QUOTE(wyshnia @ 2008 12 04, 13:13)
Sveikit
Ir ten, ir ten. Buvau tik 24-70 i kelione pasiemus, na nesigailejau. jis tinka, kai ner daug laiko objektyvus keist, bet 50 daug lengvutis, mazutis, sviesesnis. Zinok negali ju lygint, nes na juk visiskai skirtingi. Jei pirksi zooma, pasiruosk rankas pasitreniruot, jei 50 - kojom zoomint ir nedidelej patalpoj tik portretus fotografuoti. O del kokybes ir ryshkumo tai ka as zinau - panasus man jie. Tikslesniam palyginimui reiktu testukus padaryt
QUOTE(andriuska @ 2008 12 04, 13:24)
kaip sakoma : na vkus i cvet vse flomastery raznyje. galiausiai tu jau nusipirkai, aš dar neturiu nei vieno iš tų (ir nesiruošiu pirkti artimiausiu metu, man kai reikia aš juos išsinuomoju), tai diskusija beprasmė ir bevaisė. aš pasiduodu. juolab čia su tokiais objektyvais greitai užsisportuosit ir primušit mane
o lyginti 24-70/2.8 L su 50 -uku kažkaip nekorektiška. jei kalbėti apie fokusinį, tai taip, tarp 24 ir 70 mm yra ir 50 mm. tuom jie panašūs. o viskuom kitu laaabai skiriasi. pradėkim nuo kainos - skiriasi 3,5 karto (jei lyginam su 50/1.4, žinoma, jei 50/1.2 L tai panašios).... ir vienas zumas, kitas fiksas, pas vieną yra 24-50 + 50-70 mm, o pas kitą - tik 50 mm. na ir t.t. ir pan.
Aciu uz pamastymus. As buvau drauges vestuvems issinuomojus 16-35/2,8. Zinoma, kampas platus, bet as kaifavau, ziauriai patiko, ir rezultatu daugiau/maziau patekinta. O svoris, tiesa jis sveria apie 700g, nepasirode man didelis trukumas, nors su savo 50-uku ranka daznai sudreba