manasis dar nesikeikia,bet jei tokiu atveju taikyciau skalavimo ''bausme'' jauciu nenustotu keiktis,nes burna skalaut jam vienas maloniausiu darbu/zaidimu
As esu girdejusi, kad nereikia kreipti demesio, jei vaikas nusikeikia, tada jis kazkaip greiciau pamirsta, nes niekam tas zodis neidomus.
Iš mūsų pačių išsprūsta nelabai jau gražių žodžių, tai vaikas labai jau greitai juos pagauna Man tai keista, kaip vaikai atsirenka kada jį pritaikyti. Pvz. žaidžia ką nors ir nesiseka, tai trenkia žaisliuką ir sako šudas Tai dabar ir mes labai kontroliuoti save pradėjom, bet kadangi kartais neišvengiamos emocijos būna, tai aš pradėjau vartoti žodį siaubas, tai ir ji perėmė jį.
mano brolio vaikas "zodiniu gerybiu" parsinesa is darzelio, bet tevelis graziai su juo pabendrauja ir jis lyg supranta kad taip kalbeti nera grazu
maniskis buvo ismokes keleta "tokiu" zodeliu,nekreipem su vyru i tai demesio ir pamirso bet durne tu ar melage,kai susinervina pasako
maniškė irgi moka kelis greitai pasigauna du žodelius is B (bl.. ir blem..) pasigavo is tetuko, kuris mėgsta juodu, tai buna kad ji pakartoja juos ir tiek, jokiu priemoniu nesiemam, o ir šiaip mano galva geriausia visai į tai nereaguot, o vyriasniu paprastu tonu paprasyt paaiskint juos, galima ir į žodyna pasižiūrėt, kad tokio niekur nėr...
kai mes atvykom i anglija pries metus jo pirmas zodis ismoktas fakoftai dar ir dabar nepamirsta
vakar pasiemu is darzelio jam auketoja sako bai bai,jis tyli isejom uz duru atsisuko ir vel nusikeike jau net juokas neima ir nezinau kaip ismust jam ta zodi is jo mazos galveles
vakar pasiemu is darzelio jam auketoja sako bai bai,jis tyli isejom uz duru atsisuko ir vel nusikeike jau net juokas neima ir nezinau kaip ismust jam ta zodi is jo mazos galveles
Maniškis dar nelabai žiūri vaikiškus filmukus, bet aš kai pasiklausiau kaip jie įgarsinti lietuviškai ( ne visi žinoma) , tai iš ten ir ima vaikai, "šūdas" ir kitus žodžius. Juk multikus tai jie žiūri...
Dar ir filmukus reikia peržiūrėti prieš vaikui rodant
Dar ir filmukus reikia peržiūrėti prieš vaikui rodant
QUOTE(pingpongute @ 2009 03 04, 10:58)
būtent, kai tik pradėjo žiūrėt multikus tai supratau, nes būdavo netgi mano galva visai nekenksmingų ir nebaisių scenų, kurių mažoji baisiai bijo, tarkim viena jų - Madagaskaro pirmos dalies pati pradžia, zebriukas taip ramiai svajingai sokinėja ir liūtas jį išgazdina, visada persuku, nes manoji įsijaučia į tą svajingą muziką ir labai išsigąsta to BU Apie baisius herojus jau nė kalbėt nereik
prie mūsų nesikeikia. O daržely? Nežinau...
Kai per "Dviračio žinias" pradėjo skambėti žodis nafik, mūsų vaikui, aišku, labai patiko. Paaiškinau, kad tik ten, per televizorių, gali sakyti ir suaugę. Kadangi tu esi vaikas, tai gali vieną kartą per dieną.. Suveikė. Kaip prisimindavo, paklausdavo, ar gali pasakyti nafik.. Kai leisdavau, tai vieną kartą pasakydavo, o paskui vėl dienai ar porai nebereikėdavo.
Kai per "Dviračio žinias" pradėjo skambėti žodis nafik, mūsų vaikui, aišku, labai patiko. Paaiškinau, kad tik ten, per televizorių, gali sakyti ir suaugę. Kadangi tu esi vaikas, tai gali vieną kartą per dieną.. Suveikė. Kaip prisimindavo, paklausdavo, ar gali pasakyti nafik.. Kai leisdavau, tai vieną kartą pasakydavo, o paskui vėl dienai ar porai nebereikėdavo.
Mano mažiuko žodynėlis tai nemenkas . Šiaip namie mes visiškai nesikeikiam man labai nepatinka, na o vaikas daug žodelių parsinešė iš darželio . Sudraudžiam bet kad labai griežtai tai ne, nes dažniau kartoja .