Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

Sveikos mamytės, nu va gi prisišnekėjau, kad mums vaistai padeda verysad.gif Jau šį savaitgalį kažkaip nesutarėm abu. Ir darbų visokių aš jam prigalvoju, ir kiemą šluot sakiau, ir kambarius išsiurbt, ir su šuniu į lauką išlėkt, bet visą dieną kartoja " nėra ką veikt" ir tik laukia kada nusibos jis man ir sakysiu eik prie kompo... doh.gif Kaip pavargau, Kiek jūs leidžiat vaikams prie kompo sėdėt. Nes mums tai VRS patarė kuo mažiau, išvis tipo 1 val per dieną... O aš leidžiu tai 2 arba kartais 3 val. Bet vis tiek gi jam mažai ir vis reikalauja, ir tampo nervus, neranda jokio užsiėmimo visiškai, nei skaityt eina, nei piešt. Žodžiu nežinau ką dar jam sugalvot... g.gif Tai kas bus vasarą kai nereikės į mokyklą... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laima.g: 15 kovo 2009 - 13:12
QUOTE(Laima.g @ 2009 03 15, 14:11)
Sveikos mamytės, nu va gi prisišnekėjau, kad mums vaistai padeda verysad.gif  Jau šį savaitgalį kažkaip nesutarėm abu. Ir darbų visokių aš jam prigalvoju, ir kiemą šluot sakiau, ir kambarius išsiurbt, ir su šuniu į lauką išlėkt, bet visą dieną kartoja " nėra ką veikt" ir tik laukia kada nusibos jis man ir sakysiu eik prie kompo... doh.gif Kaip pavargau, Kiek jūs leidžiat vaikams prie kompo sėdėt. Nes mums tai VRS patarė kuo mažiau, išvis tipo 1 val per dieną... O aš leidžiu tai 2 arba kartais 3 val. Bet vis tiek gi jam mažai ir vis reikalauja, ir tampo nervus, neranda jokio užsiėmimo visiškai, nei skaityt eina, nei piešt. Žodžiu nežinau ką dar jam sugalvot... g.gif  Tai kas bus vasarą kai nereikės į mokyklą... doh.gif

nežinau mano vaikiskai nedidelis tai Benui leidžiu geriausiu atveju karta į savaite ir tai tik sekmadienį nuo 1-2 valandos,kiek surenka pliusų.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 15, 17:18)
nežinau mano vaikiskai nedidelis tai Benui leidžiu geriausiu atveju karta į savaite ir tai tik sekmadienį nuo 1-2 valandos,kiek surenka pliusų.

Nu va aš irgi bandžiau tuos pliusus dėt, bet dabar jau nebededu kažkodėl, jau vėl pavargau... Tai kai dėjau, tai jis stengiasi man ir kambariu sutvarkyt ir indus suplaut ir dat ką nors tai iš viso gaunasi kad gali ištisai per dienas sėdėt prie kompo, čia jau negerai gaunasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2009 03 15, 17:39)
Nu va aš irgi bandžiau tuos pliusus dėt, bet dabar jau nebededu kažkodėl, jau vėl pavargau... Tai kai dėjau, tai jis stengiasi man ir kambariu sutvarkyt ir indus suplaut ir dat ką nors tai iš viso gaunasi kad gali ištisai per dienas sėdėt prie kompo, čia jau negerai gaunasi... g.gif

dedu tuospliusus,nes tai visiškai nauja biggrin.gif nes ankščiau mes kitaip darydavome, susirašydavome taisykles,ką turi daryti,ir dėdavome pliusus,kai surenka keliasdienas už nustayta pinigų suma duodavau ir leisdavau jam nusipirkti ko nori.
dabar skiriasi tuom,kadtai tiksliaibe jokių išvedžiojimu,kaip pvz,kad turi pareiti namo iki 15 valandos,jai nepareina tai jau bausmė, ir minusas.
vien žo kieki padeda kiek ne,baisiai nervuotas irzlus piktas verkiantis tasmano vaikis doh.gif
Atsakyti
Nu su kompu pas mus taip..siap siokiomis dienomis neveikia internetas iki 17 val. per kompa gali isijungti filmukus, nes per telika pas mus ju nerodo..tai bent jau zinau, akd ziuri filmukus, kurie mano cenzura pareje ir kuriuos jis mintinai moka..daznai pasileidzia filmukus, pagal savo veiklos tema pvz. valgem pica, jis pasileido kur aviukas Sonas valgo pica ir pan.
Su zaidimais, pas mus daug kas uzblokuota, ale jis vis tiek randa doh.gif savaitgali interntas veikia, bet as stengiuosi ji isgrusti is namu i gamta, nes tada vos ne visa diena ir parsedetu doh.gif aisku, kai zaidzia ten tokius BBC zaidimus, kur anglu kalbos zodziu reiskmes aiskinamos, arba atradau, kad jis mokosi gestu kalbos blink.gif tikrai nedraudiu, stengiuosi, akd akys paisletu ir nebutu tu saudymu...ale ne visada pavyksta isvengti verysad.gif pliusai pas mus is viso neveikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 03 15, 21:08)
Nu su kompu pas mus taip..siap siokiomis dienomis neveikia internetas iki 17 val. per kompa gali isijungti filmukus, nes per telika pas mus ju nerodo..tai bent jau zinau, akd ziuri filmukus, kurie mano cenzura pareje ir kuriuos jis mintinai moka..daznai pasileidzia filmukus, pagal savo veiklos tema pvz. valgem pica, jis pasileido kur aviukas Sonas valgo pica ir pan.
Su zaidimais, pas mus daug kas uzblokuota, ale jis vis tiek randa doh.gif savaitgali interntas veikia, bet as stengiuosi ji isgrusti is namu i gamta, nes tada vos ne visa diena ir parsedetu doh.gif aisku, kai zaidzia ten tokius BBC zaidimus, kur anglu kalbos zodziu reiskmes aiskinamos, arba atradau, kad jis mokosi gestu kalbos blink.gif tikrai nedraudiu, stengiuosi, akd akys paisletu ir nebutu tu saudymu...ale ne visada pavyksta isvengti verysad.gif pliusai pas mus is viso neveikia verysad.gif

kol kas veikia, nesgrieštai jokio kompo negavo daug mėnesių. vat žino,kad sekmadienį viena diena savaitėje suskaičiuojami pliusai ir mano draugas pajungia žaidimai, tai dažniausiai būna lengtynės, taip kaip su fūra pasiimi krovinį ir turi nuvešti į tiksla, ir anglų kalba lavinasi g.gif o benas toks laimingas bigsmile.gif

Alchemie nu nepaprastas tavo vaikas gestų kalba blink.gif nu šaunuolis aš be žodžių.

ir visus savaitgaliu lauke, nes kitaip benas namus nusiaubia doh.gif tai vakar nulėkėme į baisų vingio parką paspardyti kamuoliuka, šiandiena senamiesti apvaikščiojome, nuvykome į parduotuve padėjo maista išrinkti bigsmile.gif

baisiai mane vis dar gasdina joliūdesys unsure.gif kiekviena diena būna tokių akimirkų kai verkia, nerimauja isterikuoja ir klausikas yra sako nieko unsure.gif ir tada niekas nepadeda schmoll.gif galiausiai man nupirko kamuolį, kol kas turi namie nauja užsiėmima. nu bet liūdesys unsure.gif

o gal mums veikia nes iki tol benas nieko nedarė, nes turi tokia baime jai kas naujo nieko nedarys, bet ką sakyk niekas nepasikeis schmoll.gif o dabar negražiai darau stumiu per prievarta,kai pabando tada su isterija padaro o kita karta daro be vertimo. kol įtikinau,kad jai susitvarkys kambarį aš jam kinderiuka nupirksiu unsure.gif toks jausmas kad aš vaiką tik kankinau verysad.gif
Atsakyti
Nu va mes šiandien užsigeidėm motociko, įsivaizduojat. Ir dar dėsto, kad susitaupys... O aš jau skaičiuoju kaip išgalėsiu vaistus nupirkt, jei taip ir toliau bus doh.gif Net nežinau ką daryt???
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2009 03 16, 21:13)
Nu va mes šiandien užsigeidėm motociko, įsivaizduojat. Ir dar dėsto, kad susitaupys... O aš jau skaičiuoju kaip išgalėsiu vaistus  nupirkt, jei taip ir toliau bus doh.gif  Net nežinau ką daryt???

tai tegul taupo mirksiukas.gif juk vistiek kažkiek vaikui duodi tegul iš to ir taupo, g.gif

mano vaikas ir tai per vasara sugebėjo užsidirbti kaime 70lt biggrin.gif

o dėl vaistų tu teisi, baisu kas darosi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 16 kovo 2009 - 20:20
QUOTE(Roga @ 2009 03 16, 21:19)
tai tegul taupo mirksiukas.gif juk vistiek kažkiek vaikui duodi tegul iš to ir taupo, g.gif

mano vaikas ir tai per vasara sugebėjo užsidirbti kaime 70lt biggrin.gif

o dėl vaistų tu teisi, baisu kas darosi verysad.gif

Taigi kad tik taupytų, bet jis sugalvoja, kad susitaupys kelis šimtus, o tėvai, t.y. mes turėsim pridėt 1000 lt. Liuks ane? Iš kur pas jį tokios mintys gimsta? O paskui pyksta, kai pasakai, kad ne viską gyvenime galim sau leisti.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2009 03 16, 21:53)
Taigi kad tik taupytų, bet jis sugalvoja, kad susitaupys kelis šimtus, o tėvai, t.y. mes turėsim pridėt 1000 lt. Liuks ane? Iš kur pas jį tokios mintys gimsta? O paskui pyksta, kai pasakai, kad ne viską gyvenime galim sau leisti.

dėja dar nesuviokia, kaip pinigai uždirbami sunkiiai, ne taip kaip mes žinome koks tai sunkus vargas. mūsų vaikai nevertina nieko ką turi nes jiems atrodo, kad viską turi taip ir turi būti. aš kai pamenu jų amžiuje jau dirbau ir sunkiai. o mano vaikas visai nesupranta pinigų reikšmės, jai jo vaikai paprašo pinigų jis ir atiduoda, visiškai nesuvokia pinigų reikšmės doh.gif vėl kol kas negauna schmoll.gif arba jei gauna kaip vilkas iškarta išleidžia belenkam, o tada gailisi, kam pirko doh.gif ir kas svarbiausia nepasimoko schmoll.gif
Atsakyti
pas mus irgi kazkaip nesuvokia pinigu reiksmes..tik tiek, akd jis turi taupykle, bet taupymo nelabai net supranta verysad.gif jis tiesiog paziuri i kaina, pamato tuos 99cnt ir sako..brangu doh.gif kai sudauze televizoriu, asake, taigi tetis nauja nupirks verysad.gif sedejom puse metu be teliko, kol sena sutaisem, bet nezinau ar jis apsiomoke, akd tai brangu ir va taip greitai nenupirksi, nors siiap finansiskai kol kas neblogai viskas, bet nei pinigu, nei laiko savokos jam visai negroja, nesigaudo, akd laikrodis, ne dienas, o valandas skaiciuoja, akd metai tai daug, o diena mazai...
Manau del motociklo, reiktu apsakyti, va susirask, kiek kainuoja motociklas ir ziurek, per kiek laiko viska pats sutaupysi, nes tevams motociklo nereikia, cia bus tik tavo daiktas..gal suveiks kaip motyvacija, o gal..tiesiog mes ta svajone g.gif
Atsakyti
Pinigų vertės maniškis irgi nesupranta. Ta prasme, žino, kad pvz. 100litų yra daugiau už 10lt, gal tiksliau paskius, supranta, kad už didesnę pinigų sumą, jam daugiau prekių išeis. Bet, jis lygiai taip pat greitai, iššvaisto bet kokią pinigų sumą, nepriklausomai ar ji didelė ar maža. Ir visai nemoka taupyti.
Aš galvojau, kad tai mūsų auklėjimo klaida, nes nuo mažens (VRC psichologės patarimu), buvo skatinamas pinigėliais, žaislais, materialinėm vertybėm. kad atsirastų motyvacija eiti į mokyklą ir ruošti namų darbus. Pradžioj šitas reikalas veikė- už kažkokią pažadėtą gėrybę, vaikas stengdavosi savaitę ar dvi. Paskui laikas trumpėjo, o reikalavimai didėjo. Su amžium nebeužtekdavo vieno lito, reikėjo dviejų ir t.t.
Bet, dabar, kai glaudžiai bendraujam čia su visų sričių gydytojais, išsiaiškinau, kad tai ne tik auklėjimo klaida, tokie vaikai IŠ TIKRŲJŲ nesupranta pinigų, laiko. Jiems sunku orentuotis erdvėje ir laike. Ir su tuo skatinimu motyvacijai pakelti , kartais padaroma meškos paslauga.

Maniškis taip pat sunkiai pažįsta laikrodį (tik pilnas valandas skiria), daugybos lentelę mokomies jau penkis metus, iki galo mėnesių pavadinimo dar vis nemoka. Suklysta, nes jam sunku "pririšti" prie žiemos pvz. tris mėnesius.

Žodžiu, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių unsure.gif
Atsakyti