Paziurejau nuorodas. Bet juk cia reportazas is renginio, ji tiesiog fiksuota kaip dalyve... Nu nesuprantu visai, kas jai neitiko.
QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 16, 19:53)
oho, labai gera šiais metais buvai?
QUOTE(sayonara @ 2008 12 16, 19:56)
cho cho cho (kaip Kalėdų senis sako) pavydas bambą man sugriauš.
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 16, 20:06)
Pf.. o pas mane uz tat keliauja adapteris uz 20lt pamatysit kokius sedevrus su zenito objektyvais rodyssiu
QUOTE(Sea_ @ 2008 12 16, 21:09)
Anasko, sveikinu su nauju pirkiniu o pas pradedanciasias ir man kilo mintis sugristi,nes nusivyliau visai savim
QUOTE(westa @ 2008 12 16, 21:47)
Anasko faina naujas objektyvas.. lauksim krikšto
mokat 50lt i diena - ir stai jums galimybe isbandyti gera objektyva Tiesiog 18 svente darzelyje, norisi savo lapute iamzinti
Nepavydekit, krize pas mus irgi, nera tokiu pinigu hobiui, net jei buciau labai labai labai gera visus metus
QUOTE(raige @ 2008 12 16, 22:03)
Buvau užpraeitą savaitgalį spaudos fotografų seminare, tai labai aršiai diskutavom ta tema. Nėra labai viskas paprasta kaip atrodo.
Raige, jei jau prakalbom, noriu klaust. Kiek teko dometis, fotografui nereikia leidimo talpinti savo klientu nuotrauku is fotosesiju savo asmeniniame internetiniame puslapyje. Ar ten ka nors kalbejo? Idomu, kaip yra Lietuvoj.
Dekui visiem uz palaikyma ir uz tokia gausa informacijos
Nelabai suprantu is as, gal vis dar pyksta ant manes ir neranda del ko prikibti tai vis prisigalvoja ka nors. Nors tada tikrai daugybe kartu atsiprasiau, kad jai nepatiko, nors man tos nuotraukos atrode kaip neblogi reportazai, bet ka padarysi... atrode, kad viskas gerai ir baigesi... bet va vel gavau siandien e-maila ir padejau svarstyt kaip ten yra is tiesu
Nelabai suprantu is as, gal vis dar pyksta ant manes ir neranda del ko prikibti tai vis prisigalvoja ka nors. Nors tada tikrai daugybe kartu atsiprasiau, kad jai nepatiko, nors man tos nuotraukos atrode kaip neblogi reportazai, bet ka padarysi... atrode, kad viskas gerai ir baigesi... bet va vel gavau siandien e-maila ir padejau svarstyt kaip ten yra is tiesu
Anasko, paziurejus i avatara aisku - nusipelnei. ir gana isnaudoti krize, depresija ivarysit
Zveriau, geri kadrai, man patinka; pabandysiu ryt perziuret.
JuJu - pasirodei pries diskusijos ikarsti. dabar nesakau nieko, ryt suformuluosiu; bet potencialas yra. kreslas man nefokuse.
Labradoriuke, jei tie kadrai butu lietuvos ryte su prierasu - baisiausias suo - tada tikrai beda, bet dabar - nu gerai, man paranija, bet neieskokim slieku asfalte. Gal tu uzklausk ar ji visai nenori buti fotografuojama, ir tada po tokiu konkursu dek teksta - N-osios vietos laimetojai fotografuotis atsisake (arba iskirp tik suni).
(nepasiseke tau, bet nepasakosiu kaip blogai gali buti )
Zveriau, geri kadrai, man patinka; pabandysiu ryt perziuret.
JuJu - pasirodei pries diskusijos ikarsti. dabar nesakau nieko, ryt suformuluosiu; bet potencialas yra. kreslas man nefokuse.
Labradoriuke, jei tie kadrai butu lietuvos ryte su prierasu - baisiausias suo - tada tikrai beda, bet dabar - nu gerai, man paranija, bet neieskokim slieku asfalte. Gal tu uzklausk ar ji visai nenori buti fotografuojama, ir tada po tokiu konkursu dek teksta - N-osios vietos laimetojai fotografuotis atsisake (arba iskirp tik suni).
Kalbejom. Bet žinok kažkaip niekas nepasakė "taip" ar "kitaip". Talpinimas internete yra nuotraukų publikavimas. Jei fotkinta ne viešoje vietoje, ko gero reikia sutikimų. Žodžiu mes po seminaro nusprendėm taip: geriau atsiklaust ir tą sutikimą turėt bet kuriuo atveju. Bet jei vieta tikrai vieša ir fotografijoje nieko žmogų žeminančio - tada tikrai nereikia. Jei tai asmeninės fotosesijos, žmogus turi teisę nenorėt nuotraukų viešint.
BN, jei nuotrauka atsirastų su tavo minėtu prierašu atsakomybėn būtų patrauktas leidėjas - Lietuvos Rytas šiuo atveju. Vėl - viena yra teisėtai surinkti informaciją, t.y. fotografuoti, kita - ją publikuoti. Fotografas įstatymui čia nenusižengia.
BN, jei nuotrauka atsirastų su tavo minėtu prierašu atsakomybėn būtų patrauktas leidėjas - Lietuvos Rytas šiuo atveju. Vėl - viena yra teisėtai surinkti informaciją, t.y. fotografuoti, kita - ją publikuoti. Fotografas įstatymui čia nenusižengia.
QUOTE(BN @ 2008 12 16, 23:19)
Gal tu uzklausk ar ji visai nenori buti fotografuojama, ir tada po tokiu konkursu dek teksta - N-osios vietos laimetojai fotografuotis atsisake (arba iskirp tik suni).
ne šunį iškirpt reikia, o ją išklonuot iš nuotraukos
Nu as cia perspaudziau, sakykim tas pat puslapis kaip ir nurodyta bei prierasas - tada neabejotinai izeidimas. bet dabar...
Dar kart sakau - nepasiseke labradoriukei
Matyt todel as zmoniu nefotografuoju.
Dar kart sakau - nepasiseke labradoriukei
Matyt todel as zmoniu nefotografuoju.
Kad jinai pasake, kad dabar isimciau ir ateity nebedeciau su ja, jos vyru ir jos sunimis , o jei noresiu deti, turiu atsiklausti. Na nezinau... daugiau jos tikrai nei renginy, nei dar kazkur, niekur nebefotkinsiu...
Gavau atsakyma, kad jinai su manim norejo graziai susitarti, jog isimciau Jos laiske jokio grazumo ir susitarimo neperskaiciau... Bet ka zinau... Reikia tikriausiai isimt ir nesukt sau galvos? O ateity daugiau nefotografuoti ir nebedeti...
Gavau atsakyma, kad jinai su manim norejo graziai susitarti, jog isimciau Jos laiske jokio grazumo ir susitarimo neperskaiciau... Bet ka zinau... Reikia tikriausiai isimt ir nesukt sau galvos? O ateity daugiau nefotografuoti ir nebedeti...
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 17, 01:34)
Kad jinai pasake, kad dabar isimciau ir ateity nebedeciau su ja, jos vyru ir jos sunimis , o jei noresiu deti, turiu atsiklausti. Na nezinau... daugiau jos tikrai nei renginy, nei dar kazkur, niekur nebefotkinsiu...
Jei parodose dar teks su ja bendrauti, tuomet gal isimk, zmones pikti, negeru dalyku is pykcio, kersto ar pavydo prisigalvoja.Gavau atsakyma, kad jinai su manim norejo graziai susitarti, jog isimciau Jos laiske jokio grazumo ir susitarimo neperskaiciau... Bet ka zinau... Reikia tikriausiai isimt ir nesukt sau galvos? O ateity daugiau nefotografuoti ir nebedeti...
QUOTE(wyshnia @ 2008 12 17, 00:15)
Raige, jei jau prakalbom, noriu klaust. Kiek teko dometis, fotografui nereikia leidimo talpinti savo klientu nuotrauku is fotosesiju savo asmeniniame internetiniame puslapyje. Ar ten ka nors kalbejo? Idomu, kaip yra Lietuvoj.
LT reik turet leidima publikuot kliento nuotraukas is asmenines fotosesijos. Kadangi tai yra asmenine fotosesija, ir jei tu patalpinsi be ju leidimo, tave gali paduot i teisma, uz zmogaus teises pazeidima ir privatuma. Todel reik apsidraudimui turet ju rastiska sutikima- leidim, publikuot ju nuotraukas viesai.
Labukas visiems