Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 36

Kasiopėja, oho, nuotraukas žiūrint niekad nebūčiau pagalvojus apie tokį nuolydį. Būtų įdomu pamatyti, kaip atrodo toks terasinis kiemas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 12 12, 10:50)
Laimingos jūs, kad galit ant popieriaus viską susipaišyti ir tada į realybę perkelti nekeisdamos. Aš tai nesugebu. Anksčiau bendžiau pieštis ant popieriaus, bet po kelių nesėkmingų bandymų tai perkelti "ant žemės", mečiau šitą užsiėmimą ir dabar dėliojuos tik gyvai. Pirmiausia svarbiausius taškus susisodinu/sustatau, o tada jau prasideda fantazijos šokis su -niolika persodinimų ir perstumdymų

pirmaji savo augalyna irgi piesiausi. auginimo praktikos nebuvo, todel peisinys labai margas ir grazus buvo lotuliukas.gif bet su praktika prasilenke.
paskui tik ''gyvai'' dariau - uzima daug laiko, nes po kiekvieno pasodinto gabaliuko norejosi sustoti, isitikinti - ar gerai bus, ka prie jo toliau ''lipdyti'' ir tt.
paskutinis darbas buvo su planu [ sudaryti skyriau nemazai laiko], kuriame pazymeti jau keli nejudinami augalai. darbas ejosi sparciai thumbup.gif , ne visai tiksliai pagal plana, su korekcijomis - bet tai normalu.
Plano privalumas: svarbiausia, kad pagrindiniai dalykai buna aiskus - kiek, kokie augalai, auksciai, spalvos, zydejimo laikas - buna apgalvota is anksto. Sodinant koreguojasi tik atstumai, kurie gali zymiai itakoti pradini varianta ant popieriaus.

QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 11:03)
pas mus žymiai daugiau laiptukų kieme, vaikai vasarą galvom ėjo. Tik krito jie visai kitose vietose.

maniske pavyzdingai griuvo del lietaus loveliu grindiny, t.y. idubu.

QUOTE(Ciep @ 2008 12 12, 11:20)
1) nusipirkau misūrinės nakvišos Sims sėklų - rašo, kad žydi V-VI, o internete info tai kitokia, kad per visą vasarą. Kas auginat, pasakykit, kaip realybėje su tais žiedais gaunasi.
4) ar tiesa, kad vilnotoji notra (stachys byzantina) 'Silver Carpet' mūsuose nežydi?
6) ar krūminio astro (aster dumosus) kereliai nežydėjimo metu atrodo dailiai (t.y. ar nėr kokia "šiukšliagėlė")?

1. mano nuomone, jos zydi po keturbriauniu nakvisu, taigi nuo vidurio vasaros. [plius minus kur gyveni. pvz, pavasario geles pas mane [pietryciai LT] zydi anksciau nei pajuryje, bet ten vasaros geles nuzydi anksciau]
beje, sejau ir as ''misurines'', o isaugo keturbriaunes.
Kitamet jau 3 rusiu nakvisu turesiu, tai zinosiu labai tiksliai ax.gif
4.jei nori lapu grozio, rekomenduojama nuskabyt ziedynkocius.
6. tamsiai zalia tanki smulki lapija. man kuo normaliausiai atrodo, anksti zelia, visa vasara sodri zaluma. Man graziai ziurisi ''bordiurais''.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 12 12, 13:28)
beje, sejau ir as ''misurines'', o isaugo keturbriaunes.

kokios firmos produkcija šitaip?
o pernai irgi turėjau panašų "pokštą" - sėjau indines žemuogenes, o išaugo kultūrinės žemuogės (vietoj geltonų žiedų apsipylė baltais) - teko darže lysvę daryt tongue.gif
QUOTE(Tina* @ 2008 12 12, 12:23)
Pas mane zydejo, bet tas ziedas  g.gif manau ja puosia lapai.

QUOTE(rokoko @ 2008 12 12, 13:28)
jei nori lapu grozio,  rekomenduojama nuskabyt ziedynkocius.

Noriu iš vilnotosios notros pilkų lapų, tad įprastinei vilnotajai notrai reiktų skabyt žiedus. Perskaičiau, kad veislė 'Silver Carpet' nežydi, tai aš panorau sau darbo pasimažint įsigydama būtent tokią veislę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 12 gruodžio 2008 - 13:13
pas mane misurine nakvisa zydejo kol uzsnigo,o sejau is nojaus seklu, is 36 isdygo tik 6, bet man per akis biggrin.gif, jos neblogai sakojasi. o zydet pradejo kazkur liepos antroj pusej. nezinau kaip bus kitamet, gal kai jos nebepirmametes prazys anksciau, bet pirmu metu rezultatais as likau labai patenkinta.perziurejau nuotraukas tai lapkricio 2 mano nakvisa dar zydejo smile.gif
Atsakyti
Mano misūrinė taip pat žydėjo nuo liepos vidurio iki kol nenukirpau spalio mėn. Šį pavasarį sėta buvo.
Atsakyti
QUOTE(Ciep @ 2008 12 12, 13:12)
kokios firmos produkcija šitaip?

kazkas eilinio, is Maximos asortimento.

Atsakyti
o as siandien kad susinervinau... doh.gif
isejau i lauka vaika pastumdyti kol uzmigs oho ziuriu mano kelios tulpes ant virsaus verysad.gif
jauciu kaimynu katina iskapste, nes dar dovanele salia paliko lotuliukas.gif sukisau bet jauciu kad bus susalusios. g.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 10:20)
Kasiopėja, oho, nuotraukas žiūrint niekad nebūčiau pagalvojus apie tokį nuolydį. Būtų įdomu pamatyti, kaip atrodo toks terasinis kiemas  4u.gif

tai kad tos pusės nuotraukų dar nedėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgeleuogele @ 2008 12 12, 14:57)
o as siandien kad susinervinau... doh.gif
isejau i lauka vaika pastumdyti kol uzmigs oho ziuriu mano kelios tulpes ant virsaus verysad.gif
jauciu kaimynu katina iskapste, nes dar dovanele salia paliko lotuliukas.gif  sukisau bet jauciu kad bus susalusios. g.gif

viskas bus gerai 4u.gif , juk ne minus 10 buvo.
turejo but siek tiek isisaknijje, tai reikejo atsargiai tas sakneles...
Atsakyti
[...]

Va kas nutinka, kai keleta langu iskart atsidarai ir atsakymus rasai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 gruodžio 2008 - 15:25
QUOTE(DeeDee @ 2008 12 12, 14:02)
Mano misūrinė taip pat žydėjo nuo liepos vidurio iki kol nenukirpau spalio mėn. Šį pavasarį sėta buvo.

o kaip nukirpai, iki pasaknu, kaip bijunus?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 12 13, 10:40)
o kaip nukirpai, iki pasaknu, kaip bijunus?

tai, kad bijūnus ne iki pašaknų reikia kirpt - ~10-15cm reikia palikt 4u.gif
M. nakvišas - 5-7cm palikau wink.gif
Atsakyti