Mano mergina irgi retkarčiais parodo "savo erudiciją" Kol kas ignoruojam, bet muilą teks prisiminti. Dabar gydom ausytes, nes pradėjo ne visada išgirsti ką tėveliai sako
QUOTE(Bittersweets @ 2006 03 31, 18:52)
Aš savo 10mečiui pusproliui paaiškinau ******, nachui, jobtvaimat reikšmes, tai dabar niekada nebeišgirsi sakant ..
O kaip su mažais vaikais, tai nežinau, gal tikrai geras būdas liežuvį pamuilint
O kaip su mažais vaikais, tai nežinau, gal tikrai geras būdas liežuvį pamuilint
As irgi savo pusbroliukui isaiskinau tuos rusiskus zodzius ir dar "zajebis". Kai suzinojo reiksmes - daugiau nevartojo. O ir dediene manau dekinga, nes jai geda buvo verst, ka vaikas sako ir pats nesupranta.
O as,kai mano mergina nusikeikia,nuo pat mazens sakydavau,kad tai labai negrazus zodelis,dar apsimetu,kad verkiu,tai ji prieina,apkabina,ir pasako,kad daugiau negraziu zodeliu nesakys
Papildyta:
Tiesa,papasaksiu viena baika.iseinam is laiptines,ir pro pat vaikinas,man pasirode,lyg "metalistas"praejo,tai ji ant viso kiemo kaip susuko,mama ziurek ankogolikas eina(tipo alkoholikas).O mieste,laukiant autobuso moteris "labai pavargusi" sedejo ant suoliuko.Tai atsisuko mazoji ir tyliai sako:mam,o cia bijoke?(tipo pijoke). Darzelyje tokiu dalyku prisirinko.
Papildyta:
Tiesa,papasaksiu viena baika.iseinam is laiptines,ir pro pat vaikinas,man pasirode,lyg "metalistas"praejo,tai ji ant viso kiemo kaip susuko,mama ziurek ankogolikas eina(tipo alkoholikas).O mieste,laukiant autobuso moteris "labai pavargusi" sedejo ant suoliuko.Tai atsisuko mazoji ir tyliai sako:mam,o cia bijoke?(tipo pijoke). Darzelyje tokiu dalyku prisirinko.
Kai sūnelis negražiai pakalbejo, tai močiutė pasiūle užbert pipiriukų ant liežuvio. Keletą kartų kartojo, kad taip bus, jei nesiliaus. Vaikas susidomejo ir pats paprašė "tų pipiriukų" paragaut. Močiutės nuostabai, anūkeliui jų skonis patiko
O dabar tai bandysiu muiliuko terapiją ir aš, nes jau bandžiau ir per lūpytes suduot, ir aiškint,bet nepadeda. Manau, keturmetis jau suvokia, kad supykus nedera vadint namiškių kvailiu ar šūdu, bet tas jo įprotis ėmė erzint. bandžiau nekreipt dėmesio, bet kantrybė trūko, kai tokiais žodeliais pavadino močiutę.
man siaubingai gėda prieš mamą, ir pikta, kad nesugebu iteigt vaikui, kad negalima supykus visų šudint...
Pradedu jaustis bejege, kai kartoja ir laukia kokia bus mano reakcija.
Kolkas nera rusiškų keiksmažodžių, bet man labai gana ir šių...
Tiesiai pasako vaikas, kas taip darželyje kalba. O jam ir prilimpa...
Rytoj bandysiu muilo terapiją ir laukiu Jūsų, mamytes, minčių ir patarimų šiuo klausimu
O dabar tai bandysiu muiliuko terapiją ir aš, nes jau bandžiau ir per lūpytes suduot, ir aiškint,bet nepadeda. Manau, keturmetis jau suvokia, kad supykus nedera vadint namiškių kvailiu ar šūdu, bet tas jo įprotis ėmė erzint. bandžiau nekreipt dėmesio, bet kantrybė trūko, kai tokiais žodeliais pavadino močiutę.
man siaubingai gėda prieš mamą, ir pikta, kad nesugebu iteigt vaikui, kad negalima supykus visų šudint...
Pradedu jaustis bejege, kai kartoja ir laukia kokia bus mano reakcija.
Kolkas nera rusiškų keiksmažodžių, bet man labai gana ir šių...
Tiesiai pasako vaikas, kas taip darželyje kalba. O jam ir prilimpa...
Rytoj bandysiu muilo terapiją ir laukiu Jūsų, mamytes, minčių ir patarimų šiuo klausimu
na kas del keiksmazodziu tai manau kad kiekvienas vaikas ju parsinesa is darzelio, tik nereikia labai jau to sureiksminti, nes kai nekeripi demesio vaikas mato kad tevam tas neaktualu, namie jie taip nekalba tai tik paklausia kodel kiti taip kalba, tada jam paaiskini kad ne viskas ka kiti daro yra gerai viska su juo issiaiskini ir viskas kazkaip dideliu problemu del to ir nebuvo, bet gal dar bus?
As tai savo dicki paemiau uz sprando primuilinau kempine ir gerai patryniau veideli uz grazias pamokas Mazoji ziurejo dabar sakau ateik tu ta i asaras brolis irgi vos nebliauna. Sedejo paskui apsikabine tai mazoji sako daugiau nesakykim Ziuresim ar nepamirs
muilas? o kur moralas?gal verta dažniau pasikalbėti ,pasiaiškinti su vaiku?mes dažnai žaidžiame tokį žaidimą ,,galima- negalima ,, .aš pasakau koki sakinį ,vaikai sako,ar tai daryti galima ar ne.pvz. daužyti langus?ne plėšyti gėles?ne pasisveikinti su kaimyne/taip.kai dega namai,daužyti langus?taip ir t.t beveik kasdien aptariame išgirstus ,matytus dalykus .pvz ka greitoji veikia,kaip nubaudžiamas vagis,kas mus saugo,kaip elgtis jei bando gatvėj nuskrisusti,kas yra melas,keiksmažodžiai,narkotikai ir t.t. vaikai labai natūraliai ,žaisdami,susipažysta su žmonėmis,soc. aplinka,žino elementrias etikos normas.nesu girdėjusi jų keikiantis ,nes puikiai žino narkotikų
,melo , keiksmažodžių žalą ir t.t
,melo , keiksmažodžių žalą ir t.t
maniskis irgi buvo kieme "prisirinkes" graziu zodeliu. Tai viena karta nebeistverusi, pamuilinau liezuviuka... tai dabar pamirsome visus negrazius zodzius, nes daugiau burnytes nenori plauti:)
maniskis irgi turi turtinga zodyna jam dar nera ne triju
kai ka is darzelio parsinese visokius pimpa ir pan.nemazai ismoko is vyro brolio ir seip kai isvaziuoja su tetuku i sporto sale tai irgi pramoksta perliuku.o vyras juokiasi as tai siuntu nes man visai nejuokinga kai jis man sako "zdarov einam gert alaus"topas aisku labai riebus rusiskas keiksmazodis istartas labai piktai ir aiskiai.ir kartojo be sustojimo kelis kartus kol as sedejau suakmenejusi. bandziau sneket bet jis nereguoja tik juokiasi.bandysiu ir as burnyte bart del muilo nezinau kazkaip gaila... bijau kad darzely aukletojai nepasakytu,jau isivaizduoju ka ji pagalvotu apie musu seima.
kai ka is darzelio parsinese visokius pimpa ir pan.nemazai ismoko is vyro brolio ir seip kai isvaziuoja su tetuku i sporto sale tai irgi pramoksta perliuku.o vyras juokiasi as tai siuntu nes man visai nejuokinga kai jis man sako "zdarov einam gert alaus"topas aisku labai riebus rusiskas keiksmazodis istartas labai piktai ir aiskiai.ir kartojo be sustojimo kelis kartus kol as sedejau suakmenejusi. bandziau sneket bet jis nereguoja tik juokiasi.bandysiu ir as burnyte bart del muilo nezinau kazkaip gaila... bijau kad darzely aukletojai nepasakytu,jau isivaizduoju ka ji pagalvotu apie musu seima.
bent kol kas nesikeikia,o ir darzeli aukletoja labai gedina jei kuris taip daro,jei netycia kas susikeikia prie jos tai ji is kart pasako,kad negalima taip sneket
O ką daryt kai vaikas nesikeikia, o tiesiog atžagariai grubiai kalba.... ? "Aš tave išmesiu", "aš su tavim negyvensiu" ir t.t. ir dar su tokiu tonu ir arogancija, kad kartais jau net ne pikta o elementariai skaudu....
Mes tarpusavy tikrai taip nešnekam
Mes tarpusavy tikrai taip nešnekam