Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek išleidžiam vaikų poreikiams ?

A dabar pamastymui vienam nelaimingam neurotikui:
ar be fotelio,sunio,zuvyciu buves sutuoktinis gali gyventi?Numirs,jei neaptures akvariumo?O vaikas numirs ar ne ,jei nepavalgys,jei prie minus 20 neaprengs jo kas nors,jei visus metus nakvos po medziu? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2010 04 23, 19:44)
O vaikas numirs ar ne ,jei nepavalgys,jei prie minus 20 neaprengs jo kas nors,jei visus metus nakvos po medziu? doh.gif

tai kad jūs pamestumėt vaiką po medžiu, neaprengtumėt ir nemaitintumėt, dar nereiškia kad ir kitos taip darytų. yra daugybė mamų kurioms jų vaikai rūpi, todėl ir pamaitina ir aprengia ir po medžiu nepalieka vien todėl kad iš ex pinigų neišpeša cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2010 04 25, 19:28)
Labai idomi diskusija. Ir labai idomus "ponas" reiskiasi sioje diskusijoje. Internetineje erdveje tokie vadinami troliais, na, bet as cia apie vaikus atejau pasneketi.

Tagi va, papasakosiu siek tiek apie vaiku "pasiemima" sau ir apie "nukentejusi" teva, kuris nemato savo vaiku ir todel neturetu duoti pinigeliu SAVO vaikams.

Mano skyrybos (kurios dar nesibaige) vyko taip: paskambino vyro advokate ir pranese man, kad vyras padave skyrybu (t.y. jis nusamde advokate sau, kai as tuo tarpu buvau nusamdziusi sau ir taip pat padavusi skyrybu). Pranesusi sia "naujiena" ji paklause, ar as sutinku su salygom. As, savaime suprantama, paklausiau "kokios tos salygos". Tai advokate (primenu, jog salygas diktavo mano ex) nustebusi, kad ir pati nesuprantu pasake "tai vaikai lieka jums, savaime suprantama". Va tokia buvo mano ex skyrybu salyga  biggrin.gif  Tai apie koki nuskriausta, palikta, vienisa vyra galima sneketi? Beje, nei namo, nei automobilio, net akvariumo jis man nepaliko. Zemes, kurias jis turejo paveldejes, jis pasiliko sau, o nuomuojamas butas nesiskaito turtu, nes nuoma mokejau pati. Beje, veliau teko persikelti pas tevus.
Sekantis klausimas: "ar vyras turi teise matyti vaikus, kuriems moka alimentus".
O taip!!! Ne tik gali, bet ir yra prasomas, maldaujamas, kad bent paskambintu vaikui, kuris teva myli labiau uz gyvenima. Taigi, po treju metu gyvenant atskirai galiu konstatuoti, jog skambuciai vaikui (15 min) vyksta mazdaug kas trecias menuo, o pasimatymai su tevu (keliu dienu) mazdaug kas 5 menesiai (vidutiniskai, pastoviai retejantys).
Dabar retorinis klausimas (Blondinai gali neatsakineti (nebent labai nori ir negali susivaldyti biggrin.gif )): Ar tevas privalo prisideti prie vaiko auklejimo ir islaikymo, jei PATS norejo, kad vaikas liktu su motina, kuriai nepaliko JOKIO turto (na, nebent turtu laikytume 11 metu senumo TV ir tris, dar mokyklos laikus menancius vyriskus svarkus)?

Va toks mano "trumpas" pamastymas tema "Kiek kainuoja vaikas?"  biggrin.gif (beje, vaikai gime santuokoje laukiami ir mylimi)


Na matyt buvo kazkokia priezastis, kad vyras pirmas ant skirybu padave smile.gif Aisku vaika islaikyt privalo, jai tai jo vaikas:) O, kad turto tau nepaliko, tai visai normalu, jai ten viskas jo uzdirbta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zybi @ 2010 04 25, 18:38)
Na matyt buvo kazkokia priezastis, kad vyras pirmas ant skirybu padave smile.gif  Aisku vaika islaikyt privalo, jai tai jo vaikas:) O, kad turto tau nepaliko, tai visai normalu, jai ten viskas jo uzdirbta smile.gif


Tuo metu viskas jau buvo "pradirbta" smile.gif T.y. kol as laukiausi ir gimdziau dukryte, buves vyras sugebejo pridaryti desimtukstantines skolas, kurias srebiam (abu) iki siol.
O skyrybu pirma padaviau as. Tiesiog veliau jis ir pats nusisamde advokate, kuriai nepapasakojo, kad procesas jau pradetas.

Atsakyti
mielos mamos smile.gif siulau jum tam(tai) neurotikui(ei) nieko neaiskint 2 kartus,o juolab klausti kazko..esme tame,jog jis/ji tera bukas padaras,kuris vos iki 40 suskaiciuoja..vienoje temoje jis/ji issireiske gana nuosirdziai ir atvirai,kad esas gejus,tai nieko baisaus,bet jo/jos ir kvailos kopijos zodziais "nesveikas ******" verysad.gif taigi spreskit pacios,ar gali toks ka nors suprasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aisteja13 @ 2010 04 25, 20:26)
mielos mamos smile.gif siulau jum tam(tai) neurotikui(ei) nieko neaiskint 2 kartus,o juolab klausti kazko..esme tame,jog jis/ji tera bukas padaras,kuris vos iki 40 suskaiciuoja..vienoje temoje jis/ji issireiske gana nuosirdziai ir atvirai,kad esas gejus,tai nieko baisaus,bet jo/jos ir kvailos kopijos zodziais "nesveikas ******" verysad.gif taigi spreskit pacios,ar gali toks ka nors suprasti g.gif

drinks_cheers.gif vacation4.gif
Atsakyti
gal kuri nors turit vaiko poreikiu lentele????????????noriu issiaiskint kaip ten viskas sudaroma, kad pati galeciau savo sudaryt.mano leliukui dabar 1,5metu.
reikia pvz smile.gif kad ko nepraleisciau
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2008 12 02, 17:46)
Na rašome kokios mes išpindėję ir aukso kalnus vaikams išleidžiame....

niekada neskaičiavom, kiek išleidžiam vaikui. Bet ir nesijaučiam nei savęs, nei dar ko nors nuskriaudę dėl to, kad dažnai pirmiausia pagalvojam apie vaiko, o tik po to apie kitus poreikius. Vaikas neskaičiuojama investicija ne tik pinigų, bet ir jausmų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 22, 18:21)
ka isvertus reiskia - as turiu 50% savo vaiko.
Nenervink geriau manes...nes trenksiu i snuki..virtualiai.
Tu bent supranti kokias nesamones sneki..




ko tu cia sedi bobu temoj ir dar pariniesi? eik dirbk ka nors verciau
Atsakyti
Laba diena,
gal galetumete ideti vaiko poreikiu lenteles pavyzdi, nes niekur neberandu, kaip tai turetu atrodyti...
aciu..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
vaikuti auginu su vyru, bet irgi pasidalinsiu savo patirtimi ax.gif
auginame 1-riu metuku berniuka, kas menesines islaidos:
* dygsta dantukai tai palaidi labai viduriukai, pampersai keiciami daznai tai buna apie 94lt. dar + pakelis serveteliu 5lt., kai buname mieste. Naudojame viska PAMPERS firmos, kad butu pigiau perkame Assorti parduotuveje. 100lt.
* pienelis ozkytes 500ml talpa kainuoja 3,75lt., per menesi mums iseina 135lt.
* Hipp tyres, jogurtai, varskytes.. man mamai keliauninkei nepamainomas dalykas, gaunasi 200lt.
* uzkandziai: sausainiukai, duoniukai, dziuvesiai, meduoliai ir t.t. apie 50lt.
* kopustus, bulves, morkas, dazniausiai gauname is kriksto tecio mazuliuko tevu arba vyro tevo, tai issileidzia 10-15lt. jei sumastom koki ziedini kopusta imaisyti ar tiesiog tarkuoti zalias morkytes tai pirktines saldesnes ir traskesnes.
* sultys apie 70lt. db vasara issigelbejimas, kieme turiu didziuli kruma rabarbaru, tai isverdu kompotelio, kuris jam labai patinka.
* mesyte: triusiukas ir vistyte pirkom is pusbrolio kaimo tai men gavosi 10lt., o dar jautiena, kiauliena Lekeciu mesines dar 20lt.
* vaisiai ir uogos 60lt.
* augame zaibiskai, o kas mums perleistu rubeliu neturime, tai viska perkames patys, per men 200-300lt. ir visuomet perku dydziu didesnius, kad ilgiau nesiotu. Perku is Lindex, Zaros, Eoxox, Mother care, Tingo, Marks&Spencer, bet pataikom ant puikiu nuolaidu ir tie rubeliai nesusidevi taip greitai, kaip pigiasniu parduotuviu.
* o dar zaisliukai, aisku kas menesi neperku, bet kai nuperku koki gera viena FP lavinimo staliuka ar FP traukini, tai paskaiciavus per men iseina apie 85lt.
* namu islaidu net neskaiciuoju, dar vitaminai, sampunai, o jau ir draugu turi savo amziaus i kuriu gimtadienius eina, visur tik islaidos ir islaidos, koks vaiko amzius bebutu.. blush2.gif doh.gif smile.gif bet geriau pats sau maziau nusiperki, maziau papromogauji, kad tik tavo vaikelis butu pilnai aprupintas wub.gif

man sunelis issileidzia apie 1200lt per men 4u.gif
Atsakyti
idomiai jus cia diskutuojat nusprendziau ir as truputi prisideti prie to kiek kainuoja vaikas. negyvenam su vyru kartu 2 metus skirybas pradedam tvarkyt tik dabar, gyvenam skirtingose salyse. visa ta laika auginau pati is savo santaupu, (nesu islaidune ir siek tiek susitaupiau kol dirbau uk), vyras siek tiek pamesdavo iki kol vaikui suejo 1m. kaip kulturingi zmones norejau susesti pasikalbeti apie elementus vaiko islaikyma. isgirdau toki atsakyma na as suprantu tau priklauso pinigai doh.gif ( ne man o tavo sunui) bet as noreciau kad jam butu atidaryta saskaita ir visi pinigai eitu ten. ta prasme jis juos pasiims tik uzauges o iki to as turiu ji auginti savo jegomis? isgirdau atsakyma TAIP, o kaip paklausiau tu kazkiek sumokesi uz ta laika kaip nemokejau pirma pasake paskaiciuok. paskaiciavau pasakiau. atsakymas as ka tau i milionieriu panasus. o kas kaltas kad visa ta laika vaiko pinigus svaistei? tai dabar tetis pagalvos ir atsakys ar ka sumokes vaikui.
o kiek kainuoja islaikymas kazin ar kokia lentele pades. kiek turi galimybiu tiek ir leidi. stengiuosi kad vaikas gautu viska kas geriausia, bet kai turi pinigeliu leidi sau kazka daugiau ir geresnio vaikui nupirkt kai ner sukiesi is to ka turi. retai mamai vaikas nera pats geriausias ir vertas visko kas tik yra pasaulyje geriausio
Atsakyti