aciu labai mielosios mamos uz palaikyma ir patarimus!
tikrai padejot-ramiau ir lengviau ant sirdies-kai issipasakoji!
ir dar gauni palaikyma-bei patarimu!
O jus man pasakykit, ar zodis "Zdraica" yra negrazus??? As kartais savo mazaja taip pavadinu, kai daro ka nors negerai, tai man aukletoja pasake, kad ji pavartojo toki zodi ir pasake, kad mamyte taip sake, kai ji su koja uzdarinejo spinteles dureles. As net isiziojau ir paklausiau aukletojos, ar cia labai negrazus zodis ??? O ji man, beje, labai arogantisku tonu sako "O ka jis jums grazus??' Tai vat ir pasimeciau Ka jus i tai?
QUOTE(ruta19 @ 2008 11 19, 14:13)
O jus man pasakykit, ar zodis "Zdraica" yra negrazus??? As kartais savo mazaja taip pavadinu, kai daro ka nors negerai, tai man aukletoja pasake, kad ji pavartojo toki zodi ir pasake, kad mamyte taip sake, kai ji su koja uzdarinejo spinteles dureles. As net isiziojau ir paklausiau aukletojos, ar cia labai negrazus zodis ??? O ji man, beje, labai arogantisku tonu sako "O ka jis jums grazus??' Tai vat ir pasimeciau Ka jus i tai?
Na, gal auklėtojos rusų kalbos žinios labai prastos .
Jūs įsijunkite durnių ir padarykite vertimą, sakydama jai, kad lietuviškai tai reiškia....ir manau baigsis kabinėjimasis .
QUOTE(Limcamca @ 2008 05 03, 11:18)
Oi, turiu problemą žinokit. Mano sūnus draugauja su kaimynų mergaite. O jos mama siaubingai keikiasi. Nu ką, ir maniškis pradėjo. Bandau nekreipti dėmesio, bet jis tuos rusiškus žodžius, įterpia į paprastus eilinius, kasdieninius sakinius Kalbėjau su ta mama, prašiau, kad bent prie vaikų nesikeiktų, bandžiau sūnaus ten neleisti, arba, kad su mergaite pas mus žaistų, bet nepavyksta taip visiškai nulaikyti, nes ji kartais kol išeina kur nors, triaukščiais keiksmažodžiais per visus namus pasimėto
as savo sunui liepdavau skalauti burna nuo negraziu zodziu,veiksminga, net ir pati gavau is sunaus pastaba ir gavau skalauti burna
QUOTE(saulyte2 @ 2008 12 03, 12:20)
as savo sunui liepdavau skalauti burna nuo negraziu zodziu,veiksminga, net ir pati gavau is sunaus pastaba ir gavau skalauti burna
Is tikruju gera mintis O ar daugaiu nesikeikia?
nežinau kaip su didesniais, bet darželinukams dažniausiai suveikia jei tiesiog nekreipi dėmesio. mama dirba mokytoja su penktokais. kol auklėjo dėl keikimosi tol keikėsi, o kai ėmė ignoruoti ar pasišaipydavo, tai nustojo vartoti keiksmažodžius. mama sakė, kad taip vaikai bandė patraukti į save dėmesį, pasirodyti kietais. o kai sulaukė kitokios reakcijos nei tikėjosi - liovėsi.
QUOTE(Sigitara @ 2008 12 04, 13:52)
Is tikruju gera mintis O ar daugaiu nesikeikia?
dabar jau septintokas tai mokykloj pasitaiko kad keikiasi,bet namie nesu girdejusi, o maziems tai padeda nes pazistami irgi taip dare
Tikrai labai gera mintis cia su tuo skalavimu, reikes pabandyti ir mums kai prireiks.
QUOTE(vaival @ 2008 11 19, 14:25)
Na, gal auklėtojos rusų kalbos žinios labai prastos .
Jūs įsijunkite durnių ir padarykite vertimą, sakydama jai, kad lietuviškai tai reiškia....ir manau baigsis kabinėjimasis .
'Zdraica" tai lenkiškas žodis ir reiškia "išdavikas".
QUOTE(Emili.. @ 2008 12 08, 16:14)
Tikrai labai gera mintis cia su tuo skalavimu, reikes pabandyti ir mums kai prireiks.
tikrai, tai pati geriausia priemone, ir dar piktu veidu reik liept