Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 16, 22:27)
Labai dekui uz toki issamu atsakyma. O jinai paprase manes viska istrinti, kas buvo ideta: istrinti ar ne? Jei neistrinsiu ar as nusikalsiu?
Dar buvo tokia viena nuotrauka, kur jianai sau pasirode negrazi ir jos vyras jai atrode negrazus ir del to ant manes supyko, o tos nuotraukos buvo idetos mano albume "fotki" tinkalpyje. Tos nuotraukos ir gi buvo fotografuotos viesam renginyje. Turiu ir gi jas istrint?

aš nusiųsčiau jai tą CK straipsnį, bet greičiausiai foto ištrinčiau.. kam tie konfliktai smile.gif mirksiukas.gif .. gi Kalėdos ant nosies smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 16 gruodžio 2008 - 22:30
Oi, kaip miela, kad manim rupinates... Mano mazasis apsirgo siandien, tai viskas truputi pakibo sad.gif Siaip planavom 22-26 buti Palangoj su isvykom i Ryga, Latvijos dvarus ir panasiai. Gal tada as penktadieni ryte patikslinsiu, gerai? Parasysiu ir Elinai, kad musu nepamirstu smile.gif

Labradoriuke, as ir manau - nusiusk straipsni, atsiprasyk, jei labai nervinasi (net jei nesijauti kalta, visvien grazu) ir istrink nuotrauka. As cia nesenai kitam forume skaiciau pretenzijas vienos merginos, kurios fotosesija su vaiku fotografas patalpino savo puslapyje (bent 20 nuotrauku ar pan. ); o jos leidimo net neklause... Nemalonu sad.gif
As jei rasciau kur net viesoj vietoj darytas savo nuotrauka, paprasyciau kad isimtu, bet... priversti siuo atveju negaleciau.
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 16 gruodžio 2008 - 22:43
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 17, 00:27)
Labai dekui uz toki issamu atsakyma. O jinai paprase manes viska istrinti, kas buvo ideta: istrinti ar ne? Jei neistrinsiu ar as nusikalsiu?
Dar buvo tokia viena nuotrauka, kur jianai sau pasirode negrazi ir jos vyras jai atrode negrazus ir del to ant manes supyko, o tos nuotraukos buvo idetos mano albume "fotki" tinkalpyje. Tos nuotraukos ir gi buvo fotografuotos viesam renginyje. Turiu ir gi jas istrint?
Siaubas kokie juokingi zmones biggrin.gif
Nemanau, kad reiktu trinti. tikrai nenusikalstum, as tai is principo netrinciau, jei viesai fotografuota, tai nieko nepazeidi.
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 12 16, 22:37)
Labradoriuke, as ir manau - nusiusk straipsni, atsiprasyk, jei labai nervinasi (net jei nesijauti kalta, visvien grazu) ir istrink nuotrauka. As cia nesenai kitam forume skaiciau pretenzijas vienos merginos, kurios fotosesija su vaiku fotografas patalpino savo puslapyje (bent 20 nuotrauku ar pan. ); o jos leidimo net neklause... Nemalonu sad.gif
Laikykis  4u.gif

Dekui.

Tada as tas nuotraukas, kurios jai nepatiko, iskart isemiau. Dabar yra lauko bandymu nuotraukos likusios, bendras renginys, kuriame jinai dalyvavo ir ten yra keletas nuotrauku.
As jai tiesiog nusisunciau sita staripsnio dali ir tiek. Nes tu senu nuotr jai labai senai nera, ta pacia diena nebuvo, o jinai vis prisimena ir man sako, kad is savo tinklapio istrinciau kitas (kur tiesiog jinai su sunim arba jos suo). Saip jinai ir taip yra konfliktiska asmenybe.
as praeita karta milijona kartu atsiprasiau, kad jai jos nepatiko ir mano nuomone kitokia buvo, iskart isemiau. O dabar del normaliu nuotrauku nezinau ka cia daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 16 gruodžio 2008 - 22:44
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 16, 22:27)

kūdroj buvo kažkada tokia tema - http://fotokudra.lt/...opic.php?t=1445 iš esmė westa viską kaip ir parašė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 16, 22:42)
Siaubas kokie juokingi zmones biggrin.gif
Nemanau, kad reiktu trinti. tikrai nenusikalstum, as tai is principo netrinciau, jei viesai fotografuota, tai nieko nepazeidi.

aš ir gal netrinčiau g.gif juk tai viešas renginys, jos orumas tikriausiai nėra pažeistas, reklamai nenaudoji, naudos negauni... labradoriuke, siųsk ją toliau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 16 gruodžio 2008 - 22:47
labradoriuke,parodyk mums mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
http://www.labradora...l...8 09 06.htm - uzeme 9 vieta

http://www.labradora...l...8 05 31.htm - uzeme 3 vieta, dar 6 is virsaus nuotr ir dar ten is vandens pauksti nesa suo.

daugiau kaip ir neradau. Jinai su garbanotu retriveriu.

dekui uz nuoroda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 16 gruodžio 2008 - 22:58
Gal ir nelabai sad.gif Velnias kitus kritikuoju, o pasts keliu nelabai kokybe spinduliuojančius kadrus... Bet aš stengiauuuuus verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 16, 22:55)

http://www.labradora...l...8 05 31.htm - uzeme 3 vieta, dar 6 is virsaus nuotr ir dar ten is vandens pauksti nesa suo.

dekui uz nuoroda.

veidas labai matytas, tikrai esu parodose susidūrus smile.gif .. nieko blogo nematau tose nuotraukose g.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 16, 22:55)

kas ten jai negerai. tiesiog reportažinė foto. nieko netrink.
Atsakyti
Gal istrink is savo puslapio. Yra juk toks posakis - duok durniui kelia. Nezinau apie ka tu kalbi, bet esu sutikusi labai problematisku zmoniu, ir zinau - geriau su jais neprasideti. Tavo atveju, jei vis dar prisimena, raso ir panasiai - tuo labiau. Lietuva - mazas kaimas, o as tai konfliktu vengiu.
Kita variantas - sakyti kad ji / jos suo/ jos vyras tave suzavejo kaip puikus modeliai, ir gal noretu nusifotkint jiems priimtinomis aplinkybemis/aplinkoj ir tt. Cia jau reikia panaudoti asmenini zavesi, naujas kiaules akis ir kita arsenala. Viskas priklauso nuo taves 4u.gif
Atsakyti
Buvau užpraeitą savaitgalį spaudos fotografų seminare, tai labai aršiai diskutavom ta tema. Nėra labai viskas paprasta kaip atrodo. Paskaitą skaitė teisininkė, kurios kasdienybėj kaip tik tokios bylos. Labai daug faktorių žaidžia ir teismuose baigtis būna visokia. Ar vieta tikrai vieša. Ar žmogus nedemonstruoja nenoro fotografuotis. O gal kaip tik savo elgsena rodo, kad sutinka. Tai net įstatymiškai laikoma nerašytu leidimu fotografuoti (bet ne publikuoti). Ar nuotraukoje nežeminamas žmogaus orumas. Čia labai sustojom, nes gal kitą žemina atsirišęs bato raištelis. Bet tai yra apibrėžta gana tiksliai. Tai, kad ji sau negraži - nebūtų priskiriama prie orumo žeminimo. Kaip pavyzdys vis kartojosi Mertinų byla. Jie buvo nufotografuoti nuogi nudistų papludimy ir bylą laimėjo.
Dar vienas svarbus aspektas yra tas, kad fotografuoti yra viena, o publikuoti - visai kas kita. Žmogus gali duoti leidimą fotografuoti, bet neduoti leidimo fofografijas publikuoti.
Tavo, Labradoriuke, atveju manau mergina nieko nelaimėtų. Svarbu ne tik įrodyti neteisėtą publikavimą, bet ir tai, kuo tas realiai pakenkė. Taip, kad čia jau tau spręsti ką daryti - įstatymui tu nenusižengei ko gero (aišku, reikia visų smulkmenų).
Atsakyti