Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

A cia man akyse susidvejino Grethen postas g.gif

Gal kas galit pasakyt, kaip Canone paziuret kiek yra padaryta kadru? Ar kazkokia programa yra, nepriklausomai Canon, Nikon...
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 12 09, 00:34)
A cia man akyse susidvejino Grethen postas  g.gif

Gal kas galit pasakyt, kaip Canone paziuret kiek yra padaryta kadru? Ar kazkokia programa yra, nepriklausomai Canon, Nikon...

O pagal nuotraukų failų pavadinimus nesimato? Ar jau per naują (ar net kelintą n) kartą prasisuko failų pavadinimai ?
Atsakyti
QUOTE(gedas @ 2008 12 09, 00:39)
O pagal nuotraukų failų pavadinimus nesimato? Ar jau per naują (ar net kelintą n) kartą prasisuko failų pavadinimai ?

Tai kad as nuotraukas i kompa keliu is kart kitu pavadinimu nei jis uzsifiksuoja fotike, be to sia funkcija galima keisti t.y. bent jau Canon 400d. As zinau, kad lyg kazkokioj programoj yra tokios galimybes, bet kaip dabar susirast.
Ir beje, kiek kadru fotikui yra "riba"?
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 12 08, 23:27)
Zmones, tik nepradekit jaustis kalti del pastabu - nu tragiska pas mane kokybe, tragiska, ir as matau. Pradziai, speju reik pirkti statyva, nes viskas sujudeje... O berniukas su balandziais isvis su blogu wb nufotkintas  smile.gif Cia tokios kelionines nuotraukos, kurios tik man verte turi. Ai, visvien pasidalinti noriu, tai dar kelias idesiu, bet veliau. Ir bendrai - gerai, kad nors ka gero matot  4u.gif eisiu pas zalius fokusuot mokytis  blush2.gif
BN, bet nuotraukose atrodo sviesos yra. tai gal ne statyvo, gal tiesiog kitokiu nustatymu reikejo? smile.gif kokie siu fotkiu parametrai? panasu, kad diafragma smarkiai uzverei

QUOTE(bite maja @ 2008 12 08, 23:32)
tu nedrįsti pasakyt savo nuomonės? nejuokink  biggrin.gif

Na as tokia pasimetus pasimetus biggrin.gif va ir dabar, tai sakau, kad sunku isakyt nuomone, tai kad tylet nemoku. bet man nuo nuotaikos, nuo aplinkybiu daug kas priklauso, as kartais uzsidegu, kartais susitvardau. visaip visaip buna, nesusiformavus dar as biggrin.gif
Atsakyti
Ei, Grethen, uzsivirusavai bigsmile.gif biggrin.gif mirksiukas.gif

Nu va, radau kazkokia programa, tai kazkaip sunku patiketi, kad jau virs 9000 kadru padaryta g.gif
Atsakyti
Blyn, tikrai uzsivirusavau, atleiskit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 12 09, 00:47)
Ir beje, kiek kadru fotikui yra "riba"?

nepradėk "taupyti". ta "riba" labai reliatyvi sąvoka. vienam gali ir 60 tūkst. atlaikyti, kitam ir po 5 kadrų nusprogti. jei aparato nedaužysi ir neskandinsi, tai jis greičiau atsibos ar morališkai pasens, nei limitą išnaudosi. jei bus lengviau, skaičiuok taip: juostinis kadras kainuoja apie litą, tai taviškis jau "pelną" duoda biggrin.gif

p.s. mano pirmasis 300d atidirbo arti 20 tūkst ir dar tarnavo kitam geram žmogui. kiek nežinau, bet sprendžiant iš to, kad jis nesiskundė, tai gerai tarnavo.

p.p.s. kažką praleidau matyt per vakar dieną....ir gerai.
Atsakyti
O sita..ta nuotrauka dovanu kaip suprantu nebutinai turi buti koks nei vienai akiai nematytas sedevras? blush2.gif galima ir cia, SM rodyta nuotrauka siusti? Ar taip nieks nedaro? Panika man..
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 09, 12:19)
O sita..ta nuotrauka dovanu kaip suprantu nebutinai turi buti koks nei vienai akiai nematytas sedevras?  blush2.gif  galima ir cia, SM rodyta nuotrauka siusti? Ar taip  nieks nedaro? Panika man..

aišku, kad turi būt nerodyta. dar daryta turi būt nuo 12.01 iki 12.05 biggrin.gif juokauju biggrin.gif nepanikuok. gali siųst bet kokią savo darytą foto. ar rodyta, ar nerodyta tai neturi reikšmės mirksiukas.gif
bet gerai, kad priminei. reiks rytoj nunešt spausdint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 09 gruodžio 2008 - 12:31
QUOTE(bite maja @ 2008 12 09, 14:29)
aišku, kad turi būt nerodyta. dar daryta turi būt nuo 12.01 iki 12.05  biggrin.gif juokauju  biggrin.gif nepanikuok. gali siųst bet kokią savo darytą foto. ar rodyta, ar nerodyta tai neturi reikšmės  mirksiukas.gif
bet gerai, kad priminei. reiks rytoj nunešt spausdint.
Blyn net kruptelejau pirma sakini paskaicius biggrin.gif
spausdint tai spausdint.. reik dar isrinkt blink.gif

O vis tik vis tik, buvo cia visokiu klausimu, bet ats. gal praziopsojau.
kur nest, kad nesugadintu fotkes? Ir kad popierius pankenciamas butu?
zinokit parode man drauge fotkes is kauno minilabo, koks nerealus popierius! sake net kaune tik vienoj vietoj toki turi. o kitur matiniai per daug grudeti, o blizgus per daug blizgus verysad.gif jauciu reikes ant lipduko matinio spaust..
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 09, 12:43)
Blyn net kruptelejau pirma sakini paskaicius biggrin.gif

Aš ir krūptelėjau lotuliukas.gif
Nes jau atspausdinau , kaip tik pasiėmiau per pietus, tai visai lyg normaliai atrodo unsure.gif Nu bent jau spalvos nenugrybintos, o formatą kokį nunešiau , tokį ir atspausdino, nieko nenukarpė thumbup.gif Nors pažiūrėjau gal reikėjo kiek apkirpt, bet tą bet kada juk galima padaryti unsure.gif g.gif

Vakar norėjau rašyti komentarą apie Wyshnios foto, bet kažkaip po visų tų diskusijų nutylėjau , bet paskui pagalvojau kad be reikalo rolleyes.gif Nu ką man daryti kad man patinka jos foto, tai dabar turiu visą laiką nutylėt g.gif Nes vaikiuko akys tiesiog užburia ir nebematau tų trūkumėlių kurie ten gal ir yra smile.gif Man patinka jos nuotraukų paprastumas, toks sakyčiau tiesumas, patinka jų šviesumas, lengvumas, grynumas. Gal dar patinka ir dėl to kad aš ir norėčiau išmokti taip padaryti ir man tas neatrodo kažkas tai nepasiekiamo smile.gif

Gedai, taviškė tokia atvirutinė smile.gif Tuo momentu gal ir nieko pažiūrėt, bet užverčiau psl ir pamiršau rolleyes.gif Nėra kaip sakant polėkio mirksiukas.gif

Westa, pagarba tau už tuos šviesos darbus mirksiukas.gif Šauniai padirbėjai thumbup.gif O vaikiuko tai neitin foto, ir spalva nelabai ir tas grūdas ten nelabai. Tu gali geriau mirksiukas.gif

Anasko, kaip sekasi blykstę jaukintis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 gruodžio 2008 - 13:20
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 09, 12:43)
O vis tik vis tik, buvo cia visokiu klausimu, bet ats. gal praziopsojau.
kur nest, kad  nesugadintu fotkes? Ir kad popierius pankenciamas butu?
zinokit parode man drauge fotkes is kauno minilabo, koks nerealus popierius! sake net kaune tik vienoj vietoj toki turi. o kitur matiniai per daug grudeti, o blizgus per daug blizgus  verysad.gif jauciu reikes ant lipduko matinio spaust..

Kaune draugė kažkur daro foto ant popieriaus "Silk". Nu man labai patiko - šiek tiek matinis, turi tokią vos tekstūrą, labai fainai žiūrisi.
Atsakyti