Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji keikūnai

o mes kaip tik pagrasinam muilu. dar nei karto neteko plauti burnos, bet aš pasiryžusi, jei tik ką....... cool.gif
man tik įdomu - naujų gerų žodžių reikia mokinti, kartoti, kol vaikas įsisavina, o blogo - užtenka kad kieme kažkas pasakytų vieną kartą.... unsure.gif
nejaugi tokia žmogaus prigimtis?
Atsakyti
dickis mano irgi buvo pasigaves negraziu zodziu, as nekreipdavau demesio, nes kelis subarus ziuredavau kad dar dazniau kartoja, kai emiau nebekreipt aprimo, bet va mama mano isgirdus subare ji, tai jis vel savo vare ta grazuji ant 3 raidziu, tai kai mama vel isvaziavo is musu ir uzsimirso, tad mano nuomone reik paaiskintkad negrazu taip kalbet bet jei neklauso tada nekreipt demesio, matys kad neidomu ir pamirs, na cia mano nuomone
Atsakyti
sutinku! drinks_cheers.gif
kartais vaikai kartoja tuos blogus zodzius, net nezinodami ju prasmes, nes mato kazkokia ypatinga tevu reakcija (nuostaba, juoka, pykti, susierzinima,....)
aisku, tai labiau tinka mazesniems vaikams
Atsakyti
maniskis taip pat tik isgordo nauja keiksmazodi tai ir kartos g.gif bet as paprasciausiai nekreipiu demesio ir nedrausminu tadar jis pamirsta greiciau
Atsakyti
sutinku geriausiai nereaguoti..siuos zodzius vaikai kartoja (bent maniske) nes jai buvo smagu matyti kitu reakcija jai pasakius siuos zodzius...bet kai pradejom nebereaguoti kazkaip jai savaime pasimirso thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2007 03 10, 15:01)
dickis mano irgi buvo pasigaves negraziu zodziu, as nekreipdavau demesio, nes kelis subarus ziuredavau kad dar dazniau kartoja, kai emiau nebekreipt aprimo, bet va mama mano isgirdus subare ji, tai jis vel savo vare ta grazuji ant 3 raidziu, tai kai mama vel isvaziavo is musu ir uzsimirso, tad mano nuomone reik paaiskintkad negrazu taip kalbet bet jei neklauso tada nekreipt demesio, matys kad neidomu ir pamirs, na cia mano nuomone

Sutinku drinks_cheers.gif Kuo labiau drausi tuo labaiu jis sakys koki negrazu zodi. Musu penkiametis kartais taip pat pasako zaizdamas koki zodeli, bet mes nlb kreipiam demesi, tai ziurek ir nebesako. Pasakom, kad taip negrazu sakyt, tik suauge kartais taip pasako ir tiek. Tai ir nustoja jis.
Atsakyti
pasakysiu is savo patirties,nekreipdavau demesio ir pamirsdavo ,nes aiskiai pamatydavo kad nieks negirdi tu zodziu arba i juos nereaguoja,bet karta negalejau nekreipti demesio ir suregavau staigiai ir paklausiau ka tai reiskia,tyla-tada paprasiau pakartoti,gerai isiklausiau,pagalvojau ir vel klausiu-kaip gali paaiskinti,ka tai reiskia,as nesuprantu,zinokit suveike kapitaliai,gal geda buvo pasakyt kad nesupranta pats ar nezino,nezinau,nes pasiaiskinimo taip ir nesulaukiau,bet tai mums padejo.Kai reikejo paaiskinti "zioplai" mamai ka tai reiskia,pasidare neidomu ir daugiau jokiu negeru zodziu is savo vaiko negirdejau,taigi,buna ir taip..........linkiu kiekvienai surasti savo buda siam reikaliukui spresti,tik nebarkit smile.gif
Atsakyti
o pas mus tai buvo taip : kazkada atejau pasiimt vaiko is darzelio, aukletoja pasake kad vaikutis sneka negrazius zodelius, grizom namo isgirdau kad jis vel pasake, tada as jam aiskinau kad negrazu sakyt ir t.t bet tai nesuveike, jis dar dazniau pradejo sakyt, tada as jam pasakiau kad vaikuciams kurie sneka negraziai reikia patrumpint liezuvi - nukirpti, jis nusijuoke ir toliau vyste negrazu zodineli, tada as paemiau zirkles paemiau jo liezuvi ir prikisau jas, pasakiau kad nukirpsiu jei dar karta isgirsiu, jis aisku issigando, bet daugiau niekad negirdejau jokiu negraziu zodziu thumbup.gif net jei isgirsta kad kazkas pasako tai iskart priena ir sako "jei dar isgirsiu nukirpsiu liezuvi" biggrin.gif o darzeli jo draugelis vienas tai labai negraziai sneka tai jis ji skundzia ir aukletojai ir man, ir netgi kai viena kart buvo draugas sveciuose isgirdo kaip tas keikiasi atbego pas mane ir sako "mama, duok zirkles as draugui nukirpsiu liezuvi, nes jis neklauso manes ir sneka negraziai" zinau kad ivariau gal vaikui baime, bet manau tai nebloga pamoka kolkas jam, svarbiausia kad to nepriimtu tiesmukiskai ir kam nors tikrai liezuvio nepatrumpintu blink.gif
Atsakyti
Mano mažiui dar tik 2metai ir 2mėn.,bet jau tokių žodžių išgirstu...prašėm,kad nesakytų ir barėm,net lupt gavo,bet nieks nepadeda.. verysad.gif Tai vieną dieną sugalvojau naują strategiją t.y.kai jis tik pasako kažką negražiaus,tai aš sakau ''čeburaška''ir tada pati''oi,nesakyk čeburaška'' bigsmile.gif Mažiui,aišku,patiko ir dabar sako čeburaška vietoj kažkokio kito negražaus žodžio...O "čeburaška'',nes tikrai nežino šio žodžio reikšmės ir tikrai neįprastas žodis,tai jam patinka.Nežinau kiek tai veiksminga bus,bet vis geriau nei nieko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tito_mama: 31 liepos 2007 - 12:50
QUOTE(Tito_mama @ 2007 07 31, 13:48)
Mano mažiui dar tik 2metai ir 2mėn.,bet jau tokių žodžių išgirstu...prašėm,kad nesakytų ir barėm,net lupt gavo,bet nieks nepadeda.. verysad.gif  Tai vieną dieną sugalvojau naują strategiją t.y.kai jis tik pasako kažką negražiaus,tai aš sakau ''čeburaška''ir tada pati''oi,nesakyk čeburaška'' bigsmile.gif Mažiui,aišku,patiko ir dabar sako čeburaška vietoj kažkokio kito negražaus žodžio...O "čeburaška'',nes tikrai nežino šio žodžio reikšmės ir tikrai neįprastas žodis,tai jam patinka.Nežinau kiek tai veiksminga bus,bet vis geriau nei nieko  4u.gif

labai gera idėja thumbup.gif
Atsakyti
reikia priziureti vaikus, toks jau darbas... mergaites kaip mergaites... o berniukai?! atsirado keli, 7-11 metu amziaus, keikiasi kaip kaliniai is rusu kalejimo, nemanau , kad bent puse savo zodziu supranta.... puse rusiskai, kitkas lietuviskai jau ir .... bet jau ne tik kad ir keikiasi, bet ir mergaites, kitu vaikus tokiu budu uzgaulioja, net nezinau kaip tvardyti, butu savi vaikai, bausmiu netaikau, bet uz tai, ka ten tenka isgirsti, tikrai ikisciau i burna muilo, o isplovus paklausciau ka dabar noretu pasakyti...

gal kas susidure? ka daryti? atsikerti .. eina toliau ...
mokai, kad negalima - kaip vanduo nuo zasies....
Atsakyti
paskaitot.. ir jokio atsakymo.. nagi\? negi nera jokiu minciu?
Atsakyti