Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 12 02, 14:43)

isemiau jau biggrin.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 12 02, 14:50)
Sea, zinai tikrai geri originalai, bet jiems truksta kontrasto, ir dabar nesuprantu kodel g.gif  Kazkada seniau norejau klausti, kodel man neiseina nufotografoti su geru kontrastu ir gerom spalvom, labai reti atvejai vasara buvo, kai nereikejo visai nieko keisti, bet dazniausiai, o tiesa sakant visada reika ijungineti PS unsure.gif  Tai dabar toks klausimas, ar as taip ir neismokau fotografuoti unsure.gif ar cia fotikas kaltas. Ir ar imanoma su skaitmeniniu veidrodiniu fotiku atsisakyti PS ar bet kokia kita programa (iskyrus RAW konvertavima). O gal firmos paslapciai su PS pasirase sutarti hihihi.gif

Va sito nezinau ir as 4u.gif Gal L klases objektyvai duoda toki ryskuma,kad nereikia nieko tada tvarkyti g.gif

Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 12 02, 20:06)
Kelionine, bet gal nors kompozicija padori?
Na man visai nieko, didybe jaucias, as irgi siulyciau jb, nes dabar ta vidurine dalis kelia sioki toki bardakeli, be tkita vertus tuomet neliks tu aki stingdanciu spalvu smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 12 02, 21:46)

as daugiau nepasisakinesiu ta tema. ir jokiu man cia sentimentu kad nebutu ir paverkslenimu "atgaivinkim" "susiimkim" "davai darom" "kaledine tema ant nosies" "prateskim" "keiskim palankia tema" "jie labai naudingi" "daugiau interpretaciju" biggrin.gif pereme pradinukai is musu ND ir ten jie tikrai gyvuoja ir gyvuos dar ilgai, nes entuziazmas per krastus liejasi  4u.gif zmones dirba ir nemiega del fotografavimo kaip mes kazkada wink.gif
lotuliukas.gif

QUOTE(westa @ 2008 12 02, 22:34)
mano Geometrijos versija.. lai ilsisi ji ramybėj
Man patiko, bet siame kadre matau visko per daug. kirpciau ir palikciau viena trecdali foto, ypac kirpciau apacios. labai gera tekstura gautus smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Į plepalus smile.gif įmesiu bandymą susidraugaut su 50-tuku. Čia mano pirmas bandymas. Prisižiūrėjau aš jūsų koliažų ir pabandžiau. Bet man pačiai labai kliūna fokusas ir spalvos? (Ka daryti fotografuojant viduje - čia apskritai buvo nusižengta taisyklėms ir net blykste integruota teko panaudoti.) Man jau pradeda atrodyt, kad aš beviltiška doh.gif trys variantai:
user posted image

user posted image

user posted image

Ar mest į šiukšles? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 03 gruodžio 2008 - 09:46
Labas rytas 4u.gif Tikiuosi neatsibodau ax.gif

Vakar nedaviau ramybės dėl fotoalbumo - dovanos sesei rolleyes.gif
Išsiaiškinau, kad mėgsta fotografuoti žmones bigsmile.gif Ir norėčiau ką nors iš lietuvių fotografų albumų padovanoti, nes jinai gyvena ne Lietuvoje, tai manau, jai būtų įdomu. Be to, nesu tikra kokių užsieniečių pati turi prisipirkusi mastau.gif

Būčiau labai dėkinga, jei patartumėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2008 12 03, 09:46)
Sveiki 4u.gif 
Į plepalus smile.gif įmesiu bandymą susidraugaut su 50-tuku. Čia mano pirmas bandymas. Prisižiūrėjau aš jūsų koliažų ir pabandžiau. Bet man pačiai labai kliūna fokusas ir spalvos? (Ka daryti fotografuojant viduje - čia apskritai buvo nusižengta taisyklėms ir net blykste integruota teko panaudoti.) Man jau pradeda atrodyt, kad aš beviltiška  doh.gif  trys variantai:
user posted image

user posted image

user posted image

spalvos tikrai negeros. jau geriau tokiu atveju bandyt jb daryt. nes ir aplinka labai marga.
kokybė irgi šlubuoja. kita vertus, vakare patalpoje fotkinant sunku ir spalvas, ir kokybę išgauti.

QUOTE(linuke_ @ 2008 12 03, 09:54)
Labas rytas 4u.gif Tikiuosi neatsibodau  ax.gif

Išsiaiškinau, kad mėgsta fotografuoti žmones bigsmile.gif Ir norėčiau ką nors iš lietuvių fotografų albumų padovanoti, nes jinai gyvena ne Lietuvoje, tai manau, jai būtų įdomu. Be to, nesu tikra kokių užsieniečių pati turi prisipirkusi mastau.gif

Būčiau labai dėkinga, jei patartumėt  smile.gif

mano patarimas: eik į knygyną, kurį nors iš vakar rekomenduotų ir rinkis. Kunčius yra žinomas ir kaip portretistas, tik nežinau, ar albumų kokių su žmonių foto yra išleidęs. Aleksandravičius - portretistas. Rakauskas, Požerskis žmones fotografavo ir fotografuoja. Keliauk į knygyną ir išsirinksi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 12 02, 21:33)
1.. nu džiovykla indų spintelėj  smile.gif .. matosi net kelios lėkštės smile.gif)

Labai patiko Tavo geometrija. Tikrai maniau, kad matau arba dujinės vyryklės liepsną, arba kažkokį įrankį. Be fantazijos mat aš.

QUOTE(linuke_ @ 2008 12 03, 09:54)

Aš tai rinkčiausiai A.Sutkaus albumą. Jei pavyktų rasti, ypač rekomenduočiau "Kasdienybės archyvai". Arba V. Stanionio „Fotografijos 1945-1959“ (tik gali nepatikti pats leidinys). Ir A. Aleksandravičius, kaip minėjo Sayonara. Yra, žinoma ir daugiau albumų su žmonėmis, gal užklius kas už akių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 03, 11:14)

Aš tai rinkčiausiai A.Sutkaus albumą. Jei pavyktų rasti, ypač rekomenduočiau "Kasdienybės archyvai". Arba V. Stanionio „Fotografijos 1945-1959“ (tik gali nepatikti pats leidinys). Ir A. Aleksandravičius, kaip minėjo Sayonara.  Yra, žinoma ir daugiau albumų su žmonėmis, gal užklius kas už akių smile.gif

drinks_cheers.gif aš ir rinkčiausi tą Sutkaus albumą. man jis nerealus
https://www.e-muge.l...5241?filtras=1

Papildyta:
QUOTE(Baccardi @ 2008 12 03, 09:46)
Sveiki 4u.gif 

mest nereikia mirksiukas.gif . vis tiek prisiminimas, kad ir kokios ten jau bebūtų kokybės. sayonara pasakė beveik viską. ir man ta rožinė spalva dar nelabai žiūrisi smile.gif
Atsakyti
gal galima būtų ir apžvalginį kokį "Lietuvos fotografiją" padovanot, jei jau nežinomas žmogaus skonis. nes čia kaip su menu, apatiniais rūbais ir kvepalais.... gali patikti, gali ne. labai asmeninis požiūris ir net nuotaika lemia. "neregėta lietuva" užsienį gyvenančiam lietuviui manau irgi būtų puiki dovana, tiesiog kad turėti savo krašto vaizdų, juos kažkam parodyt, kas nėra buvęs čia, žiūrint iš sentimentaliosios pusės irgi wink.gif šis albumas yra tikslinis, reprezentacinis, ne meninis. užsieniečio fotografo albuma tada tikrai nedovanok, jie užsienyje ir pigesni, ir asortimentas didesnis.

westa, nereali tavo geometrija. užvežė apdirbimas, neaiškumas, neryškumas krašuose. na tokia "ne etaloninė" foto, bet kabinanti įdomumu.

Baccardi, šeimos albumui viskas tinka. kokybės nedaug... šešėliai ryškūs. koliažas šiuo atveju negelbsti, o dar sukuria margumo ir mėtymosi jausmą. į pirmus įdėčiau tą foto iš paskutinio, kur mergytė rodo kokia didelė. vietoj dabar esančios apatinės. aš jas visas dar PSinčiau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū mergytės už patarimus 4u.gif
Eisiu į knygynus pasivaikščioti ax.gif Sąrašo pirmoje vietoje įsirašau Sutkų rolleyes.gif
Atsakyti
pagyvinimui..smile.gif

user posted image

krosinau skaidrę, bet gavosi nepriimtinos spalvos, todėl teko versti į jb blush2.gif

komentarams. persiprašau už dryžiukus biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sayonara, labai grazu wub.gif Toks skvarbus zvilgsnis.

Zmones dekit daugiau foto mirksiukas.gif
Atsakyti
sayonara, viskas lyg ir ok, bet man oda kliuna siuo atveju... del grudo, apsvietimo ir tonu nesvarumu atrodo kaip nesveika ir rupleta nesmagiai. as paglamurinciau vos vos, bluru kokiu ar glow palengvinciau visa foto. nes viskas ok. akys nuostabios, poza puiki, nuotaika puiki, ale vat si vieta tiesiog yra nekokybiskai ar nuskanuota, ar paversta i jb, ar tiesiog curves nustumdytos, nes lupu tarpelis irgi juodas iki "negaliu" g.gif
Atsakyti