vis karts nuo karto pas jus apsilankau-jau nebežinau ar man ar vaikui ar mums abiems reikia pagalbos pasiūtęs tas mano dyčkis-nesvietiškas neklausimas.atsikalbineja,rėkia akis išputęs.nors draugų daug turi ir gan gražiai bendrauja.buvom ir pas psichologę ir pas neurologę-sakė didelis dėmesio trukumas+hiper.to dėmesio baisiai sesei pavydi,bet kad ir jam to dėmesio iki valios,net daugiau mokėsi tikrai gerai-o dabar vos ne kasdien 2 arba 3 ,namų darbai neatlikti-sako nereikia man.kalbėjau su mokytoja-sako aptingo visai-gabus vaikas,bet plepa per pamokas,tingi.vieną minutę rėkia,šaukia-nedarysiu,o paskuj apsisuka apsikabina ir padaro. o kai klausi kodėl tu taip darai-sako nežinau-nenorėjau,o vakar visą dieną kieme su draugais prabuvo-mes dirbom-liepėm pas močiūtę nueit-nėjo.tai 21 val eilėraštį mintinai mokinosi -sakou,kodėl tu taip darai-sako -nepatinku-nušauk ,net verkiau atsisėdus .iš kur tos stipybės ir kantrybes paimt
Mano Benas pervargęs, jau mokslai paskutinėje vietoje, viska daro kad nuslėpti jog nereiktų pamokų daryti, kariauju nerealiai sunku baisiai o dar prisirašė prie kengūrų lietuvių ir anglų nors nieko nemokame bet sakau tegul dalyvauja.
vis laukiu iš psichiatrės atsakymo, mat sakė bandys rinkti grupe hiperaktyvių vaikų ir tada galės lankyti baseina, šviesos terapija ir dar užsiėmimu. atsigautu tas mano vaikutis
o koks benas skeletas pasidaręs kaip baisu net grobai ir žarnos matosi
pasiguodžiau
vis laukiu iš psichiatrės atsakymo, mat sakė bandys rinkti grupe hiperaktyvių vaikų ir tada galės lankyti baseina, šviesos terapija ir dar užsiėmimu. atsigautu tas mano vaikutis
o koks benas skeletas pasidaręs kaip baisu net grobai ir žarnos matosi
pasiguodžiau
vakar vos iš skausmo nenumiriau
mano vaikis gimdamas mokitojos garbe pakišo mergaitei koja, o ji taip krito kad gavo smegenų sukrėtima kaip aš išsigandau dieve mano kai pagalvoji o jai būtų blogiau
aš suprantu savo vaika, nes ta mergaite tyčiojosi iš mokytojos, o beno buvo tokia reakcija ir norėjo apginti. kad ir kaip bemokinu kad ir kaip besakau, kad mergaičių negalima mušti, bet jam taip atrodė geriausia. jis kažkodėl nesupranta kad negalima, bet kai sužinojo, kad mergaitei blogai susimastė, tikiuosi daugiau taip nebus.
kai tik sužinojau mergaitės mamai paskambinau, ( pasirodo ji mūsų mokyklos mokytoja) ji pakankamai supratinga buvo, tik reiks susitikti ttrečiadienį, kad vaikai pasikalbėtų, kad taip nebenutiktų, kaip ji sako juk vienoje mokykloje ir klasėje reiks mokintis.
atėjau pasiguodžiau, taip baisu
mano vaikis gimdamas mokitojos garbe pakišo mergaitei koja, o ji taip krito kad gavo smegenų sukrėtima kaip aš išsigandau dieve mano kai pagalvoji o jai būtų blogiau
aš suprantu savo vaika, nes ta mergaite tyčiojosi iš mokytojos, o beno buvo tokia reakcija ir norėjo apginti. kad ir kaip bemokinu kad ir kaip besakau, kad mergaičių negalima mušti, bet jam taip atrodė geriausia. jis kažkodėl nesupranta kad negalima, bet kai sužinojo, kad mergaitei blogai susimastė, tikiuosi daugiau taip nebus.
kai tik sužinojau mergaitės mamai paskambinau, ( pasirodo ji mūsų mokyklos mokytoja) ji pakankamai supratinga buvo, tik reiks susitikti ttrečiadienį, kad vaikai pasikalbėtų, kad taip nebenutiktų, kaip ji sako juk vienoje mokykloje ir klasėje reiks mokintis.
atėjau pasiguodžiau, taip baisu
vaje ,nepagalvojo vaikas kad taip gali atsitikt-juk visko buna-pešasi,nepasidalina maniškiui mokykloje tik su plepėjimu problemos-jau knygelej pastabos nebetelpa
laikykis roga
gerai mano mama vis sako ,,maži vaikai -maži rūpesčiai,, ir iš tikro kuo dydin tuo ir bėdos dydin
laikykis roga
gerai mano mama vis sako ,,maži vaikai -maži rūpesčiai,, ir iš tikro kuo dydin tuo ir bėdos dydin
dėja yra kaip yra dabar, tiesiog reikia viska padaryti, kad nebepasikartotų
taip visko būna, aš pamenu kaip aš pliekdavausi, už bet tokių baisių sužalojimų nebuvo. labai tikiuosi, kad nieko panašaus nenutiks. dėkinga mergaitės tėvams, kad nepadavė manęs į teisma, nes tada būtų mane į kalėjima pasodinę ir atėmę vaika
taip visko būna, aš pamenu kaip aš pliekdavausi, už bet tokių baisių sužalojimų nebuvo. labai tikiuosi, kad nieko panašaus nenutiks. dėkinga mergaitės tėvams, kad nepadavė manęs į teisma, nes tada būtų mane į kalėjima pasodinę ir atėmę vaika
Sveikos, stiprios, geros, istvermingos mamos
Pirmadieni gavom EEG atsakymus, viskas gerai, jokiu smegenu pakitimu, nemiegant, pas sunu, nerasta. Darys dar karta, bet vaziuosim anksti ryte, nes reikia, kad vaikas miegotu. Tikrins smegenu veikla miego metu.
Liko magnetinis rezonansas.
Antradieni vaziavom i ligonine, kur tyre vaika, susitikti su tyrime dalyvavusiais daktarais. Gavom begale naudingos informacijos apie musu bedas. Ir pazadu padeti. Kaip bus nezinia.... Sake, kad jei butu nustate jam salia ADHD visas kitas bedas anksciau- pagalba butu 100 % , dabar, kada jau paauglyste, bus labai sunku, norint gauti reikiama rezultata
Giredajau ir liudnu dalyku... paise schemas apie ADHD, autizma, kada nors, jei susitiksim papaisysiu, paaiskeja nemazai dalyku, i kuriuos, jei butume zinoje anksciau, butume atkreipe demesi...
Zodziu.... sudas....
Vienintelis svarbiausias dalykas, kuris gasdina gydytoja, tai krites intelekto lygis. tas rodo, kad ligos progresuoja....
dar, prisiminiau, galioja tas ir hiperiukams. Jokiu diskusiju su vaikasi. Hiperaktyvus, autistas, vaikas turi gauti minimuma zodziu, pati branduoli, nes jis vistiek nieko negirdi...
Gal biski nerisliai as cia, bet esu depresijoj, panikoj....
Jei kas domina, klauskit.
Pirmadieni gavom EEG atsakymus, viskas gerai, jokiu smegenu pakitimu, nemiegant, pas sunu, nerasta. Darys dar karta, bet vaziuosim anksti ryte, nes reikia, kad vaikas miegotu. Tikrins smegenu veikla miego metu.
Antradieni vaziavom i ligonine, kur tyre vaika, susitikti su tyrime dalyvavusiais daktarais. Gavom begale naudingos informacijos apie musu bedas. Ir pazadu padeti. Kaip bus nezinia.... Sake, kad jei butu nustate jam salia ADHD visas kitas bedas anksciau- pagalba butu 100 % , dabar, kada jau paauglyste, bus labai sunku, norint gauti reikiama rezultata
Giredajau ir liudnu dalyku... paise schemas apie ADHD, autizma, kada nors, jei susitiksim papaisysiu, paaiskeja nemazai dalyku, i kuriuos, jei butume zinoje anksciau, butume atkreipe demesi...
Zodziu.... sudas....
Vienintelis svarbiausias dalykas, kuris gasdina gydytoja, tai krites intelekto lygis. tas rodo, kad ligos progresuoja....
dar, prisiminiau, galioja tas ir hiperiukams. Jokiu diskusiju su vaikasi. Hiperaktyvus, autistas, vaikas turi gauti minimuma zodziu, pati branduoli, nes jis vistiek nieko negirdi...
Gerb. mamytės šendien užpildžiau peticija (kaip sugebėjau). Tai gi kai patvirtis pamėginsiu įdėti nuoruodą ir prašau jūsų aktyvumo ją pasirašant
Antradienį vyras ėjo pas gydytoja receptai, tai gydytoja pasakojo, kad itin daugeliui vaikų reikia vaistukų ir netgi mergaitėm, bet deja neišgali jų įsigyti. Man kraupus tas valstybės ir farmacininkų godumas ir abejingumas vaikam.
Antradienį vyras ėjo pas gydytoja receptai, tai gydytoja pasakojo, kad itin daugeliui vaikų reikia vaistukų ir netgi mergaitėm, bet deja neišgali jų įsigyti. Man kraupus tas valstybės ir farmacininkų godumas ir abejingumas vaikam.
QUOTE(sarka @ 2009 04 30, 14:16)
Gerb. mamytės šendien užpildžiau peticija (kaip sugebėjau). Tai gi kai patvirtis pamėginsiu įdėti nuoruodą ir prašau jūsų aktyvumo ją pasirašant
http://www_peticija_...2525/pasirasyti
Prasau pasirasykite ir jei gali persiusk kitiem Ačiū
Sveiki. Berods ir as galiu tureti hiperiuka. Pas gydytojus nebuvom, nes kol kas dar susitvarkau (pati buvau is tu vaiku kurie sienomis laipiojo ir snekedavo per pamokas ir nesuprasdavo, kad tai blogai - tiesa pasakius ir dabar nesuprantu , kodel negalima pasakineti draugams , musdavausi su blogesniais, kurie ka nors skriausdavo, o brolis rengdavo net dvikovas su kiemo vaikais. Praktiskai baime atsirado tik susilaukus savo vaiku). Nors save hyper nelaikau. Ir savo vaiko nelaikiau, kol kazkas neleptelejo, manau, kad daugelis vaiku gali taip elgtis. Tik va jau kuris laikas - perzengiam ribas. Galvojau pasiskaitysiu apie hiperiukus - nezinau ar tai liga ir nenoriu pumpuoti vaistais, gal yra kokiu kitokiu budu. Ir kad vaikas hyper, kas nustato? O gal tik islepintas? Nors nera lepinamas. Laksto jis nuo to laiko kai pradejo vaiskscioti, tiksliau jis nepradejo vaikscioti - pradejo lakstyti. Bet yra pakankamai atsargus sau, kitiems ne(ta prasme nesupranta, kad begdamas gali uzgauti mazesni. O jei jau ikalem i galva saugoti ir jis bando broliuka saugot per klyksmus). Verksniukas, zyzla, jautrus. Kartas neina susineketi - tai nesuprantu ar jis nevalingai zyzia ir klykia - jei kas ne pagal ji, ar cia islepimas.
Tai vis galvoju - ar jis tapo toks, ar jau nuo gimimo. Gimdamas priduso truputi ir turejo smegenyse cistas vandens. Aisku su vaistais isgyde. Pirmus menesius nemiegojom. Klyke be perstojo. Vienas daktaras sake, kad galim tureti problemu su charakteriu. Tai va jam jau 5 metai ir galvoju ar tos problemos jau prasidejo - ar ne.
Paskaiciau daugelio mamu apibudinimus savo vaikuciu - lygtai panasiai elgias, bet skirtumu yra.
Papildyta:
Galvoju ar cia reik daktarams pasirodyti. Ar yra kokie testai?
Tai vis galvoju - ar jis tapo toks, ar jau nuo gimimo. Gimdamas priduso truputi ir turejo smegenyse cistas vandens. Aisku su vaistais isgyde. Pirmus menesius nemiegojom. Klyke be perstojo. Vienas daktaras sake, kad galim tureti problemu su charakteriu. Tai va jam jau 5 metai ir galvoju ar tos problemos jau prasidejo - ar ne.
Paskaiciau daugelio mamu apibudinimus savo vaikuciu - lygtai panasiai elgias, bet skirtumu yra.
Papildyta:
Galvoju ar cia reik daktarams pasirodyti. Ar yra kokie testai?
Bezelea Jūsų vaikas dar mažiukas bent jau aš su saviškiu daugiausiai problemų pradėjau turėti kai jis pradejo eiti į parengiamaja. Tada prasidejo nesusisnekejimas, mano asaros ir beviltiskumas kai nezinai nei ka daryti nei ka sakyti. Sitie vaikai irgi yra skirtingi pvz. maniskis nesimusa, labai gerai miega, iki vaistuku gerai valgydavo . Mes pradejom nuo savo neurologo (turim naktini slapinimasi i lova), paskui pasiemem siuntima i klinikas, ten mum dare raidos testus. Nustate, kad intelektas vidutinis, raidos vystymasis suletejes mazdaug ant metu, hiperiukas. O pernai apsilankem Vilniaus raidos centre del vaistuku. Kad galetu susikaupti moksluose ir kitur ( grese pasalinimas nes jis mokinasi muzikos gimnazijoj). Taigi dabar musu problemos bent jau mokykloje del mokslu apmazejo. Raidos centre nustate, kad maniskis prie visu situ bedu dar truputi ir palepintas (gal, kad vienturtis ).
O seip mano patarimas jums, kad iveskita vaikui pagal jo galimybes pareigas ir taisykles tada jie jauciasi saugesni ir truputi ramesni ( bent jau maniskiui taip yra).
O seip mano patarimas jums, kad iveskita vaikui pagal jo galimybes pareigas ir taisykles tada jie jauciasi saugesni ir truputi ramesni ( bent jau maniskiui taip yra).
QUOTE(vario @ 2009 04 30, 12:56)
Sveikos, stiprios, geros, istvermingos mamos
Zodziu.... sudas....
Zodziu.... sudas....
vario, laikykis
jau seniai pastebėjau, kad su hiperiuku negalima ilgų diskusijų visiškai negirdi. o kai pas bena dar tokia problema dar didesnė išgirsta tik pirmus kokius 10 žodžių daugiau viskas
o po visų tyrimų jums keis vaistus, ar kokia bus centralizuota pagalba?
kaip tu pati jautiesi, kaip tavo žirniukas auga?
Alchemie kaip tu laikaisi, kaip pilvukė, kaip tavo vaikis?
Norako kaip jūs laikotės?
Viktorija kaip jums einasi?
QUOTE(sarka @ 2009 05 01, 11:04)
Bezelea Jūsų vaikas dar mažiukas bent jau aš su saviškiu daugiausiai problemų pradėjau turėti kai jis pradejo eiti į parengiamaja. Tada prasidejo nesusisnekejimas, mano asaros ir beviltiskumas kai nezinai nei ka daryti nei ka sakyti. Sitie vaikai irgi yra skirtingi pvz. maniskis nesimusa, labai gerai miega, iki vaistuku gerai valgydavo . Mes pradejom nuo savo neurologo (turim naktini slapinimasi i lova), paskui pasiemem siuntima i klinikas, ten mum dare raidos testus. Nustate, kad intelektas vidutinis, raidos vystymasis suletejes mazdaug ant metu, hiperiukas. O pernai apsilankem Vilniaus raidos centre del vaistuku. Kad galetu susikaupti moksluose ir kitur ( grese pasalinimas nes jis mokinasi muzikos gimnazijoj). Taigi dabar musu problemos bent jau mokykloje del mokslu apmazejo. Raidos centre nustate, kad maniskis prie visu situ bedu dar truputi ir palepintas (gal, kad vienturtis ).
Maniskis palepintas gali buti. Bet itariu kad gali ir hyperiukas buti. Del raidos sutrikimu - tai nepastebejau - siaip anksti (nuo 1.5 metu) pradejo sneketi, dabar jau skaito, raso, skaiciuoja. Jam patinka skaityti. Bet megsta zaist vienas, daznai neina i kompanija. Del susikaupimo mokykloje - tai manau jam bus blogai - nes jam reikia issikrauti. Ji reikia moketi palenkti prie mokslu - todel priklausys nuo mokytojos. Todel nenoriu sutikt, kad hyperiukai turi mazesni intelekta - manau, kad jie kaip visi - tik jiems sunku nusedeti vietoj. Su tais intelekto nustatymais - cia turbut nuo gydytoju priklauso. Zodziu gali but daug nuomoniu. Man baisiausias tai jo zyzimas, kuris pereina i nuolatini ir nesvarbu kur jis yra - ar namie ar kitur. Ta prasme nebekontroliuoja savo emociju, jei jam blogai - tai ir uzspiegs. Tai galvojau is pradziu kad islepimas - bet kartais galvoju, gal gydytojas buvo teisus del to charakterio. Jauciu pas gydytojus eisim tik esant butinybei, nes bijau, kad pridiagnozuos...