QUOTE(mamakauniete @ 2008 03 27, 15:06)
nemanau , kad bent puse savo zodziu supranta.... puse rusiskai, kitkas lietuviskai jau ir .... bet jau ne tik kad ir keikiasi, bet ir mergaites, kitu vaikus tokiu budu uzgaulioja, net nezinau kaip tvardyti,
O gal reikėtų pabandyti jiems išversti tuos keiksmažodžius, na, ne visai tiksliai, gal aptakiau, bet bent jau parodyti, apie ka ir kaip ten kalbama... pvz., apie mamas (... tvaju....) aš pati, kiek atsimenu, tik paauglystėje ėmiau suprasti, ką reiškia tie keiksmažodžiai...
QUOTE(toshkaite @ 2008 03 28, 12:02)
O gal reikėtų pabandyti jiems išversti tuos keiksmažodžius, na, ne visai tiksliai, gal aptakiau, bet bent jau parodyti, apie ka ir kaip ten kalbama... pvz., apie mamas (... tvaju....) aš pati, kiek atsimenu, tik paauglystėje ėmiau suprasti, ką reiškia tie keiksmažodžiai...
bijau versti, nes kad daugmaz kai pasikeikia rusiskai, ciut ne ta pati dar uztvrtina lietuviskai rusiskai tai rusiskai ... bet ir lietuviskai, kad ne svari burnele...
Skaiciau, kad geriausias budas - tai nekreipti demesio, "negirdeti". Nes taip darydami vaikai nesupranta tu zodziu prasmes, bet zino, kad jei keiksis, butinai gaus taip norimo suaugusiu demesio.
o kas per vaikai, jei ne jūsų? mokiniai, auklėtiniai?
šiaip galima pabandyt paklaust: ar mamytė ir tėvelis taip šneka? ar čia tavo tokia keista pavardė?
gal susigės...
arba "konkursą" padaryt: nesikeikiančiam vaikui -- prizas.
nors ką iš vaikų norėt. vakar vedžiojau šunis su kaimyne. atrodo, lyg tvarkinga, kultūringa moteris. tai va jinai numetė šiukšlę. pro šalį ėjęs vyras pasakė jai pastabą. ta kad prapliups keiksmais, rusiškais triaukščiais, visais kokius moka... Tas ant jos atgal. Net žvengt ėmiau kaip tie du žmonios koliojosi. O tas vyras su vaiku buvo... iš tikro, tai visai nejuokinga.
šiaip galima pabandyt paklaust: ar mamytė ir tėvelis taip šneka? ar čia tavo tokia keista pavardė?
gal susigės...
nors ką iš vaikų norėt. vakar vedžiojau šunis su kaimyne. atrodo, lyg tvarkinga, kultūringa moteris. tai va jinai numetė šiukšlę. pro šalį ėjęs vyras pasakė jai pastabą. ta kad prapliups keiksmais, rusiškais triaukščiais, visais kokius moka... Tas ant jos atgal. Net žvengt ėmiau kaip tie du žmonios koliojosi. O tas vyras su vaiku buvo... iš tikro, tai visai nejuokinga.
QUOTE(Sicilly @ 2008 03 31, 12:46)
Skaiciau, kad geriausias budas - tai nekreipti demesio, "negirdeti". Nes taip darydami vaikai nesupranta tu zodziu prasmes, bet zino, kad jei keiksis, butinai gaus taip norimo suaugusiu demesio.
atrodo geras budas... gal is tiesu taip reiks pabandyti ir padaryti.. tik kad paskui nesugalvotu dar geresniu demesio gavimo priemoniu
QUOTE(Dios @ 2008 03 31, 12:56)
o kas per vaikai, jei ne jūsų? mokiniai, auklėtiniai?
gal susigės...
gal susigės...
aukletiniai. ne pagal profesija cia man .... bet drauge reikia pavaduoti kuri laika, tai bandau suktis is padeties.
kad apie konkursa man ir i galva nesove... is keliasdesimt vaiku tik keletas, tai jiems cia nemotais bus.. o kas priza pasiims jau ir pries konkursa aisku ...
Mano dukrytė nugirdo negerą žodį, tai dabar kartoja, bandau nekreipti dėmesio, stengiuosi, kad pakeistų normaliu, bet vis vien išsprūsta tas blogiukas, tada sudrausminu, tam kartui padeda, o po kiek laiko vėl pasikartoja. Nu gėda bus jei prie žmonių taip pasakys
QUOTE(olivija1981 @ 2008 04 13, 21:09)
Mano dukrytė nugirdo negerą žodį, tai dabar kartoja, bandau nekreipti dėmesio, stengiuosi, kad pakeistų normaliu, bet vis vien išsprūsta tas blogiukas, tada sudrausminu, tam kartui padeda, o po kiek laiko vėl pasikartoja. Nu gėda bus jei prie žmonių taip pasakys
Reiktų visiškai nekreipti dėmesio ir jokiu būdu nekelti ovacijų dėl to žodžio. Nes vaikui bus "kabliukas" atkreipti tėvų dėmesį. Jeigu supranta, gali paaiškinti, kad taip šneka tik blogi vaikai ar pan.
o aš tai pasakau, kad taip negražu ir daugiau nekreipiu dėmesio. Mažylė pamato, kad nieko čia linksmo ir įdomaus ir daugiau nesikeikia. Buvo po kalėdų įstrigusi frazė iš laidos Dzin "einam kiaulių birbint", kadangi dar kiti vaikai pasijuokė iš Gabijos, tai kartojo nesiliaudama. O dar viena frazė iš tos pačios laidos "galiu apsišikt" praėjo be jokios aplinkinių reakcijos, todėl greit užsimiršo. Bjauru - juk tai buvo tik anonsas, o mažyliai viską taip gerai atsimena UŽDRAUST TOKIAS FRAZES IKI 22.00 NET ANONSUOT
Vaikai išgirdę naują žodį, labai greitai jį įsimena. Ypač daug negražių žodžių išgista darželyje ar kieme. Išgirdus, kad vaikai negražius žodžius vartoja, ir negali jų pamiršti, aiškindavau, kad tai labai negražūs žodžiai, ir nenoriu ,kad vaikai juos kartotų. Dabar mano vaikai išgirdę naują žodį, visuomet paklausia, ar tai gražus žodis, ką jis reiškia.
Aciu uz patarimus mielos mamos, ko gero daugeliui mamu dar su tokia problema teks sudurti, juk mazieji viska isimena, jie mokosi, tik atsitinka taip kad nugirsta ir negeru zodziu. Nekreipiu demesio, tai ji pasakiusi,pasitaiso, tikiuosi viskas praeis.
mano sunelis taip pat pasako negraziu zodziu,bet as i tai demesio nekreipiu.O va is aukletojos gavau pastaba,kad negraziai sneka.Ji man pasake,kaip teveliai sneka namie taip ir vaikai darzely,su tuo nesutikau jos pasakymu tik mintyse.tai beprasmiska jai pasakyti kad mes namie tikrai tokiu zodziu nenaudojam,as savo mazylio paklausiau is kur moki jis man pasake kad vienas darzelinukas jam i ausi pasake.