Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(DeeDee @ 2009 01 19, 09:30)
Rožių sodinukai;
Sibirkos rožynas ;
Latvis Žaliakalnio turguje pavasarį turėtų pradėti prekiauti;
"Žalia stotelė" turi prekyboje sodinukų;
ir kt.

Papildymas:
prieš pradedant rinktis rožės, siūlau "pasiganyti" šiame forume
http://www.rojaussod...f7780ed71f141d1 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2009 01 19, 00:00)
Vat dėl stilių nieko nenusimanau, net neįsivaizduoju kaip koks atrodo

Kad įsivaizduot sodų stilius pasižiūrinėk vaizdus:
formalus stilius
neformalus stilius
natūralūs sodai
japoniški sodai

P.S. dar būtų gerai visi sklypo matmenys - kiekvienos kraštinės, kokie atstumai nuo namo iki ribų, namo matmenys. Taip pat kur virtuvės, miegamojo, svetainės langai atsukti, kur antras įėjimas į namą (paprastai būna du - vien dėl priešgaisrinių reikalavimų). Kokia žemė - priemolis, priesmėlis, derlinga- nederlinga ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 19 sausio 2009 - 12:33
1)Sodas/daržas - už namo kvadratinis gabalas (daugmaž pratęsiant liniją nuo garažo aukštyn);

ačiū labai labai, tiek minčių dabar kilo, labai foto gražios 4u.gif einu pasivaikščiot, paįsivaizduot kaip tai realybėj atrodytų smile.gif
Kad įsivaizduot sodų stilius pasižiūrinėk vaizdus:

Formalus gražiausia smile.gif bet neformalus irgi gražu. Natūralus kažkaip nelabai. O japoniškas taip ramybe dvelkia, bet ar įmanoma iš Lietuvoje augančių augalų kažką panašaus sukurti?
Tikslių matmenų kaip jau sakiau, neturiu, nes draugo tėvai kažkur dokumentus nukišę, o patys nebepamena. Deja, per visus šabakštynus negaliu apeit ir bent žingsniais pamatuot sklypo kraštines. Daugmaž vakarinė riba apie 50m, o prie gatvės kokie 40. Namas 12m*7m. O kur kokie langai bus nelabai dar aišku, nes namas statytas per 2 kartus ir abu galai kol kas nesujungti. Vasarą tvarkysimės, nes kol kas išplanavimas klaikus. Žinau kur liks miegamasis, po poros valandų įdėsiu foto kas per jo langą matosi, nes ten irgi toks darinys kokį tikriausiai mažai kas turi biggrin.gif
mmm.. o kaip žemę atskirti? tikrai ne smėlis.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natha: 19 sausio 2009 - 12:50
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 19, 11:30)
O kur tu gyveni ?

aš šiandien apie jus pagalvojau,kad jau kai reiks augaliukų tai važiuosiu pas jus ax.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Ciep @ 2009 01 19, 12:23)
P.S. dar būtų gerai visi sklypo matmenys - kiekvienos kraštinės, kokie atstumai nuo namo iki ribų, namo matmenys. Taip pat kur virtuvės, miegamojo, svetainės langai atsukti, kur antras įėjimas į namą (paprastai būna du - vien dėl priešgaisrinių reikalavimų). Kokia žemė - priemolis, priesmėlis, derlinga- nederlinga ir pan.

ax.gif gal jūs norėtumėt man paplanuoti kiemą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 19, 11:28)
Gal kas atpažįstate šiuos šilokus (auginu, o pavadinimų nežinau...):
Sedum 1
Sedum 2
Sedum 3
Sedum 4
Sedum 5
Sedum 6

Šitam puslapy daug šilokų nuotraukų su pavadinimais: sedum

Geltonas tai aitrusis šilokas (sedum acre).
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 19, 13:57)
ax.gif  gal jūs norėtumėt man paplanuoti kiemą  ax.gif

už plano kokybę neatsakom, padrikų minčių garantuojam smile.gif Jei tenkina sąlygos, prašom - dėkit sklypo planus ir esamus vaizdus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 19, 12:57)
aš šiandien apie jus pagalvojau,kad jau kai reiks augaliukų tai važiuosiu pas jus  ax.gif  mirksiukas.gif

Aš ir jau apie parodas svaigstu. Idomu kokiu naujienu Knifofija pasiulys rolleyes.gif o man dar vienos spanguolytes truksta i silauogiu soda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 19, 12:28)
Gal kas atpažįstate šiuos šilokus (auginu, o pavadinimų nežinau...):
Sedum 1
Sedum 2
Sedum 3
Sedum 4
Sedum 5
Sedum 6

1 sedum ewersii
2 sedum spurium "red carpet"
3 sedum Kamchaticum
4 sedum acre
5 sedum alba roseum
6 sedum dasiphylium

Sekantį kartą netingėk pasinaudot interneto lobynais.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 01 19, 13:57)
aš šiandien apie jus pagalvojau,kad jau kai reiks augaliukų tai važiuosiu pas jus  ax.gif  mirksiukas.gif

Labai prašom.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 01 19, 15:03)
Aš ir jau apie parodas svaigstu. Idomu kokiu naujienu Knifofija pasiulys  rolleyes.gif o man dar vienos spanguolytes truksta i silauogiu soda  ax.gif

na šiemet kažko įpatingai naujo neturėsiu, na bet kitą met turėčiau pabert perliukų, jeigu žinoma viskas bus gerai.
Atsakyti
KNIFOFIJA pernai ar jau čia gal ir kaip užpernai iš tavęs pirkau tą gražuolę daugiažiedę leliją? Tai vasarą ji pas mane jau darželyje, kaip ir buvo pradėjus augti,buvo kokia 2 spryndžių, bet tėvukas netyčia nušienavo doh.gif tai taip ir stovėjo visa vasara tas kamblys, o poto galvoju ar ji manvisai neišnyko? Kaip tu sakai ar ji dar atžels šiemet g.gif Man taip jos buvo gaila šakės.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 01 19, 15:10)
KNIFOFIJA pernai ar jau čia gal ir kaip užpernai iš tavęs pirkau tą gražuolę daugiažiedę leliją? Tai vasarą ji pas mane jau darželyje, kaip ir buvo pradėjus augti,buvo kokia 2 spryndžių,  bet tėvukas netyčia nušienavo  doh.gif tai taip ir stovėjo visa vasara tas kamblys, o poto galvoju ar ji manvisai neišnyko? Kaip tu sakai ar ji dar atžels šiemet  g.gif Man taip jos buvo gaila šakės.

turėtų išlysti ir pražysti, jei ant to bamblio buvo lapų tai lelijai tik į naudą, ji turėjo laiko sukaupti maisto medžiagų žydėjimui.
Atsakyti
Knifofija, o gal man dar viena spanguolyte atsiras pavasari? Jai skirtas plotelis tuscias dirvonuoja. O kitos trys grazuolytes miega po sniego pusnimis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 19, 14:03)
Idomu kokiu naujienu Knifofija pasiulys

o as jau zinau, ko noresiu is Knifofijos pavasari ax.gif [jeigu viskas bus gerai ir siemet]
Atsakyti