Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Degute, grazi mergyte, labai patinka, tas svarumas nuotraukos wub.gif

Wyshnia, sunepatoginai, bet aciu blush2.gif biggrin.gif

Apie dvi valandas dariau Kaledini koliaza doh.gif ir vis tiek neisejo taip kaip norejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 12 03, 22:13)
Pasikomentuosiu. Sayonara, geras portretas. Nepatinka tik odos faktura (ir dar kai kas, bet cia jau ne tavo kalte  lotuliukas.gif )- atrodo, kad buciau strazdane nuo iki, bet taip nera, ir dar vos vos kirpciau desines.

drinks_cheers.gif ta ir turejau galvoje. jei būtų kitas žmogus, pagalvočiau, kad strazdanotas veidas ir nekomentuočiau. ale dabar, kai žinau, kad modelis puikios odos be strazdanėlių, kliūna blush2.gif

degute, nelabai suprantu "pertraukėlę" g.gif kokybė - neprikibsi smile.gif noisware -jėėėėėga net kai ir triukšmo nėra, vos vos švelniam paglamūrinimui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 12 04, 02:32)
Iprasti prie 24-70 reikia, jis labai sunkus ir jei tik islaikymas ilgesnis pati jauciu, kad ranka sudreba.

apie ką aš vos ne pirmu punktu palyginimuose ir sakiau. savęs nelaikaikau fizižkai silpnu, bet man šis objektyvas per sunkus (po kelių valandų dešinės rankos rodomojo piršto krumplį taip skaudėjo, kad nors verk). ir jei šviesos trūksta - 2,8 ne panacėja, o stabilizatorius realiai gelbėja, nes 2,8 su 4 skirtumas per 1 stopą, o stabas laiko kokius 3 (gamintojas net sako, kad ir visus 4 blink.gif ). 2,8 mano galva čia tik tiems, kurie mėgsta siaurą DOF. vėl gi, neskaičiavau, bet man atrodo 70 mm su 2,8 skyle nedaug skirsis nuo 105 su f4.

o vat ėmiau, ir paskaičiavau. 70 mm f2,8 10 pėdų atstumas dof 0,65 pėdų, o 105 mm f4 10 pėdų atstumas dof (fanfaros tra-tra-tra-taaaaaaa) tik 0,41 cool.gif
Atsakyti
Sunkumas yra įpočio reikalas. Garantuoju. 70-200 f2,8 ir su IS atrodo tikrai ne gležnoms moters rankoms. Po pirmo fotkinimo su juo paskutiniams kadrams jo nebepakeldavau iki fotkinimo lygio. Dabar fotografavimas trunka ir 6 ir 8 ir daugiau valandų - rankos pavargsta, bet fotkinti galečiau ir dar tiek gal. Taigi 24-70 man atrodo lengvutis dabar. Taigi argumentas dėl svorio man buvo na... toks... šiaip sau. biggrin.gif
Atsakyti
nelyginkime piršto su ... 70-200 kaire ranka matyt laikai, o ne prilaikai. o vat gerokai trumpesnį (bet panašus svorio) 24-70 kaire ranka nelabai palaikysi... taigi.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 04, 08:44)
nelyginkime piršto su ... 70-200 kaire ranka matyt laikai, o ne prilaikai. o vat gerokai trumpesnį (bet panašus svorio) 24-70 kaire ranka nelabai palaikysi... taigi.

Tai gal cia ir yra moterisko delno privalumas, nes as kaire ranka ji laikau. biggrin.gif Nesigincysiu andriuska su tavim, rinkdamiesi mes lyginom situacijas, kuriose dazniausiai fotografuojam ir pasirinkom 24-70. tau, kaip suprantu, IS pasirode geriau nei platesne diafragma, man buvo atvirksciai - o svoris salyginis dalykas mirksiukas.gif 4u.gif

raige - faina tave cia matyt 4u.gif

Atsakyti
Wyshnia, o tu su juo daugiau patalpoj ar atvirksciai - lauke fotografuoji.

As, kaip ir Degute, maniau kad 24-70 yra tame paciame diapazone kaip ir 50-ukas, tai lyg ir galetu man atstoti ji. A as klystu? Siaip jau susipainiojau, nes noriu tureti gera, astru ir kokybiska platesnio kampo/portretini objektyva.

Siryt 10 min buvo islindusi saulute, o kadangi sergam ir namie tupim, pagavau savo zuiki. Zodziu, popsas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 12 04, 11:01)
Wyshnia, o tu su juo daugiau patalpoj ar atvirksciai - lauke fotografuoji.

As, kaip ir Degute, maniau kad 24-70 yra tame paciame diapazone kaip ir 50-ukas, tai lyg ir galetu man atstoti ji. A as klystu? Siaip jau susipainiojau, nes noriu tureti gera, astru ir kokybiska platesnio kampo/portretini objektyva.

Sveikit 4u.gif
Ir ten, ir ten. Buvau tik 24-70 i kelione pasiemus, na nesigailejau. jis tinka, kai ner daug laiko objektyvus keist, bet 50 daug lengvutis, mazutis, sviesesnis. Zinok negali ju lygint, nes na juk visiskai skirtingi. Jei pirksi zooma, pasiruosk rankas pasitreniruot, jei 50 - kojom zoomint ir nedidelej patalpoj tik portretus fotografuoti. O del kokybes ir ryshkumo tai ka as zinau - panasus man jie. Tikslesniam palyginimui reiktu testukus padaryt g.gif
Atsakyti
kaip sakoma : na vkus i cvet vse flomastery raznyje. galiausiai tu jau nusipirkai, aš dar neturiu nei vieno iš tų (ir nesiruošiu pirkti artimiausiu metu, man kai reikia aš juos išsinuomoju), tai diskusija beprasmė ir bevaisė. aš pasiduodu. juolab čia su tokiais objektyvais greitai užsisportuosit ir primušit mane verysad.gif

o lyginti 24-70/2.8 L su 50 -uku kažkaip nekorektiška. jei kalbėti apie fokusinį, tai taip, tarp 24 ir 70 mm yra ir 50 mm. tuom jie panašūs. o viskuom kitu laaabai skiriasi. pradėkim nuo kainos - skiriasi 3,5 karto (jei lyginam su 50/1.4, žinoma, jei 50/1.2 L tai panašios).... ir vienas zumas, kitas fiksas, pas vieną yra 24-50 + 50-70 mm, o pas kitą - tik 50 mm. na ir t.t. ir pan.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 12 04, 13:13)
Sveikit 4u.gif
Ir ten, ir ten. Buvau tik 24-70 i kelione pasiemus, na nesigailejau. jis tinka, kai ner daug laiko objektyvus keist, bet 50 daug lengvutis, mazutis, sviesesnis. Zinok negali ju lygint, nes na juk visiskai skirtingi.  Jei pirksi zooma, pasiruosk rankas pasitreniruot, jei 50 - kojom zoomint ir nedidelej patalpoj tik portretus fotografuoti. O del kokybes ir ryshkumo tai ka as zinau - panasus man jie.  Tikslesniam palyginimui reiktu testukus padaryt g.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 12 04, 13:24)
kaip sakoma : na vkus i cvet vse flomastery raznyje. galiausiai tu jau nusipirkai, aš dar neturiu nei vieno iš tų (ir nesiruošiu pirkti artimiausiu metu, man kai reikia aš juos išsinuomoju), tai diskusija beprasmė ir bevaisė. aš pasiduodu. juolab čia su tokiais objektyvais greitai užsisportuosit ir primušit mane  verysad.gif

o lyginti 24-70/2.8 L su 50 -uku kažkaip nekorektiška. jei kalbėti apie fokusinį, tai taip, tarp 24 ir 70 mm yra ir 50 mm. tuom jie panašūs. o viskuom kitu laaabai skiriasi. pradėkim nuo kainos - skiriasi 3,5 karto (jei lyginam su 50/1.4, žinoma, jei 50/1.2 L tai  panašios).... ir vienas zumas, kitas fiksas, pas vieną yra 24-50 + 50-70 mm, o pas kitą - tik 50 mm. na ir t.t. ir pan.

Aciu uz pamastymus. As buvau drauges vestuvems issinuomojus 16-35/2,8. Zinoma, kampas platus, bet as kaifavau, ziauriai patiko, ir rezultatu daugiau/maziau patekinta. O svoris, tiesa jis sveria apie 700g, nepasirode man didelis trukumas, nors su savo 50-uku ranka daznai sudreba g.gif
Atsakyti
Aš irgi 24-70 laikau kaire ranka smile.gif bet šiaip jo, anatominių skirtumų tarp žmonių yra ir tas gali duoti daikto patogumą arba ne. Aš kai paėmiau į rankas Nikon D3 pirma mintis buvo - negalėčiau juo dirbti, nu kažkaip taaaip piktybiškai nelipo į delną.
O 24-105 man pusę velnio prie daugiau mm, bet plačiam kampe... nu bleen kaip aš jo nemėgstu g.gif

wyshnia wub.gif
Atsakyti
Opa, sveikit 4u.gif grazios spalvos

As tai issiziojus skaitau,kai jus apie objektyvus diskutuojat thumbup.gif
Atsakyti