Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

Jau neuzilgo atsiras seklyciu prekybcentriuose. Va tai pradesim bujot visos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 09:57)
Labas rytas smile.gif

įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. Tačiau ant pakuočių tėra informacija apie kiekį, pagaminimo datą ir pan. Gal kas žinot, kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?

gal dar kas patikslins, mano bus tik teoriniai pasvarstymai ax.gif kadangi abi šios gėlės yra daugiametės, tai manau tik iš didelio entuziazmo galima sėti į dėžutes, o šiaip gal geriausia nevargti su dėžutėmis, o sėti pavasarį ar net vasaros pradžioj į lysvę ir rudeniop daigelius išsodinti į nuolatinę vietą.

QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 12:07)
Jau neuzilgo atsiras seklyciu prekybcentriuose. Va tai pradesim bujot visos  biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš irgi kaip tk šįryt pagalvojau apie sėklas, sakau užklaust reikia r dar nerūšiuojate savo resursų biggrin.gif
tuo pačiu suku galvą, kaip čia išvengus tos pirkimo manijos doh.gif labai norėčiau neapsikrauti daigų dėžutėm, galgi pavyks, turiu mažąjį sargą, kuris gal sulaikys mane nuo tos veiklos... o ir vietos vienmetėms ne itin daug beliko, gal pavyks išsiversti nusipirkus profesionalų išaugintą vien kitą augalėlį... cool.gif
Atsakyti
Gal mes vienodais ritmais gyvenam? blink.gif Šeštadienį parsinešiau dėžę su sėklomis iš rūsio ir kaip tik dabar rūšiuoju laugh.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Kol parduotuvėse neatsirado sėklų, turiu tokį pasiūlymą mirksiukas.gif RS forume organizuoju viendienių parsisiuntimą iš Latvijos. Gal atsirastų norinčių prisidėti ax.gif Pasižiūrėti ir išsirinkti galima iš šio puslapio http://www.daylilie.lv/ Yra ir labai brangių, ir visai padoriomis kainomis. Siuntimo ir tarpbankinių operacijų išlaidas pasidalintume ax.gif Susidomėję rašykite man až.
Atsakyti
Oo koks superinis pasiulymas thumbup.gif aplamai esant organizatoriams (nes reikia tam laiko) galima dar ne tokiu grozybiu is uzsienio parsisiusti.

Tik yra vienas BET, Ausma as taves nezinau blush2.gif
Papildyta:
Cia tokios kainos? blink.gif doh.gif http://www.daylilie....lang=en&iid=412
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 15:31)
Oo koks superinis pasiulymas  thumbup.gif aplamai esant organizatoriams (nes reikia tam laiko) galima dar ne tokiu grozybiu is uzsienio parsisiusti.

Tik yra vienas BET, Ausma as taves nezinau  blush2.gif
Papildyta:
Cia tokios kainos?  blink.gif  doh.gif http://www.daylilie....lang=en&iid=412

Taip, užsienietiškų (ne latviškų) kainos tikrai baisios rolleyes.gif Bet yra visai gražių naujų latviškų veislių, kurių kaina 1,5 - 3 eurai.
Dėl mano pačios patikimumo galiu garantuoti, kad nei su pinigėliais, nei su atsiųstomis gėlėmis tikrai nedingsiu ax.gif Tik nežinau, ar tokios garantijos jums užteks. O dėl augalų kokybės čia jau garantuoti negaliu, belieka pasitikėti siuntėju. Tik Jums spręsti, ar prisijungsit mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar siunciuos The girl next door, irgi kazkurios rekomendacija.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 01 12, 11:31)
Oo koks superinis pasiulymas  thumbup.gif aplamai esant organizatoriams (nes reikia tam laiko) galima dar ne tokiu grozybiu is uzsienio parsisiusti.

Tik yra vienas BET, Ausma as taves nezinau  blush2.gif

Aš tau už Ausmą garantuoju, jeigu tik mano garantija tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 09:57)
įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. <...> Kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?

QUOTE(jolaxus @ 2009 01 12, 12:44)
kadangi abi šios gėlės yra daugiametės, tai manau tik iš didelio entuziazmo galima sėti į dėžutes

konkrečioms smėlio smiltelės paminėtoms gėlėms nieko patarti negaliu, bet bendrai irgi pasvarstysiu smile.gif Daugiametė daugiametei nelygu. Pernai sėjau alpinę liūtpėdę, kažkokią veislinę nakvišą, žemaūgį gludą tai ant pakuočių buvo parašyta, kad sėti į dėžutes, o tik paskui perkelt į atvirą gruntą. Nepamenu konkrečių gėlių, bet daliai galima ir taip ir taip, o kitos nurodomos kaip sėjamos tiesiai į gruntą. Karpatiniai katilėliai sėjami tiesiai į gruntą, o kaip su blyškiaisiais tikrai nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 12 sausio 2009 - 17:38
QUOTE(Ciep @ 2009 01 09, 13:36)
Panašiai ir bus su tuo galiniame plane matomu "dirvonu":
galinis planas - sidabrinės eglės (pasodinta)
dešinys kraštas ir centras - prieš egles kalninės pušelės (pasodinta), priekyje jų manau varpinių augalų ir žydinčių kilimų derinys (ta dalis ir iškapstyta dabar), yra keli lapuočiai - iš toli maži augalėliai nesimato;
kairys kraštas (sustorėjimas slėpsiantis kanalizacijos duobę)- dek. augalai (spygliuočiai+lapuočiai) plius žydintys kilimai.

Taigi, po 5-10 metų ir nebesimatys tos "gyvatės" (jos plotis varijuoja nuo 2 iki 4 metrų), nes jos užkulisius pilnai užaugs eglės, kalninės pušelės ir kiti dek. sumedėję augalai, o ji pati bus miksas-šmiksas iš žolinių augalų su sumedėjusių priedais. Taip veja ir atsirems į tą darinį: nuo žydinčių kilimukų iki pat eglių.

tai, ką tu parašei, skiriasi nuo mano ''krūmynų'' vizijos. blush2.gif
Tavieji planai ir darbai liuks thumbup.gif , tik man asmeniškai atrodo ''per toli'' tiems žydintiems kilimėliams, vingiams ir sudėtingesniems augalų deriniams.
Kita vertus, daznai nuotrauka daro ''platesnį'' vaizdą nei yra iš tikrųjų. Teko susidurti, kad realybėje viskas ''arčiau'' - tada viskas ok.
Ir ne taip ''visuomeniška'' tokiu atveju būtų, kaip Smth1 pasakė. 4u.gif

QUOTE(rozamunda @ 2009 01 09, 20:48)
*As is tu,savu noru uz aukstos tvoros, gyvenanciu
uzkniso,kai kiekviena praeidama "patyrusi " sodininke patarimus dalina,
jei mato-tai tik 2 kaimynai-vienas jaunas ir grazus ax.gif ,kitas senas ir nukvakes-
bunu treningais pasipuosus

**Mergaites,ziuresim,kai pavasari prades dygti mano "sumustiniai" ir "tortai",butinai jums parodysiu-jei bus ka parodyt

*šiltuoju sezonu gausi kiemo lapija pas mus pakankamai dengia intymumui, bet ne aklinai. Tik patarimų nieks mums nedalina, tik pagyras, nes sklypas - vienas gražiausių blush2.gif
O kaimynus turiu analogiškus - bet aš nevengiu ir su ''maudymke'' pasilenkus ax.gif lotuliukas.gif derinu saulės vonias su nauda..

**rodysimės, rodysimės drinks_cheers.gif thumbup.gif jau nekantrauju ir as..
žėk, kiek čia trukus, jau bus snieguolių ir pavasarinių leukojų rolleyes.gif [mano pirmosios..]

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 01 12, 08:57)
įsigijau blyškiojo katilėlio (Campanula garganica) ir vilnotosios notros (Stachys byzantina) sėklų. Tačiau ant pakuočių tėra informacija apie kiekį, pagaminimo datą ir pan. Gal kas žinot, kaip reiktų sėti šias sėklas: ankstėliau pavasarį į dėžutes ar gegužės mėn. tiesiai į dirvą?

Jolaxus gerai sakė: į dirvą V-VI mėn, į nuolatinę vietą IX-X mėn.
siūlau ''nesicackint'' su dėžutėm 4u.gif - maži ponai tavieji augaliukai

QUOTE(jolaxus @ 2009 01 12, 11:44)
aš irgi kaip tk šįryt pagalvojau apie sėklas, sakau užklaust reikia r dar nerūšiuojate savo resursų

QUOTE(DeeDee @ 2009 01 12, 11:51)
Gal mes vienodais ritmais gyvenam?  Šeštadienį parsinešiau dėžę su sėklomis iš rūsio ir kaip tik dabar rūšiuoju 

drinks_cheers.gif rūšiuojam

apsižiūrėjau, kad turiu:
Sinavadai
Diascija svyranti
Ratiliai kininiai ‘’Janina’’
“Pelėžirniai’’ oranž. [Eccremocarpus scaber]
Sėsiu tik paskutinius du augalus, kitus galiu atiduot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 12 sausio 2009 - 17:47
kišu trigrašį hihihi.gif :
user posted image - iškirpta iš Rojaus sodų tinklapio -> pasiskaitymui smile.gif, o katilėlius sodinčiau abiem būdais - III-IV mėn į dėžutę, o V-VI - į dirvą, sėklos smulkios ir jų daug ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 01 12, 18:44)
man asmeniškai atrodo ''per toli'' tiems žydintiems kilimėliams, vingiams ir sudėtingesniems augalų deriniams.
Kita vertus[i], daznai nuotrauka daro ''platesnį'' vaizdą nei yra iš tikrųjų. Teko susidurti, kad realybėje viskas ''arčiau'' - tada viskas ok.

Tikrai natūroje arčiau - optinė apgaulė nuotraukose - kai fotografavau, tolinau vaizdą, kad tilptų kuo daugiau į kadrą...

Gal patarsit ką kanalizacijos duobių slėpimo tema? Turiu du tuos džiaugsmus - viena pakraštyje - viskas ok, priešakį apsodinsiu augalais, o kita vos ne erdvės centre... doh.gif Aplink ją dabar irgi esu žemių supylusi (a la vos paaukštintas "burbuliukas"), galvoju kad gal nieko būtų žemaūgėmis pušelėmis apsodinti, bet dvejoju - pušų šaknys eina gilyn, kaži ar ten joms patiks (bent iš vieno šono gilyn kelias bus užtvertas)?
Kaip Jūs sprendžiate tą klausimą pas save?
Atsakyti