Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(kasiopeja @ 2009 01 19, 22:56)
va, pagaliau nors vieno teisingo žmogaus sulaukėm  lotuliukas.gif  (čia aš apie šunų parodas mirksiukas.gif )

sunglasses2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2009 01 19, 21:03)
prisvaigsiu ką nors, pažadu biggrin.gif Tik noriu paklaust:

labai dėkinga ir labai lauksiu 4u.gif
jei ką čia mano meilas erikapster@gmail.com
čia sudėjau pririnku sfoto kas man gražu ir norėčiau savo kieme kur nors ax.gif ten įdėjau ir porą savo namuko foto ax.gif
o čia atsakymai į klausimus ax.gif
1) ar tos pušys senos, ar sveikos ir ar dekoratyviai atrodo (t.y. ar norėtum pati jas matyti savo kieme)
2) kaip suprantu, sklypas ilgesnis, nei nupaišei (ariama žemė ten toliau būtų). Kokio dydžio realiai nori daržo, sodo?
3) kur šiaurė, pietūs, vakarai, rytai?
4) koks pats namas - šiuolaikinė statyba, silikatas, medinukas, tinkuotas, gal pvz.raudonų plytų?
5) ar reik vietos vaikų žaidimams?
6) bele kokie norai/svajonės - pažerk minčių srautą, kad bent įsivaizduotumėm, kas Tau patinka

1)Obelys tai norėtume,kad liktume,nes skanūs obuoliai,pušų tikrai nenorim,nes ta prie tvenkinio palinkus ir reta,kita irgi ne vietoj,karklo tai norėtume,nes jis tam kampe neblogai žiūrisi ir nemaišo gal?
2)sklypas ilgas aš čia nupiešiau tik tiek,kiek planuojam dabar tvarkytis 41metrą ir darytis kiemą,o toliau bus pieva-daržas
3)garažo kampas šiaurė
4)namo foto pridėsiu,baltos plytos bus nutinkuotos,tik dar nesugalvojom kokia spalva?namas dar labai baisus,bet jau gražėjam po biški.
5)kažkokios vietos žaidams reiktų?krepšinio lentai,supynėms,hamakui,nes medžių jam nėra?bet jau tada gal į pievos-daržo plotą kažkiek?
6)maždaug norus sudedu su pasirinktom foto iš forumiečių ir interneto

mano piešinio mastelis 1langelis 2metrai,tik žiuriu šone tas 4 obelis labai jau didelias nupiešiau ,jas rudenį apgenėjom tai fainos gavosi,pasiekiam rankom obuolius nnusiskinti
to keliuko į garažą įvažiuoti nėra,čia tik mes galvojom,kad jis toj vietoj bus ir nuo pagrindinio kiemo į vidinį takelis yra tik paprastutis iš kur ne kur esamų akmenų,bet mes čia ir norėtume takelio į vidinį kiemą
vidiniam kieme prie durų yra vijoklis aš jo ten norėčiau.
šulinio dar irgi nėra,bet galvojam jį toj vietoj
tas tvenkinukas pirmam kieme ten ir bus,nes jau yra vieta jam tik jo dydis liks max 3x3metrų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 19 sausio 2009 - 22:12
QUOTE(Ciep @ 2009 01 19, 18:56)
Natha, pabandžiau papaišyt kažką elementaraus (mano manymu iš to planelio verta dėmesio vienintelė mintis - paleist upeliuką tuo šlaitu):
user posted image
O šiaip vienoj knygoj radau pasiūlymą išraityti laiptus šlaite S raidės forma.

Saunuole thumbup.gif
As tokiais atvejais [kiemo planai] moku tik trigrasi ikist prie ''gatavo'' blush2.gif :
Pritariu Vidos777 minciai del keliu ''pasedejimu''vietu. Nes tikrai, parodytoji per toli plius aukstai.
Upeliuko mintis - super. Tik tas grozis butu irgi per toli verysad.gif
Darzas, siltnamis ir serbentai/agrastai - ten netilps viskas tikrai. Nebent patys krumai bus kaip alia ''gyvatvore'' - susodinti i eile.

Noriu pasakyt, kad panaudojus sias puikias idejas - reik naujo, kitokio plano 4u.gif

[del keliu ''intymciku'': pvz, pas mus pagrindinis kiemo ''stalas'' su grista aikstele - uz kokiu 7metru nuo namo iejimo. Ir tai vos nesugalvojome aikstele artint - butu uz 3metru ir per langa paduot lotuliukas.gif bet atsisakem tos minties. Dar del tam tikru priezasciu statoma terasa/malkine sklypo sone tolokai - bet cia jau bus ankstyvam pavasariui ir veliau rudeniui sedet , kai ''karstus'' jau per salta lauke valgyt (nereiks ju nesiot, nors ka gali zinot doh.gif ), plius vasara per lietu panaudosim. Ir dar vienas ''plotas'' sedet paciomis karsciausiomis dienomis - tai po tankia didele obelim, nes ten vesiausia, tarnauja mobilus lengvi plastikiniai baldai. Taip kad kelios vietos lauke ''sedet'' gali buti naturalu]

QUOTE(Natha @ 2009 01 19, 19:23)
  Labai faina ta mintis su daržu ir gyvatvorėmis.

gyvatvores ''sueda'' nemazai erdves, jei jos yra ne ant sklypo ribos. turek tai galvoj smile.gif.

QUOTE(Knifofija @ 2009 01 19, 20:50)
sedum sieboldii - ziboldo šilokas

aciu! ar ziemoja pas mus? 4u.gif

QUOTE(Natha @ 2009 01 19, 21:01)
O krūmą gal nupjauti ir jo vietoje padaryti kažką panašaus į tokį grožį

tik neskubek pjauti. paskui gali nagus grauztis, kai noresis didziulio hortenzijos krumo ir baltu ziedu [kaip ir jazminu]. Arba nepamirsk, kad gali perkelti i kita sklypo vieta.
Palauk, kol siek tiek pazinsi augalus, suprasi, ko nori.
Egle grazi jusu, bet tikrai per arti namo [pagal foto] - tai nesaugu.
Sakei nori slyvu - ju lapija ''teka'' [panasiai kaip liepu], po jomis negali buti siltnamio ar kt. stogu/daiktu. Plius krentant vaisiams priskrenda galybe biciu/vapsvu. Turek galvoj, kad tai butu nuosalesne vieta, kur nedaug vaiksciosit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 sausio 2009 - 23:46
QUOTE(rokoko @ 2009 01 19, 21:40)
Noriu pasakyt, kad panaudojus sias puikias idejas - reik naujo, kitokio plano 4u.gif

[del keliu ''intymciku'': pvz, pas mus pagrindinis kiemo ''stalas'' su grista aikstele - uz kokiu 7metru nuo namo iejimo. Ir tai vos nesugalvojome aikstele artint - butu uz 3metru ir per langa paduot lotuliukas.gif bet atsisakem tos minties. Dar del tam tikru priezasciu statoma terasa/malkine sklypo sone tolokai - bet cia jau bus ankstyvam pavasariui ir veliau rudeniui sedet , kai ''karstus'' jau per salta lauke valgyt (nereiks ju nesiot,  nors ka gali zinot doh.gif ), plius vasara per lietu panaudosim. Ir dar vienas ''plotas'' sedet paciomis karsciausiomis dienomis - tai po tankia didele obelim, nes ten vesiausia, tarnauja mobilus lengvi plastikiniai baldai. Taip kad kelios vietos lauke ''sedet'' gali buti naturalu]
gyvatvores ''sueda'' nemazai erdves, jei jos yra ne ant sklypo ribos. turek tai galvoj smile.gif.

Kadangi esu mačiusi gyvai, galiu pasakyti, kad būtent ta viečikė po obelimi yra pati smagiausia, jaukiausia ir kt. Labai rekomenduoju ir kitiems pasidaryti ką nors panašaus mirksiukas.gif Rokoko, jeigu nebijai viešumo, gal galėtum planelį nupiešti, kad ir kitos įsivaizduotų, kur ta tavo vietelė užslėpta?

Bet norint rasti tokią vietą, reikia susigyventi su savo namu ir sklypu. Pgyvenus bent metelius daug kas savaime susidėlioja į vietas. Pas mus pvz. tokios vietelės kaip pas rokoko nėra (arba aš jos dar neradau), bet patį pirmą pavasarį radau užkampėlį, kuriame labai smagu ryte gerti kavą wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 01 19, 21:40)

Be to, gyvatvorės labai "suskaldo" ir tuomet vizualiai sumažina erdvę. Jeigu sklypas nedidukas, siūlyčiau jų vengti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 sausio 2009 - 08:16
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 19, 14:57)
Rezervuosiu tau spanguolę.

Aciu labai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 19, 23:11)

Malonu, kad ir mano kiemo foto pateko į tavo sąrašiuką.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 01 20, 00:40)
Saunuole thumbup.gif

aciu! ar ziemoja pas mus? 4u.gif

Žiemoja, nors kai kas sako, kad sunkiai, bet pas mane koks 10 metų auga ir vargo nemato.
Atsakyti
Dar karta perziurejau Monami foto ir iki skausmo supratau kaip man reikia tvoros dry.gif gal geriau pirma ji, nei trinkeles. g.gif
Atsakyti
natha

del fotkes idejimo, tu man geriau "taka" parasyk kaip ten tu idedi nesvarbu ar rusiskai ar angliskai (priklausomai nuo to kokia kalba turi programa).....lenkiskai nemoku, bet kadangi ivaldziusi rusu, tai atsigraibau mazdaug kas kur, o augalu sarasa is lenku pasikeiciau i lotynu smile.gif, tai su augaleliais jokiu bedu smile.gif

teisingai moteriskes sako: NEDARYK PAVESINES SKLYPO AUKSCIAUSIOJE VIETOJE IR TOLI NUO NAMO..........

o MONAMI vietoje nekirsciau pusu pakolkas............jei jin dar ten kazkaip palinkusi, nors ir retoka, is jos vistiek galima ka nors gero padaryti, kad ir rododendrus pasodinti salia, ir dalinis seselis ir spygliai naturaliai rugstina dirva ir nesimatys taip nenorimo pliko kamieno.ir prie tvenkinuko ziuresis, jei tie rododendrai bus ne tik aukstesni, bet ir zemuciai........

ar rodytas sedum sieboldii ziemoja vilniaus kraste pasakysiu pavasari, nes pirmi metai kaip turiu smile.gif atsiveziau is marijampoles, ten ziemojo ir vargo nemate smile.gif
ar
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 20, 09:21)
Dar karta perziurejau Monami foto ir iki skausmo supratau kaip man reikia tvoros  dry.gif gal geriau pirma ji, nei trinkeles.  g.gif

labai teisingas sprendimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 20, 10:19)
Malonu, kad ir mano kiemo foto pateko į tavo sąrašiuką.

4u.gif man pas jus labai gražu wub.gif
ir pas daug ką gražu,bet pasirinkau šitą biggrin.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 01 20, 11:21)
Dar karta perziurejau Monami foto ir iki skausmo supratau kaip man reikia tvoros  dry.gif gal geriau pirma ji, nei trinkeles.  g.gif

drinks_cheers.gif tvora būtina,mes dabar kampiniai esam tai gali kiaurai eiti doh.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 01 20, 11:47)
o MONAMI vietoje nekirsciau pusu pakolkas............jei jin dar ten kazkaip palinkusi, nors ir retoka, is jos vistiek galima ka nors gero padaryti, kad ir rododendrus pasodinti salia, ir dalinis seselis ir spygliai naturaliai rugstina dirva ir nesimatys taip nenorimo pliko kamieno.ir prie tvenkinuko ziuresis, jei tie rododendrai bus ne tik aukstesni, bet ir zemuciai........

4u.gif kai n uvažiuosiu reiks nufotkint visus likusius medžius,gal tikrai bereikalo mes juos norim išpjauti g.gif bent keli žmonės jau sako palikti pušis ir egles g.gif
Atsakyti
cia minti snathos sklypui ....
as bandyciau paterasuoti ir nedaryciau upelio per visa slaita (vien todel, kad daug investiciju ir visa diena sausa upelio vaga arba visa diena ijunta elektra, jei norisi to besitaskancio vandens), pasiulyciau daryti tarp 2 terasu persipilancius kriokliuku du susisiekiancius baseinelius (nori jungi siurbliuka, nori ne, bet vanduo vistiek yra). o vieta apatinio baseinelio butu pavesines lygyje, bet kaip lyg ir pakelta per 20-30 cm (nu tipo kaip paaukstinta lysve), o virsutinis baseinelis aukstesneje terasoje irengtas ir augalai taip susodinti kad jis matytusi tik dalinai (nezinau ar aiskiai savo vizija nupasakojau)
Atsakyti
dėl upelio Nathos sklype: galima padaryti upeliuką iš
1. daugiamečių gėlių, pvz.:
pentinius "Summer blues" tėra 30 cm aukščio ir žydi birželio-rugsėjo mėn

user posted image

karpatinio katilėlio

user posted image

arba stambiažiedžio plačiavarpio

user posted image

2. tiesiogiai vandenį pravesti kalne gal ir grandiozinis darbas, tačiau galbūt įmanoma panaudoti lietaus vandenį - liūčių metu kaupiamas vanduo rezervuare, o persipildžius kriokliu leidžiasi į šlaito apačioje esantį baseinėlį rolleyes.gif

( susidubliavom su apzeldintoja diplomante lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 20 sausio 2009 - 12:06