačialapis katilėlis.

O dėl antro - tai ten ne rodžersija. Tą šakniagumbį man griežtai prisakė iškasti. O jei rodžersijų kasti nereikia, vadinasi ten kažkas kita... Bet kas? g.gif
Atsakyti