Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

QUOTE(rokoko @ 2008 12 15, 00:15)
jargus -kas gi cia? bigsmile.gif  blush2.gif
koks dvokiantysis ceras [eleboras]? blush2.gif [neauginau, tai galiu nugrybaut]

O kad as zinociau blush2.gif Kai pirkau bobulyte sake tik, kad viszalis augalas ir, kad zydes, bet kad gruodi zydes, nepasake doh.gif Ir nezinau, ka cia su juo man daryti, gaila vargsiuko, jei nusals ziedai, bet dar labiau gaila man saves cool.gif , kad nematysiu, kaip zydi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 12 14, 23:29)
O kad as zinociau blush2.gif Kai pirkau bobulyte sake tik, kad viszalis augalas ir, kad zydes, bet kad gruodi zydes, nepasake doh.gif Ir nezinau, ka cia su juo man daryti, gaila vargsiuko, jei nusals ziedai, bet dar labiau gaila man saves cool.gif , kad nematysiu, kaip zydi unsure.gif

jei cia tai, ka as minejau, tai atrodo taip: HELLEBORUS FOETIDUS dvokiantysis ceras
zydi vasari-balandi, gelsvai zaliu ziedu kekemis.
Tada nusals turbut verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 12 15, 00:36)
jei cia tai, ka as minejau, tai atrodo taip:HELLEBORUS FOETIDUS dvokiantysis ceras[/url]
zydi vasari-balandi, gelsvai zaliu ziedu kekemis.
Tada nusals turbut verysad.gif

O jei vasari zydi, tai kaip nenusala blink.gif , tai gal pats laikas ziedus krauti dabar? doh.gif O gal cia ne tas augaliukas, panasumo panasus, tik maniskis visa laika augo, kaip koks kokonas, tankus, tankus, o cia nuorodoj tokie issiskete rolleyes.gif

Atsakyti
eleborus iš tiesų vadina sniego rožėmis, tad jei ti jis, visai gali būti, kad žydės ir vargo nematys. Tiesiog jam susidarė palankios sąlygos ir jis prabudo, jie ir pavasariop pražįsta praktiškai iš po sniego. Manau, kad gali nusiramint, jei sužydės, tai turėsi neįprastų žiedų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 12 15, 09:23)
Manau, kad gali nusiramint, jei sužydės, tai turėsi neįprastų žiedų thumbup.gif

clap.gif
O jolaxus, tai nudziuginai, aciu.As tikiuosi, kad taip ir bus 4u.gif
Rokoko, dekui, kad padejai susigaudyti, kas ir kaip 4u.gif
Pas mane ir vilkdalgiai sudyge jau per sprindi beveik doh.gif Turbut zeme ikaitusi gerai nuo vasaros lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 12 15, 09:23)
eleborus iš tiesų vadina sniego rožėmis, tad jei ti jis, visai gali būti, kad žydės ir vargo nematys. Tiesiog jam susidarė palankios sąlygos ir jis prabudo, jie ir pavasariop pražįsta praktiškai iš po sniego. Manau, kad gali nusiramint, jei sužydės, tai turėsi neįprastų žiedų thumbup.gif

Ir man atrodo, kad jeigu jau pas bobulyte prisidaugino, tai ir pas tave neturetu nusalt.
Mano kaime, tai labai populiari gele. Auga tokiose vietose, kur apskritai atrodo niekas augt negali. Pvz. tokiam tarpuki tarp namo sienos ir plytines tvoreles. Tarpukas gal kokie 50 cm, tvoreles aukstis gal kiek didesnis ir dar siaurine puse, o jis auga, zydi blink.gif ir ka tu jam. Pernai kiek eidavau pro ta vieta, vis neatsistebedavau, kad dar gyvas ir zydet sugeba.
Atsakyti
Tai liuks del to cero tada 4u.gif

Mano geliu nkygoj raso, kad savaime jie auga pamiskese bei pakrumese [vokieciu leid.], kur ziemos nelabai saltos.
ka tas ''nelabai saltos'' - manyk ka nori. g.gif
As laikau salta tada, kai jau buksmedziai apsala, kaip pries 3 metus, 2005/2006 ziema, pas mus laikesi kuris laikas minus 25.
Atsakyti
sveikos,turiu klausimėlį..
vakar nuvažiavom į sodą pasižvalgyti ..ir ką blink.gif mano krokai beveik visi išdygę po porą cm unsure.gif liepiau MB šiandien pirkti durpes ir užpilti ant viršaus nors 5 cm.Kaži,ar išgelbėsiu? ar jau amen,iššals? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 15 gruodžio 2008 - 12:57
QUOTE(Srove @ 2008 12 15, 00:00)
O jei vasari zydi, tai kaip nenusala blink.gif , tai gal pats laikas ziedus krauti dabar? doh.gif O gal cia ne tas augaliukas, panasumo panasus, tik maniskis visa laika augo, kaip koks kokonas, tankus, tankus, o cia nuorodoj tokie issiskete rolleyes.gif

rokoko teisi, cia dvokiantysis eleboras, o eleborai neissala, o jei papuna ar pasala, vel atzelia, taip kad nesijaudink. Pas mane irgi su ziedais, bet ne tas smirdalius, o rytinis.
sniego rozemis vadinami baltaziedziai eleborai (Heleborus niger).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 gruodžio 2008 - 13:10
As ir mastau eleboru isigyt, tik kolkas jiems tinkamos vietos nerandu. Kiek zinau tai yra pavesio augalai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 12 15, 14:19)
As ir mastau eleboru isigyt, tik kolkas jiems tinkamos vietos nerandu. Kiek zinau tai yra pavesio augalai.

Man atrodo,kad ne visi eleborai pavesyje auga. Knygoj radau, kad hibridai auga pusiau pavesyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 15 gruodžio 2008 - 13:39
QUOTE(Tina* @ 2008 12 15, 13:19)

palauk kol grys Knififija, ji tau pasakys, kad eleborai auga ir sauleje, jei pavesio nera biggrin.gif .
Atsakyti