Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(rokoko @ 2009 01 19, 23:40)
As tokiais atvejais [kiemo planai] moku tik trigrasi ikist prie ''gatavo''

Iš viso permasčiau ir manau iš viso nedarysiu gyvatvorių, kurios atitveria nuo namo, nes aš bailė su didele vaizduote, ir jei reiks vakare ką nors veikt už gyvatvorės, tai nejaukiai jausiuos ir panikuosiu kad mane užpuls, aš šauksiu ir niekas negirdės ( biggrin.gif) O dėl slyvų tai pagalvojau gal suteiksiu paskutinį šansą esančioms dabar, gal susiprotės duot derlių smile.gif Bet kaip jau sakei prie jų širšių bus, o jos per vidurį šlaito susodintos, tai nežinau ar man taip patiks g.gif Hortenzijos tikrai nenoriu, jos žiedai man visai negražūs, tokie žalsvi, man tikrai negražu. Galiu padovanot kam nors jei norit.
Papildyta:
Mane draugas nusodino, kad per kalną upelio nedarys, nes per brangu į tokį aukštį vandenį pumpuot. Bet mintis su krokliuku tarp terasų thumbup.gif Tik reik draugas kad įvertintų, nes jis tokius reikalus darys. Ir žiauriai faina mintis su upeliu iš gėlių, labai labai mėgstu mėlyną spalvą smile.gif
Iš viso, jūs tokių gerulių minčių pažeriat, kad aš visko noriu, kur einu, tik apie sodą mastau, draugas sakė kad naktį per miegus apie pergolė kalbėjau biggrin.gif
Atsakyti
*MONAMI*, nu kad jau pripaišiau tai pripaišiau... biggrin.gif
user posted image user posted image user posted image
Keli komentarai:
1 - pataisiau to pakylėjimo linkį (ten būtų atraminė sienutė, prie kurios pasodinti augalai kartais "netyčia" svirtų žemyn);
2 - šulinį perkėliau nuošaliau, t.y. ne ant tako. Prie jo yra ta atraminė sienutė, tad galima padaryt panašiai, kaip Tavo rodytoj foto;
3 - baseinėlį aš jei rengčiau, tai regčiau vidiniame kieme (arba ir ten ir ten) - priekis namo paprastai tik prabėgamas ir viskas, o vidiniame kiemlyje verda gyvenimas. Jei baseinėlis būtų priekyje, tai vidiniame kieme vietoj mano nupiešto baseinėlio padaryčiau romantiškas dvivietes sūpynes skendinčias žalumoje;
4 - vaikų zona po virtuvės langais, kad galėtum stebėti;
5 - pušų nekirsčiau - man jos labai tinkamose vietose atrodo smile.gif, o po viena iš jų (kur kieme) įrengčiau suoliuką ar hamaką;
6 - pievelėje būtų galima pasodint didesniu užaugantį medį - bet čia reiktų pagyvent, pažiūrėt, kur jo norėtųsi;
7 - kai jau turėčiau savo duodantį derlių sodą, tas obelis pašalinčiau, bent jau pirmas dvi (pažymėjau kryžiuku);
8 - prie pat namo ant to pakylėjimo galimybė pasidaryt kavos/arbatos gėrimo vietą (arba visą tą plotelį apsodint augalais);
9 - didelis medis kairėje sklypo kažkada duotų šešėlį;
10 - žemiau jau eitų sodas, daržas (kaip matai, "neišsitekau" duotame plote, dar "sukultūrinau" dalį ariamos žemės);
11 - 1 langelis yra 1m, raudonai nuspalvintos augalų zonos, violetine spalva treliažas (jei pataikiau kaip tas reikalas vadinamas) "apleistas" rožėmis ir raganėmis, atskiriantis sodo, daržo ir judrių žaidimų plotą. Praėjimui treliaže suformuota arka.

Jei kas neaišku, klausk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 20 sausio 2009 - 13:13
subjektyvi nuomonė: vaismedžius grūsčiau į sklypo galą ( išskyrus abrikosus, persikus - nerealiai pavasarį gražiai žydi), o po virtuvės langais prieskonių lysvės būtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 14:11)
subjektyvi nuomonė: vaismedžius grūsčiau į sklypo galą ( išskyrus abrikosus, persikus - nerealiai pavasarį gražiai žydi), o po virtuvės langais prieskonių lysvės būtų  ax.gif

nu klausyk, mano mintis skaitai tongue.gif - ryte pagalvojau apie tą prieskonių lysvę palei namą po virtuvės langais, bet ten tamsoka pas *MONAMI* būtų, jei gerai suprantu tik ryte ten saulė šviestų, popiet jau kristų šešėlis.

Natha, dėl knygos:
išleido Aktėja 1996, "Kaip sukurti gražų sodą" (patarimai mažiems sodams). Tavo vietoj nepirkčiau - nes Tau realiai aktualūs tik tie du psl., kur nusiunčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 20 sausio 2009 - 13:22
QUOTE(kasiopeja @ 2009 01 20, 08:18)
Kadangi esu mačiusi gyvai, galiu pasakyti, kad būtent ta viečikė po obelimi yra pati smagiausia, jaukiausia ir kt. Labai rekomenduoju ir kitiems pasidaryti ką nors panašaus.  Rokoko, jeigu nebijai viešumo, gal galėtum planelį nupiešti, kad ir kitos įsivaizduotų, kur ta tavo vietelė užslėpta?

aciu 4u.gif
o mes ja ''atradom'' tik pries kokius 4 metus blush2.gif bumt padejom stala ant zoles po medziu, ir prilipo wub.gif [karsta buvo, plius30 doh.gif , kur daugiau detis?..]
Na su mieteriu po sklypa nebegiosiu, dokumentu neieskosiu... Bet gerai jauciu atstumus, rasiu laiko - galesiu papaisyti, kas ten pas mus yra blush2.gif ax.gif

Kasioppeja, atsiras ir pas jus ''intymciku'', atsiras 4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2009 01 20, 10:19)
Žiemoja, nors kai kas sako, kad sunkiai, bet pas mane koks 10 metų auga ir vargo nemato.

Aciu 4u.gif

As va kazkaip galvoju, kad tuos smulkius silokus po metu/kitu rausiu is zemes [Smht1 buvo teisi del ju netinkamos vietos] ir atlaisvinsiu vietos kazkam rimtesniam [gal akantui g.gif ]. O idomesnius silokus i kokius vazonus ar lovius...
galvoju, palei terasos pertvara [1metro a.] butu svyranciu siloku loveliai g.gif tokia idomi ''mesos'' mase kybotu lotuliukas.gif priesais spalvingu spygliuociu plota - turetu tikt bigsmile.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 20, 11:56)
kai nuvažiuosiu reiks nufotkint visus likusius medžius, gal tikrai bereikalo mes juos norim išpjauti 
  bent keli žmonės jau sako palikti pušis ir egles

jei pades - ir as ikalbineju neskubeti pjauti.

QUOTE(Natha @ 2009 01 20, 12:20)
O dėl slyvų tai pagalvojau gal suteiksiu paskutinį šansą esančioms dabar, gal susiprotės duot derlių Bet kaip jau sakei prie jų širšių bus, o jos per vidurį šlaito susodintos, tai nežinau ar man taip patiks 

Hortenzijos tikrai nenoriu, jos žiedai man visai negražūs, tokie žalsvi,  man tikrai negražu. Galiu padovanot kam nors jei norit.

slyvos, jei ir neduos derliaus - vis tiek ''lipalas'' teka.
Musu slyvos buvo prie tako i lauko sandeliuka - net apavas aplipdavo praejus. Plius ant siltnamio ir sandeliuko stogo tekejo doh.gif kiek Mb darbo papildomai po visko kasmet sveist stikla sepeciu...
Beje, nukirtus sekmingai susinaudojo - tai labai karsta malka thumbup.gif

Jau po metu kalbesi kitaip, bet jei nori, gali ir neklausyti mirksiukas.gif 4u.gif
Man taip pat tos hortenzojos buvo ''kaimas'', silokus ''kopustais'' vadindavau, rutgrudele - ''varske'' ir tt. Pradejus dometis augalais ir juos myleti, pastebeti subtilu grozi - keiciasi mintys apie juos wub.gif
Is pat pradziu daznai patinka tai, kas ispudinga, rysku, geometriska - stambus ziedai, apibreztos formos, ryskios spalvos... arba kokia nors egzotika - japoniski sodai ar pan..
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2009 01 20, 13:15)
nu klausyk, mano mintis skaitai  tongue.gif - ryte pagalvojau apie tą prieskonių lysvę palei namą po virtuvės langais, bet ten tamsoka pas *MONAMI* būtų, jei gerai suprantu tik ryte ten saulė šviestų, popiet jau kristų šešėlis.

tongue.gif
nulėkiau planelį pažiūrėt, anot *MONAMI*, ten visi 6 metrai pločio ( saulės turėtų užtekti), tai pro langą žiūrint, kaip tik reiktų formuoti arčiau sklypo krašto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 13:11)
subjektyvi nuomonė: vaismedžius grūsčiau į sklypo galą ( išskyrus abrikosus, persikus - nerealiai pavasarį gražiai žydi), o po virtuvės langais prieskonių lysvės būtų  ax.gif

subjektyvi nuomone:
vaismedziai visai gerai ziurisi ir ismetyti po kiema. Juk tai ir medziai, teikiantys pavesi. Vasara tai neikainojama thumbup.gif Ir pievelems netrukdo egzisuot, tik vaismedziai aukstu veisliu turi but.

Kodel manot, kad tos prieskoniu lysves baisiai grazios po langais? atrodys kaip darzas, ir tiek. ax.gif
nebent paderinti su kazkuo zydinciu ar siaip dekoratyviu.
Mano praktika rodo, kad geriausia, kai daznaiusiai naudojami prieskoniai [man krapai] yra paciame darzo priekyje, t.y. arciausia atejus pasiskinti.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 13:37)
subjektyvi nuomone:
vaismedziai visai gerai ziurisi ir ismetyti po kiema. Juk tai ir medziai, teikiantys pavesi. Vasara  tai neikainojama thumbup.gif Ir pievelems netrukdo egzisuot, tik vaismedziai aukstu veisliu turi but.

Kodel manot, kad tos prieskoniu lysves baisiai grazios po langais? atrodys kaip darzas, ir tiek.  ax.gif
nebent paderinti su kazkuo zydinciu ar siaip dekoratyviu.
Mano praktika rodo,  kad geriausia, kai daznaiusiai naudojami prieskoniai [man krapai] yra paciame darzo priekyje, t.y. arciausia atejus pasiskinti.

todėl, kad sklypas labai didelis ir pavėsiui galima panaudoti spygliuočius, lapuočius, ko paprastai atsisako mažų sklypų turėtojai.

todėl, kad dabar nauja mada prieskoninius augalus derinti su dekoratyviniais ir neformuojant senobinio "daržo", po virtuvės langais turėti reikiamų žolelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 20 sausio 2009 - 13:45
QUOTE(Natha @ 2009 01 19, 21:01)
http://hotimg23.fotk.../Atvaizd043.jpg

Tos sienos šiemet netvarkysim, tai manau kad ją užleisiu kokiu nors vijokliu,

apie kuria siena kalbi - namo ar ta betonine? Man ta betonine pazaliavusi siena atrodo super thumbup.gif (rokoko, cia gali neskaityti, kad nesusinervuotum lotuliukas.gif ) . Net saldu, pagalvojus apie tokia pazaliavusia siena, apzeldinta paparciais, siek tiek gebene ir kitokiais pavesio augalais wub.gif (is stambesniu - laipiojanti hortenzija, puikiai pati kabinasi i betona, rodzersija, melsves, eleborai)....
Hortenzija rauciau lauk tik visiskai paskutiniu atveju, jei jau visai visai netiktu, o gal aplink apzeldinus ji net labai gerai ziuresis. Dabar juk zali/salotiniai ziedai madingi tongue.gif .

Tavo atveju visterija atstotu obelis:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 sausio 2009 - 13:55
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 20, 13:44)
todėl, kad sklypas labai didelis ir pavėsiui galima panaudoti spygliuočius, lapuočius, ko paprastai atsisako mažų sklypų turėtojai.

todėl, kad dabar nauja mada prieskoninius augalus derinti su dekoratyviniais ir neformuojant senobinio "daržo", po virtuvės langais turėti reikiamų žolelių.

okis, okis 4u.gif
bet per langa juk neprisilenksi skabyti? o ir begioti tada i 2 vietas: mokiuku ir buroku i darza, prieskoniu i kita puse...
na visaip juk gali buti, sakom visokias nuomones - tegu tik renkasi, kas gerai, kas patogu, kas grazu ir tt. 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 01 20, 13:50)
apie kuria siena kalbi - namo ar ta betonine? Man ta betonine pazaliavusi siena atrodo super  thumbup.gif  (rokoko, cia gali neskaityti, kad nesusinervuotum )

lotuliukas.gif betonine pazaliavusi siena nereiskia kolchozinio paveldo, juk mes samanu frakcijos [su ''pagyvenusiais'' efektais] nares, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 sausio 2009 - 14:06
QUOTE(vida777 @ 2009 01 20, 13:50)
apie kuria siena kalbi - namo ar ta betonine?

Apie betoninę sieną kalbu smile.gif Man tai ji nelabai.. Būtų kokia akmeninė, tai gražu.. Kalbant apie apželdinimą paparčiais, tai įsivaizduoju, kad turėtų gautis kaip ir apleisto, bet iš tikro neapleisto kampelio vaizdas g.gif Ar blogai įsivaizduoju? Nu pažiūrėsiu su ta hortenzija.. O jos negalima apkarpyt kaip nors, kad mažesnė būtų? Nes ji man gerokai užstoja vaizdą iš dabartinės virtuvės į sodą. o virtuvės vieta dar kokius metus nesikeis tikriausiai.
O visterijos tai belekaip norėčiau. Bet kiek ja domėjausi, tai ją reikia žiemą užklostyti nuleidus šakas ant žemės, nes bijo šalčio. O kaip tokio dydžio šakas nuleist. Nors kiek žinau Kaune auga visterija ant kelių aukštų pastato, tai abejoju ar ją ten kas nuleidinėtų.
Gražus suoliukas. Ir jo noriu.. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,
norėčiau paprašyti pagalbos išsiaiškinant, kas tai per augaliukai.
Pirmas yra vienoje nuotraukoje - žydi baltais žiedeliais.
http://public.fotki....ara2008067.html

Kito įdėjau kelias nuotraukas:
iš pradžių jis išleidžia tokį vieną ilgą stiebą, kuris nuvysta, ir vietoj jo išauga naujas:
http://public.fotki....ai/img0071.html
Vasarą jis būna toks:
http://public.fotki....7zoline036.html
O rudenį iškasiau pagrindinį svigūną su 6 mažesniais:
http://public.fotki....8spalio033.html

Gavau šias gėles iš anytos, bet ir ji nežino pavadinimo... ax.gif
Tikiuosi, kad atsiras nors viena žinanti... blush2.gif
Atsakyti