Gelynams tai nekas bus ...
O as gavau jau kaledine dovana, noriu pasigirti Zyziau seniai savo MB, kad paiekotu ir nupirktu man Cupressus sempervirens-green pencil(liet.nezinau, kaip vadinas )Nu parveze, ale uzrasas tik curpessus sempervirens, kazi dar galvoju ar tie patys .O gal kuri zinot, kaip pas mus ziemoja cupressus sempervirens?Labai norec
Va mano dovanos, du grazuoliai, o araukarija nedrisau lauke sodinti siemet, gal kitamet.
Va mano dovanos, du grazuoliai, o araukarija nedrisau lauke sodinti siemet, gal kitamet.
As tokius taisyklingus grazuolius vidurzemio regiono salyse maciau: http://images.google... Kazin ar jiems pas mus ne per salta bus
QUOTE(Srove @ 2008 12 19, 00:39)
Visžalis kiparisas, atsparumo šalčiui zona 7 (o veislė 'Green pencil' dar mažiau atspari šalčiui - zona 8 (info iš čia)). Jei gyveni LT (zonų žemėlapis), nusiteik juos dangstyti ir kitaip saugoti...
Aš kai ko nors užsinoriu tai dabar (paaiškėjus keliems neprotingiems pernykščiams pirkiniams) jau taikau tokį principą: google "lot. pavadinimas hard to zone" arba "lot. pavadinimas hardiness zone". Labai gera norų korekcija
QUOTE(Ciep @ 2008 12 19, 11:27)
nusiteik juos dangstyti ir kitaip saugoti...
Isvarysiu i pietus, ne kitaip, vien del tu kiparisu, maciau kaip jie atrodo gamtoje, nuo to laiko svaigstu Aciu uz info
QUOTE(Ciep @ 2008 12 19, 10:27)
taikau tokį principą: google "lot. pavadinimas hard to zone" arba "lot. pavadinimas hardiness zone". Labai gera norų korekcija
idomu, kokiai zonai LT priklauso pagal siumetinius meteorologinius rodiklius ?
QUOTE(Srove @ 2008 12 19, 11:48)
Isvarysiu i pietus, ne kitaip, vien del tu kiparisu, maciau kaip jie atrodo gamtoje, nuo to laiko svaigstu Aciu uz info
Man irgi jie labai, ypac naturalioj aplinkoj
gal kas auginat sita augaliuka? http://images.google...p;q=trachelium , pardaveja sake kad augina kaip daugiameti, bet kiek info radau, tai jam pas mus per salta, tik kaip vienmetis gyvuoja. ir vienoj vietoj radau parasyta kad ziedai sterilus, tai reiskia kad seklu nesubrandina, ar kaip?
QUOTE(vida777 @ 2008 12 19, 13:14)
idomu, kokiai zonai LT priklauso pagal siumetinius meteorologinius rodiklius ?
1) ši žiema dar nesibaigė
2) kaži ar atsirastų, kas galėtų garantuoti, kad ateinančios keliasdešimt žiemų bus šiltos ir nei viena "neapgins" žiemos vardo
QUOTE(Ciep @ 2008 12 20, 10:35)
1) ši žiema dar nesibaigė
man atrodo, kad ši žiema dar net neprasidėjo padoriai
O čia šiaip šendien dienos vaizdeliai iš mano kiemo:
Ir dar[nuotraukas keliu taip pirmą kart ,jei ką atsiprašau]:
Ir dar[nuotraukas keliu taip pirmą kart ,jei ką atsiprašau]: