Įkraunama...
Įkraunama...

Mažieji keikūnai

mano sūnėnas 4 m. buvo pradėjęs labai džnai sakyti šū..lis, ir žmones taip vadino ir šiaip. Tai mes jam paaiškinom, kad jei nuolat kartos šį žodį, tai kalėdų senelis supras, kad jis nori tokios dovanos ir atneš jam šū..lį ir tualetinio popieriaus. Kalėdų išvakarės - ant grindų pribėrėm miltų, kad matytume kas naktį vaikščios, ir vaikščiojo smile.gif maži nykštukai smile.gif, pėdutes ryte radom ir takelio gale ruloną tualetinio popieriaus. nustebo vaikiukas, o mašinytės kur? suveikė, žiūrėsim kiek ilgai mirksiukas.gif Aišku jei koks kitas žodis "dovanėlę" sunkiau sugalvoti.
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2009 12 28, 15:48)
mano sūnėnas 4 m. buvo pradėjęs labai džnai sakyti šū..lis, ir žmones taip vadino ir šiaip. Tai mes jam paaiškinom, kad jei nuolat kartos šį žodį, tai kalėdų senelis supras, kad jis nori tokios dovanos ir atneš jam šū..lį ir tualetinio popieriaus. Kalėdų išvakarės - ant grindų pribėrėm miltų, kad matytume kas naktį vaikščios, ir vaikščiojo smile.gif maži nykštukai smile.gif, pėdutes ryte radom ir takelio gale ruloną tualetinio popieriaus. nustebo vaikiukas, o mašinytės kur? suveikė, žiūrėsim kiek ilgai mirksiukas.gif Aišku jei koks kitas žodis "dovanėlę" sunkiau sugalvoti.

kai tu busi sena.
Gyvensi prieglaudoj.
Ir, kamuojama silpnaprotystes, lingiosi galva ir kartosi sodi "sudas"...
Tavo vaikai atnes tau kaledu proga sikamo popieriau rulona, stoves ratu ir zvengs is taves...
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.201 @ 2009 12 28, 20:07)
kai tu busi sena.
Gyvensi prieglaudoj.
Ir, kamuojama silpnaprotystes, lingiosi galva ir kartosi sodi "sudas"...
Tavo vaikai atnes tau kaledu proga sikamo popieriau rulona, stoves ratu ir zvengs is taves...

Kiek tau metų? Ir iš kur toks mąstymas neigiamas ir šaltas?
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2009 12 28, 23:59)

Kiek tau metų? Ir iš kur toks mąstymas neigiamas ir šaltas?

teigiamo ir silto mastymo pavyzdziai is forumo:
"kiek kainuoja pasididinti krutine?"
"kai vaikas keikiasi, as jam sakau kad jo liezuvis supus"
"kaip susilaukti tam tikros lyties kudikio?"
"ar pastosiu, jei santykiausiu zemyn galva?"........

Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.200 jubiliejinis @ 2009 12 29, 14:27)
teigiamo ir silto mastymo pavyzdziai is forumo:
"kiek kainuoja pasididinti krutine?"
"kai vaikas keikiasi, as jam sakau kad jo liezuvis supus"
"kaip susilaukti tam tikros lyties kudikio?"
"ar pastosiu, jei santykiausiu zemyn galva?"........

Tikrai blondinas lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir mes bandom nekreipt dėmesio, mažei 4 ,bet broliui 10 m. jam l juokinga.Bet kaip jie pritaiko ,žaidžia abu mažoji prašo duoti rankas,brolis neduoda,ji supyksta,duok bl..t rankas.Ir atrodo namie nesikeikiam.O kai sako, eik tu nakas,mes sakom ,kad česnakas. verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
visu pirma manu reiketu nesikeikti vaikui girdint smile.gif
ignoravimas keikimuisi manau nelabai pades,neduok die ipras smile.gif
reikia paaiskinti kad tai yra labai negrazu,ir kad jai nenustos negrazeje kalbeja,visai su juo bus nekalbama,mano maziui 2,6m tai padejo,bet gal visa menesi teko su juo visaip kalbetis kol nepagrasinau smile.gif , o visokie ten "nupus leizuvis" ir,ar t"uoj muilu liezuviuka isplausiu,kad negrazius zodzius sako" tik juoka jam sukeldavo lotuliukas.gif
su vyru kad prie vaiko nesikeiktu dar dirbama doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Neperskaičiau visos temos, tad sorry, jei pasikartosiu, bet KUR JŪSŲ VAIKAI IŠGIRSTA KEIKSMAŽODŽIUS???? mūsų namuose nesikeikiama, artimųjų rate nieks nesikeikia, vaikai nebendruaja su tokiais vaikais, iš kurių išgirstų keiksmažodį. Gal dėl to, kad aš auginu dukras, gal man dėl to nesuprantama?
Atsakyti
QUOTE(jolka1224 @ 2010 01 22, 10:06)
Neperskaičiau visos temos, tad sorry, jei pasikartosiu, bet  KUR JŪSŲ VAIKAI IŠGIRSTA KEIKSMAŽODŽIUS????  mūsų namuose nesikeikiama, artimųjų rate nieks nesikeikia, vaikai nebendruaja su tokiais vaikais, iš kurių išgirstų keiksmažodį. Gal dėl to, kad aš auginu dukras, gal man dėl to nesuprantama?

keiksmažodžių vaikas gali išgirsti parduotuvėje, gatvėje, nebūtina su kuom nors bendrauti, eina pro šoną paauglių šmotas, ir beria "perliukus", o tokie mažiukai snargliukai, labai pagauną tuos "blogus" žodelius.
Gerai, kad jūsų aplinkoje nėra besikeikiančių, tik keistai nuskambėjo, kad jūsų vaikai nebendrauja su tokiais, iš kurių išgirstų keiksmažodį. Ar čia tikslingai nebendrauja, ar čia jūsų indėlis, ar tiesiog tokia aplinka? Nes, tarkim, maniškė, pirmuosius keiksmažodžius parsinešė iš darželio, plius t.p. negaliu garantuoti, o gal ir kur kieme nugirdo, kas žino. Aš t.p. auginu dvi dukras, bet aš su tokiais dalykais susidūriau, tad jie man suprantami.
Atsakyti
QUOTE(jolka1224 @ 2010 01 22, 11:06)
Neperskaičiau visos temos, tad sorry, jei pasikartosiu, bet  KUR JŪSŲ VAIKAI IŠGIRSTA KEIKSMAŽODŽIUS????  mūsų namuose nesikeikiama, artimųjų rate nieks nesikeikia, vaikai nebendruaja su tokiais vaikais, iš kurių išgirstų keiksmažodį. Gal dėl to, kad aš auginu dukras, gal man dėl to nesuprantama?

Maniškis tai parsineša iš darželio,galima sakyti po diena kas naujieną.
Atsakyti
O mes nebijome keiksmažodžių, neteikiame tam labai didelės reikšmės nuo mažumės. Vyras būna pasikeikia, ypač bendraudamas su draugais telefonu. Bet mūsų auklėjimo principas paprastas: geriau žinoti kas tai ir kad tai blogi žodžiai, kada jie sakomi, nei kad nežinotų kas čia per žodžiai ir nežinotų kada sakomi. Tame ir yra klaida, kad vaikai nežino, prisigaudo, po to tėveliai raudonuoja.

Gal tai ir klaidingas metodas, užtat rezultatas aiškus - vaikai nesikeikia. Bet žino, ką pasakyti "reikalui esant" tarp bendraamžių. Nes bendraamžiai tokie patys keikūnai. Pasaulio nepakeisi, kitų svetimų neauklėsi. Savi "orientuojasi" situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(padukele-as146 @ 2010 01 02, 14:02)
Na ir mes bandom nekreipt  dėmesio, mažei 4 ,bet broliui 10 m. jam l juokinga.Bet kaip jie pritaiko ,žaidžia abu mažoji prašo duoti rankas,brolis neduoda,ji supyksta,duok bl..t rankas.Ir atrodo namie nesikeikiam.O kai sako, eik tu nakas,mes sakom ,kad česnakas. verysad.gif  blush2.gif

Mano pazystama taip pat pasake isgirdus is vaikiuko sita zodi,tik iskart nusivede i virtuve ir dave cesnako,sako nugi kask taigi prasei,vaikiukas atsikando,daugiau to zodzio nevartoja biggrin.gif
Atsakyti