Jau neuzilgo atsiras seklyciu prekybcentriuose. Va tai pradesim bujot visos
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 09:57)
Labas rytas
įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. Tačiau ant pakuočių tėra informacija apie kiekį, pagaminimo datą ir pan. Gal kas žinot, kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?
įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. Tačiau ant pakuočių tėra informacija apie kiekį, pagaminimo datą ir pan. Gal kas žinot, kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?
gal dar kas patikslins, mano bus tik teoriniai pasvarstymai kadangi abi šios gėlės yra daugiametės, tai manau tik iš didelio entuziazmo galima sėti į dėžutes, o šiaip gal geriausia nevargti su dėžutėmis, o sėti pavasarį ar net vasaros pradžioj į lysvę ir rudeniop daigelius išsodinti į nuolatinę vietą.
QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 12:07)
Jau neuzilgo atsiras seklyciu prekybcentriuose. Va tai pradesim bujot visos
aš irgi kaip tk šįryt pagalvojau apie sėklas, sakau užklaust reikia r dar nerūšiuojate savo resursų
tuo pačiu suku galvą, kaip čia išvengus tos pirkimo manijos labai norėčiau neapsikrauti daigų dėžutėm, galgi pavyks, turiu mažąjį sargą, kuris gal sulaikys mane nuo tos veiklos... o ir vietos vienmetėms ne itin daug beliko, gal pavyks išsiversti nusipirkus profesionalų išaugintą vien kitą augalėlį...
Sveikutės,
Kol parduotuvėse neatsirado sėklų, turiu tokį pasiūlymą RS forume organizuoju viendienių parsisiuntimą iš Latvijos. Gal atsirastų norinčių prisidėti Pasižiūrėti ir išsirinkti galima iš šio puslapio http://www.daylilie.lv/ Yra ir labai brangių, ir visai padoriomis kainomis. Siuntimo ir tarpbankinių operacijų išlaidas pasidalintume Susidomėję rašykite man až.
Kol parduotuvėse neatsirado sėklų, turiu tokį pasiūlymą RS forume organizuoju viendienių parsisiuntimą iš Latvijos. Gal atsirastų norinčių prisidėti Pasižiūrėti ir išsirinkti galima iš šio puslapio http://www.daylilie.lv/ Yra ir labai brangių, ir visai padoriomis kainomis. Siuntimo ir tarpbankinių operacijų išlaidas pasidalintume Susidomėję rašykite man až.
Oo koks superinis pasiulymas aplamai esant organizatoriams (nes reikia tam laiko) galima dar ne tokiu grozybiu is uzsienio parsisiusti.
Tik yra vienas BET, Ausma as taves nezinau
Papildyta:
Cia tokios kainos? http://www.daylilie....lang=en&iid=412
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 15:31)
Oo koks superinis pasiulymas aplamai esant organizatoriams (nes reikia tam laiko) galima dar ne tokiu grozybiu is uzsienio parsisiusti.
Papildyta:
Papildyta:
Taip, užsienietiškų (ne latviškų) kainos tikrai baisios Bet yra visai gražių naujų latviškų veislių, kurių kaina 1,5 - 3 eurai.
Dėl mano pačios patikimumo galiu garantuoti, kad nei su pinigėliais, nei su atsiųstomis gėlėmis tikrai nedingsiu Tik nežinau, ar tokios garantijos jums užteks. O dėl augalų kokybės čia jau garantuoti negaliu, belieka pasitikėti siuntėju. Tik Jums spręsti, ar prisijungsit
Dar siunciuos The girl next door, irgi kazkurios rekomendacija.
QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 11:31)
Aš tau už Ausmą garantuoju, jeigu tik mano garantija tinka
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 09:57)
įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. <...> Kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 12, 12:44)
kadangi abi šios gėlės yra daugiametės, tai manau tik iš didelio entuziazmo galima sėti į dėžutes
konkrečioms smėlio smiltelės paminėtoms gėlėms nieko patarti negaliu, bet bendrai irgi pasvarstysiu Daugiametė daugiametei nelygu. Pernai sėjau alpinę liūtpėdę, kažkokią veislinę nakvišą, žemaūgį gludą tai ant pakuočių buvo parašyta, kad sėti į dėžutes, o tik paskui perkelt į atvirą gruntą. Nepamenu konkrečių gėlių, bet daliai galima ir taip ir taip, o kitos nurodomos kaip sėjamos tiesiai į gruntą. Karpatiniai katilėliai sėjami tiesiai į gruntą, o kaip su blyškiaisiais tikrai nežinau...
QUOTE(Ciep @ 2009 01 09, 13:36)
Panašiai ir bus su tuo galiniame plane matomu "dirvonu":
galinis planas - sidabrinės eglės (pasodinta)
dešinys kraštas ir centras - prieš egles kalninės pušelės (pasodinta), priekyje jų manau varpinių augalų ir žydinčių kilimų derinys (ta dalis ir iškapstyta dabar), yra keli lapuočiai - iš toli maži augalėliai nesimato;
kairys kraštas (sustorėjimas slėpsiantis kanalizacijos duobę)- dek. augalai (spygliuočiai+lapuočiai) plius žydintys kilimai.
Taigi, po 5-10 metų ir nebesimatys tos "gyvatės" (jos plotis varijuoja nuo 2 iki 4 metrų), nes jos užkulisius pilnai užaugs eglės, kalninės pušelės ir kiti dek. sumedėję augalai, o ji pati bus miksas-šmiksas iš žolinių augalų su sumedėjusių priedais. Taip veja ir atsirems į tą darinį: nuo žydinčių kilimukų iki pat eglių.
galinis planas - sidabrinės eglės (pasodinta)
dešinys kraštas ir centras - prieš egles kalninės pušelės (pasodinta), priekyje jų manau varpinių augalų ir žydinčių kilimų derinys (ta dalis ir iškapstyta dabar), yra keli lapuočiai - iš toli maži augalėliai nesimato;
kairys kraštas (sustorėjimas slėpsiantis kanalizacijos duobę)- dek. augalai (spygliuočiai+lapuočiai) plius žydintys kilimai.
Taigi, po 5-10 metų ir nebesimatys tos "gyvatės" (jos plotis varijuoja nuo 2 iki 4 metrų), nes jos užkulisius pilnai užaugs eglės, kalninės pušelės ir kiti dek. sumedėję augalai, o ji pati bus miksas-šmiksas iš žolinių augalų su sumedėjusių priedais. Taip veja ir atsirems į tą darinį: nuo žydinčių kilimukų iki pat eglių.
tai, ką tu parašei, skiriasi nuo mano ''krūmynų'' vizijos.
Tavieji planai ir darbai liuks , tik man asmeniškai atrodo ''per toli'' tiems žydintiems kilimėliams, vingiams ir sudėtingesniems augalų deriniams.
Kita vertus, daznai nuotrauka daro ''platesnį'' vaizdą nei yra iš tikrųjų. Teko susidurti, kad realybėje viskas ''arčiau'' - tada viskas ok.
Ir ne taip ''visuomeniška'' tokiu atveju būtų, kaip Smth1 pasakė.
QUOTE(rozamunda @ 2009 01 09, 20:48)
*As is tu,savu noru uz aukstos tvoros, gyvenanciu
uzkniso,kai kiekviena praeidama "patyrusi " sodininke patarimus dalina,
jei mato-tai tik 2 kaimynai-vienas jaunas ir grazus ,kitas senas ir nukvakes-
bunu treningais pasipuosus
**Mergaites,ziuresim,kai pavasari prades dygti mano "sumustiniai" ir "tortai",butinai jums parodysiu-jei bus ka parodyt
uzkniso,kai kiekviena praeidama "patyrusi " sodininke patarimus dalina,
jei mato-tai tik 2 kaimynai-vienas jaunas ir grazus ,kitas senas ir nukvakes-
bunu treningais pasipuosus
**Mergaites,ziuresim,kai pavasari prades dygti mano "sumustiniai" ir "tortai",butinai jums parodysiu-jei bus ka parodyt
*šiltuoju sezonu gausi kiemo lapija pas mus pakankamai dengia intymumui, bet ne aklinai. Tik patarimų nieks mums nedalina, tik pagyras, nes sklypas - vienas gražiausių
O kaimynus turiu analogiškus - bet aš nevengiu ir su ''maudymke'' pasilenkus derinu saulės vonias su nauda..
**rodysimės, rodysimės jau nekantrauju ir as..
žėk, kiek čia trukus, jau bus snieguolių ir pavasarinių leukojų [mano pirmosios..]
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 08:57)
Jolaxus gerai sakė: į dirvą V-VI mėn, į nuolatinę vietą IX-X mėn.
siūlau ''nesicackint'' su dėžutėm - maži ponai tavieji augaliukai
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 12, 11:44)
aš irgi kaip tk šįryt pagalvojau apie sėklas, sakau užklaust reikia r dar nerūšiuojate savo resursų
QUOTE(DeeDee @ 2009 01 12, 11:51)
Gal mes vienodais ritmais gyvenam? Šeštadienį parsinešiau dėžę su sėklomis iš rūsio ir kaip tik dabar rūšiuoju
rūšiuojam
apsižiūrėjau, kad turiu:
Sinavadai
Diascija svyranti
Ratiliai kininiai Janina
Pelėžirniai oranž. [Eccremocarpus scaber]
Sėsiu tik paskutinius du augalus, kitus galiu atiduot.
kišu trigrašį :
- iškirpta iš Rojaus sodų tinklapio -> pasiskaitymui , o katilėlius sodinčiau abiem būdais - III-IV mėn į dėžutę, o V-VI - į dirvą, sėklos smulkios ir jų daug
- iškirpta iš Rojaus sodų tinklapio -> pasiskaitymui , o katilėlius sodinčiau abiem būdais - III-IV mėn į dėžutę, o V-VI - į dirvą, sėklos smulkios ir jų daug
QUOTE(rokoko @ 2009 01 12, 18:44)
man asmeniškai atrodo ''per toli'' tiems žydintiems kilimėliams, vingiams ir sudėtingesniems augalų deriniams.
Kita vertus[i], daznai nuotrauka daro ''platesnį'' vaizdą nei yra iš tikrųjų. Teko susidurti, kad realybėje viskas ''arčiau'' - tada viskas ok.
Kita vertus[i], daznai nuotrauka daro ''platesnį'' vaizdą nei yra iš tikrųjų. Teko susidurti, kad realybėje viskas ''arčiau'' - tada viskas ok.
Tikrai natūroje arčiau - optinė apgaulė nuotraukose - kai fotografavau, tolinau vaizdą, kad tilptų kuo daugiau į kadrą...
Gal patarsit ką kanalizacijos duobių slėpimo tema? Turiu du tuos džiaugsmus - viena pakraštyje - viskas ok, priešakį apsodinsiu augalais, o kita vos ne erdvės centre... Aplink ją dabar irgi esu žemių supylusi (a la vos paaukštintas "burbuliukas"), galvoju kad gal nieko būtų žemaūgėmis pušelėmis apsodinti, bet dvejoju - pušų šaknys eina gilyn, kaži ar ten joms patiks (bent iš vieno šono gilyn kelias bus užtvertas)?
Kaip Jūs sprendžiate tą klausimą pas save?