Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

Duokit prasau man signala, kai bus galima palieti ax.gif
Atsakyti
Rokoko, aš `dar šiek tiek pasvarstymų Tavo kiemo tema.

1) įtaisyčiau dar vieną aukštą rožę netoli tujos (tarp tujos ir to vertikalaus darinio);
2) narcizus perkelčiau prieš pat bijūnus, o priekyje vietoje jų sodinčiau ką nors žydinčio vasarą/rudenį;
3) kelčiau kitur visus geltonžiedžius augalus, o jų vietoj ieškočiau kas žydi mėlynai, baltai, ružavai, bordo (pasitvarkytų spalvinis vaizdas nuo antros vasaros pusės). Kartojuosi, nes manau verta apie tai pagalvoti).

O jei žiūrėt globaliai, tai pertvarkyčiau visą išplanavimą iš pagrindų - daržą kur į pakraštį (kadangi sklypas nedidelis ir reik grožio bei naudoji kvadratą kaip pagrindą išplanavime, manau tiktų tokio išplanavimo daržas, kai atskiriami pvz. 4 stačiakampiai ploteliai žema gyvatvorėle, o viduryje auginamos daržovės), atverčiau didesnę erdvę, padaryčiau ir keletą posūkių-užkampių "su paslaptim". Bet čia pamąstymai šiaip, kiekvienas turi savo skonį ir jam priimtiną stilių.

P.S. pamenu, rodei trikampį plotelį prie šiltnamio, bet bent jau aš nemačiusi Tavo reprezentacinės (nuo gatvės pusės) zonos foto. Įmesk foto ar nuorodą į ją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 16 sausio 2009 - 11:58
QUOTE(Ciep @ 2009 01 16, 12:57)

O jei žiūrėt globaliai, tai pertvarkyčiau visą išplanavimą iš pagrindų - daržą kur į pakraštį (kadangi sklypas nedidelis ir reik grožio bei naudoji kvadratą kaip pagrindą išplanavime, manau tiktų tokio išplanavimo daržas, kai atskiriami pvz. 4 stačiakampiai ploteliai žema gyvatvorėle, o viduryje auginamos daržovės), atverčiau didesnę erdvę, padaryčiau ir keletą posūkių-užkampių "su paslaptim". Bet čia pamąstymai šiaip, kiekvienas turi savo skonį ir jam priimtiną stilių.
P.S. pamenu, rodei trikampį plotelį prie šiltnamio, bet bent jau aš nemačiusi Tavo reprezentacinės (nuo gatvės pusės) zonos foto. Įmesk foto ar nuorodą į ją.

Ciep, pas tave kitas stilius- formalus. Rokoko gi- neformalus. Is is pagrindu keist taip kaip tu siulai manau tiktu jei gyventum ten tu:)
Visokiu zemu gyvatvoreliu vengciau, nebent norimas rezultatas- anglisko tipo parkas.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Prisijungsiu prie jūsų, matau labai gerais patarimais dalijatės smile.gif Šiek tiek papasakosiu apie savo kiemą smile.gif Gavau jį su kokia 10metų nepjautais šabakštynais, kurie aukštesni už mane ( nors mano ūgis 175) doh.gif Negana to, prieš pora metų gyvenę nuomininkai nenorėjo mokėt už šiukšlių išvežimą, tai šiukšles kaišiojo kur papuola gun_bandana.gif Visur pridaužyta stiklų, neseniai mėždama pakrūmę vos nesusipjausčiau į surūdijusius skutimosi peiliukus verysad.gif visur besimėtantys pilni pampersai irgi "maloniai" nuteikia gomurį. Sklypo dydis 13arų, bet lygios žemės gal kokie 4 -5, nes likusi - šlaitas kokių 70laipsnių statumo. Kol kas tik šiukšles kiek apkuopiau ir žiema atėjo. Bet sklypas turi nerealų privalumą - fantastiška miesto panorama. Na ir dar vienas ,manau, privalumas (kaip neseniai iškepta šeimininkė niekad neauginau nieko), kad čia vėjo beveik nėra - visur žemė su dangum maišosi, o pas mus vos aukščiausi medžiai linguoja. Tai gal lepesni augalėliai lengviau išgyventų? Šlaitas atsisukęs beveik į pietus. Tikuosi su jūsų pagalba susiplanuosiu šiek tiek kiemą, nes labai laukiu pirmos vasaros nuoavam kieme wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 01 16, 16:35)
Ciep, pas tave kitas stilius- formalus.

O kad mano stilius formalus aš nesutikčiau:
griežtai karpomų augalų parodytose foto nėra;
augalai sodinami ne geometriškai tiksliai;
tie patys augalai nesikartoja eilėse ir pan. (geriausiu atveju rastum padrikai susodintas trijules);
gėlės tik daugiametės, sodinamos laisvai, jokių "raštų" iš jų neaudžiu.

Tai, kas daro formalaus stiliaus įspūdį tėra tik artima apskritimui iškapstytų plotų ar paliktos vejos forma... Bet kai augalai užaugs, suvešės, sušvelnės tos ribos, atrodys visai kitaip (dar tik pirmi metai). Be to, foto lapkričio mėn., kai išryškėja visos ribos, struktūra ir pan. (pasižvalgykit tokiu metu, retas kiemas atrodo "neformaliai"...) Jei pavadintum mano stilių 'semiformal' (plotų formos taisyklingos, bet jose augalai sodinami laisvai) sutikčiau, bet 'formal' - tai jau tikrai ne...

O ir Rokoko stiliaus neformaliu nelabai pavadinsi - kvadratai, trikampiai... Ne taip aš suvokiu neformalų stilių - turėtų būti ir formų laisvumas ir augalų laisvas sodinimas (o pas Rokoko tik pastarasis elementas mano manymu yra).

Papildyta:
QUOTE(Natha @ 2009 01 16, 17:10)
tikuosi su jūsų pagalba susiplanuosiu šiek tiek kiemą.

Siūlau įdėti kiemo planą su tiksiliu masteliu (kur gatvė, kur namas, kur šlaitas, kur norimi palikt dideli medžiai (jei tokių yra)). Foto labai gera priemonė įsivaizdavimui kas prie ko.

Dėl šiukšlių - visi naujakuriai praeina tą etapą. Kai mes nusipirkom namuką, šiukšlių išvežėm dvi traktoriaus priekabas, šabakštynų valymas atskira tema... Vienintelis dalykas ko man gaila, kad nebuvo senų medžių, tik mirštantis kaštonas, kurį vis dėlto po metų stebėjimo teko iškirst... Jei turi nors vieną suaugusį sveiką medį - išsaugok.

O pirmas etapas yra kiemo zonavimas: poilsio (ramaus, aktyvaus), ūkinė, reprezentacinė, sodo/daržo zonos. Pagalvokit, ko norit savo kieme (norų sąrašas - iš pirmo žvigsnio gali būti padrikas ir per "gausus", bet labai gelbsti). Ir aišku, patinkantis stilius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 16 sausio 2009 - 16:47
QUOTE(Ciep @ 2009 01 16, 11:57)

1) įtaisyčiau dar vieną aukštą rožę netoli tujos (tarp tujos ir to vertikalaus darinio);
2) narcizus perkelčiau prieš pat bijūnus, o priekyje vietoje jų sodinčiau ką nors žydinčio vasarą/rudenį;
3) kelčiau kitur visus geltonžiedžius augalus, o jų vietoj ieškočiau kas žydi mėlynai, baltai, ružavai, bordo (pasitvarkytų spalvinis vaizdas nuo antros vasaros pusės). Kartojuosi, nes manau verta apie tai pagalvoti).

Labai aciu uz atsiliepimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
1) jei is seniau mane cia pazinotum, tai del to ''darinio'' zinotum visa detektyva doh.gif lotuliukas.gif bet nenoriu kartotis. Ten, kur tas ''darinys'' - svajojau balta didele vijokline roze sodinti, bet... yra dabar hortenzija [kad ja kur]. tarp ju jau neuztektu erdves dideliam augalui.
2) pavasarinese foto daugelis zydinciu geliu - svogunines, tarpuose tarp daugiameciu. Tie narcizai - laikina eile, paskui ji juk dingsta, ir uzsipildo ten neauksti daugiameciai augaliukai [uz raktazoliu], zydintys vasara. Siaip gerai, kad ''pajudinai'' ta narcizu eile, nes ji ten jau 4 metai, ir truputi man atsibodo. Pries bujunus pavasari bus didziosios margutes, vasaros antr. pusej davido lelijos [ten gi reikia aukstu augalu]
3) aciu uz atkakluma, kol kas noriu daug smile.gif Kai nuzydes didzioji roze, vasaros antroj pusej labai vyraus silti atspalviai. gal ateis laikas, kai padarysiu ''rimta'' tvarka ir su spalvom. smile.gif

Kiemas musu ''deliojosi'' pamazu su metais [ne iskart ten buvo musu tie visi 12a], statybomis ir tt. ilga isttorija. Jis unikalus ir mums tinka bei patinka. kai as atejau - viskas jau gatava praktiskai buvo
su tomis gyvatvoremis darytis tuos plotukus - visai man nepriimtina.
Kiemo ''siuzetas'' labai intensyvus, ten yra visokiu uzkaboriu, kampeliu, ploteliu ir ''intymciku'' ne vienas.. ir pieveliu ne viena... ir milziniska fantastiska obelis.. ir tt.
Del to darzo ''pakrasty'' - as nemanau, kad taip graziausia/geriausia mirksiukas.gif
Del reprezentacines zonos... hm, sunku pasakyti... Kiemo centras smile.gif ten visas gyvenimas, pavesine su stalu, pagrindinis gelynas, pieveles... iejimai - is sonu pas mus 2.
Zinoma, po truputi kas nors kinta... tik negreitai.. smile.gif

na specialiai daryti reportaza su visais kiemo plotais vienu kartu nesinori man blush2.gif
Bet kazka rodyti manes raginti nereikes lotuliukas.gif [paziuresiu, ar turiu ''nuo gatves'' - sodu bendrijos lygio]

QUOTE(Natha @ 2009 01 16, 16:10)
Sveikos  4u.gif 

sveika 4u.gif
darbelio daug laukia smile.gif
gerai uzuoveja daugeliui augaliuku, ir patiems zmonems jaukiau...
ir dar aukstoms gelems gerai - neisluzineja, maziau raisiojimo.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2009 01 16, 16:10)
Šlaitas atsisukęs beveik į pietus. Tikuosi su jūsų pagalba susiplanuosiu šiek tiek kiemą, nes labai laukiu pirmos vasaros nuoavam kieme  wub.gif

na tikrai turetu gautis neeilinis ir idomus kiemas, juolab, jei jau turit kazkokiu suaugusiu augalu/medziu - yra i ka orientuotis 4u.gif .
Atsakyti
Siunčiuosi dabar programą, su kuria papaišysiu, nes pati visai nemoku piešti. Tik gaila nežinau kokie išmatavimai sklypo, dokumentai pas draugo tėvus, nukišti kažkur, patys nebeatsimena tų metrų. Nuotraukų nedėsiu, nes nelabai jos padės kai šlaitas taip užžėlęs. Kai nupjausim tada nufotkinsiu.
Atsakyti
O kokia programėlę siuntiesi? As niekaip smagios neatrandu.
Atsakyti
Turbo floorplan. Prieš pusmetį turėjau pora labai rimtų, bet kai nepavyko savo sklypo padaryt, ištryniau, o dabar labai gailiuosi. Nes tada pažaisti norėjau, o dabar noriu rimtai užsiimti. Tokias progras labai sunku rast, nėra jos labai populiarios. Turiu kompe nesuinstalintą rusišką progrą, bet jos apsaugą labai sunku apeit, neatsimenu kaip seniau buvau suinstalinus. Vat šita rusiška faina, tokioms žalioms kaip aš labai smagi. Yra 7000 augalų su fotkėm, su aprašymais, su ligom. Kalendorius ką kada sode daryti su animacija, labai vaizdžiai. Augalų filtras pagal net nežinau kaip lietuviškai vadinasi "hardiness zone", augimo vietą (šešėly, saulėtoj vietoj). Daug fainų dalykėlių, bet nebeišeina vėl suinstalint. Galiu paieškoti tos nuorodos iš kur siunčiausi, jei ką domina. Dar kažkuri progra rodė kaip sodas po 25 metų atrodys, vakare, ryte ir panašiai.
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2009 01 16, 17:35)
Dėl šiukšlių - visi naujakuriai praeina tą etapą. Kai mes nusipirkom namuką, šiukšlių išvežėm dvi traktoriaus priekabas, šabakštynų valymas atskira tema... Vienintelis dalykas ko man gaila, kad nebuvo senų medžių, tik mirštantis kaštonas, kurį vis dėlto po metų stebėjimo teko iškirst... Jei turi nors vieną suaugusį sveiką medį - išsaugok.

ooo ir as panirau i prisiminimus,
is mano 6 aru veze siuksles gal 10 sunkvezimuku blink.gif Uzkasta nieko nebuvo( tik statybininkai sudziai uzkase savo siuksles gun_bandana.gif wacko.gif gun_rifle.gif fart.gif) ,viskas buvo sukrauta sulig tvoros auksciu,todel padla buves savininkas ir pardavinejo ziema,kad turtu nematyciau,maniau,kad pusnys.. doh.gif
Garaza kai iskraustem,tai ir teko griauti ji pati,pasirodo siukslynas perdangas telaike blink.gif
Pas mus numire senolis abrikosas,mat buduliai kasdami tvorai pamatus,jam saknis apkapojo verysad.gif
Dabar raudu ziuredama i merdincia vysnia,ziuresiukaip bus pavasariop.Kaimynai sako kirsk ,medis is ties senutis,o man taip gaila...
Dabr geriausia planuotis kokiu augalu nori,bet is patirties galiu pasakyt-suskysti ir prota prarandi per pacia pirma muge ir tempiesi viska glebiais...Kaip sakoma ,pirmais metais takelio netiesk,pirmiau ji isminti reikia cool.gif
wacko.gif
Atsakyti
Dabr geriausia planuotis kokiu augalu nori,bet is patirties galiu pasakyt-suskysti ir prota prarandi per pacia pirma muge ir tempiesi viska glebiais...Kaip sakoma ,pirmais metais takelio netiesk,pirmiau ji isminti reikia

Labai daug augalų ir nesodinsiu, kai dar nieko neišmanau, nesužiūrėsiu visų. Labiausiai noriu elementarios tvarkos, kuri labai daug laiko užims smile.gif Augalams tikriausiai dar kitais metais atsidėsiu smile.gif Dar besitvarkant kiek minčių kils įtariu doh.gif
Gerai kad radau jūsų temą wub.gif
Atsakyti