Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

šiandiena buvome alergologiniame ir nepatikėsite, kur santariškėse nustatė sunkios formos alergija, o čia su tais pačiais alergenais kai tyrė pasakė nėra blink.gif aišku ten kaip šuniui ir pelėsiui yra ta alergija, bet tikrai nežymi vien užtenka saugotis g.gif kad visiškai įsitikinti tai paėmė mokama mėginį tiesiai iš nosies kodėl jam kraujuoja ar tai alergija ar ne. vattaip.
gydytoja neįtikėti jai net nereiėjo sakyti kad benas hiperaktyvus, neesu sutikusi tokios gydytojos. sako dar Benui reikia pagalbos su vitaminais kad ta jo nerima nuimtų tai davė knygele pasiskaityti apie papildus ESPRICO merginos ar ką nors apie juos girdėjote g.gif kiekskaitau šie vitaminai tiktų iki mokyklinukams, o gal ir net mažesniems ir didesniems. kai susirinksiu apie juos daugiau žinų parašysiu g.gif http://www.vaistai.l...mp;kodas=c86a81

viktutes o kokie pas tavo vaika veikla g.gif na sakykime tokiame amžiuje aš su benu papiešiu ir tada lekiame tikslingai palakstyti, arba benui duodu užduotį kad ir išplauti indus, jam tai patikdavo.

Alchemie kaip jums sekasi g.gif

vario kaip tu laikaisi g.gif

kaip norako g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 31 kovo 2009 - 19:56
QUOTE(Roga @ 2009 03 31, 20:41)

gydytoja neįtikėti jai net nereiėjo sakyti kad benas hiperaktyvus, neesu sutikusi tokios gydytojos. sako dar Benui reikia pagalbos su vitaminais kad ta jo nerima nuimtų tai davė knygele pasiskaityti apie papildus ESPRICO merginos ar ką nors apie juos girdėjote g.gif kiekskaitau šie vitaminai tiktų iki mokyklinukams, o gal ir net mažesniems ir didesniems. kai susirinksiu apie juos daugiau žinų parašysiu g.gif  http://www.vaistai.l...mp;kodas=c86a81

vario kaip tu laikaisi g.gif

Apie situs vitaminus nieko negirdejau. Jei ka placiau suzinosi- brukstelek.

Laikausi pusetinai. Ryt vaziuoju diegnozes, nerimauju labai.

Merginos, o ar girdejot ka nors apie deguonies kameras?
Atsakyti
vario, viena ausim, kad jacsonas jose sededavo jaunindamasis, o siaip, kad buna zmonems, lygtais po insulto, ar kitu kraujagysliu ir smegenu operaciju, bet galiu ir suklaidinti g.gif
Atsakyti
tiksliau sužinosiu tik kita trečiadienį nes eisiu pas psichiatrežiūrėsiu ką pasakys aišku dar ir pediatrės pasiklausiu.net puslapisapie juos yra http://www.esprico.lt/ vien žo kol kas nepirksiu kol nesusirinksiu visos info g.gif

vario laikykis 4u.gif

mane Benas šiandiena iš kantrybės išvedė doh.gif visa kelia ikimokyklos prasirėjome doh.gif jam bandau į rodyti kad reikia kviepuoti per nosį o jis sako o kam doh.gif visokius argumentus kiek sugalvojau neįtikinau,kad reikia kviepuoti per nosį ne per burna doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
turiu jau diagnoze "ant ranku". Kaip ir bijojau, salia ADHD, dar ir lengvas autizmas, tiksliau autizmo forma- Aspergerio sindromas. Kas ka itakojo, ir kas kaltas, neaisku.
Dabar pasimetus esu. Bus dar vienas susitikimas, gausim nukreipimus i visokius centrus dirbancius su tokiais vaikais. Ir siulo lankyti spec. mokykla (ten net ne mokykla, o speciali klase normalioje mokykloje). Per prievarta niekas nevaro, bet sako, kad vaikui paciam ten bus lengviau g.gif
Atsakyti
o mamytės, man toks klausimas kilo, kaip su tokiais vaikučiais ateity bus? ar suaugę galės savarankišką gyvenimą gyvent? ar turit kokių pavyzdukų?
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2009 04 01, 22:19)
Sveikos,
turiu jau diagnoze "ant ranku". Kaip ir bijojau, salia ADHD, dar ir lengvas autizmas, tiksliau autizmo forma- Aspergerio sindromas. Kas ka itakojo, ir kas kaltas, neaisku.
Dabar pasimetus esu. Bus dar vienas susitikimas, gausim nukreipimus i visokius centrus dirbancius su tokiais vaikais. Ir siulo lankyti spec. mokykla (ten net ne mokykla, o speciali klase normalioje mokykloje). Per prievarta niekas nevaro, bet sako, kad vaikui paciam ten bus lengviau  g.gif

oj vario,laikykis 4u.gif dabar viska žinai tai ir dirbti žinosi kaip kaip. galime tave tik palaikyti, o tu esi tokia stipri nuostabi mama skirta tokiam nepaprastam vaikui 4u.gif

QUOTE(vesterna @ 2009 04 02, 03:43)
o mamytės, man toks klausimas kilo, kaip su tokiais vaikučiais ateity bus? ar suaugę galės savarankišką gyvenimą gyvent? ar turit kokių pavyzdukų?

aš užaugau esu neblogas pavyzdys bigsmile.gif aišku mano ne tokia sunki forma sakykime kaip mano vaiko, bet esu tikrai užaugs mano vaikis ir gyvens ne ką blogiau nei visi kiti žmonės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vesterna @ 2009 04 02, 03:43)

As netikiu, kad maniskis gales savarankiskai gyventi. Zinoma, to labai noriu ir labai apie ta svajoju. Bet.... yra kaip yra. Kazkokia (labai nedidele), pagalba- kontrole maniskiui bus reikalinga. Todel as ir neplanuoju isvaziuot is Svedijos ir grizti i LT.
Atsakyti
Labą dieną 4u.gif Šiandien buvau pas vaiko psichiatre,tai sužinojau,kad tiapridalis vaikams nekompensuojamas. Klausiau apie tuos vaistus,kur Jūs rašėte,tai sakė-kad jie skiriami tik mokyklinio amžiaus vaikams ne mažesniems kaip 7m. Kadangi mano mažiui tik šį rudenį bus 7-ri,tai gavau siuntimą į KMUK NSLAS,kad patvirtintų jo hyperaktyvumą ir paskyrtu tuos vaistukus. Ir kokiom dozėm juos gerti. Taip pat kitą trečiadienį vedu sunų į PPT,kad nustatytų pagal kokią programą jis galės mokytis. Beje iš darželio auklėtoja rekomendavo dar vieną mokyklą,nes iš tos mokl. buvo atėjus mokytoja ir ieškojo mokinukų. Kadangi mano mažius turi problemų dėl akyčių,tai pasiūlė lankyt KSC. Nors ten daug spec. dirba su regėjimo nuskriaustais vaikais,bet nežinau ar verta ten leisti,nes maniškio regėjimas nėra labai silpnas. Jam tik toliaregystė,žvairumas ir sigmatizmas. Beto akinukus pastoviai nešiojam,nors ir taisyti dažnai tenka-nes tankiai sulanksto arba sulaužo. Bet ir be akinukų mato,nors ir nelabai ryškiai. unsure.gif
Atsakyti
Vario...nu Aspergeris nera taip blogai..maniskiui kazkodel irgi klijuoja ta sindroma, nors jis tik gal vienu aspektu atitinka..sakykim Aspergeris is autizmo yra lengviausia forma.
Kai kurie simptomai, kurie būdingi (nebūtinai visi) sindromą turintiems asmenims:

gali būti jautrūs prisilietimui, triukšmui
nerangūs eidami, sportuodami ar kitaip būdami fiziškai aktyvūs
gali turėti sunkumų suprantant kitų žmonių emocijas
gali sunkiai suprasti kūno kalbą
gali turėti problemų suprantant humorą, kalbėjimą perkeltine prasme
balsas gali būti itin garsus arba itin tylus, monotoniškas, nesklandus
paprastai nemėgsta pokyčių namų, mokyklos, darbo rutinoje
išmoksta kalbėti labai anksti arba pavėluotai
išmoksta skaityti anksti arba pavėluotai
turi problemų susirandant draugų
dažnai patiria patyčias, žeminimą
ankstyvesniame amžiuje gali atrodyti pernelyg jaunas ir žemas negu bendraamžiai
pasižymi gera atmintimi
paprastai labai įsigilinęs į savo hobius
http://lt.wikipedia....gerio_sindromas

manau, kad jei yra sistema, ji pades jam 4u.gif

Sandra29 o kokio lygmens astigmatizmas tavo vaikui? Ar akiniai su cilindrais? nes as turiu astigmatizma, bet jis man netrukdo, nezymus ir akiniai normalus, nors regejimas nera labai geras doh.gif
As manau, akd jei tavo vaikas turi regos sutrikimu ir ne viena, kas jam leidzia lankyti mokykla su mazesne klase, didesne prieziura, tai naudokis ta galimybe.
Siaip galimas daiktas, kad jam vistiek ir del akyciu duos modifikuota programa (t.y. didesnem raidem skaitymas, maziau skaitymo, ir pan.) plius del hiperaktyvumo irgi modifikuos..taigi specai tiesiog dirbs su juo pagal tuos nurodymus
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 02, 16:20)

Sandra29 o kokio lygmens astigmatizmas tavo vaikui? Ar akiniai su cilindrais? nes as turiu astigmatizma, bet jis man netrukdo, nezymus ir akiniai normalus, nors regejimas nera labai geras doh.gif
As manau, akd jei tavo vaikas turi regos sutrikimu ir ne viena, kas jam leidzia lankyti mokykla su mazesne klase, didesne prieziura, tai naudokis ta galimybe.
Siaip galimas daiktas, kad jam vistiek ir del akyciu duos modifikuota programa (t.y. didesnem raidem skaitymas, maziau skaitymo, ir pan.) plius del hiperaktyvumo irgi modifikuos..taigi specai tiesiog dirbs su juo pagal tuos nurodymus

Na,manau,kad nežymus. Akinukai su cilindrais. Parašysiu,kaip ant akinių paso parašyta,nes tos lentelės pati nelabai suprantu. OD+2.0 +1.75 90 +3.0 OS+2.25 +1.25 100 +3.0 Beje,kai buvo mažiukas be cilindrų nešiojom,bet tada nieko beveik akiniai nepataisė jo regos,o kai dabar šitus nešiojam-turim dvejus(vieni stipresni,kiti silpnesni),tai akytės po truputį taisosi.
Atsakyti
nu as nedaug suprantu, bet jo toleriagyste nera labai maza g.gif pagalvok, kad jam reiketu, ne paveiksliuka ziureti, o raides skaityti..manau, akd jam viskas lietusi is 50 cm nuotolio. Man cilindru neraso, nes astigmatizmas yra 0.75, o jam jei cilindrai yra reiksia, matymui tikrai turkdo ir zvairumas amn atrodo tada vystosi, nes vaikas mato pasauli isgaubtai..paistark su specais. jei prie sitokiu regos sutrikimu leistu jam ta mokyka lankyti, manau, akd butu geriau, nes butu ir popieriais pazymeta, akd tikrai del to sutrikimo turi teise lankyti mokyla ir butu aplinka ramesne, ir specu, butu daugiau, kurie jam apdeti galetu..o sitiems vaikams asmenines pagalbos labai reikia. manau, kad butu gera iseitis.
PPT gal gales tau patarti kazka delto g.gif nors jie tik rekomenduoti gali, o jau pvz. siuntima i tokia mokyla greiciausia turi rasyti medicinine istaiga/ale poliklinikos gydytoju konsiliumas ar pan. g.gif
Atsakyti