Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(DeeDee @ 2008 12 04, 20:36)
tiesa, kaulenis atsibodęs ( apie save kalbu ), jei nori neaukštos ir sodą nuo vejos/gėlyno atskirt, siūlyčiau sidabrakrūmius - visą sezoną žydi, laistyt nereikia, tręšti taip pat, kas kokius 3 metus tik truputį praretint šakutes.
Anksčiau Reklamistė vis pasirodydavo savo gražų krūmą, vertas dėmesio augalas  mirksiukas.gif

tu isimylejusi sidabrakrumius wub.gif .
anksciau ir as jiems teikiau pirmenybe kaip pavieniams augalams, kol neprisiziurejau kaip istisom linijom gatves apsodintos atrodo - pakankamai anksti rudeni jau buna nebedekoratyvus schmoll.gif . Dabar ko gero, is ne viszaliu pirmoje vietoje butu raudonlapiai raugerskiai:

user posted image,,,,,user posted image

user posted image

Atsakyti
Vida777, pas mane kieme du sidabrakrūmiai dar spalio vidury su žiedukais buvo, dabar jau tikriausiai be lapų ( tačiau ir laikas jiems). Kaulenio gyvatvorė žymiai anksčiau numetė lapus wink.gif

Gražios gyvatvorės, o bet tačiau, man pačiai arčiau dūšios spygliuočiai su lapuočių intarpais - rudens-žiemos metu ne taip liūdnai atrodo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 05, 19:01)
Gražios gyvatvorės, o bet tačiau, man pačiai arčiau dūšios spygliuočiai su lapuočių intarpais - rudens-žiemos metu ne taip liūdnai atrodo wink.gif

tai as asmeniskai tik uz misini drinks_cheers.gif - man negrazu nei vien lapuociai, nei vien spygliuociai - vienodai nuobodziai atrodo.
dar labai graziai (ypac velai rudeni) atrodo dyglaines - viszales su geltonu, oranziniu, raudonu uogu kekemis, tik nzn kaip jos Lietuvoje ziemoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 gruodžio 2008 - 19:11
man mieliausias pirmasis atrodo Vidos777 parodytas planas.
Nors naturoj viskas juk kitaip atrodytu, juk ne is menulio ziuretume i soda lotuliukas.gif
Labai nuo augalu, deriniu, spalvu, vertikaliu formu, naudojamu medziagu daug kas priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 12 05, 20:05)
dar labai graziai (ypac velai rudeni) atrodo dyglaines - viszales su geltonu, oranziniu, raudonu uogu kekemis, tik nzn kaip jos Lietuvoje ziemoja.

Raudonvaisės dyglainės (Pyracantha coccinea) dauguma veislių priskiriamos 6 zonai (viena kita 5). Oi kaip džiaugiausi rudenį trypčiojus trypčiojus prie patikusio egzemplioriaus, bet nepatikėjusi pardavėju, kad -30 žiemoja nedengta ir nenusipirkus. Grįžau, paskaičiau ir ramiau pasidarė biggrin.gif Pajūryje kas gyvena, galėtų bandyt, bet man tokis augalas būtų "caca lialia" - neketinu dangstyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 05 gruodžio 2008 - 20:18
QUOTE(vida777 @ 2008 12 05, 17:43)
stai kaip atrodo viename sklype suprojektuoti triju skirtingu tipu sodai - naturalus, apvaliu formu ir formalus (kampuotas). Belieka issirinkti pagal skoni  ax.gif

QUOTE(DeeDee @ 2008 12 05, 19:05)
Visi trys patinka, tvarkinga - iš viršaus žiūrint.

drinks_cheers.gif būtent - iš viršaus žiūrint! o kiek gi kartų tenka praskristi virš savo trobelės ir pasigrožėti tuo "iš viršaus"? Piešinukas yra tik planas, iš patirties žinau, kad planelį pradėjus dėlioti kieme, imi ir susiduri su situacija, kai tenka keisti savo pirminę viziją, nes paaiškėja, kad ji, nors ir teisinga pagal teorijas, bet nesižiūri praktikoje....

QUOTE(vida777 @ 2008 12 05, 20:05)

bene prieš pora metų pamačiau jos foto ir užsikabliavau ieškotis, medelynus apskambinau, bet niekas neturėjo, o paskui pasigilinau ir nusiraminau, kai paaiškėjo, kad mūsų klimatas jai neleistų užaugti vešliai ir gražiai... verysad.gif susidariau nuomonę, kad gal ir nenumirotų iš karto, tačiau vis apšaltų, tad grožį iš jos būtų nelengva išlaužti...
Atsakyti
Nu dizaineres, stilistes, programuotojos-gryzkime i realu laika biggrin.gif
Siandien pamaciau, kad mano hortenzija leidzia naujus susuktus lapelius blink.gif Nu taip jau per naga sprogsta.Ji pabludo ar ka, kaip pas jus unsure.gif
Raktazole du geltonus ziedus skleidzia cool.gif mistika kazkokia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 07 gruodžio 2008 - 17:07
nieko nuostabaus ,pažiūrėkit kokia ta žiema doh.gif greit guminių reiks,o ne žieminių batų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 12 07, 17:06)
Raktazole du geltonus ziedus skleidzia cool.gif mistika kazkokia

nemistika. 4u.gif
pas mane nera buve, kad rakteliai nezydetu iki kito pavasario lotuliukas.gif
tokie ilga riebi eile tu raktazoliu, geltonosios ypac gajos [raudonosios nustoja spali bludyt]

ryt musuose turetu saltukas but.
ketinu durpiu ant roziu pabert - kol kas tiek.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 12 06, 23:31)
iš patirties žinau, kad planelį pradėjus dėlioti kieme, imi ir susiduri su situacija, kai tenka keisti savo pirminę viziją, nes paaiškėja, kad ji, nors ir teisinga pagal teorijas, bet nesižiūri praktikoje....

100 x drinks_cheers.gif !
as ant popieriaus galeciau gal koki rasta mezginiui nubraizyti, bet ne soda, suderintom spalvom, auksciais, fakturom ir ziedais doh.gif . Neisivaizduoju kokia vaizduote reikia tam tureti ! Jau atrodo zinai, ko vienoj ar kitoj vietoj nori, o nusiperki, padedi vazona... ir, matai kad visiskas s.... gaunasi blush2.gif .

Mama sake, i lovelius prie langu is rudens raktazoliu prisodino, tai dabar pilnu tempu zydi blink.gif , matyt silta nuo lango...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 12 07, 17:26)
Mama sake, i lovelius prie langu is rudens raktazoliu prisodino, tai dabar pilnu tempu zydi  blink.gif , matyt silta nuo lango...

prie pat namo sienos tikrai silciau.
As ir tik va ka tik ismeciau gazaniju loveli, bakopas - buvo prie namo sienos gilioje nisoje.

nu duokit kas nors zenkla, kada rist jukas rolleyes.gif
Atsakyti
Virš savo namo ar buto taip pat juk neskraidot, bet projektas vistiek pasirenkamas pradžioj ant popieriaus ar kaimyno/pažįstamo kopijuojamas negyvenant ir nenutuokiant ar asmeninius (šeimos) poreikius patenkins pilnai tongue.gif

Įdėti kiemo projektai yra harmoningi ir jei juos įgyvendina kompetetingos firmos, tai ir augalus parenka derančius tarpusavy ir kartu bendrai.

Tiesiog pasirinkti belieka mastau.gif

Atsakyti