QUOTE(Kler @ 2008 12 20, 15:47)
o mane tai jau kažkokia neviltis ima
pabandžiau pabaigti savo arbatos dėžutę iki galo, ir nedžiugina manęs rezultatas
tai kaip dabar ryžtis dėžutes, kurias ruošiausi dovanot, pabaigt???
kaip ir patarėt, pirštu užtepiau Antik I, palaukiau, kol nudžiūvo, tada vėl pirštu Antik II. turbūt iš tos baimės, kad neatsirastų griovių, per plonai Antik I užtepiau, nes labai jau smulkūs tie įtrūkimai ir mažoka jų kažkaip
tada užtepiau bronzine patina. kiek suprantu, ją paskui reikia nuvalyt sausa servetėle, bet tai kol užtepi, jinai nudžiūna, ten ir valyt jau beveik nebelieka ko
ją irgi tepiau pirštu. tai gal po kiekvieno brūkštelėjimo pirštu reikia iš karto ir valyt?? o gal ją skiest vandeniu reikia, kad drėgnesnė būtų ir taip greit nedžiūtų (jau rimuojasi iš tos nevilties
)
žodžiu, rezultatas kažkoks tep lep
mozonė. ir nulakavimas laku jau turbūt vaizdo nebepagerins
mergaitės, duokit patarimų, o tai taip nuotaika subjuro, kaip oras už lango
p.s. o jei kitas dėžutes bandyčiau vietoj patinos tept akriliniais dažais, tai juos reikia skiest ar ne? ir kokiu principu pasirenkama, kokia spalva tuos įtrūkimus tept, kad nebūtų per drastiška, bet kad matytųsi?
Kler, ar ne su tavim Panoramoj šnekėjom? Matyt per plonai užtepei tą pirmą sluoksnį... Net nežinau, kaip daugiau paaiškint, kokiu storumu jį tepti. Rayher'io dvikomponentis iš tiesų pakankamai pretenzingas, man jis nepatinka ir aš su juo daugiau nebedirbu... Bet ir su juo įmanoma išgauti gražius suskilimus
Aš galvoju, na galėčiau parodyti kaip tepti jį, jei kada trumpam užsuktum pas mane.
O dėl patinos, tai Rayheris pagal instrukciją reikalauja jos (jų firmos, ji yra vandens pagrindu), bet jis puikiai priima ir akrilinius, ir aliejinius dažus.
Jei įtrinsi su patina, tie įtrūkimai bus blyškesni, jei su akriliniais ar aliejiniais - ryškesni. Aš tepu taip: paimu pirštu nedidelį kiekį dažų ir tada sukamaisiais judesiais jais įtrinu nedidelį plotelį, tada nuvalau švaria servetėlė; tada kitą plotelį, vėl nuvalau. Ir taip, kol įtrini visą darbą. Šiaip, kiek žmonių, tiek ir nuomonių kaip geriausia įtrinti, tai čia tik bandydama atrasi, kas tau labiausiai patinka