QUOTE(Žiogelis @ 2009 01 28, 13:46)
. Kilo vienintelis klausimas (labai natūralus, kai matai kraują
) - ar neskauda? Užtikinau, kad tikrai ne (man mėnesinės neskausmingos, bet net jei ir būtų skausmingos, turbūt vis tiek sakyčiau, kad ne). Nuo to laiko mano higiena nebekelia jokio susidomėjimo - viskas joms aišku
Suprantu tas moteris, kurioms visie šitie su higiena susiję klausimai atrodo nejaukūs, nepadorūs. Bet aš tikrai labai gerbiu ir myliu savo kūną ir nieko baisaus tame nematau. Atvirkščiai, kai pradėjau naudoti daugkartinius įklotus, atsirado tarsi koks ritualas, pažymintis mmm pradžią ir pabaigą. negaliu paaiškinti žodžiais, bet man jis brangus, leidžiantis giliau pajusti ir išgyventi savo kūną, savo moteriškumą, savo paskirtį šioje žemėje. Man mmm nėra nei vargas, nei skausmas, nei nepatogumas. Atvirkščiai - aš labai branginu šitas dienas. Esu parašiusi vieną straipsnelį apie "tas" dienas. Kažkur čia aš jau dėjau nuorodą, bet galiu pakartoti dar kartą:
Apviltos gimdos rauda. Gal kam nors pagelbės kitaip pažvelgti į save.
kavos prigeriau, tai tikriausiai jau nebeuzmigsiu
skaiciau, skaiciau ir ties situo postu sustojau. viska gerai ir graziai rasote, ir mergaitems savo graziai aiskinate. mano mergina nemate manes besiraitancios is skausmo, dekui dievui yra pilna nuskausminanciu vaistu siais laikais. kad prastai jausdavausi ir gerdavau vaistus - mate. Jai susirgus, ilga laika viskas buvo gerai, dziaugiausi, kad ne i mane atsigime, bet per anksti matyt. viena diena ja parvede is mokyklos drauge, vargsiuke vos perzenge pro duris iskart pradejo klykti, zodziu istorija pasikartojo. Todel man ziurint i savo mergaites pazaliavusi veida net mintis nekyla graziai apie "tas" dienas kalbeti.
Kazkada mociute man pasake, kad nebijociau gimdyti, nes tai ka istveriu, tai tikrai nebus baisiau, nei gimdyti. Budavo siaubinga, tevai ejo is proto, vedziojo pas gydytojus, profesoriu, galutinis atsakymas - pagimdys ir praeis. Nei velnio, nepraejo, o gimdyti buvo lengviau nei sirgti, keista. Zodziu, pagimdyti du vaikai, ir like skausmai. tiesa, po antro vaiko uzteko 2-3 tabl nuskausminamu, o pries ir po pirmo, reikdavo keliu Ketanovo tableciu.
Link ko lenkiu savo pasakojima. jau keleta men vartoju siuos paketus. Pirkau juos nes smagus ir tiek, na ir tipo sveikiau su jais, kvepuoja ir t.t. Pabandziau paketus, patiko, pagalvojau, kodel man ir dukrai nevartoti ju, kaip tiesiog geresnio produkto. uzsisakiau visa deze, dviem moterims tikrai nebus per daug, pagalvojau. Na o stebuklu is tos juosteles nesitikejau. gal tik turejau vilti, kad susitvarkys problemos su pienlige.
Rezultatas:
pirmiausiai dukra:
vartoja ji tik per mm, po keliu iprastu sirgimu su skausmu, veliau du sirgimus apsiejome be vaistuku. bet paskutinis kartas vel buvo baisus, lekiau is mokyklos atsiimti. dabar kalbinsiu, kad pastoviai vartotu ir kasdieninius, blogiau nebus, ziuresim ar jai pades.
dabar as.
vartoju visada ir kasdieninius ir paketus sirgimui. keleta menesiniu buvo iprastos, su keliom tabletem (tiesa, geriu jas tik tada, kai jauciu, kad prasideda skausmas, kaip saremiai, nes vis dar turedavau vilties, gal nereiks), tokios mm berods dvejos buvo, nepykit, tikrai neregistravau tiksliai, nesitikejau kazkokio poveikio, tai ir demesio ypatingo nekreipiau. paskui vienas mm neturejau vaistu, tai prasidejus lekiau i vaistine, nusipirkau, laukiau, skaudejo, bet nebuvo jau tu saremiu, apsidziaugiau, bet galvojau sutapimas. sekanti sirgima irgi skaudejo, pasiruosiau vaistus, bet ir vel neprireike. niu va ir dabar "tos" dienos, tai net vaistu neziurejau, skaudejo, pragulejau visa diena, bet jokiu saremiu, maudzia labai ir tiek. Kad jus zinotumet, koks man tai pasiekimas. galite tyciotis, bet jei nors kuri "gimdote" taip kaip as, kiekviena menesi po puse dienos, tai turetumete mane suprasti, koks tai dziaugsmas neberyti vaistu ir jausti normalu, tegul ir stipru, guldanti i lova maudima, bet tai jau visai kitos rusies skausmas.
Ar pades mano dukrai parasysiu po keliu men.
pienliges nebera, menesines nesutrumpejo, jokio valymosi sirgimo metu nepastebejau. kaip sirgau savaite, taip ir sergu, gal kada ir pasikeis kas, nezinau, negalvoju, kaip yra taip, zinoma, kad pavydu, kad kazkas serga tik tris dienas, bet tikrai nera pasaulio pabaiga.
jutau ir keleta kitu dalykeliu, bet palyginus su skausmu, tai menkniekis
jei kas sakys, kad as platintoja, tai galiu ramiai atsakyti, pasakoju draugems tikrai, bet nei vienos neikalbinejau naudotis, o pardavinet tikrai nepardavineju, pirkau asmeniniam vartojimui, tos dezes man uztenka jau ilgai, ir dar tikrai uzteks ilgokai, platinimas tikrai ne man, vargti su uzsakymai, fui
o ir kiek supratau ilgai reikia laukti kol gausi nauja deze, tai geriau mes namie ramiai vartosime.
Dar del sugeiramumu. Sugeria gerai, nors mano ir nera negausio, kraujuoju uztektinai
bet kai vartojau, tai niekas nesake, kad jie labai gerai sugeria, tai po kazkiek laiko pastebejau, kad suvartoju ju maziau, nei anksciau kitu paketu. Kaip ir pliusiukas manau. keiciu ne tiek del reikalo, kiek del higienos. Dar pora kartu buvo taip, kad pavaiksciojau truputuka ilgiau su jais. tai nors ir buvo pakankamai sausi, bet "pernesiojus" atsirado niezuliukas, pasikeiciau ir viskas ok. taip pora kartu buvo.
Kas erzina. Nepatinka kai jie issipakuoja, kazkaip nepatogu man. ir priklijuoti juos reikia kruopsciai. su kasdieniniais iklotais viskas ok, cia man nelabai paketai patogiai klijuojasi. bet kai jau priklijuoju, tai viskas gerai, niekas nesijudina.
Kad kazkam alergija skaiciau pradzioje posta. tai manau viskas cia normalu, gal zmogus kazkokiai sudetinei daliai alergiskas. Juk yra zmoniu, kurie negali saules sviesoj buti, bet juk del to visi nepuolame tik naktimis vaikscioti.
Mano ir dukros atveju, kas liecia skausmus sirgimo metu. Sakote anijonai gali kenkti. Nemanau, kad labiau, nei tas kiekis vaistu, kuri mes suryjame kas menesi. Kad visoms nuims skausma tikrai nemanau ir neteigiu, nes juk man menesiniu trukmes juk nesumazino, nors kitos tai pasakoja, kaip viena is pirmuju teigiamu pasireiskusiu pakitimu.
Vat tikriausiai tiek. parasiau ne ka firma teigia, o tai ka pati pajauciau. gal kam bus idomu. Vis geriau, nei kazkas sake, kazkas bande, kazkas raso
Dabar neapsikentusi dar viena eksperimenta su anijonine juostele atlieku, nes po ranka jokiu padoresniu priemoniu neturiu
. rezultata parasysiu, koks jis bebutu.