VRC yra vaiko raidos centras. Kur padeda nustayti, aks yra vaikui, nurodo gaires, kaip dirbti, jei kartais reikia israso vaistus.
del balso kelimo..mama, tau reikia ismokti, kad kuo vaikas auksciau kelia balsa, tuo turi buti tavo ramesnis tonas.Puikiai suprantu apie ka kalbi, nes pas mus su emocijom irgi yra bedu, bet bandom per menu terapija tai spresti
Kadangi nezinau ar pvyks paskui prisiesti prie kompo tai
Sveikinu visus su artejanciais,tegu naujieji atnesa i jusu namus daug silumos,meiles,ramybes ir dziaugsmo
Visoms linkiu, kantrybes siemose, sveikatos, supratimo is aplinkiniu, o jusu vaikams surasti vieta pasaulyje, kuri jimes butu miela ir dziaugsminga.Tada visi zmones aplinkui Jus bus laimingi
Draugužės su Naujais 2009 metais
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 30, 11:47)
Vasarele, tokiam vaikui turi buti labai aiskios ribos, ka jis daro ir kada. pvz. keliasi, prausiasi klojasi loova. Valgo, eina i mokykla, po mokyklos poilsis, pvz. kazkiek laiko galima zaisti kompu ar pan., pamoku ruosimas butinai gerai isvedinatme kambaryje. Aisku laikas eiti miegoti. Siaip reiketu, akd lovoje bguletu iki 22 val. nes situ vaiku labai jautri nervu sistema, o ji ilsisi butent nuo 21 iki 24 val vakaro.Taigi ji turi pailseti bent pora valandu, kitu atveju vakas bus labai irzlus, o ka jau kalbeti apie hiperiuka.
Maiste stengtis, kad nebutu limonadu, cipsu, saldainiu su spalvomis, nes visi tie priedai veikia VISUS vaikus aktyvinanciai ir driginanciai.
Dar gerai butu, akd vaikui butu surasytos jo pareigos ir valandos, kad jam butu aiskiau, kaip priminimas, ir aisku turetu buti pvz. jo teises, ka uz jo padarytus darbus jis gauna ir nusipelno, kad neatrodytu, jog jis tik isipareigojimus turi.
Maiste stengtis, kad nebutu limonadu, cipsu, saldainiu su spalvomis, nes visi tie priedai veikia VISUS vaikus aktyvinanciai ir driginanciai.
Dar gerai butu, akd vaikui butu surasytos jo pareigos ir valandos, kad jam butu aiskiau, kaip priminimas, ir aisku turetu buti pvz. jo teises, ka uz jo padarytus darbus jis gauna ir nusipelno, kad neatrodytu, jog jis tik isipareigojimus turi.
tai man jam surasyt ant lapo jas ar kaip? o saldumynais ji lb lepina mociute as stengiuos neduot tai ziurek atvelka su tase mociute arba duoda pinigu tas koki sudnieki ir parsitempia ir i taupykle det visia nenori
As grieztai uzdraudziau senelems pirkti limonadus,saldainius ir visa kita,pasakiau kad jeigu nori kazka nupirkti,tai tegu vaisiu jai nuperka.Nes kiso jai kiekviena diena tai ko nereikia
labai svarbu, kad ir seneliai suprastų jog visi dažikliai ir saldikliai kenkia vaikui.pabandyti papsakoti, kaip tai veikia vaiko organizma,net yra medžiagos apie tuos dažiklius. nes labai svarbu,kad vaikas kuo mažiau gautu tokio maisto, net yra manoma,kad tokie dažikliai t.y. E, gali net sukelti hiperaktyvuma.
Del taisykliu, tai taip, manau, akd reiktu punktasi surasyti ir savo ir vaiko dienotvarke (bent pagrindinius punktus, kelimasis, prausimasis, valgymas, eijimas miegoti)
del saldainiu..manau imanoma seneliams pasakyti, kad ciulpinukai visokie ne tik dantis gadina, bet ir sakysim, sukelia liga vaikui ir, kad sveikiau butu vaisiai, o jei labai nori pamaloninti saldumynais, tebunie tai sokoladas, bet ne tie visi chupa chups. pasakyti, akd tai ne delto, akd neleidziate lepinti anuko, o delto, akd taip jam kenkia, fiziskai, juk jie myli anuka ir tikrai nenori jam pakenkti.
pamenu, ai maza buvau, man negalima buvo valgyti jokiu riebalu, o as alpdavau del sviesto.
Mociute apsakojo, kaip pamaciusi torta su sviestiniu kremu, uzlipau ant stalo ir pirstu kabinau is torto krema. Ji stovejo ir verke, nes jai buvo taip grazu (man buvo kokie 3 metai) ir kartu zinojo, aad nuo sito veiksmo as tuojau viduriuosiu ir vemsiu..delto nukele mane nuo stalo....as tai pamenu kaip svente, kai galejau paragauti sviesto ir mociute, kuri nukelia nuostalo, nes galvojau, akd nukelia delto, kad nenukrisciau
del saldainiu..manau imanoma seneliams pasakyti, kad ciulpinukai visokie ne tik dantis gadina, bet ir sakysim, sukelia liga vaikui ir, kad sveikiau butu vaisiai, o jei labai nori pamaloninti saldumynais, tebunie tai sokoladas, bet ne tie visi chupa chups. pasakyti, akd tai ne delto, akd neleidziate lepinti anuko, o delto, akd taip jam kenkia, fiziskai, juk jie myli anuka ir tikrai nenori jam pakenkti.
pamenu, ai maza buvau, man negalima buvo valgyti jokiu riebalu, o as alpdavau del sviesto.
Mociute apsakojo, kaip pamaciusi torta su sviestiniu kremu, uzlipau ant stalo ir pirstu kabinau is torto krema. Ji stovejo ir verke, nes jai buvo taip grazu (man buvo kokie 3 metai) ir kartu zinojo, aad nuo sito veiksmo as tuojau viduriuosiu ir vemsiu..delto nukele mane nuo stalo....as tai pamenu kaip svente, kai galejau paragauti sviesto ir mociute, kuri nukelia nuostalo, nes galvojau, akd nukelia delto, kad nenukrisciau
o ka daryt su tuo kad jsi nevalgo nu nenori nor stu ka jam mesa nepatinka nebent kotletai blynai o mesos kokios taip patroskintos pakepintos neikisu zodizu slai turi tetsi sedet tada valgo o jai as sedziu nevalgo
Mano dukra irgi nelabai valgo,bet as jos neverciu.Buna kad pagaminu,ji prededa sakyti kad sito nevalgys o valgyti nori.Bet as tvirtai pareiskiu kad nieko kito negaus,teks valgyti sita,o jei nepatinka tegu ima is saldytuvo ka nori.
mano vaikis išvis jai nieko nėra šalia nevalgo nebent užranda kokio šokolado plyta, taip nei kasnio ir gali visa diena. visada pasakyta, jai nepatinka tegul arosi pats valgyti. ir tikrai kartais jam nepatinka tai ką paduodu tai nueina duonos su pienu pavalgo ir eina miegoti. o dėl maisto konoji iki tiek kad dabar lengviau pasakyta valgyti tai ir turi valgyti arba iš vis neduodu
o iki 3 metų jis nieko nevalgė, niekas nepadėdavo mes net į ligoninę atsidūrėme nes organizmas buvo visiškai išsekęs, mat paklausiau gydytojos kuri pasakė, kad vaikas žino kiek jam reikia valgyti o iš po ligoninės reikėjo mokintis valgyti, ten pragulėjome mėnesį. nuo elementariausios košės, po du šaukštelius. ir susitardavome kad suvalgys tiek kiek jam metukų gaus maža gabaliuka juodo šokolado. va taip po truputuka pradėjome valgyti.
dabar galiu pasakyti valgo daug ir įvairaus maisto iškyrus grybus. bet dėja valgo tik tada jai kas su juo kartu valgo kitu atveju ne
kiekviena karta nuėjus pas gydytoja ji stebiasi, kaip tokio plonomo vaikas vaikšto, o kas svarbiausia vaiko kraujas yra labai geras, mane nors tiekk ramina.
o iki 3 metų jis nieko nevalgė, niekas nepadėdavo mes net į ligoninę atsidūrėme nes organizmas buvo visiškai išsekęs, mat paklausiau gydytojos kuri pasakė, kad vaikas žino kiek jam reikia valgyti o iš po ligoninės reikėjo mokintis valgyti, ten pragulėjome mėnesį. nuo elementariausios košės, po du šaukštelius. ir susitardavome kad suvalgys tiek kiek jam metukų gaus maža gabaliuka juodo šokolado. va taip po truputuka pradėjome valgyti.
dabar galiu pasakyti valgo daug ir įvairaus maisto iškyrus grybus. bet dėja valgo tik tada jai kas su juo kartu valgo kitu atveju ne
kiekviena karta nuėjus pas gydytoja ji stebiasi, kaip tokio plonomo vaikas vaikšto, o kas svarbiausia vaiko kraujas yra labai geras, mane nors tiekk ramina.