QUOTE(Alchemie @ 2009 04 02, 17:35)
nu as nedaug suprantu, bet jo toleriagyste nera labai maza pagalvok, kad jam reiketu, ne paveiksliuka ziureti, o raides skaityti..manau, akd jam viskas lietusi is 50 cm nuotolio. Man cilindru neraso, nes astigmatizmas yra 0.75, o jam jei cilindrai yra reiksia, matymui tikrai turkdo ir zvairumas amn atrodo tada vystosi, nes vaikas mato pasauli isgaubtai..paistark su specais. jei prie sitokiu regos sutrikimu leistu jam ta mokyka lankyti, manau, akd butu geriau, nes butu ir popieriais pazymeta, akd tikrai del to sutrikimo turi teise lankyti mokyla ir butu aplinka ramesne, ir specu, butu daugiau, kurie jam apdeti galetu..o sitiems vaikams asmenines pagalbos labai reikia. manau, kad butu gera iseitis.
PPT gal gales tau patarti kazka delto nors jie tik rekomenduoti gali, o jau pvz. siuntima i tokia mokyla greiciausia turi rasyti medicinine istaiga/ale poliklinikos gydytoju konsiliumas ar pan.
PPT gal gales tau patarti kazka delto nors jie tik rekomenduoti gali, o jau pvz. siuntima i tokia mokyla greiciausia turi rasyti medicinine istaiga/ale poliklinikos gydytoju konsiliumas ar pan.
Dėkui už patarimus. Vakar viena buvau PPT,nes pridaviau visus reikiamus dokumentus ir dabar kitą trečiadienį su vaiku eisiu į tą PPT. Aš pati paklausiau spec. pedag. ar leisti vaiką į tokią mokyklą. Tai ji pasakė,kad ten su labai silpna rega,bet patarė pasikonsultuot su prad.kl. mokytoja iš KAISUC,ar jį priimtų. Bet kątik internetinėj svetainei www.kasuc.lm.lt buvau-tai ten rašo,kad priima ir su kitom sveikatos problemom turinčius vaikus,tik pagrindas su regos ir klausos sutrikimais. Tik nežinau,kaip bus dėl dėmesio,nes jis beveik visiškai nesusikaupia. Labai blaškosi nuo vienos veiklos prie kitos. Jam tos 10min. yra visiška amžinybė