Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji keikūnai

QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 01:37)
O ką daryt kai vaikas nesikeikia, o tiesiog atžagariai grubiai kalba.... ? "Aš tave išmesiu", "aš su tavim negyvensiu" ir t.t. ir dar su tokiu tonu ir arogancija, kad kartais jau net ne pikta o elementariai skaudu....
Mes tarpusavy tikrai taip nešnekam  schmoll.gif

as manau,kad taip vaikas galbut isreiskia jame susikaupusi pykti.ir sakyciau,kad yra gerai kad jis isilieja o ne viska savyje kaupia.paprasciausia gal vaikui truksta demesio,benravimo.
Atsakyti
man irgi atrodo, kad vaikui susikaupia pyktis, neigiamos emocijos ir jis paprasciausia, nezino kito budo, kaip jas isreiksti, kaip su jomis tvarkytis... siulyciau pasikalbeti su vaiku, ramiai be pykcio, paklausti, kodel jis piktas, paprasyti, kad papasakotu, kas ji taip supykde, na, tiesiog padeti jam issakyti tai, kas kaupiasi viduje... ir nereiketu i vaiko pykti atsakyti pykciu, nors kartais tai atrodo neimanoma, nes taip mes nemokom vaiku kaip tvarkytis su emocijomis, o tiesiog patvirtiname, kad jis teisingai elgiasi, juk mes irgi pykstame...ir gaunasi uzdaras ratas... verysad.gif
o su keiksmazodziais mes kovojam senu geru budu - Kaledu seneliu... juk vaikams, kurie negraziai kalba, kazin, ar kokia dovanele priklauso... zinokit padeda, mano pypliui 3,5 ir keiktis nustojo kaip burtu lazdele pamojus, ir dar kitus perspeja, kad gali dovanu ir negauti, jei negraziai kalbes... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 01:37)
O ką daryt kai vaikas nesikeikia, o tiesiog atžagariai grubiai kalba.... ? "Aš tave išmesiu", "aš su tavim negyvensiu" ir t.t. ir dar su tokiu tonu ir arogancija, kad kartais jau net ne pikta o elementariai skaudu....

maniskis irgi turi toki iproti, na o "Shudas" tai nenulipa nuo zodyno. zino, kad negerai, kalbeta buvo ne karta, bet vos supyksta is kart "shudas. as su tavim nedraugausiu / ismesiu / primusiu" blink.gif manau ismoko darzelyje, o ir televizijoj si zodi labai daznai isgirst galima sad.gif
ir jei suaugusiu pokalby kazkur is kalbos isprusta koks negrazesnis zodis, pats is kart pastebi ir pradeda rekt "tu negraziai sneki!!!" nors visumoj namie nei kas keikiasi, nei vieni kitiems grasina, nei barniai vyksta :|
i kalbas, kad negaus dovanu, saldainiu, filmuku neleisiu ziureti atsakymas irgi vienas "nu ir kas..." doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 12 gruodžio 2006 - 16:48
QUOTE(jurgixe @ 2006 12 09, 13:46)
as manau,kad taip vaikas galbut isreiskia jame susikaupusi pykti.ir sakyciau,kad yra gerai kad jis isilieja o ne viska savyje kaupia.paprasciausia gal vaikui truksta demesio,benravimo.

Na tai ir turėjau omenyje, kad taip kalba dažniausiai supykęs, kai nepatenkinami jo kaprizai. Kažkur skaičiau , kad reikia tokio amžiaus vaikus mokyti įvardinti emocijas - pykstu, liūdžiu ir t.t. nes jie to nemoka ir patys susipainioja jausmuose. Mes tai praktikuojam , visada bandau klausti kaip jis jaučiasi, kaip mano dėl ko; kartais pavyksta pasikalbėti, kartais kaip į sieną doh.gif
Manau išaugsim iš to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2006 03 29, 17:08)
4u.gif
3,5 pyplys keikiasi.ka daryt?baudziau visaip,dabar bandau ignoruot,ale jau nuo zmoniu geda verysad.gif viskas prasidejo kai isvaziavo su 'tikrais'vyrais kartingais vazinet,o kada baigsis jau neisivaizduoju...

maniskiui irgi beveik 3,5 m. ir kartais pasako smile.gif atvaziuojam i kiema, o musu vieta uzimta. vyras kazka pasako, o tas, sededamas savo keduteje reze 'nakui cia masina stovi' biggrin.gif abu susizvalgem, juoktis norisi smile.gif, bet nieko nesakem... geriau nekreipti demesio, nes kai pradedi sakyti 'negalima', tai dar labiau pradeda keiktis.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaake @ 2007 02 02, 21:12)
maniskiui irgi beveik 3,5 m. ir kartais pasako smile.gif atvaziuojam i kiema, o musu vieta uzimta. vyras kazka pasako, o tas, sededamas savo keduteje reze 'nakui cia masina stovi'  biggrin.gif abu susizvalgem, juoktis norisi smile.gif, bet nieko nesakem... geriau nekreipti demesio, nes kai pradedi sakyti 'negalima', tai dar labiau pradeda keiktis.

4u.gif maniškis jau didelis 7 -riu metų, kieme irgi prisigaude visokiu nešvankybių ,bet namuose negirdėjau ,o tas plovimas su muilų tai thumbup.gif ,jei tik išgirsiu taip ir padarysiu,galės burbuliukus leisti per burną lotuliukas.gif ,ir keiktis tikrai nenorės. ax.gif gera tema thumbup.gif ,tik užsigulėjo kažkaip ,o diskutuoti tikrai yra apie ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2006 12 09, 00:37)

tai mano vaikas sako ,kaip užaugsiu tai nužudysiu mamą {čia jis taip aukletojai sakė}man kaip jinai pasakė tai neturėjau kur akių dėti doh.gif blush2.gif ,sako kažkas pas jus namie atsitiko ,kad vaikas tai šneka ,o dar jisai trys dienas nebuvo darželyje doh.gif kosėjo labai tai neleidau ,kaip paklausiai karoli ,kodėl tu taip sakei sako ,aš pajuokavau ,tai suprask kaip nori ,o jau aukletojos pagalvojo ,kad namuose kažkas negerai,mano vaikis irgi kartais grubiai šneka ,sakau kodėl tokiu tonu šneki ,sako netyčia , unsure.gif aš tik juokauju ,man taip atrodo ,kad jis nelabai supranta ,kas yra grubu ,o kas juokinga rolleyes.gif ,bet pykčio tikrai nenori parodyti tai va
Atsakyti
Toleruojam laisvą verbalinės ekspresijos formą, nei patiems nesinori restrikcijuoti savęs, nei vaiko. Keikės ir siuntinėjo į visas penkias pasaulio puses visos trys - išaugo, svetimiems tiesiog paaiškindavom, kad dabar tokia stadija ir, kad neverta kreipti dėmesio. Dabar visos pakankamai mandagios ir be 'riebių' keiskmažodžių leksikone, nenaudojant drausminimų, muilo ir moralų mirksiukas.gif
Atsakyti
Dukrai greit 9 metai. Nera gyvenime nusikeikusi, ji net zodzio sudas negali pakartoti, jai tai negrazu, nemandagu.
Sunui 5.5 metai, irgi nera nusikeikes, net i galva jam neateina. Is kur vaikai gali keiktis?
Jei tevai blogai aukleja, neapaaiskina apie blogus zodzius.
Papildyta:
Man irgi nepatinka kai aplinkiniai linke spresti apie vaiko seima is jo kalbu ar darbu. Mano vyras nufilmavo kaip vaikai zaisdami musasi tarpusavyje, grumiasi...is visu jegu. Tai jie ten su visokiais garsais, ir juoko ir riaumojimo kariavo. Galetum pagalvoti, kad rimtai ten jie...bet juokiasi tuo paciu.
Na tai esme tame, kad mano mama pamate ta nufilmuota vaizda ir aptirpo. Ji dabar jau gilioje depresijoje, kad musu seimoje vyrauja egresija ir smurtas, o as tikriausiai visa tai slepiu ir kenciu doh.gif
Atsakyti
aplinkinių jau toks darbas galvas kraipyti mirksiukas.gif
man nei šilta, nei šalta nuo to irnesakyk.gif buvo, kad troleibuse muistytis ir pykti pradėjo, tuoj bobelės, va alkaną vaiką išvežė doh.gif lotuliukas.gif

o keiktis ir mano mažoji buvo pradėjus, bet kaip prasidėjo, taip ir baigėsi, mes nereagavom į jos posakius su prieskoniu f**k
Atsakyti
QUOTE(taza @ 2006 03 31, 11:30)
Maniškis tokio amžiaus irgi išgirdo iš didesnių vaikų žodį b****, tai ir jis pradėjo taip šnekėti. Bet aš išgirdusi vis paklausdavau ką tas žodis reiškia. Kadangi nežinojo, tai greitai liovėsi jį vartojęs. Dabar darželyje yra vaikas kuris keikiasi, bet kažkaip išaiškinom kad jei kitas vaikas negražiai šneka, tai nereikia visko kartoti. Juk jis ne tas vaikas. Kol kas jokių keiksmažodžių negirdim iš jo. Lauksim paauglystės... biggrin.gif

mes darem panasiai, veliau aiskinom ka tie zodziai reiskia ir kokie zmones tokius dazniausiai naudoja.
Nezinau kaip mokykloj jie elgiasi, bet mum saviskiu keikiantis netenka girdet.
Atsakyti
Prausti burną su muilu man atrodo žiauru, manau, tai ne tik fizinė bausmė kiek pažeminimas vaikui. Tikrai nepritariu schmoll.gif
Mes negražius žodžius bandome išgyvendinti "moraliniu spaudimu", atrodo, kad pasiteisina smile.gif
Atsakyti