QUOTE(Ramoniux @ 2008 12 17, 12:24)
sveikos norejau paklausti kaip dirbti su crackle sottile dvikomponenciu sendinimo laku? as dariau jau kelis daiktus skilinejimai turetu but gan reti su juo, o tu skiliku gaosi labai daug .. gal permazai uztepiau as tu priemoniu? kiek ju mazdaug reik tepti? ir dar as tuos tarpukus itryniau su aliejiniu laku o ne su purpurina , tai man visas daigtas toks rusvas gavos uo aliejiniu dazu ir nenusivalo normaliai. o purpurina gerai nusivalo?
cia tiek priklausiau visko tikiuosi netingesit atsakyt galesiu nuotraukas ikelt kip ten gavos bet toki rusva atspalvi purvina igavo
o man net kazkaip graziau isvis atrode be sendinimo..
Dažniausia smulkaus sotilės skeldėjimo priežastis - per ploni sluoksniai arba step2 džiovinimas fenu. Sotilė nemėgsta jokių skersvėjų (step1 fenuoti galima, bet step2 - jokiu būdu). Jei nedžiovinta dirbtinai, vadinasi, plonai tepta.
Sluoksniai, juos dengiant, turi būti tokio storio, kad paviršius būtų "pieniškas", na, žodžiu, pakankamai stori.
Įtrynimas nesupratau koks:
"as tuos tarpukus itryniau su aliejiniu laku o ne su purpurina , tai man visas daigtas toks rusvas gavos uo aliejiniu dazu ir nenusivalo normaliai"
Tai ar lakas ar dažai?
Paviršius porporina "užsivelia" tais atvejais, kai sotilė neteisingai padengta ar išdžiovinta, labai smulkiai suskeldėjusi ir tie įtrinti mini įtrūkimai suteikia tokį dekoruoto daikto murzinumo įspūdį.
Šiuo atveju manyčiau, kad pirminė priežastis - ne įtrynime, o skeldėjimo pobūdyje (nors konkretaus atvejo nemačiau, tačiau iš patirties ir matytų tokių defektų galiu pasakyti, kad tai būna dažniausia dekoruojančiųjų klaida).